Епилепсия - тема 3

• 48 176
  • 408
  •   1
Отговори
# 150
Ние сме със синдром на Уест.На скенера излезе вътрешна и външна хидроцефалия.още не сме минали магнитня резонанс.Доктор Димова от 4 километър каза че няма да може да се оправи.След синактена детето ми много живна.Гърчовете спряха и моля се на бога да не се връщат.Не можем да сядаме.казаха ми че трябва да мине 1 месец от синактена и тогава можем да започнем рехабилитазя.
кога се ползва Събрила ?Има ли някои който да го е ползвал?Как действа?Прохождат ли децата? Ние още не можем да вървим?Лекува ли се синдрома на Уест?наблюдава ли се умствено изоставане?Премахва ли се със течение на времето?
kursten, здравей Hug
По многото въпроси съдя, че си много уплашена и притеснена , напомняш ми на мен самата преди 2 г.
Извинявай, че те цитирам на кирилица, но така ми е по-лесно да ти отговоря.
За Хидроцефалията, съвета ми е да се консултираш с неврохирург, нужно и възможно ли е да се постави клапа/шънт/ на детето.
Да, добре е да изчакаш с интензивната рехабилитация, даже бих казала поне 2 месеца.
Сабрил се ползва, когато Уест-а неможе да се овладее с други медикаменти, как действа, ами при нас добре, не прояви никакви странични ефекти, но всяко лекарство действа различно при различните пациенти.
Питаш дали децата прохождат, някой да, някой не, имате ли диагноза ДЦП,  ако нямате шанса да проходи е много голям , дори деца с Уест и ДЦП прохождат, но никой неможе да ти отговори със сигурност на този въпрос.
Синдрома на Уест дали се лекува, да при някой гърчовете никога повече не се връщат, но изоставане се наблюдава при всички, освен ако не се касае за Идеопатичен Уест, но след като имате мозъчно увреждане най вероятно при вас е Симптоматичен, надявам се , че съм отговорила на въпросите ти, но искам да ти кажа , че най-важно е да обичаш детето си и вярваш в добрия изход, медицината не е математика и много често децата ни изненадват с постиженията си.
Пожелавам ти успех. Hug
blagodarja za otgovorite.obi4am ja mnogo.

# 151
Присъединявам се към пожелаващите скорошно оздравяване на малката Деби на tedka*.Поздрави и от мен! Praynig Hug

# 152
Да се стабилизират по скоро и да се порадват на празниците!
Кати ,много поздрави на Тедка!  bouquet

# 153
Мими4ета,днес се 4ух с Тедка,малката се е възстановила от гър4а,но имала някаква 4ревна инфекция и ще постоят в болница.Още утре ще предам поздравите и пожеланията за бързо оздравяване.

# 154
zdraveite iskam da vi obiasnia deteo mi kakvi pristapi pravi ,ili ako moje taka da se obiasnat kato pristapi kazva 4e go boli korma stava bled izpotiava se i sled tova mu se dospiva sled koeto zaspiva no vsi4ko tova stav v saznanie .Dnes polu4i dva pristapa edin sled drug kato pri parvia pristap ne mu dadoh da zaspi a  ot 6 meseca pie nevrotop300 i to goliami dozi bihte li me posavetvali ne6to 

# 155
О недей да си мислиш,че епи пристъпите са само със припадане ,загуба на съзнание и гърч.
Епи пристъпите са около 300 вида и все нещо ново има! За голямо съжаление. Sad
А за лекарствата,само лекаря може да каже,какви и колко да се пият!

# 156
Здравейте,мили мой.... Hug
прибрахме се вече вкъщи. Деби има дезинтерия,нямам представа каква точно е тази болест и как я е хванала...но най-веротно в болницата. Close
постъпихме с нещо като темп. гърч... но не съм убедена .... Rolling Eyes
устичката и беше лилаво/синя, крачетата и ръчичките лед студени,изпъваше ги и трепереше адски мн. Не загуби съзнание и нямаше пяна( поне така съм виждала,че правеше брат ми при неговите гърчове) и затова се съмнявам,че беше Т гърч, но имаше Т 38 и се беше наакала Rolling Eyes
Личната веднага ни би 1 инжекция Диазепам и се окопити.... светна й,но ни приеха в болницата. Там смъкнаха Т ,но пък се подриска... незнам от какво и защо... но за щастие вече сме си вкъщи и се лекуваме с ентерол Rolling Eyes
Дано да се оправи и да няма последици за епи. От 21.03. нямаме пристъпи.... т.е. откакто почна Конвулекса. Praynig
Желая на вас и на ангелчетата ви,мн мн здраве  Hug

# 157
Здрасти tedka мойта щерка също прави гърчове при температура и това което описваш съм го преживяла 4 пъти.Ходила съм при доста лекари основно невролози и повечето казват че този вид гърчове не са свързани с епилепсия.Мозъчната кора на наще деца реагира бурно на ряско вдигната температура.За да не "изпуши"мозъка реагира със гърч.Както възрастните реагират със треска.Тези гърчове се израстват на около 5г.Когато мозъка завърши своето развитие.При втория гърч и на нас бяха предписали да пием въпросния  Конвулекс само че ние с таткото решихме да го спрем на своя глава като се запознахме със страничните реакции.От тогава не сме имали проблеми само като я пуснахме на градина пак направи.Но откакто съм я спряла също не сме имали проблеми.Следя много стриктно за температура и при най малка давам температуропонижаващо.Откакто спряхме "Конвулекса"са минали почти 2г.през това време е боледувала.Не съм я пазила от болести.До колкото знам този вид гърчове не прерастват в епилепсия .Запознах се и със хора които като малки са преживяли такива гърчове а сега нямат проблеми.Успокой се 10% от момиченцата(те са по засегнати)са със такива гърчове(или са били) но са ги израснали.Моя съвет е да се посъветваш и със други невролози за лекарството.
   Кой доктор ти го предписа да не е Найденов?

# 158
Здрасти tedka мойта щерка също прави гърчове при температура и това което описваш съм го преживяла 4 пъти.Ходила съм при доста лекари основно невролози и повечето казват че този вид гърчове не са свързани с епилепсия.Мозъчната кора на наще деца реагира бурно на ряско вдигната температура.За да не "изпуши"мозъка реагира със гърч.Както възрастните реагират със треска.Тези гърчове се израстват на около 5г.Когато мозъка завърши своето развитие.При втория гърч и на нас бяха предписали да пием въпросния  Конвулекс само че ние с таткото решихме да го спрем на своя глава като се запознахме със страничните реакции.От тогава не сме имали проблеми само като я пуснахме на градина пак направи.Но откакто съм я спряла също не сме имали проблеми.Следя много стриктно за температура и при най малка давам температуропонижаващо.Откакто спряхме "Конвулекса"са минали почти 2г.през това време е боледувала.Не съм я пазила от болести.До колкото знам този вид гърчове не прерастват в епилепсия .Запознах се и със хора които като малки са преживяли такива гърчове а сега нямат проблеми.Успокой се 10% от момиченцата(те са по засегнати)са със такива гърчове(или са били) но са ги израснали.Моя съвет е да се посъветваш и със други невролози за лекарството.
   Кой доктор ти го предписа да не е Найденов?

Ние имаме поставена диагноза от доц. Божинова (на 19.03.08г) -Роландова епи..... и след всички изследвания -ЕЕГ,кръв и скенер.... почнахме с Конвулекса. Нейните пристъпи са като тик на устичката, не е правила никога досега темп. гърч..... вечерта имаше на два пъти 39.6... но успявах със свещички да я сваля... на сутринта беше с 38Т и се беше наакала, от свещичките сигурно. Знам, че темп. гърчове не са епи...брат ми е имал такива като малък и до 6г възраст го е израстнал, но ние сме с диагноза Роландова епи и доста ме шокира този пристъп..... не е правела досега.
А какви странични реакции имахте от Конвулекса? Аз съм доволна,сякаш с маги4еска пръ4ка спря пристъпите... още с първата доза сякаш. Сега не прави тиковете, но е мн по-инатлива....тръшка се и пищи ако иска нещо,а не и го даваме. Незнам на Конвулекса или на епи се дължат тези истерични "пристъпи" ,но може би те заместват тиковете,в които се изразяваше преди нашата епилепсия. Rolling Eyes

# 159
  • България, Велико Търново
Ние сме с диагноза епилепсия и сме на Конвулекс вече 7 месеца. Откакто пие сиропа Вики не е имал гърчове. Отначало получаваше запек от него, но сега е добре. Друг страничен ефект, освен това че уврежда черния дроб, засега не съм забелязала.
tedka* би трябвало от тези лекарства децата да са по-спокойни от обикновено, макар че на мен ми се струва че детето ми си е същото като преди. Може пък ината на твоето момиченце да е проява на характер!

# 160
Ние сме с диагноза епилепсия и сме на Конвулекс вече 7 месеца. Откакто пие сиропа Вики не е имал гърчове. Отначало получаваше запек от него, но сега е добре. Друг страничен ефект, освен това че уврежда черния дроб, засега не съм забелязала.
tedka* би трябвало от тези лекарства децата да са по-спокойни от обикновено, макар че на мен ми се струва че детето ми си е същото като преди. Може пък ината на твоето момиченце да е проява на характер!

ооо,тя си е доста инатлива по принцип... и преди ми е правела сцени.......... НО сега са доста по инатливи и продължителни. Крещи като истеричка, сякаш я коля... комшиите са ме питали дали не я поступвам доста ooooh! а аз просто съм се опитвала да я накарам да си сложи пантофите или да си изпие лекарството..... без бой разбира се.  Close
незнам, внушавам ли си или не...но наистина е доста по-инатлива от около месец. може би кара кризата на 3годишните. hahaha

# 161
Тедка,децата са много хитри! Peace
Да не мислиш ,че не усеща,колко си притеснена и се възползва да отстоява желанията си!

А аз вече почти съм готова с моите ангажименти за конференцията.
Резервациите за залата и коктейла вече са реалност.
Открих е-мейлите на 2 варненски телевизии,на няколко вестника -местни и национални и на 4 радиа.На всички ще пусна по едно прес-съобщение и ще чакам да дойде 10.05. Peace

# 162
Здравейте мъжки момичета!Наричам Ви така, защото с това с което сме се сблъскали  се иска мн сили.Моята история не е по различна от вашата,но може би по скорошна.Става въпрос за моя син на който му поставиха диагноза епилепсия преди 5мес.Мн ми е трудно да свикна и приема тази диагноза,иска ми се това да не беше така.Надявам се да ми дадете кураж .

# 163
Здравейте мъжки момичета!Наричам Ви така, защото с това с което сме се сблъскали  се иска мн сили.Моята история не е по различна от вашата,но може би по скорошна.Става въпрос за моя син на който му поставиха диагноза епилепсия преди 5мес.Мн ми е трудно да свикна и приема тази диагноза,иска ми се това да не беше така.Надявам се да ми дадете кураж .

добре дошла.... Hug
аз не бих могла да ти дам кураж..... от 2мес. сме с тази диагноза, но не се предаваме. Peace Не се предавайте и вие! Peace Успех и мн сили жи желая!  Praynig

# 164
Какво ви е мнението за конвулекс хроно?На моя син  му  го изписа др.Литвиненко след едно ЕЕГ.Мога ли да му имам доверие,че е поставил правилно диагнозата и може ли да се излекува изцяло?От както го пие няма проблем,въпреки че при него се случи веднъж със самите признаци, а първия път не мога да кажа дали беше гърч.

Общи условия

Активация на акаунт