Епилепсия - тема 3

• 47 377
  • 408
  •   1
Отговори
# 390
Простете че се намесвам, но каква е връзката между хиперактивността и епи  Thinking

# 391
Мили съфорумци,днес ,,Асоциация на родители на деца с епилепсия" навършва 10 г.
Искам да изкажа голямата си благодарност към създателите на нашата организация и лично към председателката ни Веска Събева!  bouquet
Това са 10г. труд за устояане правата на нашите дечица ,а и на самите нас!

Последна редакция: нд, 13 юли 2008, 21:46 от Vanq-АРДЕ

# 392
Простете че се намесвам, но каква е връзката между хиперактивността и епи  Thinking
Simple SmileЗдравейте незнам каква взъзка имат двете диагнози но моята дъщеря има "Хиперкенетични разтройства" и "Епилепсея-кпп" ако някои знае нещо по въпроса ще бъда много благодарна за информацията Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 393
Ваня, честит празик! Благодарим за усилията!
 И ние сме с ХАДВ и епи! Сега чакам някой да разкаже нещо за връзката по между им.

# 394
При моят син точно с поставянето на диагноза епи се отключи и хиперактивност.Преди това беше сравнително спокойно дете.Наложи се дори да пием сиропче/Киетюд/за да се поуспокои малко,не можеше да изтрае дори прегледа при невролога.След около 5мес се успокои/слава богу/и сега дори и да е нервен и нетърпелив понякога е за кратко! PraynigТова за хиерактивността и епи ми го каза доц.Божинова.Когато бяхме на преглед при нея тя сама видя за какво става дума,но доста търпеливо "изтърпя"прегледа и ни обясни за тази връзка.Макар,че не можело да се определи дали хиперактивността води до епи или обратното!При нас първо дойде диагнозата епи и после се отключи хиперактивност/която се надявам да сме оставили вече в миналото Praynig/.
А има и един друг момент,че Кепрата която пие пък отключва войнственост,агресия и т.н..
Ваня,честит празник и от мен на асоциацията!  bouquet

# 395
Здравейте приятели, искам да ви попитам  как действат горещините на вашите дечица , лично моят син  е като парцал. Има моменти  почва да залита доспива му се точно за десет минути в съзнание е , след което всичко отшумява.Казва че не го боли нищо няма температура но адски ме притеснява това нещо , в момента е и при баба си и съвсем се побърквам,Някой може ли да ми каже на какво се дължи това нещо , 

# 396
Здравейте, ие днес бяхме на ЕЕГ и консултация при д-р Христова в Токуда.Каза ни че нямме епилепсия, а че малката е с хиперактивно поведение и липса на концентрация,Направо незнам,Много съм радостна че ЕЕГ-то ни и супер, но тази нова диагноза ме притеснява,Д-рката каза да не спираме конвулекса но да направим консултация с детски психиатър и незнам направо съм изненадана.Каза че припадъците ни са били на психична основа и незнам какво да мисля.Късмет ви желая и успехи Hug

# 397

И още нещо да питам-след месец трябва да направим изследвания за серумно ниво,каква им е цената,защото в болницата ми казаха,че не били скъпи newsm78
Аз си взимам направление 7, и при доц. Божинова правим серумното ниво, АСАТ и АЛАТ, т.е. безплатно
Честит празник и от мен на "Асоциацията на родители на деца с епилепсия". Искам да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ .

# 398
здравейте Hug
едното от близначетата ми е с диагноза идиопатична епилепсия (след 4 пристъпа за един месец, когато бе6е на 7,5мес.). д-р литвиненко му предписа конвулекс. про4етох доста от темата, но видях, 4е пове4ето дечица пият депакин. моля за разликата Thinking
и ако някой може да ми каже как да туширам страни4ните действия на лекарството - ще съм много благодарна Simple Smile

# 399
При моят син точно с поставянето на диагноза епи се отключи и хиперактивност.Преди това беше сравнително спокойно дете.Наложи се дори да пием сиропче/Киетюд/за да се поуспокои малко,не можеше да изтрае дори прегледа при невролога.След около 5мес се успокои/слава богу/и сега дори и да е нервен и нетърпелив понякога е за кратко! PraynigТова за хиерактивността и епи ми го каза доц.Божинова.Когато бяхме на преглед при нея тя сама видя за какво става дума,но доста търпеливо "изтърпя"прегледа и ни обясни за тази връзка.Макар,че не можело да се определи дали хиперактивността води до епи или обратното!При нас първо дойде диагнозата епи и после се отключи хиперактивност/която се надявам да сме оставили вече в миналото Praynig/.
А има и един друг момент,че Кепрата която пие пък отключва войнственост,агресия и т.н..
Ваня,честит празник и от мен на асоциацията!  bouquet

Здравей можеш ли да ми кажеш за това сиропче. Simple Smile

# 400
Конвулекаса е под формата на сиропче и се изписва при много малки дечица!
А това ,което си чела за депакина е под формата на таблетки и се изписва при по големи деца!
Страничните ефекти или се появяват или не,зависи как ще понесе самия организъм медикамента.За тази цел се правят тия чернодробни изследвания на 6 месеца.

# 401
 Simple Smile Simple Smile Simple SmileЗдравей,можеш ли да ми кажеш нещо за "Концерта"? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 402
Концерта е нов медикамент,който се изписва за деца с хиперактивност,но не и с епилепсия!
Познавам детенце,което благодарение на приемането на Концерна е постигнало много добри резултати,но те са само с хиперактивност! Peace

# 403
Конвулекаса е под формата на сиропче и се изписва при много малки дечица!
А това ,което си чела за депакина е под формата на таблетки и се изписва при по големи деца!
Страничните ефекти или се появяват или не,зависи как ще понесе самия организъм медикамента.За тази цел се правят тия чернодробни изследвания на 6 месеца.
малка поправка  Simple Smile
депакина също го има под формата на сироп, ние го пием от годинка. Когато питах д-р Станчева за разликата, тя ми каза че било едно и също лекарство, с различни производители, за това и имената били различни.

А относно жегите - и дъщеря ми се уморява бързо, ако постой 3-4 минути на силно слънце я чувствам как направо ми омеква в ръцете..., става раздразнителна и нервна. За това никакво пряко слънце, само на сянка! На другите име странно, но ....това е положението!
успешен ден!

# 404
Здравей!Киетюд е хомеопатично сиропче за хиперактивни деца.Изписва го невролог все пак не бива да се прекалява с подобни медикаменти Simple Smile.Пихме го около 1мес и мисля,че имаше добър ефект!
И моят не понася жегите Confused,зачервява бузки и се отпуска,а на хладно отново си е диване Laughing

Общи условия

Активация на акаунт