Турция`2 ~*~ MERHABALAR ~*~

• 54 448
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
И от мен добре дошла на Олга!  bouquet

svear, пилафите са на предната страница! Две от момичетата тук си дадоха рецептите, и аз добавих и моята..  Blush Има даже и снимки! Peace

Диляра, на твоето дупе, докато да му се отразиии... бая ядене ще падне! Mr. Green

# 76
  • Измир
Благодаря момИчета!

СнощИ с голямо удоволствИе до 2 часа съм чела първата тема(И не можах да я довърша).  bouquet СтрахотнИ сте!
Щеше мИ се да се бях включИла по_рано, защото Има темИ по коИто Исках да коментИрам.

Аз съм от СофИя И до 1998 г дорИ не бях чувала турска реч. Тогава започнах работа прИ шефове турцИ И след 3 месеца напуснах страшно ядосана И разочарована от тяхното фрИволно поведенИе.
И така с категорИчно негатИвно отношенИе до 2000г, когато съдбата ме срещна с НурИ.
ВлюбИх се от пръв поглед Heart Eyes!, но не можех да продолея предрасъдъцИте сИ.
След дълга вътрешна борба Любовта надделя Grinning
ЗамИнахме заедно за КИпър(турската част) И там работИхме 2 годИнИ.
В началото на 2003г направИхме 2 сватбИ, една в ИзмИр И една в СофИя.

ИзвИнявам се ако съм вИ отекчИла!

# 77
Добро утро на всички!!![
Днес е неделя и се надявах да поспя по- до късно, но малкото човече кукна рано -рано и  вече успя да ме извади извън релси няколко пъти Mr. Green.
color=navy]Olgarita[/color] не ни отегчаваш.Хубаво е де се представиш.А ако ти се коментира нещо от старата темичка давай сега-предполагам че никой няма да има нищо против.Аз като се включих в темата и директно започнах да анализирам  отношенията българи -турци Laughingи всички търпеливо ме изслушаха Joyмакар че преди това бяха коментирали вече тази тема.
Отивам да си приготвя второто кафенце и се връщам да си го изпием заедно на сладка приказка.

# 78
Да, аз не съм автор на темата, но да кажа - моля всички да пишат и да коментират всичко, което ги вълнува! Peace Да предоставят материали, да питата и прочие! За това е форума! Hug

# 79
Здрасти Олга!  bowuu
Никога не съм ходила до Измир, но само хубави неща съм чувала за там  Flutter
Най-модерният град в Турция и т.н, незнам може би близостта му до курортните селища го прави такъв...  Party
Вие си пийте чая и кафето,
аз ви Черпя  Whistling
Лек ден от мен, аз отивам да уча  Tired  doh

# 80
И от мен добре дошла на Олга!  bouquet

svear, пилафите са на предната страница! Две от момичетата тук си дадоха рецептите, и аз добавих и моята..  Blush Има даже и снимки! Peace

Диляра, на твоето дупе, докато да му се отразиии... бая ядене ще падне! Mr. Green

Joy Мерси   bouquet
Благодаря момИчета!

СнощИ с голямо удоволствИе до 2 часа съм чела първата тема(И не можах да я довърша).  bouquet СтрахотнИ сте!
Щеше мИ се да се бях включИла по_рано, защото Има темИ по коИто Исках да коментИрам.

Аз съм от СофИя И до 1998 г дорИ не бях чувала турска реч. Тогава започнах работа прИ шефове турцИ И след 3 месеца напуснах страшно ядосана И разочарована от тяхното фрИволно поведенИе.
И така с категорИчно негатИвно отношенИе до 2000г, когато съдбата ме срещна с НурИ.
ВлюбИх се от пръв поглед Heart Eyes!, но не можех да продолея предрасъдъцИте сИ.
След дълга вътрешна борба Любовта надделя Grinning
ЗамИнахме заедно за КИпър(турската част) И там работИхме 2 годИнИ.
В началото на 2003г направИхме 2 сватбИ, една в ИзмИр И една в СофИя.

ИзвИнявам се ако съм вИ отекчИла!

Много хубаво - дано да сте все така щастливи. Относно предрасъдаците  - повечето българи си ги имат и без да са контактували с турци, дори. Хора - различни, манталитети - много.
И аз не съм ходила в Измир. Всъщност редовно си ходя само до Истанбул. Този февруари се надявам отново да го посетя.  Party

# 81
От юни Wizz air започват да предлагат много изгодни самолетни билети до Измип-надявамсе да успея да  го разгледам.И аз съм чувала че е много модерен и красив град.

# 82
Pina ти си голям пътешественик-ходила ли си в Измир?
ако някой е бил там да разкаже по-подробно за града и хората там

# 83
Привет привет турски мами и почитатели на Турция  Grinning

Добре дошла на Олга  Simple Smile

Хубави снимки от снежна Варна, на мен зимата само на снимки ми се гледа, така да не го обичам студа и снега  Confused

Олга, разкажи повече за Измир, аз също имам бегла представа от този град и района въобще, спомени разни..., имам познат който живее в едно градче близо до Измир. Аз съм минавала и била за кратко в града, и аз се точа на полетите на Уиз до там, ще видим. Измир има облик на модерен крайморски по-скоро европейски, а не ориенталски град, така съм го запомнила аз.

