Турция`2 ~*~ MERHABALAR ~*~

• 54 436
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
Мммммммм много интересно -аз съм малко на Вие с историят аи ми е любопитно да чета .Нека и други да се присъединят.

# 91
А щом в Измир ням аплаж аз се отказвам Sunglasses
Има ли някой представа  колко километра е Измир-Анталия.С Ежтините полите на Wizz air си заслужава да отидеш за 2 дни в Измир и после да се предвижиш до Анталия на плажче -ако не е много дащече де.
Аз бях споменала че с приятелки организираме пътуване до Анталия февруари -ама нещо май котка ще ни мине път-така ми се струва.То и времето не е с нас -мен лично ме е страх в тези студове да пътувам до София или до Истанбул.Така че почнах да мисля летните варианти.
Ехххххх тази Турция ми изпи мозъка Joy
А бе я да вземем да ти намерим един местен младеж,че да я опознаеш по-добре тази Турция Wink Grinning
Що се отнася до разстоянието Измир-Анталия-не е много близко,но за плаж Чешме е супер..то е най-близкият курорт до Измир.Ходила съм там ,когато за пръв път се запознахме с моя мъж.Плажа ми хареса, а и е доста посещаван курорт .Там се провеждат и световни шампионати по сърф.Кушадасъ е следващия голям курорт,който е сравнително близък до Измир.

На новите във нашата темичка-Добре дошли!

# 92
Ето ви снежен Истанбул сниман тази сутрин от нашия прозорец  Simple Smile

И нашите снежковци от вчера

# 93
Ауу, много хубав Истанбул! Hug

И вие сте много хубави, със снежковците! Heart Eyes

Цвете, преди да се запаля за пътешествия, което и много ме амбицира откъм география, толкова бях зле... ooooh! ooooh!.Срам не срам, ще си призная, че си мислех, че Египет е в Азия! Научих, че е в Африка и , че е арабска страна около седмица преди да ида там! Embarassed

Сега знам много повече, имам джобен атлас на света и го вадя за щяло и не щяло от чантата си - правя справки, търся, разглеждам.Винаги е с мен! Peace

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 17:23 от pina

# 94
Разказът на Тюляй ми напомни доста случки от училище сега и от университета  Laughing
Почвам, на всички им е много интересно произношението на името ми Айля ili aylya  Crazy
става въпрос за българите  Whistling и така си овъртат езика докато ми го кажат не е истина  Tired и си слагат ударение където им падне, та общо взето с много усилия ми го научават и после , не го забравят  Blush Много често ме бъркат (като не се сетят за името ми) с Айше, Айлин и Лейля  #Cussing out Thinking  ooooh!
И ако сама не кажа, че съм туркиня, не ме разбират(тук в София)  Embarassed И ме питат името то и е много хубаво арменско е нали  Mr. Green мм даа и после им обяснявам кой, къде, защо  Party
Понеже е трудно за произношение, много често когато някой колега(по време на събиранията ни) ако реши да ме пита нещо или да ми произнесе името  Crazy се подготвя няколко секунди за да си увърти езика както трябва  Whistling и като каже Айля и става с особена тържественост  Flutter  Mr. Green
Най-пресен случай :
Имаме упражнение в университета и за съжаление ни пускат списъци  Tired и доцента взема списъка и ще прави проверка и почва (бях първа в списъка) А-а-аЯлааа  Crossing Arms
и залата избухна в смях  Embarassed  Laughing Laughing Laughing
Или пък пак на упражнение понеже много говорех с един колега  Blush Blush Blush
и асистентката се развика Айше и (името на момчето!) да излязат да не шумят, ами да си излязат  Whistling

# 95
Benmary  много сте сладкииии.А снежните човеци са суперрр.Аз все се каня да спретна на двора едно снежно семейство   Nature Snowman Nature Snowmanи да зарадвам дребния ама ми е много студено бъррррррр cold
Pina  аз съм многооо зле и с географията и с историята .Трябва да ходя не с джобно атласче ами с  цял глобус Laughing

# 96
Леле benmary, първата снимка е като картичка, красота ..... а вие сте големи сладури  Peace

цвете, подкрепям предложението отиваш да разгледаш Измир и после плажен отдих в Кушадасъ или Чешме. А близо до Кушадасъ са Ефес и къщата на Дева Мария, така че и културна програма може да си направите  Grinning

Айля, Тюляй интересни имена имате, а означават ли нещо?

