Турция`2 ~*~ MERHABALAR ~*~

• 54 427
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, туко що се завръщам от Истанбул, не мога да ви опиша как изглежда тоя град под снега. Жалко, че нямам апарат или нещо такова. Боже, сърцето ми се къса, то Босфор ли, какво ли не гледах, ама всичко беше толкова различно от друг път.

# 106
# 107
# 108
  • Измир
GünaydIn kIzlar!

Айла(алИ) добре дошла!   bouquet

Шенай, добре завърнала се!

bz, ммм... много благодаря!

МомИчета, дайте Идея какво да сготвя по_спецИално за РождннИят Ден на Мъжа мИ. Той не е по завъртянИте спецИалИтетИ. ОбИча класИческИте турскИ манджИ. МИслех далИ да не се пробвам да направя пИде  newsm78 В ИзмИр знам, че свекърва мИ прИготвя само каймата, а гИ печат в блИзката фурна.

Лек ден!

# 109
Musaka, Dolma biber  Laughing Borek, Baklava  Crazy Pilav, Yayla corbasi  bowuu

# 110
Тъй, гледам малко поотшумя темата за българските туркини, дето са им се подигравали в училище, ама ми се иска да кажа нещичко по тоя въпрос, като българска българка в темата...Боже, как се определих, а!

На първо място, страшно съжалявам, че е трябвало по такъв начин да ви премине детството... Confused Грозно е, а и нечестно. Радвайте се, че пак сте по-младички и по ваше време е било по-меко, щото по мое време, да не говорим по-рано, колко по-изострени бяха отношенията... Много е тъпа цялата тази история, но за съжаление повечето хора нямат вина за това. Sad
Така ни възпитаваха навремето - в омраза към Турция и турците. Това пишеше в учебниците, така ни говореше учителката още в началното училище, в първи клас. Така ни възпитаваха и родителите ни, самите те повлияни от собствените си учители и учебници и т. н. и т.н. до безкрай.
Това е политика и тя няма нищо общо с обикновените хора, които за съжаление повтарят това, което им е казано, без да се замислят!
Радвам се, че аз никога не съм се подигравала никому за призхода му. Радвам се, че съм успяла да запазя толерантност, макар определено да не съм била възпитавана в това. До ден днешен се боря с предразсъдъците в себе си, по всякакви въпроси. Опитвам се да не бъда тесногръда, макар да ми е трудно. Винаги щом чуя да се обсъжда някакъв въпрос и първо ми изплува нечие готово мнение ,чуто по телевизия или от близки хора, нещо говорено и преговаряно... Колко по-лесно е да повториш общоприетото мнение, вместо сам да изградиш свое. Продължавам да водя тази борба, макар често да се улавям, че пак съм поела по течението, но надявам се все пак да имам напредък.

Тъй, в този ред на мисли, сега в БГ се учим на толерантност (уж), па дано се понаучим.
Съжалявам наистина за хората, които са попаднали в някаква малцинствена група, по една или друга причина, и са станали обект на манипулации, машинации, политически и икономически. Особено тежко пък е за децата, макар и на възрастните да не им е леко.
Аз съм българска българка и поне за това не са ми се подигравали.
Съжалявам, че е трябвало да преживеете обидите и подигравките на хора, които не са били наясно, а са го правили по инерция. Простете им!      bouquet

Не ми се сърдете, че и аз не мога да ви произнасям имената правилно!    bouquet

# 111
Ето играта
http://www.travelpod.com/traveler-iq/?92e9=34b8

Айде да ви видим! Mr. Green
Може да се играе и само на Европа, ако някой реши, че там познава по-добре от целия свят! Аз пробвах, трагедия... Confused

# 112
Добро утро и успешен ден и от мен!

pina тази игра още веднъж потвърди факта за голямото ми затъпяване след като родих и станах ev kadını  Close  Sad - никакво време за ограмотяване..,разширяване на кръгозора и там подобни .Да не говорим,че и това което съм знаела взе да се изпарява.....Май сегашните ми занимания не ми се отразяват добре и в пряк и в преносен смисъл.Не говоря за отглеждането на сина ми ,а за това да бъда домакиня,да се грижа за дома и готвя...това последното ,благодарение на Готварския форум ми доставя голямо удоволсвие,но пък фигурата и килограмите ми страдат от това....
Ох......май понеделник не е моя ден.....а и снега си отиде....
В настроения като това обикновенно водя Ати в някой мол и хем се разхождаме ,хем прилагам успокоителната "shopping therapy",но стези бомбени заплахи и атентати  избягвам да ходя много на публични места ....
нейсе...Отивам да пооправя малко,пък след като въведа къщата в ред,дано малко ми просветне...то не че Атилла ще я остави особено дълго време в състоянието в което я преведа Simple Smile ,ама никога не губя надежда.. ;-

