Коледа сега царува, с бебчета ни нас дарува!

• 14 718
  • 314
  •   1
Отговори
# 240
още като ни изписаха се обадих в очна клиника. казаханикаква кърма и други простотии в очите само капки и физиологичен разтвор. ама капах 8 дена и сегапак има жълт секрет. пак почнах тобрекса. явно има някаква инфекция но в болницата не изолираха нищо. та е слязла към носа защото няма хрема а грухти горе в синусите.
за изцеждането на мен ми отнема 10 минути ей го н асега изцедих 125 мл и ги сложих в хладилника за следващото ядене че бебето спи. не мога да го кърмя редовно защото цицони по половин - един час а каката не се спира и аз съм в напрежение през цялото време. та затова и някои хранения са ни адаптирано мляко защото сама с двете деца не ми е възможно. голямото е още на 2 години и няма начин да седи и да зяпа как кърмя бебето.
сега отивам да си слагам и аз физиологичен разтвор в носа но си капнах и офталмосептонекс сутринта. аман от тез зарази в болница а имаха наглостта и мен да обвинят че съм му лепнала конюктивита а съм секцио все пак.

# 241
някой знае ли има ли разлика между тази люлка на фишер прайс дето ивалинаи я е закупила и примерно шезлонгите на чико дето стават и на люлка?

мерси на всички за препоръките явно пак ще се ходи до аптеката.

# 242
  • Хасково
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ ЗА ИМ ЗА ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ!
Ние се кърми и дохранваме един ден им кърма и не се дохранваме на следващия си личи че е гладна след кърмене. На 10 дни колко мл. трябва да изяждаме?!?
Пъпчетони падна още преди 3 дни, нооще от време на време прокървява. При вас как е положението  и това нормално ли е?
Още един въпрос чай давате ли на бебечетата,ние не пием вода - не ни харесва и това си е!

# 243
NadiaNGX, десетина дни след падането на пъпчето на Калоян то продължаваше да образува кървави корички, но док каза че е нормално и само редовно почиствах със спирт. След това престана. Така че бъди спокойна.

Чай не давам, вода също. Самата аз пия обаче чай от копърово семе, тъй като кърмя и така го предавам на бебо.

# 244
Честит рожден ден на Мишенка, много здраве и щастие й пожелавам.
Валка, раздвам се, че те успокояваме за кърменето Simple Smile То хората са си го написали, че хората без часовник са най-щастливи, т.е. храниш бебето когато иска да яде, без да гледаш постоянно часа, и май са си прави. Нашата снощи яде в 24:30 и чак в 5:30 се събуди, после чак в 9:30, 12:30, и след малко пак ще ядем. Макар, че това в 12:30 стана доста дълго хранене. Явно в тази гърда ми е по-малко кърмата, а и ми е разранена, та като ме боли може да не пуска като хората, де да знам.
Вчера понеже се цедих преди да излезем (около 30мл бях изцедила, щото от едната беше яла,а от другата трябваше да яде преди да излезем, та изцедих колкото да я залъжат ако ревне преди да сме се прибрали) и днес ми бяха напръщели гърдите. Знам ли може да съм стимулирала за повече кърма, или пък по-големите паузи дето направи. Макар, че и сега не са ми така меки както бяха. Но щом не ме болят (като изл едното зърно де), а си имам кърма, и то май повече от преди всичко е ок Simple Smile
Та, ще ходим пак да ядем сега Simple Smile
Иве, люлката е мн готина. Аз нашата мацка не мисля да я уча на люлки.
Много кофти това с бебчето на Мунлайт, дано се оправи малката душичка  Praynig
Абе май имаше още какво да пиша, ама като не помня  newsm78 Е, като се сетя.

# 245
Мами пак аз с този Инфакол. Да ме извините!
По 1 капкомер преди всяко хранене ли? Защото ми изглежда доста като количество.
Да кажа. Донесаха ми го днес от Гърция. Пише само на гръцки и нищо не му разбирам! Laughing
Някой питаше за цената. Там струма 4 евро

# 246
  • София
Аничка, виноват - признавам Peace За очните канали имам предвид.
А за ринговете - аз моите свалих от един колан, но са малки - 5 см , а слинга ми е дебел и също трудничко се регулира. Но моя така или иначе си го нагласих в една позиция, защото по средата е удебелен и не може повече да се стяга - аз си го мерих върху якето и така нося. После ще си шия за пролетта и лятото друг, по-тънък.
Иначе като се разхождах, влезнах в едно магазинче за обущарски принадлежноти на Пиротска близо до К.Величков и там нямаше тогава, но  ми казаха, че иначе продават и ще имат, като получат стоката. Ако ти трябват, мога по-нататък да проверя дали имат и да ти кажа. Иначе уж се продават по магазинчета с кинкалерия, но до нас няма. По принцип трябва да са 7-8 см, твоите колко са широки, че не можеш да регулираш? И дай една снимка де Wink

