На Бъдни Вечер нашата молитва, за здраво ЯНУАРЧЕ към Светата Майка литва!

• 21 946
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Здравейте на всички   bouquet
Още малко остана и ще посрещнем и тази Коледа.Аз вече си сварих житото и накиснах боба  Laughing

Тедсан,ти да не родиш бебо точно по Коледа??Няма лошо ще бъде благословено бебе!!
Ако искаш да ускориш раждането ти трябва повече движение ,особено щом е тръгнало.  Peace
Не се притеснявай ,може да се поразходиш спокойно навън,то няма да стане веднага.

Нивеар,наистина може да се консултираш и с друг лекар.Понякога гледат да се презастраховат.С предното раждане и на мене ми викаха,че бебето е голямо е то за мен си и беше,но родих нормално.

Добре завърнала се у дома на ФилипаHug Ще чакаме да разказваш,когато имаш време за това как е минало всичко и как  я карате с баткото и бебка!!  Peace

Мари много ти се кефя,на позитивната нагласа.Само така!!  Peace

Хубав ден на всички за сега  Grinning

# 61
Вчера или онзи ден гледах за последно за Лалка - не е влизала от петък - 14.12. Много странно  newsm12... Какво ще кажете да обсъдим ястията на трапезата (за Бъдни вечер) , кой какви и колко на брой ще приготви ?! На мен ми е много празнично вече  newsm44и всичко свързано с празниците ме кара да се чувствам като малко дете . Дано и при вас да е така ! Нали знаете - детската радост е най - истинска !!! Желая на всички от сърце  весели празници !!! santa2

# 62
  • София
Момичетааааа Simple Smile
Здравейте и от мен. Hug
Честито на всички майки получили най прекрасния подарък за Коледа - своите бебета.  bouquet Всички да са живи и здрави и само много радости в дома от тук нататък. Hug
Честит Рожден ден на Миленка и много щастие с бебка.  bouquet  Hug
Много време ме нямаше но ние като си останем всички в къщи и край....няма време за компютър. Приключваме с последните премествания и намествания и от утре се надявам да запразняваме вече на нова, подредена къща. Praynig
Аз малко се презорих покрай тия работи но бебо стиска и си стои на топличко в корема и още не дава никакви признаци, че иска да излиза. И дано така да бъде докато посрещнем Новата година. Simple Smile Много ме боли обаче срамната кост, невероятно е просто. Не мога въобще да се завъртя в леглото, всяко напрягане и ....адска болка. Лекарката в консултацията казва, че се дължи на главичното разположение на бебо + луксацията ми . Confused Но ще стискам зъби още малко. Peace
 Филипа, бързо са ви изписали, но пък тъкмо за празниците в къщи. Радвам се, че всичко е наред и да разказваш баткото как се врътка покрай бебе. Laughing
Весели празници на всички.
А за трапезата....честно казано тази година не мисля много да се престаравам. за Бъдни вечер боб, постни сърмички и чушки, тиквеник и....каквото друго има. Laughing А за Коледа...Пържолките са задължителни. Peace
Пожелавам на всички спокойни дни и се надявам да се поздравим за празниците всички живи и здрави. А вече и бебетата нека почакат, че подпийнали доктори... ooooh! хич не са за предпочитане.   Crazy

# 63
Момичета,имаме си още едно бебенце.На 22.12 се е родила малкия Божидар на мама Ливело 3.050/49см.На мама бързо възстановяване,а на малкия бебок да расте здрав и силен.

# 64
  • Варна
Честито бебенце на livelo!

Филипа, тъкмо за празниците сте се прибрали, супер! Пиши когато ти остане време  Heart Eyes Hug

# 65
Айдеее още едно бебче  Party Честито на мама Ливело  bouquet Да и е жив и здрав малкия Божидар.
Днес защото сме неделя ли сте толкова мълчаливи.. newsm78 То спах до сега ама..къде сте всички..да не отидохте да раждате еййй без мен.. Mr. Green

# 66
  • София
Честита радост на Аничка!
Добре дошла вкъщи Филип@!Ще се радваме да пишеш когато имаш време
Поздравление и за Стефан на мама Луесита,който не само нямаше търпение да се появи на бял свят,ами сега хапва добре за да порастне бързо:)

# 67
  • Бургас
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ НОВОРОДЕНИЯТ БЕБОК НА МАМА ЛИВЕЛО!![/b]

За трапезата.Аз смятам да приготвя боб имам страхотен едър боб,но ще го правя като салата.Сърмички от зеле с ориз и маслини.Чушки все още никой не ми е купил за съжаление - сухи иначе и тях ще напълня със сместта от сърмите и ще ги готвя заедно.Житото е задължително с орехи.Сушени плодове,пресни плодове.Ядки - бадеми.Питка ще омеся,намерих страхотна рецепта в готварския подфорум дано стане  PraynigЩе си пийнем и винце  Laughing
Ох...друго...не се сещам.А на мъжо ще правя риба с домати на фурна,защото той не ми уважава постните манджи. Sad

Сладки май няма да правя,ами ще купя...
На Коледа печено пиле ,но то не е за мен,аз не ям месо. ConfusedЗа мене сигурно ще има картофено руло. Confused
След обед ще ходим на гости в сестра ми.
Май така ще е ...
Айде сега да ви пожелая хубава вечер  Peace  Hug

# 68
  Не мога да повярвам как натискат за секцио!!!Ама не са прави значи-когато има причина,разбирам,но така да те манипулират Close,колкото и вяра да имам-еееее #2gunfire-няма да го уважа за Бабинден този доктор NaughtyТо това не беше ли също сега в началото на януари??
  За вечерята сега(като гледам аз съм май-май най-гладна тук Embarassed)ще имам :1.питка със сребърна паричка,2.картофена салатка,3.чушки с боб и сърми със ориз и гъбки,4плодове-пресни и сушени,5.орехи,6.мед ,7.чесън,8.тиквеник,9.варена пшеница.Ще се чукнем с винце за здраве,ама основно съм на сокче:) А после за Коледа е ред да ми сготвят пуйка и ще си купя някакъв готов сладкиш,за да не ми се превръщат празниците в безкрайно готвене и миене на паници.А нали Лалка щеше да ходи в Токуда newsm78-там не ги държат много-много,според мен по-скоро е запразнила някъде или пък..няма нет,или..всичко заедно Thinking

Честито ново бебче на мама Ливело!!! Да са живи и здрави и скоро да са в къщи !

# 69
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА АНИЧКА И ЛИВЕЛО! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, А НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪСТАНОВЯВАНЕ!

Филипа, добре дошла у дома и весело посрещане на празниците с двете малки съкровища!

Днес в София е много студено. Аз излизах за малко, но бързо се отказах. Иначе е толкова спокойно. Столицата буквално е опустяла, но на мен така повече ми харесва.

И аз замислям трапезата за утре. Ще сложа 9 ястия. В предната темичка казах защо. Аз също харесах една рецепта на содена питка от готварския, пък дано да стане.

# 70
Докато съм без мъже да попиша малко Grinning
То само с новородено било рахат, все едно съм сама Simple Smile
Благодаря ви за всички мили пожелания и посрещането! HugБях се затъжила за вас!

Накратко само, всичко стана мн бързо този път, като се има предвид че и първият беше така, сега съвсем.
Махнаха ми серклажния конец, на др ден следобед направо ме започнаха контракции на 3-4 мин.
По рано през деня ми бяха поставили катетъра за епидурална упойка, чакахме само да дойде момента за първата доза.
Моментът дойде, но упойката не ме хвана, поставиха 2ра, от нея също никакъв резултат, сложиха трета, оказа се че съм с пълно разкритие, спукаха ми водите, веднага 3 напъна и Ената се роди.
Упойката ме хвана чак когато започнаха да ме шият ooooh!
С две думи родих не както планувах, но пък и не съжалявам, всичко свърши много бързо и съвсем натурално Grinning
Сега с епизиотомията имам големи проблеми, но все се надявам скоро да отшумят.

Иначе Дарена е кротка, вече е с жълтеница, сънливичка е, добре суче като цяло.
Брат й много й се радва, целува я, прегръща я, дори днес беше хванал една клечка за уши с ограничител да й чисти носа Mr. Green
После ще пиша пак Hug

И все пак, никакви новини ли няма от Морги до сега? Confused

# 71
Относно питките,ето ви една  изпитана рецепта от форума.Честичко си я правя Blush
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170394.msg5602718#msg5602718
Посредата на страничката,аз слагам и малко сиренце вътре Blush
Филип@,добре дошла миличка,как сте с малката принцеса,когато имаш време чакаме снимкиии Heart Eyes

# 72
Честито на Аничка и Ливело!
Филипа
- добре завърнала се!
Мари- за голямо бебе при нас препоръчват секцио, обаче в България масово спекулират с това. Така като гледам на повечето момичета все това казват, че са им големи бебетата и ми се струва, че е просто, за да си намерят оправдание за секцио. А относно тесен ханш- тук май такова нещо няма.

# 73
ЗдрАСТИ
ЧЕСТИТО БЕБЕ НА МАМА ЛИВЕЛО - НАЙ-СТРАХОТНИЯ ПОДАРЪК ЗА КОЛЕДА bouquet

СЕГА Се събудих  Tired какво е това спане незнам. Thinking падам като круша и умирам на място  Confused

за трапезата за утре- първо мислех да идем до свекитата за 2 часа и после при мама, ама милото заяви, че не може да препуска през цяла София до МД и затова сме си вкъщи  Sunglasses мисля да си направя пържения боб, сърмички с ориз, салатка, туршийка, питката с късметче, тиквеник и плодове  Flutter и после ако тръгна да раждам ще се застрелям  Close или слагам от боба и питката в торбата и в предродилна зала ще си прецаквам клизмата  Whistling тежко му на доктора дето ще се вре между краката ми  Joy

Днес си взехме елхичка и като я видях я оплаках като ханъма на турски гробища  Blush после я понакичих и сега няма по-щастлив човек от мене  Mr. Green

# 74
Здравейте мамчета, Hug
Честито бебчета на всички ! Hug

Аз влизам само да ви се обадя , че ние сме добре .
В къщи сме си всички , но всяка свободна минутка гледам да поспя малко повече , за да събера силички . По принцип  Мария е спокойно бебенце, но си плаче когато е гладна или когато иска да й се смени памперса .

Весели празници от нас . Когато ми остане време ще кача снимки .

Успех на всички, който им предстои раждане . Стискам палци
Много усмивки от нас .

Общи условия

Активация на акаунт