Манастирски ливади

• 50 682
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • София
здравейте, комшийки, как сте?
първо да се отчета - с бебока сме много добре, растем и двамата  Joy вече всичко сме купили (освен това, което със сигурност ще се окаже липсващо като се приберем  hahaha), изпрала съм всичко и съм го ръгнала в чували, и като вляза в 37-38 седмица, ще ги изгладя и подредя
сглобихме и количката, еййй, много готина, бре; после я разглобихме и свалих всичко от нея, за да го изперем; ръгнах всичко във ваната, пуснах дюзите и .... като тръгна една пяна, майкооооооооооо, добре че беше мъж ми да опази къщата от наводнение .... но поне всичко се изпра възхитително
и да се похваля, вече съм официално в 45 дена болнични; което обаче не означава, че утре не съм на работа, толкова работа имам, че просто не е истина ....  newsm78 добре че се чувствам добре и съм енергична, още не ми тежи много
та съм един вид работоспособна

я да ви питам, някоя от вас ходи ли в 20 поликлиника? и по-точно нещо за д-р Илиева знаете ли?

# 376
  • в 1001-та нощ
аз лично нищо не съм купувала Wink нещо не съм на тази вълна още;)))

иначе нямам идея за тази лекарка - за ГП на малкото ли?

струва ми се, че другата седмица-може да си направимедна среща-мамите в района;))))

vtrendy  - ти вече не си на работа - нали? Момченце или момиченце чакате? Ще плащате ли за избор на екип?

стволови клетки ще замразявате ли? някой замразявал ли е до сега?

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 00:41 от a.l.e.n.a

# 377
  • София
аленка, ми за кога чакаш с купуването? да стане зверската жега юни-юли ли? ще си докараш някои контракции без време ....
да, за ГП на малкото, в понеделник и вторник пообиколихме тук-там; ходихме до ВМА, Токуда, 20 и 29 ДКЦ. Харесах две лекарки - д-р Мария Гигова от ВМА и д-р Илиева от 20 ДКЦ. И търся коментари ....
иначе, от вчера съм в 45 дневния болничен, но ей сега тръгвам към офиса; аз се чувствам доста добре и мисля да поработя още две седмици, пък да видиим; след това ще бач от вкъщи; какво да се прави, имам си работа, няма кой да я свърши, а не търпи отлагане ..... съдба; за това съм си уредила помощник за след раждането, та да мога да отделям време и на работата от вкъщи; ще видим как ще дойде...
иначе, мъж чакаме; да, ще плащам за екип, по простата причина, че нямам друг избор - моята докторка няма как по случайност да ми се падне дежурна  Joy
и не, няма да замразявам стволови клетки, не съм убедена, че в българия това има смисъл на този етап  newsm78
как сте, останалите мами?

# 378
  • в 1001-та нощ
ха ха, скица Wink))   bouquet Heart Eyes ами хич не ми е купувателно настоението...ако Ви кажа, че съм станала 52 кг....не знам дали ще ми повярвате...като родя ще остана 40 и нещо ?!?!?! вече едва ходя - като пингвин....клатушкм се и ....се хоризонтирам при първа възможност Wink)))

нещо...не знам...не мога да усетя тръпката в купуването на бебешки неща предварително, разглеждах разни списъци, избрах легло и за по-големите неща съм дала инстукци; бабите и лелите - толквоа ги сърбят ръцете да купуват, че само питат - може ли вече, а аз съм казала - като вляза да раждам, докато ни държат 5 дни - ще купят каквото трябва, после ние ще си докупим, каквото преценим, че липсва

може би, защото и нищо не разбирам от бебешки неща - нямам поглед и ..не знам, не съм на тази вълна Wink

отн. плащането за екип - ми се струва, че така лекарят се чувства персонално ангажиран - все едно си му гласувал доверие и акое дежурен просто не е същото; не че няма да се страе иначе, но.....

# 379
  • София
алена, какви 52 кг бе жена?!?!?! newsm78 #Crazy ти от колко си почнала? изобщо личи ли ти, че си бременна?
аз почнах от 70 и вече съм 89  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
почти достигнах мъж ми, той е 95, обаче е с 25 см по-висок от мен  #2gunfire #Cussing out

# 380
  • в 1001-та нощ
ами започнах от 53 ... като обичайното ми тегло е било около 50 (49-51)....в далечните 2003-2005 съм била 48 кг, после се застопорих на 50 кг и в тях съм се чувствала най-добре

обаче последните години мисля нещо хормонално ми се пренареди и не можеш да мръдна от тия 53 кг,в някои моменти сък стигала до 54-55....

сега просто не знам какво стана - някаква хормонална разбърквация, то и какви ли не лекарства бяха, много притеснения, лежане...да си труп месеци наред - не елека работа и слънце да не видиш....и вятъра само по телевизията...

