..... ПреКРАсни и удОБни куХНИ.....5-та темА

• 62 791
  • 472
  •   1
Отговори
# 270

...А ще си я поръчваме в Никром Мебел, но е производство на Русенска фабрика Фантастико.

Намират се директно с/у офиса ми, но никога не съм влизала при тях. Може ли, ако ти е удобно, да ми кажеш, що за цени са там на ЛС ?

# 271
  • София

За механизните не съм съгласна,че са излишни,на една приятелка така са и сложили решетка в ъгловия шкаф,много добре се оползотворява ъгъла.

А тези механизми за мен са излишно оскъпяване.

Не си ме разбрала  Peace

1. Уредите си ги купихме преди да проектираме кухнята. Но те са стандартни размери, така, че ако не търсите нищо конкретно, няма смисъл да ги складирате от рано. Гаранцията им тече от денят на закупуването.

2. Нашият гръб не е иноксов и не виждам смисъл да е. Това за капака не го схванах  newsm78 Когато котлоните не работят е все тая дали има капак или няма.

3. Нашата е Бланко, но не мога да я покажа. Гледах в сайта я нямат. Във всеки магазин би трябвало да знаят разликата м/у едър и ситен сатен (ситният сатен според мен също е капризен).

4. Водопроводчика е наясно с монтажа на батериите. По принцип се монтират стандартно, като маркуча на душа виси отдолу, т.е. проектанта на кухнята трябва да го има предвид.

5. Широчината на абсорбатора съм я избирала според размера на плочата с котлоните.

# 272

И ние вкъщи захванахме голям ремонт,надявам се до края на годината да си имам и аз една прекрасна и удобна кухня като вашите.
Имам няколко въпроса(само не се смейте,ако са тъпи).

............

Не се притеснявай, не са ти тъпи въпросите.  Hug

1.Добре е да се знаят предварително размерите за вградените уреди, защото не са стандартни, съответно - да, трябва да са купени предварително или поне избрани. Още повече, че различните фурни за вграждане имат различни технически изисквания за изпълнението на шкафовете и по-конкретно за начина на вентилиране. Единствено отвора за котлоните и за мивката се изрязват на място от екипа, който монтира кухнята, така че при тях няма значение. /поне при нас беше така, нека другите мами да споделят/ Някои котлони обаче, имат изискване в шкафа под тях да има 10-15 см празно пространство /което в нашия случай умишлено не е спазено и за сега нямам проблем/ или пък самите те са по-дебели от плота, така че и там трябва да се внимава.

2.Нямам опит с газовите котлони, но по мое мнение капака на печката би трябвало да предпазва.

3.Мивките от едър сатен са леко релефни и матирани. Но най-добре иди в някой магазин, да ги видиш на живо,  за да придобиеш ясна представа. От снимка едва ли ще можеш. На мен лично ми допадат повече гладките.

4.Нищо не е необходимо, монтират си се като нормални смесители, имаме такъв вкъщи. Ако ще слагате миялна обаче /което ти препоръчвам горещо/, изкарайте за нея отделен извод за вода. По-удобно е, отколкото да слагате разклонител на студената вода.

5.Няма задължаваща зависимост. Обикновено се прави с ширината на котлоните. Естествено ако имаш двойка котлони пак си слагаш 60см абсорбатор, защото по-малки не се правят. Поне аз не съм срещала такива.

# 273
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Diana_T -благодаря за отговорите.За капака имах предвид,ако печката не е вградена и си има капак,който при готвене си стои вдигнат назад и предпазва гърба отзад допълнително,според мен няма нужда от иноксов гръб.

Имам и друг въпрос-понеже холът ние доста голям(двоен,преграден с голяма врата),искаме едната част да я направим кухненски бокс  и трапезария,отделена от бокса с плот.настилката е дюшаме,което преди 3 години изциклихме и лакирахме,т.е не ми се разваля,хубаво е.Според вас,там ,където ще е бокса,може ли да се налепи отгоре ламинат и дали ще е добре,да не стои като кръпка.? Thinking

Някой ако има кухня в цвят червено дърво или ябълка локарно,моля да ми даде линк,че по тези разцветки не мога да се ориентирам много как изглежда.

Dame -благодаря ти.Значи трябва да се насочим към купуване на уредите.
За съдомиялна още се чудя,но нямам много време за чудене де,днес ще идва момчето да направим проекта,преди да са разпробили за водата,трябва да реша за допълнителния извод.
Все си мисля,че няма да имам много чинии за миене,но по принцип съм си мързеливичка и си е удобство.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 12:49 от radost24

# 274
Така, като се замисля, не съм виждала нова печка с капак  Thinking

# 275
  • София
Diana_T -благодаря за отговорите.За капака имах предвид,ако печката не е вградена и си има капак,който при готвене си стои вдигнат назад и предпазва гърба отзад допълнително,според мен няма нужда от иноксов гръб.

Е, не съм ли тъпа  Laughing Е, в такъв случай капака пази, ясно. Но аз така или иначе не срещам проблеми с гърба на кухнята, та продължавам да мисля, че няма нужда да е иноксов.

А фурните, абсорбаторите, миялните са стандартни размери, Dame. Имат еднаква дълбочина, широчината е стандартна и при проектиране на кухнята проектанта не може да направи проект, без да знае размерите на уредите, а те са стандартни- 45, 60, 90см. Извън този стандарт не съм срещала бяла техника. Днес не ми е ден, то се вижда, та ако не съм права, поправи ме.

# 276
а вие за газови котлони ли говорите  в момента?
имам хладилник точно до газов котлон. Ако говорите за мазните пръски, този проблем не зависи от вида котлон и е въпрос на почистване, не на инокс/плочки/капак.

# 277
  • София
а вие за газови котлони ли говорите  в момента?
имам хладилник точно до газов котлон. Ако говорите за мазните пръски, този проблем не зависи от вида котлон и е въпрос на почистване, не на инокс/плочки/капак.

Абе, явно се има предвид нагряването от пламъка на котлона... След твоето мнение ми олекна  Mr. Green

# 278
мне, няма проблем с нагряване. Височината на пламъка  обикновено е много малка. Нагрява се само решетката, а и съдът върху нея предпазва. Много години готвя така вече.

# 279
А фурните, абсорбаторите, миялните са стандартни размери, Dame. Имат еднаква дълбочина, широчината е стандартна и при проектиране на кухнята проектанта не може да направи проект, без да знае размерите на уредите, а те са стандартни- 45, 60, 90см. Извън този стандарт не съм срещала бяла техника. Днес не ми е ден, то се вижда, та ако не съм права, поправи ме.

Тц, не са стандартни. Имат по някой друг сантиметър разлика. Нищо, че се водят 60 см. За фурните говоря. Особено на дълбочина най-много се различават. А пък на снаха ми фурната й е по-висока от 60 см. Както казах, най-вече имат различни технически изисквания за монтаж. Във фирмата, която ни прави кухнята искаха да им занесем схемата за монтаж от упътването на фурната. А пък при абсорбаторите, ако са тип телескопични, има различна дебелина на тази откритата част, която се издърпва... ама как го обясних  Confused При повечето марки е 4см, но има много по 3см.. Тека имат един модел, който дори не влиза в стандартен 30см дълбок шкаф, а му трябват мин. 32см.  А при съдомиялните машини има такива със скрит панел и такива, при които панела е отпред и се вижда. А пък нашата миялна не е стандартна за вграждане, т.е. не й се слага вратичка от материала на кухнята, а само й се сваля собственият й плот и може да се вгради под общия плот.
Тъй че, най-добре е уредите да са избрани предварително, за да няма после неприятни емоции.   Hug

# 280
  • България-Швейцария
Аз вече тотално се обърках с моята бъдеща кухня Crazy.
Иска ми се да е нещо елегантно и просто като това, от друга страна се оказа че точно елегантното и простото е и най-скъпо (точно за такъв тип ПДЧ не може да се използва, само МДФ).
За уредите поне почти реших вече.

# 281
  • София
Можеш като си давиш поръчката само лицевите,видими части да направиш МДФ, останалото да е ПДЧ -разликата в цената е сериозна.

# 282
  • София
Леле, Dame, късмет съм извадила, че не сме имали такива ядове  Simple Smile Изобщо не съм и предполагала, че има разлика в сантиметрите.

# 283
EliMeli, мерси за подкрепата за слънчевата кухня Hug - ще помисля още малко за някоя вариация по темата, най-вече защото мястото ми е малко и кухнята е в ниша, така че ще се вижда само лицето. Като при това хладилника няма да е вграден /стои въпроса за цвета му/ а пералнята също ще е там, но зад врата - надявам се че ще успеят да я натикат. А колкото до бордото - ако избера такова - задължително ще е с някакъв светъл плот, може би дървесен примерно, защото сивото във всичките му вариации/графит, алуминий, титан и т.н./, не ми се вписва в идеята за светла и уютна кухня. Rolling Eyes Днес обсъждахме и вариант за бежево-кафеникава като например дъб пастел и тик меконг - ох как звучи само.

# 284
Дидке, какво стана с мивката?

Общи условия

Активация на акаунт