Отговори
# 105
честито и от мен бубенце!много здраве и много леко раждане ти желая.целувки!

# 106
Лелееее колко много сте изписали и какви хубави новини сте изписали.
Бубе Честит Рожден ден и от мен.
Желая ти много щастие, радост и две хубави малки бебчета през Февруари да гушкаш.
А сега да ви питам, знаетели какво може да се пие за кашлица, че направо имам чувството че ще си изкашлям и вътрешностите.

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 13:03 от daniela_ch

# 107
  • Бургас
ЧРД на Бубето! Здраве, късмет, обич и здрави и кротички бебета й желая и никога да не я напусне високия й дух!
 За т.н. испански одеалца : след не много обстоен преглед на пазара за себе си разбрах, че това е нарицателно за дебеличко, пухкаво като плюш и красиво одеялце, което обаче се оказва, че не задължително е от Испания Laughing По произход знам испански, немски, турски, корейски и с етикет "произведено за ....фирма"!??!   Има различни размери, аз лично съм виждала от 150/200 до 75/110, и  различна плътност. Цените варират от около 23 лв до 45 лв. По състав са в най-висока степен изкуствени материали. Аз съм доста откачена на тема естествени материи, но чувам само положителни отзиви за този тип одеялца и сигурно ще се сдобия с едно, което мисля да използвам най-вече за количката. Все пак е устойчиво на третиране и практично, лесно се пере. За кошарката си купих едно тънко, вълнено, което ще сложа на два ката естествено в плик. Просто на мен ми е по-приятно като ме грее вълничка. Laughing
aaa73 за кошарите : Аз също разсъждавам доста по тия въпроси с елементите на кошарите, та това което ми дадоха като идея е ако не ме устройва дадено ниво на кошарката е да накарам мебелист да ми разпробие дупчици на страниците, там се слагат носачи и така ти сама ще решиш къде ти харесва да ти е матрачето. Ненужните дупки се маскират с едни малки тапички за по-красиво.
Айде стига , че прекалих с бъбренето! Embarassed
Последно за daniela_ch , от домашната медицина   за кашлица:в Издълбана дупка в черна ряпа се слага мед, образувалия се сок 3 пъти на ден с лъжичка. От традиционната : сироп Стодал (хомеопатичен), не ми подейства никак; сироп Тусавит 4 пъти по 1 с.л., чай мащерка, босилек, риган. Да те прегледат как са дробовете, чисти ли са! Минава бавно Cry

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 13:16 от vivi.vivi

# 108
Момичета, ето една обява в продавалника за испанско одеалце: http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=129853&cat=fav. Стои ми отдавна в "наблюдавани", но имам вече няколко от свекърва ми и няма да го взимам. Ако някой се интересува, заповядайте.

# 109
Имам си вече количка за бебка 1stroller newsm44 newsm44,татито се съгласи и преди малко я купихме newsm68
После ще я снимам и ще ви я покажа smile3509