# 84
не съм била в Измир, аз на много малко места съм била, само пара вдигам... Tired От приказка го докарвам, иначе съм пишман пътешественик... ooooh!

Видяхте ли играта, която сложих в пътешественическия раздел на форума - там има Истанбул, Анкара, Троя, а на 10-то ниво дори Мармарис! Grinning

# 85
  • Измир
Да момИчета, ИзмИр е най_европейскИят град в ТР.

Моето мненИе е, че сИ заслужава да се посетИ.
 Но  Naughty Избегнете по възможност летнИте месецИ. ГрадусИте стИгат до 50 И нагоре. влажността е убИйствена.
Не е нужно да сИ носИте банскИ, защото в ИзмИр няма плажове, само ИндустрИална зона. Най_блИзкИят е на 80 км.
СИмволът на града е часовнИковата кула'' saat kulesi''.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Izmir_Clock_Tower.jpg

Друго Интересно е, че ИзмИр е малко като полумесец И от едИнИят край до другИят по_бързо се стИга по вода (с морскИ автобус), от колкото по суша. Simple Smile
ОтИвам да нахраня Сево И да я прИспя И пак ще се включа

# 86
не съм била в Измир, аз на много малко места съм била, само пара вдигам... Tired От приказка го докарвам, иначе съм пишман пътешественик... ooooh!

Видяхте ли играта, която сложих в пътешественическия раздел на форума - там има Истанбул, Анкара, Троя, а на 10-то ниво дори Мармарис! Grinning
Joyто и аз така
А за играта аз веднага я видях ама ме досрамя да се включа е не мога да мина и 3 ниво Embarassedмного съм злеее горката аз

# 87
ох, и аз съм се сблъсквала с бая предразсдъдъци относно турци-българи...
Това че съм туркиня ми "пречеше" да започна работа,защото сверата в която исках да работя е такава...сега пак работя в подобна,но поне си "извоювах" мястото с много четене и знания...

иначе когато бях ученичка ,много ме беше срам от турското ми име,защото всички ми се подиграваха... Embarassed И все се питах - защо и аз н есъм като останалите,с нормално име,а с някакво,което предизвиква смях...Затова и не научих турския,беше ме срам и мразех този език....Чак сега,помъдряла и осъзнала се,разбирам какво съм изпуснала...
Казвам се Тюляй и мога от опит да кажа,че винаги когато си кажа името ,никой не го чува или разбира правилно...И винаги следват въпроси - как,как..с К или Г...или - как се пише накрая - с а или я...И предпочитам когато трябва да се знае името ми - просто да подам личната си карта...

а в турция съм ходила през 1994 год.,тогава бях абитуриентка и исках да си взема тоалет от там.Имам първи братовчед там,в Истанбул...Но не можах да разгледам нищо от града,защото бяхме само за 3 дни,от които 2 - път...Тогава за пръв път разбрах,че в Турция ядат по-безсолно,че водата се купува и че това,че незнам езика е голям минус и т.н.
Надявам се със съпруга ми и детето след време да имаме възможност да идем на екскурзия в Турция...

ето любимия ми турски сайт,където за сега повече разглеждам от колкото разбирам нещата... Embarassed
http://www.yazgulu.com/

# 88
А щом в Измир ням аплаж аз се отказвам Sunglasses
Има ли някой представа  колко километра е Измир-Анталия.С Ежтините полите на Wizz air си заслужава да отидеш за 2 дни в Измир и после да се предвижиш до Анталия на плажче -ако не е много дащече де.
Аз бях споменала че с приятелки организираме пътуване до Анталия февруари -ама нещо май котка ще ни мине път-така ми се струва.То и времето не е с нас -мен лично ме е страх в тези студове да пътувам до София или до Истанбул.Така че почнах да мисля летните варианти.
Ехххххх тази Турция ми изпи мозъка Joy

# 89
здравейте момичета,
много се радвам,че инвестирате време и ни запознавате с тази интересна страна  bouquet

тъй като някой каза,че няма проблем да се повдигат вече обсъждани въпроси, та аз се намесвам относно Кипър:
...Ината на гърците е смешен.Също като спора,който не спечелиха,за остров Кипър.Знаете ли каде е Кипър?Колко е далече от Гърция?И че местното население там не са нито гърци,нито турци?
поради положението си,кипър е бил под различно влияние през вековете: сирийско,персийско,египетско, микенско ...а след това самите царе са се "предложили" на Александър Велики и стават част от хеленското царство..следват римско и османско присъствие там(като османското 5 века у нас)..и през 1878г османската империя го дава на Великобритания...т.е. става британска колония....според едно споразумение през '60-те г. м/у UK, Гърция и Турция Кипър обявява независимост.. малко по-късно заради размирици,гърците правят преврат, а Турция окупира северната част на острова, за да гарантира сигурността на турските жители там...И тогава съветът за сигурност на ООН иска турските трупи да се оттеглят, което те не правят и през '83г  в окупираната от Турция територия е обявена република северен Кипър,която не е призната от ООН,всъщност само Турция я признава....

та така за Кипър, а това,че гърците са страшни националисти и супер горди с културата си,че преувеличават значението си, е съвсем друг въпрос...

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 18:17 от pepelja6ka

Общи условия

Активация на акаунт