# 113
  • Варна
За приятелите съм Али (с ударение на буквата а),за който иска Айля 2 - нямам нищо напротив.Нали съм номер 1 за децата и мъжа Laughing.Benmary,разбирам те прекрасно.Децата ми имат 2 г. разлика и затова преминах от един отпуск по майчинство в друг.Вкъщи съм вече 3 години и половина.Въобще не ми харесва и само мечтая да се върна на работа.Знам че там ще се сблъсквам с други проблеми и отделно като се върна вечер пак ме чака домакинската работа.Но деня ми няма да е толкова еднообразен като сега.Страхотни молове имате в Истанбул.Разглеждах пак снимките на мъжа ми.А какви дрешки донесе на децата от LC Waikiki - прелест.Само ме ядоса с едни обеци за малката.Според мен са за пиърсинг или нещо подобно,а продавача го е убедил че ще ги носи едва ли не докато стане мома за женене.Алев е на годинка и не й стават.Страшни търговци са - евалла.

# 114

Най_хубавИте момИчета И най_добрИте съпрузИ  Wink
http://www.ozcanpismaniye.com.tr/urunlerimiz/urun1_b.jpg

newsm78 - туй не го разбрах
 Айля,направо ме уби с тази история по време на упражненията...Права си - Айшето да си излиза,теб кво те засяга Laughing

а относно значението на името ми - незнам...Имах един колега в университета,който се занимаваше с арабски и на лист ми беше написал 4-5 значения на името ми.../но аз изгубих листчето/.Когато някой ме пита за значението на името ми,аз го деля на две - ТЮЛ - нещо леко,ефирно и АЙ - луна
Надявах се някоя от вас да ме насочи за значението на името...тъкмо щях да питам,но AniSim ме изпревари с въпроса си

pina, евала за изреченото от теб...

# 115
TÜLAY:    İncelikle, düşünce ile ilgili

Цитат

Най_хубавИте момИчета И най_добрИте съпрузИ  Wink
http://www.ozcanpismaniye.com.tr/urunlerimiz/urun1_b.jpg
И най хубавите момичет, и най-добрите съпрузи са все от Измир(всеизвестно)  Laughing
Имам много истории да пиша  ooooh!  но съм на работа, някоя от мамите няма ли снимки от нейната kina gecesi  Laughing аз имам(не от моята разбира се  Whistling на братовчед ми ама все работа и учене не мога да намеря време да ги кача снимките  Tired ) ако искате да ги видите ми напомняйте  Mr. Green   bouquet

# 116
tuly, ето какво намерих  Grinning

TÜLAY 

Usage: Turkish

Means "tulle moon" in Turkish. tulle= тюл и moon= луна, нещо като лунен воал звучи

Май правилно си го тълкуваш името, страхотни значения имат вашите имена (и на двете Айля) много ми харесаха  Peace

Момичета, много съжалявам за отношението което сте имали в училище, за съжаление това е насаждано с години...а децата и най-вече тинейджърите понякога са много жестоки и нетактични. И към мен е имало доста подигравателно отношение в училище, по съвсем друг повод в доста тежък момент от живота ми. Но пък такива моменти от живота ни правят по-силни и борбени  Peace А толерантността се гради с годините и съзряването, стига да го има желанието в човек разбира се.

# 117
tuly, прощавай ако греша, ама Ай не е ли слънце? newsm78 Мисля, че нур е луна? Thinking

къде се обаждам и аз... сега проверих, 'ай' си е точно луна, 'нур' какво е, не знам...

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 12:14 от pina

# 118
tuly, прощавай ако греша, ама Ай не е ли слънце? newsm78 Мисля, че нур е луна? Thinking

Ай е луна  Peace
gunesh e слънце

# 119
ах,благодаря ви за отговорите....
поздравявам ви с любимата ми песен

http://www.vbox7.com/play:1654e7c2

Общи условия

Активация на акаунт