# 97
Селям и от мен момичета!  Flutter

desert princes  Shockedнаправо ме зуми с тези си хобита!!!

Цвете, това за хобитата го беше писала Диляра, не аз.  Peace

Олга Добре дошла сред нас.  Hug И аз съм чувала за Измир, че е много хубав град и съм била там, когато съм била много малка и нямам никакъв спомен.  Blush Но когато ми кажат Измир винаги го свързвам с това, че там се намирали най-красивите момичета на Турция и другото нещо което ми напомня е пишманието.
 Crazy Laughing
А относоно по въпросите ти от предната тема можеш да ги коментираш и да изразяваш свободно мнението си, както всички други тук.  Peace

ох, и аз съм се сблъсквала с бая предразсдъдъци относно турци-българи...
Това че съм туркиня ми "пречеше" да започна работа,защото сверата в която исках да работя е такава...сега пак работя в подобна,но поне си "извоювах" мястото с много четене и знания...

иначе когато бях ученичка ,много ме беше срам от турското ми име,защото всички ми се подиграваха... Embarassed И все се питах - защо и аз н есъм като останалите,с нормално име,а с някакво,което предизвиква смях...Затова и не научих турския,беше ме срам и мразех този език....Чак сега,помъдряла и осъзнала се,разбирам какво съм изпуснала...
Казвам се Тюляй и мога от опит да кажа,че винаги когато си кажа името ,никой не го чува или разбира правилно...И винаги следват въпроси - как,как..с К или Г...или - как се пише накрая - с а или я...И предпочитам когато трябва да се знае името ми - просто да подам личната си карта...

а в турция съм ходила през 1994 год.,тогава бях абитуриентка и исках да си взема тоалет от там.Имам първи братовчед там,в Истанбул...Но не можах да разгледам нищо от града,защото бяхме само за 3 дни,от които 2 - път...Тогава за пръв път разбрах,че в Турция ядат по-безсолно,че водата се купува и че това,че незнам езика е голям минус и т.н.
Надявам се със съпруга ми и детето след време да имаме възможност да идем на екскурзия в Турция...

ето любимия ми турски сайт,където за сега повече разглеждам от колкото разбирам нещата... Embarassed
http://www.yazgulu.com/

Приятно ми е да се запознаем Тюляй...аз се казвам Ажда!  Flutter  bouquet
Ялан е лъжа на турски.  Wink
И аз съм била обект на подигравки и нападки през ученическите ми години, за това, че съм била туркиня. В основното училище всеки божи ден съучениците ме нападаха и ми се подиграваха и страняха от мен, защото съм била туркиня. Правеха всичко възможно за да се засрамя от това, че съм туркиня. Всеки ден след като се прибирах от училище плачех и изпадах в депресии. Но въпреки техните опити да ме накарат да се засрамя, че съм туркиня аз започнах да се гордея още повече с това и винаги, когато ме питаха за име или фамилия казвах и казвам с гордост и подчертавах, че съм туркиня. Започнах да чета повече за историята на Турция, произхода, културата, обичаите......всичко и се обедих, че няма от какво да ме е срам. И може би благодарение на подигравките на моите съученици днес аз запазих турското в мен и си държа на традициите, религията и езика. Просто тогава ги съжалявах тях и не можех да ги обвиня, нито пък да ги намразя, защото самата аз виждам колко е изопачена историята и как българската младеж придобиват погрешна представа и остават с предразсъдъци за една толкова близка съседна страна. Но аз като такава, която живея между две култрури - българска и турска, виждам, че сме толкова близки по душа хора, не мога да разбера защо ги има тези предразсъдъци все още. Кога ще започнем да не се делим и уважаваме. Всички сме толкова еднакви! Гордея се че съм от турски произход и че съм част от българския народ!  Flowers Rose  bg

