Майчинството - счетоводно - 7

• 59 221
  • 1 070
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте!
Бих искала да попитам, върху майчинството от 180 лв. има ли някакви удръжки, данъци и тем подобни или не?На мен са ми направили някакви  такива този месец и чисто ми остават 160лв.Възможно ли е това или нещо ме цакат?
Благодаря  bouquet

# 301
  • София
И аз имам едно въпросче - доходите от 315те дни майчинство трябва ли да ги декларирам пред данъчните?

# 302
  • Варна
Здравейте!Имам един въпрос който може би се е обсъждал тук,но не намерих нищо.От 05.01.08г. съм в болнични 45 дена преди раждане.Въпросът ми е:До колко дена болничния трябва да се представи в НОИ?

# 303
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
И аз имам едно въпросче - доходите от 315те дни майчинство трябва ли да ги декларирам пред данъчните?

не

# 304
Здравейте!Имам един въпрос който може би се е обсъждал тук,но не намерих нищо.От 05.01.08г. съм в болнични 45 дена преди раждане.Въпросът ми е:До колко дена болничния трябва да се представи в НОИ?

Най-рано в деня на плащане на заплатите за м. 1. Вие трябва да го представите на работодателя до 3 дни от датата на издаването му

# 305
Здравейте!
Бих искала да попитам, върху майчинството от 180 лв. има ли някакви удръжки, данъци и тем подобни или не?На мен са ми направили някакви  такива този месец и чисто ми остават 160лв.Възможно ли е това или нещо ме цакат?
Благодаря  bouquet

внасят се 3,9% върху 220 лв. за 2007 г. здравни осигуровки, но те са за сметка на работодателя

# 306
  • Варна

Най-рано в деня на плащане на заплатите за м. 1. Вие трябва да го представите на работодателя до 3 дни от датата на издаването му
Много благодаря.

# 307
Здравейте!Много съм ви благодарна за търпението и бързите отговори.Въпроса ми е от името на снаха ми тя иска да се осигурява фиктивно, защото е бременна и ни интересува ако си направи договор за 300лв. колко пари ще трябва да дава всеки месец за осигуровки и колко майчинство ще получава после.Предварително благодаря!

# 308
Здравейте!Много съм ви благодарна за търпението и бързите отговори.Въпроса ми е от името на снаха ми тя иска да се осигурява фиктивно, защото е бременна и ни интересува ако си направи договор за 300лв. колко пари ще трябва да дава всеки месец за осигуровки и колко майчинство ще получава после.Предварително благодаря!

Осигурителни вноски
работодател - 23,4 %
лични - 15%
плосък данък 10% след приспадане на осигуровките

след това си намирате нетния доход
ще получава 90% от брутния доход, но не повече от нетния доход за последните 6 месеца

# 309
  • Sofia
Здравейте!

Бих искала и аз да се посъветвам тук ако може.

В момента съм в 3 месец и искам да си вдигна заплатата, на която се осигурявам, за да мога максимално да се възползвам от 90% през тези 315 дни.. Шефката ми е дала пълна свобода, но се чудя до каква сума е изгодно да се вдига?
Имам предвид ако я направя например 1200лв данъците и осигуровките, които ще плащам върху нея за тези останали 6 месеца няма ли да са еднакви (или даже по-големи) с това, което ще получа в повече през тези 315 дни?

Благодаря!

# 310
Здравейте!
Благодаря  bouquet

внасят се 3,9% върху 220 лв. за 2007 г. здравни осигуровки, но те са за сметка на работодателя
  bouquet

# 311
  • София
Някой да е чул за промяна в сроковете за изплащане на обезщетенията от НОИ - чувам различни неща - от "отпадал 30-дневния срок и ставал до 3 години" до "в срок до 3 дни"...

# 312
НОИ в момента са пуснали възражение, не се знае кога ще излезе решението.

# 313
Колко се плаща при раждането на близнаци?По принцип за първо дете е 200 лв.,а за второ 600лв.някъде бях прочела,че за близнаците е 2*600лв и откъде се взимат от общината при представянето на акта за раждане ли.Ако може някой да ми отговори благодаря предварително.

# 314
Здравейте! Интересува ме какви са необходимите докумнти, които се подават за получаване на детски надбавки за деца под18г.възраст, къде се подават и има ли някакви срокове?

Общи условия

Активация на акаунт