Епилепсия - тема 3

• 48 180
  • 408
  •   1
Отговори
# 180
Отново ще ви подсетя ,а и някой може да не е видял! Peace

На 10.05.2008г.в гр.Варна-зала ,,Атриум"ул.,,Братя Миладинови"№24 От 15.00ч.Фондация на родители на деца с епилепсия,организира Конференция на тема: Епилепсията,Образованието и Социалните услуги.
На конференцията ще присъстват:
Д-р.Елена Славкова-педиатър невролог-детска неврологична клиника ,,Свети Наум "гр.София
Ас.Д-р.Георгиев-Катедра образна диагностика-МБАЛ,,Света Марина" гр.Варна
Г-жa Теодора Кушинска-логопед и клиничен социален работник-гр.София
Г-жа Веска Събева- Председател на Фондация на родители на деца с епилепсия (ФРДЕ)
Конференцията се организира с регионалното представителство на ФРДЕ гр.Варна,г-жа Иванка Янакиева

А от 19.00ч. ще има концерт за деца с участието на Богдан Томов!

Вече,пуснах и прес- съобщенията до медийте.Остава да дойде 10 май!
И вече имам отговор на пресъобщенията,2 от телевизиите ще отразят събитието! Blush

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 19:31 от Vanq-ФРДЕ

# 181
Ванче успех утре на конференцията, бъди спокойна всичко ще е на ниво!!! Peace

# 182
Мили майчици искам да се допитам до вас след като съм изпробвала какви ли не варианти на лекарства и няма резултат се чудя дали някой от вас не е пробвал с хомеопатия, йога, рейки?Моля се за съвет и ако имате добър специалист в областта да ми дадете някои координати....Трябва да има решение на епилепсията не бива да губим надежда!

# 183
Pininka ,каква е Епилепсията при вас! Колко сте големи и какво сте пили до сега.Кой ви е лекуващият невролог!
Открита ли ви е причината за пристъпите!

# 184
Има ли във форума деца с поставена диагноза-тонично-клонични генерализиращи пристъпи?
Знаете ли каква може да е причината за тези припадъци?Защото нашия лекар не можа да ми каже или не искаше незнам,но аз все се опитвам да си отговора от какво е провокиран припадъка на сина ми.

# 185
# 186
Моми4ета,доктора,при който ходихме ми подари книга,4ийто автор е той.Казва се "Да живеем и да разбираме епилепсията".Там про4етох,4е е противопоказна ваксината ДТК(дифтерия,тетанус,коклюш),защото последната съставка може да предизвика конвулсии при деца с епилепсия или такива,които са имали някакъв вид конвулсии.
Казвали ли са ви подобно нещо и какви алтернативи има на тази ваксина?

# 187
Марица къде може другаде да се намери тази книга ще ми и от полза и ще ми бъде много интересна Hug

# 188
Не са ми отказали да я запишат в градина.Историята е друга.Записах я на градина ама след стачките около септември тръгна.Пратих я в понеделник в петък ми звънят госпожите .Направила гърч в градината викнали бърза помощ и всички ни живи ни умрели.Отивам там и сестрата почва да ми се кара защо не съм я предупредила че е склонна към гърчове.Почвам да и обяснявам че детето ми вече година и половина не правило и мислех че ги е израсла.Хубаво взех си я и влезнахме в болница за наблщдение.Изписаха ни във вторник.С таткото решаваме че пак ще я пратим.Всички роднини бяха против.Водя я в сряда здрава.Идва сестрата и почва да ми се кара как може пак да я доведа след случилото се.Хубаво наложих се да остане ама излизам с рев от там.В четвъртък същата история пак рева пак всички госпожи и сестрата срещу мен.Колко лоша майка съм да искам да си оставя детето в градината.За петък мъжа ми вече е много против всички от градината и ми забрани да я водя.Остана си в къщи вечерта обаче вдигна температура и отново направи гърч.Хайде отново в болница(изписани преди 3 дни).И вече не я искат в градината.Много им беше трудно да я пипат по челцето и да и дават темпратуропонижаващо.Много ме е яд ама май стана по добре.От тогава е боледувала и с температура ама СЛАВА НА БОГ проблеми нямаме .Следя и при най малка температура давам сироп.

# 189
Каквото и да е ,въпреки ,че е нямала толкова време пристъпи е трябвало да предупредите за болеста. Където и да беше .щяха да реагират по този начин.
Много от родителите се срамуват да признаят или кажат ,че детото им е с епилепсия.Но с това те не помагат на детето си,защото да не се получава ,но когато се случи да получи пристъп и не е запознат никой с проблема ,как да реагира адекватно! Naughty
А колкото премълчаваме ,толкова повече епилепсията е табу за повечето хора,но тя не е все пак присъда!

# 190
Vanq аз съм голяма- на 29г. но имам голямо желание да се излекувам за да имам дете.Имам епилепсия от 11 годишна. Получих я от катастрофа и от тогава вземам какви ли не лекарства но уви. Сега получавам пристъпи които са с загуба на внимание за известно време без да мога да говоря.Като се получи това няколко пъти на ден се чувствам като пребита без никакви сили.Исках да попитам дали няма резултат ходенето на йога,рейки,хомеопатия и т.н. и при кого по точно? 

# 191
Извинявай ,ще пиша по късно!
Отивам да посрещна гостите от София ,за конференцията!

# 192
Pininka аз съм в твоето положение разликата е само там че при мен е придобита, но не бих ти препоръчала да йога,рейки,хомеопатия. Поне аз не бих ги посетила но това все пак е твое право на избор.
Нормално е след пристъп със загуба на съзнание да нямаш сили и да ти се спи, аз съм спала и по цял ден. Но въпреки всичко съм привърженик на традиционната медицина  Peace чрез нея сега се радвам на един малък звяр който всеки ден ме изненадва с нещо ново.

# 193
Марица,снощи не пропуснах да запитам за ваксината ДТК,и наистина ,ако детето вече има открита епилепсия е противопоказна тая ваксина!
Постарах се максимално да питам почти за всички въпроси на които на сме успяли да си отговорим.
Надявам се днес денят да бъде успешен и ползотворен за родителите ,които ще дойдат! Peace

# 194
Здравеите на бсиуочки мамчета,

Да ви споделя какво се случва с нас.От 3 седм. към Депакина почнахме Трилептал, в резултат на което имаме 2 нормални къпания.Сега започваме да намаляваме Депакина за да останем само на другото.Началото на др. месец ще правим ЕЕГ и със него ще отида при Литвиненко. Относно нервните изблици на някои от дечицата ние сме пили НЕРВОХИЛ (хомеопатично) и се повлиахме мн. добре.Трудно заспивахме,удряхме, нервничехме.Давах го около 5 месеца по схема и резултата беше супер.Това е от нас засега.

Надявам се всички да сте добре.
Адриана

Общи условия

Активация на акаунт