След Лио и аз да се самопорицая публично...

• 6 781
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Цитат на: chocolate
не те ли е страх да даваш Клацид? Знам че има много странични действия

Не, не ме е страх, разбира се! Александра вече е пила веднъж! Това са нови поколения антибиотици! Да ти кажа предпочитам да не мисля за подобни неща, въпреки че винаги чета ЦЕЛИТЕ листовки на лекарствата, които давам... вкл. страничните ефекти!

# 31
  • София
Цитат на: Flash*
Ваче, знам че четеш в медицината в дира, но исках да ти припомня това

Лелеее, това не бях го чела.... напоследък се депресирам като чета в медицина... #Puppy dog Много благодаря за линка! Аз не й давам грейпфрут, не знам защо.. просто не се сещам да купувам... Confused Надявам се да не важи за другите цитруси!

# 32
  • София
Мдааа, сега светнах защо обсъждаме грейпфрута... заради Цитросепта... Grinning

# 33
  • София
Цитат на: николета
Цитат
А "Цитросепт" какво е?

http://citroseptbg.hit.bg/  -тука трябва да стане

Благодаря! Сега го разглеждам подробно! Grinning

# 34
  • София
Цитат на: Шани
Ваче - по принцип УНГ- лекарите не са привърженици на мазането/обирането на гнойта, ама нали ние като майки се чудим как да си облекчим децата  Thinking . Истината е, че след обирането се чувстваш по-добре  #Milti , а дали е правилно - НЕ ЗНАМ  ooooh!

Уф, аз не я намазах, защото и без това нищо не яде, а пи само айрян... Представих си да й бръкна в гърлото.. а то е хубаво да се направи преди сън, за да не яде и пие нищо след това...

# 35
Какво значи 'лек' и 'тежък' антибиотик? изключвам цената...
Сериозно питам, такова деление от лекар не съм чувала...

Е има го, но не точно така формулирано, антибитиците са както ширикоспектарни и локални, така й с различна сила, взависимост ефиктивността срещу видововете бактерии, обяснявам го и аз много лаишки. не съм специалист и затова.
  Vache дано се оправи по-бързо чаровната кукличка.
Останала съм с впечатление, че не харесваш "Респивакса", като лекарство, както и повечето тук мами, но мога да ти кажа, че при нас профилактиката с него всяко година-септември, октомври, ноември ми оправи живота от всякъде, децата не са боледували от лятото на 2003г., оттогава не са вдигали температури, в общи линии всяка зима, когато са вирусите имат малко хрема и нищо друго (да чукна на дърво, да е все така Praynig ). Аз бях доста резервирана в началото и нямах особено доверие, защото и без това си изпатих, като докарах на Димана едностранна, бактериална пневмония, след бита противогрипна ваксина. Но леля ми, която е хематолог във ВМА, ме убеди и сега не съжалявам, поне на отношение на бактериите съм се убедила, че действа много добре, просто ги забравихме.

# 36
  • Варна
Ваче, не се самообвинявай! Не се знае дали ако я беше завела на лекар още в началото, пак нямаше да се стигне до същото!
За почистване на гърлото - баща ми едно време навиваше марля върху един флумастер (празен) и я напояваше с йод, а след това обираше налепите с това приспособление. Много е ефикасно, но е  отвратително - не знам дали Саша ще го изтърпи! Моите спомени са като по-голяма, но беше изключително неприятно!
Дано по-бързо да се оправи красавицата!

# 37
  • София

Ами да ти кажа, нямам идея.. Тя така се изрази. Едва ли е правилно от медицинска гледна точка, ама как да обясни на човек дето не е наясно... Сега като се замисля не знам.. може би по-слаб или по-силен...