benmary 2 Много сте хубави на снимките! Маашаллах!  Heart Eyes

# 98
Грешка е hata не се карайте   bouquet

Айля означава сиянието около луната и звездите

# 99
Видяхте ли играта, която сложих в пътешественическия раздел на форума - там има Истанбул, Анкара, Троя, а на 10-то ниво дори Мармарис! Grinning

Пина, каква е играта? Дай линк, че много обичам географията и аз.  Heart Eyes

Грешка е hata не се карайте   bouquet

Айля означава сиянието около луната и звездите

И братовчедка ми се казва Айля. Много хубаво име и с хубаво значение.  Simple Smile

А това относно думата "грешка", нали в случая се говори за телефонно обаждане и не би ли било по-правилно да отговори например: "Yanlis numara" или "Bir yanlislik var", "Bir yanlislik olmali"  или нещо такова..?  Peace

# 100
  • Измир

Най_хубавИте момИчета И най_добрИте съпрузИ  Wink
http://www.ozcanpismaniye.com.tr/urunlerimiz/urun1_b.jpg

Особено в СофИя предръсъдъцИте са много. Забелязвам, че когато кажа, че съм омъжена за турчИн, отношенИето се променя.

# 101
  • Варна
Здравейте,приемате ли още една Айля в групата?Скоро разбрах за тази тема и изчетох всичко ,което сте написали, с удоволствие.Сега чета "Истанбул" на Орхан Памук и макар че никога не съм била в този град го чувствам близък,скъп...Страшно много ми се ходи в Турция,но инкогнито - без никой от роднините там да разбира.Искам да съм свободна да отида ,където пожелая,а не да ме влачат по гости и да нощувам всяка вечер на различно място.Не искам да обяснявам на всеки къде и какво правя и т. н.Мамите туркини от България ще разберат за какво пиша.Мъжът ми понякога пътува до Истанбул за разни изложения и ми носи куп списания,от коитосъм в час с клюките от хайлайфа на Турция.Живот и здраве напролет ще отидем на шопинг в Истанбул.Майчета от Турция,още снимки Praynig

# 102
Здравейте,приемате ли още една Айля в групата?Скоро разбрах за тази тема и изчетох всичко ,което сте написали, с удоволствие.Сега чета "Истанбул" на Орхан Памук и макар че никога не съм била в този град го чувствам близък,скъп...Страшно много ми се ходи в Турция,но инкогнито - без никой от роднините там да разбира.Искам да съм свободна да отида ,където пожелая,а не да ме влачат по гости и да нощувам всяка вечер на различно място.Не искам да обяснявам на всеки къде и какво правя и т. н.Мамите туркини от България ще разберат за какво пиша.Мъжът ми понякога пътува до Истанбул за разни изложения и ми носи куп списания,от коитосъм в час с клюките от хайлайфа на Турция.Живот и здраве напролет ще отидем на шопинг в Истанбул.Майчета от Турция,още снимки Praynig

bouquet Адашката ми  Laughing

# 103
Добре дошла и на новата Айля сред нас.   bouquet
Може ли да те наричам Айля 2?  Simple Smile

# 104
Момичета, имам един въпрос. Моя приятелка шведка ще ходи в Истамбул за един месец по една културна програма. Първите две седмици (и евентуално до края) ще прибевава в Шведското посолство. Обещах да попитам за частни квартири за две, три седмици. Знаете ли дали има такива услуги и дали евенутално частно би могла да намери квартира за останалия си престой ?
Благодаря ви предварително
  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт