Турция`2 ~*~ MERHABALAR ~*~

• 54 418
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
Venibaby   bouquet
Тогава остава да навиеш твоите родители  Hug
Ако не става регистрирай ги тук  Laughing

# 166
Хей, много интересна дискусия сте подхванали от вчера насам.   bouquet
Тъкмо и аз върху някои от тези въпроси разсъждавах наскоро. За съжаление съм склонна да вярвам на Айля за отношението към българките. Като турист там се чувствах страхотно, но ако трябва да извоювам правото си на "връзка с бъдеще" ще се сблъскам с много проблеми. По мои наблюдения реално българската жена се слави с красотата си и е обект на голям интерес от турските момчета. Но самият факт, че самите момчета гледат по - бързо да изконсумират връзката( с неприсъщо за турският влюбен мъж нетърпение ) говори само по себе си, че смятат българките за жени със т.н. западно разбиране за връзките. Мен са ме питали в прав текст, приятели от Истанбул, учещи тук дали според нашите разбирания е нормално жената да спи с много мъже през кратки интервали от време без да влага чувства и без да очаква връзка...Питаха ме нормално ли е нашите мъже да не ревнуват разголените си приятелки...питаха ме насърчава ли се подобно "демократично виждане" за тези неща... Много въпроси, на които не знаех как да отговоря. ЗА мен също не е много нормално. Те си направиха своите изводи, в зависимост какво видяха тук. Казват, че българките сме много красиви, но не са сигурни доколко са сериозни.
Поразписах се доста, но това е тема която ме засяга пряко в момента. Имам още много какво да допълвам, но като цяло картинката е ясна. Остава да се надяваме само, че любовта е склонна да променя и най - закоравелите разбирания.  Praynig

# 167
хм, от какви въпроси се вълнували турските младежи в БГ, виж ти!
А не е ли най-добре, дали една жена да спи с много мъже и да ходи разголена, да не е въпрос на национална или етническа принадлежност, а въпрос на личен избор?

# 168
хм, от какви въпроси се вълнували турските младежи в БГ, виж ти!
А не е ли най-добре, дали една жена да спи с много мъже и да ходи разголена, да не е въпрос на национална или етническа принадлежност, а въпрос на личен избор?

така е  Tired
но как да го обясниш това на хора които са израснали с такива предубеждения  ooooh!

# 169
Интересни теми сте подхванали момичета, имам доста работа но да се включа и аз набързо с лични впечатления.

Това, което е споделила Айля е донякъде така, но по принцип това им е мнението не само за българките, а въобще за европейките. Първо, че сме християнки, а и въобще сме отрасли в среда, където като цяло поведението е по-свободно. Вече кой как ще се държи, облича си е личен избор и не всички трябва да се поставят под общ знаменател. И не само рускините са известни с фриволното си поведение, да знаете как англичанките вършеят из турските курорти, много често дори стават жертва на местните гларуси и после плачат и се жалват по форумите. 

Аз лично съм видяла доста добро отношение, като разберат че съм българка, но и доста се закачат, понякога е направо нахално, стига се дотам да не може да се разхождаш нормално по улиците (това последното е от Кушадасъ).

Иначе за историята това сме го коментирали с мой познат, в техните учебници нормално по доста различен начин са представени нещата за Османската империя (дори ми е казвал, лоши неща не са писани за българите никога), докато при нас другата крайност...къде е истината кой знае  Thinking

# 170
Имайте впредвид, че това е мнение не само на турските мъже. ЗАпознах се с двама белгийци преди година, които бяха тук по работа - макар млади мъже се бяха възмутили от облеклото на някой момичета...Думите им бяха следните: " Това, което видяхме в България това лято и ни направи грозно впечатление бяха 14 годишни момичета надянали къси полички и токове, на които не могат дори да ходят; и мускулести мъже по плажа с безбожно тъпи физиономии. Shocked  Joy
Това им беше направило впечатление за краткия престой в България. Познавам едни много симпатични момчта - студенти от Португалия. Те се бяха видели в чудо из нашите дискотеки. Казаха, че има много красиви жени тук и всички сякаш излезли от модно списание, но казаха, че техните жени в Португалия са много по - скромни и на нрав и на начин на обличане...
Нямам коментар. Stop

# 171
Ехе, айде да не се превземат бат' белгийци! Има и по-страшни неща на тоя свят! Stop

Донякъде, тия хора са 'подготвени' за БГ от преса и електронни медии, от преди да са стъпили тук. После най-лесно е да зацъкаш с език, в синхрон с другите. Точно това се опитвам да избягвам, като поведение. Това са стереотипи.

# 172
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
HOŞ BULDUK!
Ние се завърнахме от чужбина и за това използвам този поздрав, защото ме чакат доста страници за четене+нова тема! Благодаря ти dessert princes!  bouquet
benmary  Wink да вметна за църквата Св.Стефан! Не знам дали е за гордост, че когато трябваше да се ремонтират основите бяха нужни към 1 000 000$, а България отпусна 250 000 лева Mr. Green, ремонта е налице и сега отново църквата се стопанисва от Турция!
Май само името й ще остане българско! От три железни църкви само тя е действаща, а България нищо не прави за това! Да сме благодарни на Турция, че се грижи за нея!  bowuu
Скоро ще пиша пак, но трябва да ви изчета!
Много вкусни рецепти kaigi, benmary   chef
Bye bye  bouquet

# 173
Ехе, айде да не се превземат бат' белгийци! Има и по-страшни неща на тоя свят! Stop

Донякъде, тия хора са 'подготвени' за БГ от преса и електронни медии, от преди да са стъпили тук. После най-лесно е да зацъкаш с език, в синхрон с другите. Точно това се опитвам да избягвам, като поведение. Това са стереотипи.
Не съм съгласна. Слушала съм подобни изречения от много чужденци. Дори в предаването: "Такъв е Живота" имаше подобни наблюдения от англичанките...
Не съм крайна в убежденията си, но дали е заради чалга стериотипите много млади момичета се впускат в живот тип "сексът и градът" и накрая разнородни - резултати, най-често бебета или болести и то преди да са навършили 20. Мен като млад човек изключително много ме дразни това и моите приятелки са на същото мнение. Лекото и безсрамно поведение не е присъщо за никоя себеуважаваща се дама. И не трябва да се счита за нормално.

# 174
Личен избор, толерантност! Peace

# 175
Ейййй че сте се разписалииии -браво!!!  bouquetАз съм се заровила в smile3529 и сега не мога да ви смогна.
Здравей veny baby Стискам палци всичко  да е така щастливо и розово във връзката и за напред-и не се притеснявай родителите ти те обичат и съм сигурна че биха птриели всичко -стига да виждата блясъка на щстието е очите ти.
офф исках още много неща да напиша но малкиа се размрънка.Отивам в спалнята и после ще продължа

# 176
  • Измир
И аз не мога да смогна да вИ Изчета!

По моИ наблюденИя ТурцИте много харесват българИте, но когато стане дума за женене  Naughty нещата се променят драстИчно.
И то не зарадИ БГ нацИоналност, а чИсто И просто зарадИ релИгИята . Както в БГ не се гледа с добро око на мюсюлманИте, така И те не одобряват хрИстянИте.
ЛИчно свекървата мИ мИ е казвала, че се е молИла сИнът И да не се оженИ за българка (т е хрИстянка). Сега разбИра се съм И като дъщеря И страшно много се уважаваме И обИчаме.

Нур означава светлИна от Аллаха (от мъжа мИ го знам)

# 177
Селям и от мен!  Flutter

Колко много сте писали, едвам смогвам да ви изчета.  Grinning

drize Тъкмо бях се зачудила къде изчезна тези дни. Радвам се да те видя пак сред нас. Aramiza yeniden hos geldin!  Hug И много целувки на малката Селин..  Heart Eyes

Вени Добре дошла!  Hug Дано всичко при теб е по-лесно. И аз имах същите проблеми и точно заради несъгласието на моите близки и родители се наложи да се разделим с приятеля ми. Препоръчвам ти да кажеш на твоте родители за връзката си без да отлагаш за много напред, бъди готова за скандали. Аз съжалявам, че не им казах по-рано, може би сега нещата щяха да стоят по по-различен начин. Сега ситуацията стана много заплетена и сложна...  Tired Ако се обичате борете се!  Peace Нека при вас поне любовта победи!  Heart Eyes

Айля Има голяма доза истина в това което твърдиш за мнението на мъжете турци към българките (християнките). И според моите лични наблюдения е така. И неведнъж като Диляра и към мен бяха отправени подобни въпроси. И по-голяма част от мъжете, които идват от Турция са възмотени от фриволността и разбиранията на българките.

По-късно ще ви пиша пак, че токушо получих ужасна новина.. Cry

# 178
Така сега продължавам да пиша.Справих се успешно с малкия си мъж -ама е много крив днес Cryи почti ne moga da sedna na compa spokojno.
А  относно отношението на турците към българите смятам че е положително(разбира се това е мое  мнение).Аз останах очарована от почивката си в Турция.В хотела ни имаше две момчета -българчета които са се изселили в Турция и те ни обясниха, че всички турци които познават са изключително положително настроени към българите.
За разлика от руснаците -които ненавиждат но са принудени да търпят заради добрите парички в туристическия бизнес.и не смятам че ни смятат за леки жени.Дори коментирахме че са възхитени от нас-как успяваме да се държим на положение и си знаем цената ,а не сме като "руските девочки"които за една седмица почивка в Турция сменят по 3-4 момченца Shocked

# 179
Desert princes от какъв произход е приятеля ти че вашите не са били съгласни с връзката ви.Ех тия родители ама май повече пречат ,отколкото да помагат #Cussing out
Надявамс е че лошата новина не е толкова лоша PraynigПиши когато можеш да ни успокоиш!Стискам палци всичко да е наред!
drize добре си се завърнала.Как изкарахте?

Общи условия

Активация на акаунт