Супер мама
, ето тук има клипове за слагане на бебето в слинг. Разгледай. А също и тук Hug

Шанталче, пък ние като сме повечето ноемврийки да не сме се преместили? Виж каква групичка сме си заформили Wink
Маце, а ти се оправяй, че е кофти да си като парцал. Hug Аз вчера бях така, днес, след някои манипулации, вече съм полупарцал Mr. Green

Иве
, не са черни мисли - истина, истина говоря  Joy
Не бе, люлката ти е страшно хубава, а и аз съм много доволна от нашата. Е, тя е грозничка и стара, но ни върши страхотна работа. Но нищо не заменя носенето на ръце, ако младежът рекъл  Laughing

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 15:58 от veshti4ka

# 247
Shantal не сте само вие и аз пренасям вече 5 дни и ми казаха да отида за приемане на 1 ако не стане чудото до тогава има още околоплодни води,чувствам бебето енергично ,но ето това ще си е мома с характер от сега прави каквото си иска абе божа работа,омръзна ми вече много ми тежи ама няма как ,ще раждам в Шейново ти къде ще си ?

# 248
Привет на всички БГ-мами от един БГ-тати. Laughing Laughing Laughing
Имам дъщеря-МАРИНА ,роди се на 19.12.07г. Вече сме на 10 дена Grinning
Ядем,спим и .....
Поздрави на всички,форума е прекрасен Hug

# 249
  • София
Честита дъщеричка Марина на БГ-тати alien smile ! Laughing Да расте щастливо, здраво и усмихнато момиченце! А татко да й угажда във всичко! И на мама, разбира се, също  Grinning     bouquet

# 250
  • Sofia
Shantal не сте само вие и аз пренасям вече 5 дни и ми казаха да отида за приемане на 1 ако не стане чудото до тогава има още околоплодни води,чувствам бебето енергично ,но ето това ще си е мома с характер от сега прави каквото си иска абе божа работа,омръзна ми вече много ми тежи ама няма как ,ще раждам в Шейново ти къде ще си ?
И аз там, а и Мацата предполагам, щом ходи за запис в Шейново
Пък нашите бебчета ще са с една година по - млади живот и здраве  smile3503

# 251
  • София
Мами пак аз с този Инфакол. Да ме извините!
По 1 капкомер преди всяко хранене ли? Защото ми изглежда доста като количество.
Да кажа. Донесаха ми го днес от Гърция. Пише само на гръцки и нищо не му разбирам! Laughing
Някой питаше за цената. Там струма 4 евро
Магинти на мен ми ги преведоха - значи преди всяко ядене по един капкомер, ако не помага може и два да се дават, няма опасност от предозиране. Ефект може да има и след няколко дни, не веднага.

alien smile честита дъщеря. Жива и здарава да бъде. Да е красавица и да слуша мама и татко.

Да кажа най-накрая намерих чай за стимулиране на кърмата казва се Лактогонен - и е само левче. Много съм доволна, почвам да го пия, да видим какъв ефект ще има.

# 252
  • София
Да, в Шейново ще раждам.
Шанталче, аз вчера за първи път ходих и от третия път нацелихме с мъжа ми къде да застанем. То много входове, много нещо.
Казаха ни пред 15-ти кабинет. Появи се една акушерка, пита за какво съм и ме замъкна на втория етаж.

Милена, ти на 01.01 ще си вече 7 дни отгоре, правилно ли смятам?
Щото аз се чудя кога да им се изсипя с багажа, ако не започна да раждам.

# 253
  • Sofia
Да, в Шейново ще раждам.
Шанталче, аз вчера за първи път ходих и от третия път нацелихме с мъжа ми къде да застанем. То много входове, много нещо.
Казаха ни пред 15-ти кабинет. Появи се една акушерка, пита за какво съм и ме замъкна на втория етаж.
За това питах, защото знам че и на втория етаж някъде записват, ма на третия явно е по - спокойно. Пък и са любезни акушерките  Mr. Green
На мен ми каза доктора, от 1-ви всеки ден за запис, защото ще се водя преносваща , а ако няма изненади за сега съм си избрала 8-ми
Като нищо ще се засечем там  Hug

# 254
  • София
Тамън, няма да ни е скучно!

Общи условия

Активация на акаунт