Коледа сега царува, с бебчета ни нас дарува!

• 14 736
  • 314
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Честити бебчета на Хихи, Пинк и Галинаник!
Да са здрави и послушни!
  bouquet

# 136
Честити нови бебчета, да са ви живи и здрави!

Днес бяхме на консултация в Токуда, качили сме 400 грама за 13 дни, мама кравичка беше похвалена от лекарката. Simple Smile))

Момичета, днес имаме 15 години брак с моя любим. Празнуваме си го по домашно, поръчахме огромна торта и си похапнахме и пийнахме, спомнихме си разни хубави и по-тежки моменти, които сме преживели заедно, изобщо, доволна съм.

Опа, Калоян се разрева, до скоро. Simple Smile))

# 137
  • София
 #Silly Хелоуууу. Липсвах ли ви?  Mr. Green Че отдавна не съм писала Mr. Green

Дари, видя ли че всичко е ОК? Браво на вас  Hug И въобще, всичките ни притеснения са основно в главата ни  Wink

супер мама, ти пък...900 гр да не би е малко?  Hug

Аничка, дай да те видим със слинга де Grinning Удобно нещо е, нали? Чувствам се толкова мобилна, мога да отида навсякъде и нищо не може да ме спре Joy

Забравих да ви се похваля и аз,че става човек и моя червей Party И той вече гледка все по-ясно, гука и чува, а понякога се стряска сам от себе си Laughing
Днес го разбихме това дете. От 11 часа до 16.30 се прибрахме само за половин час да папаме и пак навън. Къде ли не се влачихме, педито леко ни изтормози - биха му хепатитната ваксина в крачето, а тя боли, та наддаде бойния вик нашия за малко повече респект за да се осъзнаят. Mr. Green А после яко шматкане и в салона ми се кърмихме - абе луда работа Crazy

А да ме бяхте видяли вечерта. Blush Понеже мъжо отиде да води щерката на рожден ден та бях сама. И огладнях много. Да, ама докато ми стане манджата дойде време и за хранене на нинджата-сумист. Та аз от немай къде го хванах под едната мишница да яде лявата цица, а аз си ям с дясната ръка - картинка само за снимка Laughing

40 дни ни се падат точно на 6 януари, неделя. Но още не съм решила къде ще го правя. Може и вкъщи, защото нямам много приятелки, а може и в едно заведение на едната приятелка, тя миналата година талка прави, че все пак приятелките са малко, ама имат много деца Mr. Green
Мацки, за българския чай как се казва не знам, защото аз направо самите семена си купувах от аптеките. Те така се продават. Но помня от миналата бременност, че наистина имаше такъв лактогонен чай в пакетчета и аз ги взимах. Ама сега не взимам нищо, че и без това си имам, а прекалената лактация също не е нужна. Не отглеждам телета все пак  tooth

# 138
  • София
Здравейте, момичета! Честита Коледа на всички, с най-добри пожелания! Честити бебчета на новите мами, да са ви живи и здрави и да ви правят много щастливи!

Аз не влизам тук много-много напоследък май... Тук мога да си кажа честно, че определено се боря с някаква депресия, сякаш изобщо не съм същия човек, който бях преди бебето. Бях спокойна и мислех, че ще успея със всичко - хранене, приспиване и т.н. А сега какво стана не знам. Рева и си се тръшкам за почти всичко, свързано с бебата. Не знам какво да правя... добре че е мъжа ми, ама сигурно и той скоро ще почне да ми се дразни. А и недоспиването ме довършва, въпреки че беба не ни тормози много нощем.
Както и да е, искам да ви питам някои неща:

Днес беба заспиваше по-трудно и все позяпваше, като че е гладна, а пък си беше яла. Унася се, обаче после се буди и почва да хленчи, маха с ръце и крака, все едно нещо не й е удобно...  В крайна сметка си заспива след 1 час борба обаче. Може ли това да са колики?

И още нещо: вчера й падна пъпчето, кога вече ще може да я къпем цялата? И как изглеждат пъпчетата на бебенцата ви после? Защото на пъпа й отгоре има като... как да го обясня, като коричка - изглежда като тази част, която падна. Така ли трябва да бъде?
Или да търся направо педиатъра и да го питам?

# 139
Здравейте мамчета, отново  Mr. Green
Аз пак се вкл с новина (ей, голяма новинарка станах напоследък  Blush). Тази сутрин в 8ч на Bissera й се е родила дъщеричка - Сефаниа (може и със "я" да е, ама на латиница така ми е написала, после ще коригираме ако трябва), 3450гр, 51см - голямо бебе. Да й е жива и здрава, и много да ги радва! Всички имаме поздрави от нея, а ние ще я чакаме скоро да пише Simple Smile
И пак забравих - честит имен ден на именниците, ако има такива (в случия на малката Стефаниа Simple Smile)
Вещичке, кво праиш ти бе жено? Кви са тия разходки, мен така ме мързи (ама като се замисля, на мен мързела ми е докато изляза). Утре ще ходим с мъжа ми до фирмата, да ги почерпя и да им дам документите за болничния. Дано януари да взема пари от НОИ, че не знам как ще се оправим. Оказа се, че моята фирма последните няколко месеца не са превеждали данъците, което значи, че няма как да взема пари, дори всичко останало да е ок. Ама дано се оправят тия дни, щото  #2gunfire
Та се чудя какво да правя с малката. Мисля да я нахраня и да тръгнем, ама като знам, че по това време яде по на често...може да пробвам да се поизцедя малко, че баба й да й даде, ако се  наложи. А ние ще посрещаме свекъра, та поне едно 2-3ч, че ако не и повечко няма да ни има.
G-Baby, какво става с теб? Защо така? Излез малко на разходка да се разсееш, или пък влизай по-често тук, поне Вещичка е на линия винаги (освен ако не са на разходка)  Mr. Green А за къпането - нашето педи каза, 2 дена след като падне пъпчето, ама гледам, че мамите тук още на същия ден къпят. Така, че ти си прецени. Ние поизчакахме. Нашата нямаше нищо останало по пъпчето, освен после по малко кръвчица, ама това е нормално. А за коликите, ами може би е точно това. Когато си свиват крачетата и са неспокойни, казват, че това са колики. Нашата като пръцне и се успокоява.

# 140
Джи-бейби, спокойно, съвсем нормално е да се чувстваш объркана. Ще ти мине. Ако имаш възможност, някой да погледа за малко бебчето, излез и си купи нещо или се виж с приятелка или изобщо нещо такова, несвързано с бебчето направи. Аз защо мислите, че правя коледни сладки и пазарувам подаръци? Това си е един вид развлечение. Планирала съм дори да отида на фризьор и маникюр тази седмица, но ще видя дали ще се справя. Още не смея да изкарвам Калоян, само до Токуда бяхме на преглед и толкова. Дори книга да прочетеш, пак е нещо, просто се опитай да се отделиш за малко.
Относно коликите и болките в коремчето. Ако смяташ, че се е накърмила добре, не й давай отново, защото бебетата реагират по един начин на болки в корема и на глад - с отваряне на устенцата. Нека да минат около два часа (може и малко по-малко, но по-добре да са два) и можеш да й дадеш отново да цоца без проблеми. Но прекалено често не е добре, защото може да й става тежко на коремчето и затова да плаче. Когато Калоян прави така, защото и на нас ни се случва, му давам няколко глътки чайче от копър на Хипп и биберончето и го гушкам малко, докато се успокои. Ако е през нощта, направо си го взимам да спи при мен.

Относно пъпчето - трябва да е добре прибрано и чистичко, за да се къпете във ваната. Засега промивай със спиртче, то ще засъхне постепенно и ще падне. Къпи я на течаща вода, за бебето е все едно. Нашето пъпче е изпъкнало и имаме предразположение за пъпна херния, затова сега сме с лепенка и пак ще се мием на течаща вода, а не във вана.

Относно лактацията някой попита как да се стимулира. Има един сок на Хипп за кърмачки, ако искате, можете да го пробвате. Но ако имате достатъчно мляко, наистина няма нужда от прекалено стимулиране. Най-добрият стимул е бебето да суче двайсетина минути на едната гърда, това е достатъчно да произведете достатъчно мляко за следващото кърмене, нито повече, нито по-малко.
Аз пия от тези сокове на Хипп защото съдържат много витамини и ще ми помогнат да си възстановя организма по-бързо. Но иначе тези бабини деветини за бозата и другите глупости - най-много да надебелеете от такива "стимулатори на кърмата", надали ще помогне особено.

И така, толкова от мен за тази вечер, отивам да си лягам. Целувки на всички и весели празници.

# 141
Добро утро,

никой няма в темата - чак не мога да повярвам Simple Smile дано всички да спите, а не да сте заети с бебковците в този ранен час Simple Smile

Пожелавам един прекрасен ден на всички с много позитивни емоции и усмивки Simple Smile

# 142
Добро утро  Hug

Честита радост на Бисера ,да им е жива и здрава Стефания и да се гордеят много с нея   bouquet
Аз съм тук постоянно почти, сега след папането, докато люлея коша ,няма по-добро занимание от преглед на форума  Mr. Green

Аничка  Hug

# 143
  • София
Добрютро, ето ме и мен Crazy
И аз съм тук, ама вече се замислям дали да пиша, че вижте Цветито и нивеар как ме нагласиха Crazy...или пък да взема да се направя скрита, та да не се виждам... newsm78 Mr. Green Ама какво да правя като си имам време Rolling Eyes

Бисера,честита звездичка на теб! Нека любов, щастие, късмет и благополучие бъдат с нея! Hug

G-Baby, присъединявам се към съветите на СтелаМария - излизай, срещай се с приятелки... А за объркването и депресията знай, че са виновни само и само хормоните, а не твоето притеснение, че не успяваш в нещо с бебата Wink В момента, в който усетиш, че ти идва такова настроение, си казвай :"Тъпите хормони..." и излизай навън да изхарчиш някой лев Laughing или пък хващай малкото и на разходка. Никой не се ражда с уменията, които трябва да може една майка, те се придобиват с опита. Аз като се сетя, че с Александра съм слагала памперси по книга и картинки  Blush- няма да повярвате, но е точно така Crazy Слагах на дюшечетро за преповиване една голяма книга с картинки на Елизабет Фенуик, където, като за идиоти, като мен, всичко е в картинки и почвам - първо слагате памперс под бебето, после залепвате от едната страна лепенката и гледайте да е на средата... - не е истина просто. а докато прочета следващата стъпка, онова ми ти дете се размърдва и всичките ми предишните действия отиват по дяволите Laughing Така че вдишвай-издишвай и спокойно - няма невъзможни неща. А това, че нямаш опит и хормоните бушуват не те прави по-малко майка от всички останалите.  bouquet

Аз пък някаква ангина какво ли подхванах Shocked Гърлото ме боли и не мога да преглъщам. Сега ще трябва някакви гаргари да си правя и други чудеса... ooooh!

# 144
Нека е честита щерката на Бисера, да расте щастлива, умна и добричка,!

# 145
неееееееееееее, ние каквото сме казали сме го казали с най добри чувства Simple Smile много е хубаво да знаеш че като влезеш някой (вещичка визирам) ще ти обясни с топло майчинско чувство това което не ти е ясно Simple Smile  bouquet

Има ужасен грип момичета! Пазете се много!
[/center[/b]]

# 146
  • София
Една поспаланка ви казва добро утро. Така вече ми харесва - будувахме от 2 до 5. Иначе си спахме. Ми то човещинка бе Joy . Сега някои даже още спи. Чудя се как ли ще се будим за училище......кат стане време де  hahaha .Сега мама си пие с вас кафето и мига на парцали.
За гърлото - и мен леко ме дращеше вчера( сега ми няма нищо) . Притесняват ме обаче скорощните срещи с много хора. Няма да можем да се опазим.
Официално заявявам, че всички съвети и напътсвия ги изчитам най подробно и ЗА БОГА МАМИ ПИШЕТЕ!!!!!! Hug Много сте полезни ( предполагам не само на мен ).

Бисера, честита ти дъщеричка . Да ви е жива и здрава   bouquet

# 147
Честито бебче на Бисера! Да е здрава, много да слушка мама! Вещичка, вие излизахте ли на терасата по 5-10 минути или направо на разходка навън? И как го обличаш за навън?

# 148
Добро утро и от мен!
Честито на новообебилите се мами!
Да са им живи и здрави дечицата и само да ги радват!!!
Ние сме неспокойни сутрин...Дано смо по това време да е така Praynig
През ноща пича се научи да заспива при мен ама не е драма засега...после го премествам и така си спим сладко и двамата.
Вещичка вземи си от аптеката нишадър за гърлото струва стотинки и си прави гаргара ...много помага.Мъжа ми е певец и само това го спасява...нищо друго.Гледаш да разтваряш в хладка вода, то е солено...правиш си го поносимо солено на вкус.Пропорция не мога да ти кажа слагам на око.
За чая за кърма наистина си пише "Лактогонен чай" - някой по нагоре беше писал...
НИе трябва да ходим на контролно мерене ам ана мен ич не ми се ходи...та намерих от една приятелка кантарче и като ми го донесат ще ви кажа колко изяжда моя герои от цицата:-)подозирам че не е повече от 20-30 гр. newsm78

# 149
Честити малки хубавици на Бисера, Хихи, Лариса и Галинаник! Нека са здрави, кротки и послушни, радост за мама и гордост за тати!

G-Baby, състоянието на несигурност много скоро ще се изпари, казвам това от опит  Hug Като се роди дъщеря ми се чувствах точно по същия начин, след около седмица-две заедно се научих да я разбирам кога за какво плаче и всичко си дойде по местата. Така че се успокой, просто ви трябва време, за да свикнете една с друга. Твоята нервност се предава на бебка, тъй че се опитай да си по-спокойна.  Hug Пиши тук,  питай и нацелувай малката сладурка от мен.

И аз да дам отчет-вчера ходихме да ни претеглят. За 11 дена, откакто са ни изписали, Макс е наддал 400 гр., аз съм много доволна, понеже е само на кърма.

Общи условия

Активация на акаунт