Юнче със сурвачка в ръка,удря дядо и баба по гърба!

• 11 731
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
Гери, браво за гърнето!  Hug И аз нещо се навих отсега да пробвам с макси, че с баткото нали се изложихме... ooooh!  Rolling Eyes А ваксината за менингит 20 лв е за трите приема общо или всеки поотделно струва 20 лв? Мен много ме е страх от тоз менингит, а моята педка само ме сече, че 20 г. практика имала ....да речем 6 случая и да не сме истерясвали и т.н., но аз мога да настоявам. То и 60 лв не са кой знае колко, разхвърляни във времето, но ако е 20 за целия прием си е направо добре.
Жужка, баш си му беше гъсто, затова не го хареса. Днес му дадох оризова каша, около една лъжичка, не я хареса, но поне не я повърна. Grinning Утре пак - няколко лъжички!  bowuu За тиквата си права, ама ще трябва да е купешка, че не знам как да я направя.
Я кажете вие зеленчуците и тиквата на пара ли ги варите или нормално - във вода?
Ди13, леле майко! ooooh! Пожелавам ти бързо да идва тока и повече да няма аварии, че с малко дете и бебе - мамата си трака. Confused А ти къде си, между другото? Извинявай, ако си казвала - нещо не помня... Crazy

# 196
  Като заговорихте за ясла и ми става малко кофти.и аз искам да си гледам Мики до 2г, ама няма как най-късно на 1.6м ще го дам и ще се връщам на работа.
  Ако имаше как някой да го гледа и аз да ходя по няколко часа на работа ще е добре , ама няма.Като съм се женила в друг град да съм мислила. Laughing
  Много съм доволна от работата ми и много ми липсват колегите , а в същото време ми е жал за дребосъка и не знам как ще се справям.

За АМ не мога дапомогна много , щото ние още се кърмим.Но моята приятелка (бебето и е на 7м) му даваше по 180 и все се будеше нощем ,а сега от както пие 200 и спи до 8.00 сутринта.Незнам дали има връзка ,но при нея действа.

А я аз да ви питам, по колко пюре давате на обяд на бебчовците ? Защото Мики е много лаком и мисля ,че и мен ще изяде.
 Хайде , че пак запищяхме.

# 197
Честита Нова година на всички с пожелание за много здраве, радост и хубави неща!
Светли, аз вече давах каша ориз и рожкови на Нестле, но нещо не уцелвам дозировката...На кутията пише за 150 гр. вода - 50 гр. каша, но това количество не води до нужната гъстота. Разбира се, аз добавях допълнително каша, но пък не би трябвало да е така. Чела съм на други бебешки опаковки, че неправилното дозиране води, например, до прехранване или обратно. Освен това, трайността й е 2 седмици. До този момент освен тази каша съм дала и оризова на Милупа. И двете се приеха добре, без странични реакции. Трябва обаче да се съчетават с разхлабващи плодове - круша, слива, тиква, защото аз сбърках и така се запече Гого, че свят ми се зави...Но не успявам да се вместя в трайността на опаковките, в смисъл че хвърлям по половин опаковка. Вие как си разпределяте съдържанието?
Вие говорите за ясли...аз досега не съм се замисляла за това, но явно трябва, защото от записването до самото прохождане има цяла вечност. Снаха ми записа сина си за детска градина като навърши 5 месеца (на мен ми беше много смешно), а й се обадиха наскоро. Той е на почти 2 години Simple Smile...
А Гого от една седмица, като му сменям памперса или като го къпя, абе като е гол всъщност си дърпа чурката, ама толкова силно, че имам чувството, че ще я "откъсне"... На какво се дължи това още не съм разбрала?! Дали е само опознавателно Simple Smile?! При вас има ли подобни действия?

# 198
  • София
Честити месечинки на Алис и Стиви - да радват все повече своите родители

Честита ти рожденичка, Аничка! Да бъде весела и здрава!

Момичета, гледам че за яслите пишете - аз даже не ща и да си помислям. Преди да забременея толкова се бях уморила от работа /имам вече 10 год трудов стаж/ и въпреки че цялата бременост я изкарах в къщи и по болници, още не съм си починала. Та мисля да си гледам мъника до 2 годинки - да е жив и здрав таткото да ни издържа  Laughing

И да ви се оплача - нощес Алекс вдигна температура /37,9/ - май се е заразил от мъжа ми. Тая някаква надежда да е от зъбче, ама като се има предвид, че вчера почти цял ден е спал /хич не е характерно за него/ и цоца здраво /не е ял така откакто беше на 3 месеца/, си мисля, че все пак е настинал. За сега му давам панадол и оксцилококциум - надявам се, че ще се размине само с това.

Искам да попитам нещо - ние за сега сме яли само зеленчукови пюрета и докторката ми каза сега вместо плодово пюре да дам каша. Та си купих на Хумана немлечна безглутенова каша с ябълки - някой пробвал ли я е? И трябва ли да изчакам детето да се оправи, за да го захраня с нея?

Ди13 - дано скоро ви дойде тока, че ще трябва май да  #2gunfire някой.

# 199
Охо, не сте само вие сами с по 2 диванета вкъщи, споко. Веселба е! Sunglasses
Чудесно е, че повечето ще си гледат децата поне до към 2г. (то и на 2 г се брои ясла де Wink). И аз съм на принципа, че децата веднъж са малки и се гледат, а работа ще има и след 100г. Разбирам, че понякога няма избор и трябва да се бачка обаче  Confused
jeninik , не бих въвела нещо ново, ако бебето е болно. Няма да познаеш не дай си Боже някоя алергична реакция.
petq B, аз съм още в началото на захранването, опитвала е морков, картоф, а от вчера и месце. Засега бурканче от 190г яде 2 дни. След пюрето винаги кърмя. От др. седмица живот и здраве ще дам каша с плод.
Аничка=баничка, да ти е живо и здраво голямото момиченце! Hug

# 200
  • Варна
А Гого от една седмица, като му сменям памперса или като го къпя, абе като е гол всъщност си дърпа чурката, ама толкова силно, че имам чувството, че ще я "откъсне"... На какво се дължи това още не съм разбрала?! Дали е само опознавателно Simple Smile?! При вас има ли подобни действия?
Същата работа вече почти месец  Laughing. Понякога чак си разранява кожата наоколо от дърпане.

# 201
Същата работа вече почти месец  Laughing. Понякога чак си разранява кожата наоколо от дърпане.
:shock: Shockedама то страшно било да имаш момче.Светли пази на зетя пишората ,че искам внуци Joy
И да кажа ,че господ си знае работата,аз момче немога да гледаам.

# 202
  • София
Честити месечинки на СТИВИ И АЛИС! Да са много здрави, послушни и засмяни.

Ани, радвам се, че Ели е по-добре, и дано Вики бързо се оправи. Да ти е жива и здрава, каката, да е много засмяна,да те слуша и да помага. Я, какво късметче ти се е паднало,  Grinning ще следа с интерес дали ще се сбъдне. Ани, децата ги приемат от есента, ама ако искам примерно 2-3м. по-късно да я дам, какво се прави?
Cigarette, браво на момчето, че използва успешно гърнето по предназначение. Много са ти готини мъжете! Пу-пу
Чоко, честити обички на Симонка! Вчера направи ли разходка?
Петя, супер, че малкия сам си е заспивал през нощта и те е оставил да си починеш. Дано бързо излезнат зъбчетата и да не го тормозят вече.
Райче, честито първо зъбче на Симонка-бонбонка. Браво, че е била спокойна на вилата. Ха, децата може да са е една група. Grinning Елена пък хич не я хареса тази круша, аз с кеф си я хапнах.
Щък, браво на Косьо, че си хапва от кухнята. Пу-пу, все така да продължава. При нас кухнята е от 10м.
trapezica, романтик е мъжън ти, супер че е успял да те изненада и зарадва.Дано бързо минат сополките на децата.
didinka77, браво на Марки, че се изправя сам, дано няма последици след тупканията. Елена си стои спокойно на гърнето, може би защото не може да се изправя още и седи от скоро и й е интересно.
jujata, радвам се, че най накрая успя да се вкючиш и дано нямаш повече проблеми с компа. Защо трябва да даваш само безмлечки каши? Сладуранка, представям си как ги хруска.
Yoya, браво, че е започнало да й се услажда пюренцето. Пу-пу дано все така да си хапва с апетит. А цветятя само на високо, да не стане някоя беля. Много е готина, и как съсредоточето ги скубе.  Simple Smile. О, изтръпвам само като чета, че те скубе, много мразя и за това в къщи съм винаги вързана. Е и аз не съм много висока 164см.  Wink Дано не се стига да ти дават "по-специален медал", а мъжо много бързо се предава.
madame, малката сега е много щастлива, че мама си е в къщи и може да си я гушка и да си цока когато поиска.
Асе, много кофти за тока. Егати държавата ... в 21 век! ooooh! Малката, бързо да се оправя.
кикиричка: "Да му се невиди, нямам много спомен с каката. Сякаш някой друг ми е гледал първото дете"  Joy Joy Joy Забравя се наистина на мен ми разправяха като родих, че като стане на 6м. ще съм забравила какво е в началото и аз не вярвах ама е така и сега като се сега записвам по-важните неща в една тетрадка.
mmm_, след раждането ходи ли на гинеколог? Не отлагай, профилактично поне 2 пъти в годината трябва да се ходи. Като чета и ми е мерак да й дам броколи и карфиол и май това ще са следващите зеленчуци. Супер късметчета са ти се паднали. Grinning За непочистените улици не ми се говори,  ooooh! едва добутах Ели (бяхме с количката) до доки. Браво за мерките.
Елфи, браво за мерките, не се притеснявай, важното е малката да е здрава и спокойна. Знае кого да търси за помощ МА-МА. Wink
Еличко, много сте сладки! Пу-пу, аз си мислех, че не се кърмите през нощта. newsm78
Принцеска, страхотно, че сте си изкарали и е останало време и за вас. Страшно ми звучат тези тупкания, дано да няма последици.
EvieAndie, аз купувам тиква от пазара и й правя пюре, нямаме проблем и я разхлабва.
Анту, чистия картоф май никой не го харесва, добави морко или тиква. Малко вино или бира може да пиеш, аз даже всяка вечер пия по една чаша червено вино. Дано закъсалите без проблем и бързо успеят да се приберат. Около 20лв. на прим, абе тая нормална ли, то не дай си Боже да стане, никой не е застрахован. За тиквата е лесно, вариш на пара, става бързо за 10 мин. и пасираш.
Ди13, ле-ле колко много сняг има при вас  Shocked Дано вече нямате проблеми с тока.  fingerscrossed
Зоя, успех в търсенето на бавачка, дато скоро намериш и попаднеш на готин човек. Ако не е нахално, защо толкова рано ще се връщаш на работа?
Ди80, мерси, рецептата е:

Погача
Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая
3 яйца
2 с.л захар
1 с.л. сол
брашно-колкото поеме-около килограм

Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). След като втаса маята в тава слагате брашно и смесвате всички продукти по- горе, да не забравите и другата половина от прясното мляко! Слагате вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част като кифлички и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса. 
Да ви е сладко!           

Това е рецепта взета от един чешки сайт, но се оказа много вкусна и сполучлива! Тя е всъщност за виенски кифли, но аз нямах много време за оформяне и направих възелчета, които в крайна сметка изглеждаха като малки хлябчета.

jeninik, дано е зъбче и малкия не се разболее.

# 203
  • Пловдив
И аз да се включа днес  Wink
Честити месечинки на СТИВИ и АЛИС   ! Растете здрави и щастливи дечица !
Вики мисля, че е по - добре.Важното е, че няма Т. Покашля от време на време, сополките не течат...абе дано се оправя бързичко, че ми е много мъчно да я гледам болничка  Cry
Аничка да ти е жива и здрава рожденничката  Simple Smile Много здраве и безгрижни дни !
Еличко много сте сладки цялата фамилия  Joy
Иначе за кашите гледам че обсъждате. Аз до сега съм давала на Вики на Хипп оризова и елда. Оризовата много й харесва, докато елдата много не й се нрави. Но аз ги смесвам и така ги яде. И аз се чудих каква да дам след тези. Царевична ли, просо, ечемик хич не са ми ясни  newsm78 А за дозировоката и аз не я спазвам май май, добавям докато ми хареса като гъстота, че Вики не я обича рядка и я правя по - гъстичка...правилно или не, така я правя аз   chef
А за яслите, леле не ми се мисли  ooooh! хич не ми се пуска на ясли и ще мисля вариант да стои в къщи поне до 3 год. възраст. Мъжа ми има много свободно време и може да я гледа, пък като е на работа може и жена да наема.... незнам има време, но си мисля и по този въпрос. Иначе аз си правя сметка да си я гледам 2 год.  Heart Eyes
Ние още сме в Пловдив при нашите, гъчим се тук 10 човека  #Crazy че нали и сестра ми живеят тук ... ама няма как случва се. Добре, че къщата ни е "разтегателна"  Joy
Хайде за сега е това, ставам да сложа нещо в устата и аз
До скоро   bouquet

# 204
Момичета искам да ви помоля за нещо в този късен час!
Мой познат е бил на потъналия кораб край Украйна! Още не е открит, така че съществува и малка възможност да се случи чудо и да го открият жив!
Нека се помолим заедно за него и всички, които не са били открити и за душите на откритите мъртви моряци!  Praynig Praynig Praynig
Лека нощ!  Hug

# 205
Гери,мерси за рецептата  bouquetще се пробвам,но сигурно напролет,че сега в кухнята е адски студ,не я отопляваме и хич не се задържам там Mr. GreenОт два три дни слагам Стами в проходилката за по десетина минути и днес за сефте тръгна напред и започна да разучава стаята.Най-интересни са му камината и цветарника,така че скоро и аз може да се похваля с опоскани цветя Mr. GreenСамо някоя саксия да не му падне на главата,че са глинени и доста тежички.Батко му за седем години само един път се беше заровил в една палма,да провери дали съм я поляла достатъчно hahahaИначе за портокола все още сме болни всички.Утре ще вземем гърлен секрет на големия,малкото е с хрема има обрив по гърба та бяхме на млечна диета тези дни.Аз съм малко по-добре дано скоро да се оправим всички че както ни е тръгнало през новата година не ми се мисли.Хайде лека нощ

# 206
Асе много се радвам,че сладурка вече е по-добре  Hug Кашата от просо каква марка е? Аз днес мръднах до Пигиса, но не видях нищо подобно  Confused
Моето диване отказва да спи тази вечер,лежи до мен на спалнята ококорила огромни очи, дърпа ме,смее се и като я погледна усмивката и става широка до ушите.Кога ли ще заспи та и аз да си почина..... ooooh!
jujata много съжалявам,моля се от цялото си сърце и душа  Praynig Praynig Praynig  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
di80 ей бързо да се оправяте милички  Hug   bouquet ,то в това лошо време само болести гадни няма ли вече край тази зима...!!!! smile3515

# 207
juje  Praynig в тоз студ ако ще и с нам къф си костюм да си и на тез балове вълна!Направо ще си е чудо ако има още оцелели!Дано да е станало чудо и да има още оцелели  Praynig

# 208
  • София
jujata,  newsm17 Дано го намерят жив!
Ди80, да оздравявате всички. Със сигурност ще се запознае от близо с цветенцата, дано няма произшествия.
Асе, добре, че къщата е "разтегателна". Laughing От оризовата каша запече ли се малката?

За 2ч. сложих Ели 4 пъти на гърнето и всичките пъти се изпишкваше.  Heart Eyes

# 209
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !НЕКА 2008 ГОДИНА ДОНЕСЕ НА ВСИЧКИ ПРЕДИМНО МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ !

Аз не мога да стигна да пиша , че нали всички сме у дома и мъжо и баткото и все си има нещо за вършене.
Искам да ви попитам за изследванията на 6 месеца урината  която се изследва стерилна или обикновена , че нашето педи ни направи стерилна .Днес излязоха резултати те и има  коки .Сега ще ги повторим и ще пусне и абиограма , но на мен не ми се ще да пие АБ .Ще съм благодарна за отговори те ви ако някой знае нещо по въпроса .

jujata дано имат късмет да са оцеля ли , но не ми се вървя при тези метеорологични условия при положение че е потънал кораба , но нищо не се знае  Praynig !

Общи условия

Активация на акаунт