# 110
  • София
Хей момичета- кокичета, сега се връщам от лекция на училище за бъдещи мами "Азтито" и исках да споделя с вас какво разбрах там. Записах се за съкратения курс от 5 лекции, но най-важните и цяла сутрин днес дискутирахме нормалното раждане и болницата. Това, което ми направи впечатление (не че ме вълнува в момента, тъй като ми е първо раждане, но за мамите с 2-ро такова), контракциите продължавали часове след като бебчето е излязло и това може да се преодолее с някакво болкоуспокоително, например. Аз да предупредя, да не се шашне някой, че уж всичко е минало, а то си продължава.
Днес, освен това, преосмислих още нещо- дали да раждам в Шейново наистина. Има много неща, които ме притесняват там. Някой от тях са такива, които според мен спъват правилният старт на успешното кърмене. Бебето се дава на 3 часа, нито повече, нито по-малко (логиката е да му отпочивало коремчето, което е доста отживяло схващане вече, както и да си почивала майката). Захранва се с Фризолак щеш, не щеш (не е хубава марка адаптирано мляко). Не дават бебето на поискване (а знам че е важно, за да може бебчето само да си регулира графика на хранене и да няма нужда после от дохранване, а и това регулира и майчина кърма...освен това бебетата са индивидуaлни и не можем да ги сложим в калъп, тоест едно може да се засища по- лесно, друго да има нужда от повече и по-често). Бебето изобщо не седи при теб, няма нощно кърмене, а за капак на всичко разбрах, че правят една бутилка за всички бебчета и наред ги хранят с нея (инфото е малко вътрешно, но при големия брой раждания, просто нямало време за отделни бутилки) Shocked. Има страхотен наплив, заради славата, която се носи на Шейново като за хубава болница (малко в кръга на легендите) и си мисля, че е едно вниманието и хигиената на места с умерен брой раждания и друго, където са претоварени. Там си плащаш уж за ВИП стая, а те пак са с обща тоалетна, освен това даже не можеш да си я запазиш и не е сигурно ще се вредиш ли в такава, иначе се отива в тези с по 8 родилки на едно място #Crazy . За целия "кеф" си плащаш 800 лв. (допреди месец и половина беше 150 лв. Sad) само за избор на екип (в случай, че искаш да си при лекаря, при който си свикнал и той да се ангажира с теб, а в тази сума влиза всичко- плащане на целия екип, от доктора, през акушерките до анестезиолозите + цената и на епидуралната упойка). Логично е лекаря вече да не е така мотивиран да си събере екипа, специално заради мен или да го събудя посред нощ да дойде, защото раждам. Така една новоналожена система, която уж цели вадене на корупционните практики от под масата на светло, само ни кара да бръкнем още по- дълбоко в джоба, за да получим услугата, която искаме #Cussing out.  Леле, oлях се в поста, но съм много раздвоена и трябваше да си кажа. Аз ходя в Шейново от началото на бременността ми при лекар, които исках да ме изражда,  за да мога да свикна психически с него, за да мога да съм спокойна и релаксирана като дойде момента, а сега се чувствам адски тъпо Sad

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 15:59 от ephrossina

# 111
честито Бубе,желая ти всичко най-най и през февруари да гушкаш най-кротките и спящи бебчета!!!
  love001  love001  love001на тумбачетата

# 112
ephrossina , не се притеснявай за това, че бебето няма да е непрекъснато при теб. Аз раждах преди 7 години в Княжево Клиника Райна Княгиня. Тогава точно я превръщаха в частна и имаше неуредици защото още бяха в усилен ремонт. Нямаше и парно - отопляваха ни с духащи печки. Тогава се насочих заради доктора в тази клиника просто познати ми го препоръчаха. Въпреки част от незгодите които споменах останах свръх доволна от отношението на целия екип. Аз съм много чувствителна и се притеснявх като слушах за отношението на лекари и акушерки към родилките. Мислех си че няма да спра да плача, а те се отнесоха така че се чувствах горда и ни наи-малко притесена. Бебето ми го носеха не стоеше при мен и чак като се прибрахме вкъщи оцених колко съм си почивала в болницата и колко добре ми е било. А там и аз се измъчвах че сиурно цяла нощ плаче пък как се грижат за него и такива майчини страхове. Особенао за майка с първо раждане си мисля че по-добрия вариант е бебето да не е при нея непрекъснато. Може много мами да ме обвинят в коравосърдечие, но съдейки по това каква паника съм по-скоро сигурно бих моглада му навредя отколкото да съм в помощ на малкото и беззащитно съкровище. Е сега вече съм мама с опит и нещата не стоят така но като се върна в годините назад си представям каква жалка гледка щях да съм ако бебо беше при мен през нощите!!! Така че миличка помисли за това и не се измъчваи с такива мисли. Зная че в старанието си всичко да мине добре и да сме взели най-правилното решение всички се чувстваме несигурни за едно или друго, но от такива терзания полза няма!
Аз сега например също съм панирана като зная колко човечни бяха от екипа в София и сега предполагайки в нашия селски град (съжалявам че го казвам, но така го чувствам) какво ще е отношението, но някак трябва да се справя.
Ухаааа че изписах  Embarassed поувлякох се!!!
 Hug

# 113
  • ВАРНА
бубето 29, Честит Рожден Ден!

Много здраве ти желая, любов, късмет и най-послушните бебчета през февруари.

# 114
      smile3525УАУуууууу ,страхотни пожелания   Лейди  в ,Мирка ив, Даниела ,виви -виви, memo1982f , de3demonka  ,east_lights ,  smile3525 Ще са ми нужни безкрайно милите ви думи ,благодаря ви много
На мама Ави -ЧЕСТИТА КОЛИЧКА ,здраво бебчеда си возиш и сьс много щастие и радост  1stroller Two Hearts
Даниелка да се оправиш бьрзо  , пий чай с лимон и стой на топличко   love001
МИРКА ИВ абсолютно сьм сьгласна с теб за света , който сме си изградили ние сами ,не знам ако ви нямаше какво щеше да ми е
Толкова сьм щастлива с вас  newsm03 Но ....мога да пиша до утре за това ЦЕЛУВКИ   txtloves newsm76

# 115
Бубе, честит рожден ден! Здраве, щастие и късмет ти пожелавам.

На мама Ави, честита количка.
Момичета, благодаря ви за гласовете, които сте дали за мен в конкурса: "Най-чаровна бременна за месеца"
Изабелка, добре че се е разминало, но пък и съвсем скоро ще започнем и палци за леко раждане да си стискаме Wink
Виждам че повечето мами заминават за някъде по празниците, затова от сега желая едно незабравимо посрещане на Новата 2008 Година, във всеки дом само радости да има, много любов и детски глъч.
Прегръдки на всички!

# 116
  • София
Здравейте момичета, чета ви, но нямам какво толкова да напиша и затова се скатавам.
Чета, че Мери не може да намери като старите одеяла. За Ицко аз купих от тези http://www.samokovska.com/bg/index.htm  .Магазина им е на автогарата под моста на Интерперед в София.Сигурна съм,че ги има и по други градове.Имам 2- като нашите стари детски одеяла са и не са мръднали , въпреки  че аз ги бухкам в пералнята.
Забравих да честитя празниците на всички.Да сте здрави и засмени !
Аз вече много надебелях и почнах да отичам, хич не се харесвам.Направо се търкалям.
Лек ден за всички и да не преяждате Simple Smile

# 117
  • София
БУБЕ,  ЧЕСТИТ  РОЖДЕН  ДЕН  И  ОТ  МЕН
В  ТОЗИ  СЛЪНЧЕВ  СЪБОТЕН  ДЕН !!!
ДА  СИ  ВСЕ  ТАКА  ЩАСТЛИВА,
ВЕСЕЛА,  ОБИЧАНА,  КРАСИВА !
ВИНАГИ  ДА  ВНАСЯШ  НАСТРОЕНИЕ
В  СИВОТО  НИ  ЕЖЕДНЕВИЕ !
ПЪРВИЯТ  КРАСИВ  БУКЕТ
СПЕЦИАЛНО  Е  ЗА  ТЕБ,
А ВТОРИЯТ  ЗА  ДВЕТЕ  БЕБЧЕТА,
КОИТО  ГУШКАТ  СЕ  НА  ТОПЛО
В  КОРЕМЧЕТО  НА  МАМА !
(тук вече ми избяга римата)

Приятна вечер на всички тумбаци!

# 118
Бубенце - честит рожден ден и от мен. И да получиш много целувки и най-хубавия подарък това което ти си пожелаеш наум.  Grinning

и един "виртуален" подарък от мен (снощи се захласнах по тези красоти, не съм видяла наживо нещо такова)

Честита количка на Мама Ави, със здраве да бута малкот съкровище вътре!

Да ви кажа иначе днес съм се отдала на мързел, подхващам само дреболии, плета една изтривалка от найлонови торбички, и сега замесих едни сиренки за вечеря.
А някой беше писал за нервите и хормоните - май вече здраво си ме тресат, защото на моменти не си меря думите и говоря точно това което мисля, и особено ако ми е нервно другите около мен смятат че се заяждам умишлено  Sad Опитвам се да се сдържам, но като че ли не оценяват положението в което се намирам. Особено някои ... А малкия звяр ми разказа играта тези дни - станала е лигава и капризна, защото само й се угажда от баба и дядо, и все те са спасението а ние с баща й сме бита карта. Въобще не ни слуша, опитва се с рев и сръдни да се налага за всичко... Посъветвайте ме какво да направя, наистина на моменти е непоносима.
Иначе когато е спокойна е много добро дете, разказваме си приказки, пеем, играем, занимаваме се... Но като си науми нещо освен с физически средства с друго не можеш да я спреш, не достигат нито думи нито нещо друго до ушичките й! Има избирателна "чуваемост".
Е оплаках ви се.
Пожелавам на всички лека вечер и до утре.

П.П. А бургазлийките - страхотни сте милички, давайте в същия дух.  Hug

# 119

БУБЕ,ТОЛКОВА СЛАДКИ ДА СА ТИ БЕБЧЕТАТА,ЧЕ И ПОВЕЧЕ
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧРД

Общи условия

Активация на акаунт