# 38
  • София
Цитат на: big mama
Останала съм с впечатление, че не харесваш "Респивакса"

Аааа, не! В грешка си... Mr. Green  Аз давам рибомунил. Направихме 6 месечния курс. Респивакса не става за толкова малко дете... Иначе в рибомунила има същите бактерии като в респивакса... Истината е, че Александра боледува откакто е на ясла, но започна да боледува все по-рядко, особено след имуностимулиращия сироп и респивакса. тя тръгна на ясла на 1 г. и 2 м. За да се изгради имунитет трябва време, така че мен лично не ме притеснява, че боледува, не е повече от нормалното. Яд ме е на мене си... Confused

# 39
Сори за грешката Embarassed .
 Ясно ми е и защо те е яд, но не се обвинявай, ако можехме, ей така да ги предвиждаме бактиарните инфекции....., да ама не Rolling Eyes .
 Стискам палци скоро да се оправите Praynig  Heart Eyes

# 40
  • София
Цитат на: chockolina
Ваче, не се самообвинявай! Не се знае дали ако я беше завела на лекар още в началото, пак нямаше да се стигне до същото!
За почистване на гърлото - баща ми едно време навиваше марля върху един флумастер (празен) и я напояваше с йод, а след това обираше налепите с това приспособление. Много е ефикасно, но е  отвратително - не знам дали Саша ще го изтърпи! Моите спомени са като по-голяма, но беше изключително неприятно!
Дано по-бързо да се оправи красавицата!

На нас майка ни го правеше с нишадър. Само искам да ви кажа нещо в тая връзка.... Само да не ви настръхнат косите, щото на мен ми настърхнаха...
Аз също така мажех сливиците на Саша, с една клечка и памук. Обаче един ден в аптеката какво сме се разговорили с аптекарката, тя като чу и ми се скара, че не се прави така!!! НИКОГА С КЛЕЧКИ, МОЛИВИ, ПРИСТИ ИЛИ ТАМ КАКВОТО МОЖЕ С ПАМУЦИ НАВИТИ НА ТЯХ!!! Памука може да се измъкне и да попадне в трахеята, особено ако детето се дърпа и плаче! Каза ми друго да правя. Взимам си марля и бинт, може и памук и бинт. Слагам памука или марлята на пръста, увивам го с бинта, все едни правя превръзка, после края на бинта завързвам около китката. Така няма как да изпадне парчето памук.

# 41
  • София
Цитат на: big mama
Сори за грешката Embarassed .
 Ясно ми е и защо те е яд, но не се обвинявай, ако можехме, ей така да ги предвиждаме бактиарните инфекции....., да ама не Rolling Eyes .
 Стискам палци скоро да се оправите Praynig  Heart Eyes

Благодаря! Grinning

# 42
  • Букурещ
охххх, сега ако ти кажа - не се самообвинявай - ще стана смешна, нали бях в подобна ситуация преди седмица........ама не се самообвинявай наистина, въпреки, че го пиша с лекота от мойта клавиатура, разбираш ме.

аз като дин профан в антибиотиците, но си спомням, че нашата лекарка каза на мъжа ми по телефона - този Клацид (който не дадох аз), та явно и нашата докторка го знае този Клацид (без да знам колко струва и какво представлява). сигурно действа, не знам......

аз само да кажа, че стискам палци Алекс да се оправи бързо и да се видим там където ще се виждаме Wink

# 43
  • София
Хи-хи-хи.. може след около седмица да се съберем да си ревем двете... Mr. Green

Знаят го Клацида... модерен бил... Mr. Green

# 44
Цитат на: Vache

Ами да ти кажа, нямам идея.. Тя така се изрази. Едва ли е правилно от медицинска гледна точка, ама как да обясни на човек дето не е наясно... Сега като се замисля не знам.. може би по-слаб или по-силен...

Такова деление на по-слаби и по-силни АБ от медицинска гледна точка няма. Антибиотиците се делят на групи , на база на химичния си състав, спектъра си на действие, както и според това дали са бактерицидни (убиват микроба) или бактериостатични( спират развитието му). В този смисъл АБ биват широко- и тясноспектърни, бактерицидни и бактериостатични.
Между другото Клацид'а съвсем не е нов АБ, но напоследък се използва по - масово, както и останалите антибиотици от групата на макролидите.
Скорошно оздравяване на Алекс! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт