..... ПреКРАсни и удОБни куХНИ.....5-та темА

• 62 706
  • 472
  •   1
Отговори
# 90
  • София, Манастирски ливади
Нашата кухня е от МДФ фурнир и половината са заоблени или по-точно само крайните шкафове. Доколкото знам само МДФ може да се извива, а ПДЧ - не. Ние затова избрахме вратичките да са от такъв материал. Сега вече съм на друг акъл де, но това е друга тема...

# 91
  • София
Змейковица, ще ти пиша какво аз бих направила в кухня като твоята. Мнението ми е доста различно от плановете ти, но ще драсна  Simple Smile
Бих разположила на двете срещуположни стени линейно шкафовете. В средата на стената в дъното не бих сложила шкаф, за да имам достъп до крайните шкафове или уреди - ще загубя 1 шкаф, но ще имам удобен достъп. На едната стена бих разположила мивка с миялна и пералня, а на отсрещната хладилник, печка, микровълнова. Остава ти още място за шкафове без уреди, които могат да са като колона от земята до тавана, могат да се изтеглят и да побират много неща... Мястото ти изобщо не е малко. Не бих се съобразявала с мястото на комина, а бих сложила клапа, която да не връща обратно миризми от горните етажи. Момичетата тук ме светнаха, че се продават т вносителите на Фабер - същите, които продават и въздуховоди с правоъгълно сечение. Те минават по горната и по вътрешната стена на шкафовете и реално не изхабяват много място.
Бих вградила всички уреди и бих заложила на много изчистен и опростен дизайн. Не бих слагала стъклени врати, гръб с плочки и т.н. Бих я направила бяла или МДФ със светъл или натурален фурнир плюс евентуално леко кремав цвят.
На прима виста това е, естествено всичко зависи и от бюджета и от вкуса ви, а и от обема на домакинството.
Понеже всички уреди са ви накуп проверете дали ел. инсталацията е разпределена по кръгове както трябва, за да не се налага да се съобразяваш кога, кой уред пускаш.
ПС Заради малките габарити на жилището бих сложила една настилка навсякъде, вкл. кухня и антре. Аз харесвам паркет, но имаш хиляди варианти. За жилище като вашето бих предпочела от изкуствените настилки тип старите балатуми, които се слагат в обществени сгради и болници, пред ламинат. Има огромно разнообразие от цветове - виждала съм сив нюанс да стои прекрасно в малко жилище.
Извинявай за непоисканите детайли в съветите, но исках да споделя  Simple Smile

# 92
  • София
eveto, защо сега си на друг акъл. Сподели, ако не те затруднявам.  Да не си скубя и аз косата после.

# 93
bib.bib, за пореден път се убеждавам, че колкото хора, толкова и вкусове   Grinning

Ти отричаш плочките, а аз мечтая за малки и цветни плочки 10х10, с кухненски мотиви. Казваш всички уреди да са вградени, докато аз искам стандартна печка в инокс, защото изчислих, че ми е по-изгодно да взема такава, но с пиролиза, отколкото обикновена за вграждане с котлони домино. Балатум пък ми навява на общижитие и не бих сложила никога.

# 94
  • г.Каварна
Момичета здравейте, ето и нашата кухня, когато тъкмо я докараха
http://postcard.ru/pic/iuser/89/1474697389.jpg

# 95
Олександра, много е симпатична.

А, да се възползвам от твоята снимка - искам да питам ниските от вас, как се справят със затварянето на горните шкафове, които са с механизъм за отваряне нагоре? Имам чувството, че няма да мога да ги затворя, без помощни материали  Laughing

# 96
  • София, Манастирски ливади
eveto, защо сега си на друг акъл. Сподели, ако не те затруднявам.  Да не си скубя и аз косата после.

Не се притеснявай, няма за какво да си скубеш косата  Mr. Green  Mr. Green Материала е доста качествен.
Това го написах, защото вратичките ни, освен че са извити /което оскъпява не малко/ са и фрезовани и обкантени и нямат остър ръб /може и да бъркам термините/. А всичко това ни струваше доста и бих предпочела вратчики от ПДЧ, защото подмяната им е доста по-евтина. Моята кухня я има най-отпред на първата страница, Дидка се е погрижила  Wink и можеш да погледнеш за какво става въпрос.
А и както вече писах в началото на темата ще правим ремонт и ще трябва да сменяме кухнята, та всички тези кантчета и ръбчета и шкафчета заминават на боклука и още повече ме е яд.
Като се замисля  newsm78 като направим новата кухня и я монтират ще преживея старата  Grinning

# 97
  • България-Швейцария
...кухнята е натурален дъб, изключително изчистен дизайн. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=205146
Това и на мен много ми харесва, да не говорим, че почти по същия ми изглежда помещението за кухня Peace.
Аз обаче съм се закопала с подова керамика в ей такъв цвят и трябва да съобразя цялото обзавеждане с нея.
Задачата ми се усложнява допълнително и от това, че таваните ми са ужасно криви, но за сметка на това ниски (2.40 м) и смятам да правя шкафове до горе, още повече, че на тези 20-ина см, които остават свободни само прах ще се събира, а няма кой да я бърше Whistling

# 98
  • г.Каварна

А, да се възползвам от твоята снимка - искам да питам ниските от вас, как се справят със затварянето на горните шкафове, които са с механизъм за отваряне нагоре? Имам чувството, че няма да мога да ги затворя, без помощни материали  Laughing

Наистина не мога да ги затворя, без стол Simple Smileзащото  аз съм само 162 Sad По добре си сложи вратички настрани
Ние мислихме мног, другите шкафчета не отиваха много на дизайна, а и проектанта ни предупреди, че трудно ще се затваря. Там си сложих неща, които не ги ползвам често, така, че няма проблем, пък и толкова съм щаслива, че изобщо този факт не ме смущава Grinning

# 99
  • Варна
Запис и от мен.

Много ми хареса, да ти е честита и със здраве и удоволствие да си я ползваш!
Аз съм замислила нещо такова...тъмен долен ред и светъл горен ред на шкафовете, но при мен трябва да са разположени на обратно т.е до вратата където се влиза да е печката с котлоните, а на др.страна мивката и хладилника. Би ли ми казала какви размери е твоята и ако може да снимаш и страна където са котлоните ще ми е много интересно да видя точно как изглежда! Благодаря предварително!!!

# 100
  • София
Запис и от мен.

Много ми хареса, да ти е честита и със здраве и удоволствие да си я ползваш!
Аз съм замислила нещо такова...тъмен долен ред и светъл горен ред на шкафовете, но при мен трябва да са разположени на обратно т.е до вратата където се влиза да е печката с котлоните, а на др.страна мивката и хладилника. Би ли ми казала какви размери е твоята и ако може да снимаш и страна където са котлоните ще ми е много интересно да видя точно как изглежда! Благодаря предварително!!!

Взе ми думите от устата, опссс - от клавиатурата  Joy
И на мен много ми хареса Олександра, ако можеш дай повече подробности. Мен ме интересуват също размерите и на двете части, че при мен там където е мивката на същата стена има прозорец... А откъде я купихте или поръчахте? И ако не е тайна колко ви излезе?

# 101
  • Пловдив
bib.bib, благодаря за съветите.
За настилката - не бих сложила балатум, но наистина почти навсякъде ще е една настилка - ламинат. Кухнята и ламинатът ще са в цвят избелен дъб - възможно по-светли цветове, както и ти си писала  Laughing
Пералнята ще ми е в банята, а кухнята още я обмислям как да я направя, че да ми побира повече неща, тъй като както ти каза, апартаментът е малък и не ми сеиска навсякъде да е в шкафчета, а да са на едно в кухнята...
Последната ми идея е колоната с печката и микровълновата да мине до хладилника, а от другата страна да остане цял свободен работен плот... Мъжът ми обаче пак се намеси, че нещо с тоците нямало да стане.... Дано да не е прав, щепитам някой по-компетентен  Mr. Green

# 102
Олександра, страхотна е - стилна и изчистена! Честито!

Само един недостатък виждам - това над печката от страни на абсорбатора са витрини нали? Ако абсорбатора не е достатъчно силен, може да ти се запотяват стъклата от готвенето и да се налага да бършеш!

# 103

Най-добре да не се слагат толкова високо такива шкафове, защото да ти кажа затрудняват и по-височки хора.  Stop За да се запази тази визия обаче, могат да се сложат вратички, които се отварят нагоре, но се сгъват по средата, т.е. една обща вратичка. При отворено положение застава на буквата "Г", горната й част - хоризонтално, а долната виси, така че се стига лесно. Е, струва ми се малко неудобно да се вадят и прибират неща в горната част, където вратата пречи  Confused

# 104
Далеч съм още от нова кухня, но се записвам да ви следя и след време да искам акъл от вас Peace
Поздравявам всички за прекрасните кухни, които съм разглеждала в старите теми и в новата разбира се  Hug

Общи условия

Активация на акаунт