преди особено качвах маса от тренировките, сега не съм влизала в зала изобщо - от както разбрах Wink))) най-смешното е, че точно когато яйцеклетката се е захващала в матката - ходех на бели денс всяка вечер по два часа - такова друсане беше...просто това бебе е голям инат Wink)) и майка му също - щом психиката ми издържа Wink)))

много ми се излиза някъде наоколо на слънце, просто да не съм в стаята Wink)) дано времето се усмихне

започна да ми личи в 7 месец към края, ама вече си личи Wink)

мога да пусна няколко снимки от 5 месец и една от края на 7 месец – дни преди да вляза в осми

освен, че нямам снимки от бременността – едва изрових нещо да се вижда корем някакъв - пускам ги като линкове - а не като снимки - да не разтягат поста надолу

5 месец тук съм още около 53 кг
http://dreamable.hit.bg/MIL_2501.JPG
http://dreamable.hit.bg/ALIM3363.JPG
http://dreamable.hit.bg/ALIM3365.JPG

края на 7 месец
http://dreamable.hit.bg/ALIM3521.JPG

за едните инжекции пишеше, че влияят на обмена на захарта и след тях съвсем се стопих накрая....

# 381
  • София
лелее, каква си манекенка, мен ме е срам да се покажа
ние сме от семейството на татко барба  Joy

# 382
  • в 1001-та нощ
абе да ти кажа - толкоа сила и енергия имаше в мен (от тренировките), сега от магнезия - всичко отиде на кино и като изкачвам стълби - на петото стъпало се хващам на парапета да си почина

просто не е за вярване какви промени стават....ама после всичко ще се оправи - бавно и без напрежение - с времето - не обичам "насилването"

Wink

от всички промени - най-добре ми се отразява - откъсването то работа....преди си мислех, че обожавам работата си и без нея ще ми е крив света, ама не Wink)))) - открих много други неща Wink)))  bouquet  bouquet  bouquet

# 383
  • София
кво става, мацки, съвсем изчезнахте

# 384
  • в 1001-та нощ
ами ние днес се родихме - 3 дни преди да влезем в 9 месец......малкият е нямал търпение, снощи - внезапно, както си лежах ми тръгнаха силни и интензивни контракции - през 2 минути....пих но шпа...искаше ми се поне до сутринта да изчакаме, ама беше невъзможно и в 4:51 - малкият проплака

още е мъничък, като размери (42 см / 1820 г), но е развит, като генезис, в кувьоз е, но диша сам; сега чакаме кърмата Wink)) да видим добра ли е и да започне - параллно хранене с глюкоата, докатоостане само на кърма Wink)) и стабилен Wink)))

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 04:48 от AnMary

# 385
Oooo, Alena.                                                 

Да ти е жив и здрав сина. Много, много да ви радва и от здраве да не се отърве.  Hug Много е сладичък. Ти как си след раждането? Как се казва бъдещият наследник?

# 386
  • в 1001-та нощ
Wink)) Благодаря Wink))

Калоян се казва Wink))

аз съм добре Wink)) ставам, ходя;))) къпах се днес;)))
имам само 1 шев на шийката, но хич не беше лесно раждане; като четох за мами с бързо и безболезнено раждане - направо не мога да си го представя;

дано следващия път да може да се ползва упойка, че този ужас не знам как ще го преживея втори път, но няма да се откажа; ако трябва - пак така да бъде - така ще бъде Wink))

# 387
Алена, да ви е здравичко детенцето и много да ви радва!   bouquet

Мили девойки, изгубих се за 3 месеца, защото бях в София, а там нямам нет. Сега съм пак на линия и виждам, че участниците са си същите, плюс нови, което ме радва.

И да се оплача - скъсах менискус (при пропадане в шахта, с открадната решетка в подлеза на Била, на десния изход на Каблешков посока Бъкстон) и ми предстои операция на коляното. Казвам ви го, че сте в района - да внимавате и да се пазите! Cry

# 388
Господи Алена, каква изненада, много се радвам.

Желая на малкия юнак да е здрав, умен и красив, да бъде силен и храбър като името си имного да радва мама и тати!

Как тръгна изведнъж това дете  #Crazy имаше ли някакви признаци че можеше да се роди по-рано (скъсена шийка, разкритие и т.н.), къде роди?

Радвай се, че имаш само 1 шев, ще се възстановиш много бързо. Колко часа ти бяха най-силните контракции, разкажи малко повече като имаш време.

Хайде сега Калоян бързо да наддава и скоро да го изпишат , че го чакаме на площадката  Heart Eyes

# 389
  • София, Манастирски ливади
Добре дошъл на бебе Калоян!

Алена, да ти е жив и здрав Калоянчо newsm44, бързо да трупа килца и да ви пускат да си ходите!
Ех, как се развълнувах значи. Много хубава новина. Аз се чудя какво стана с всички, че изчезнахте и никой не пише и влязах просто така да погледна за всеки случай, а то вие сте писали, писали, пък на мен не ми е идвал мейл за ново съобщение  Close
Аленка, напазарувахте ли екстремно нещата за бебо? Кога има изгледи да се прибирате в къщи?

janeta_v, много е неприятно това, което ти се е случило. Ти скоро...да речем миналата седмица да си ходила при нашата фризьорка на Българска легия случайно, че тя беше споменала за една дама, която била паднала в шахта. Стискам палци всичко да мине добре с операцията и ти желая бързо възстановяване. Защо не вземеш да осъдиш общината или който трябва до поддържа тези шахти? Сега се сещам, че и до нашия блок на ъгъла с Родопски извор е зейнала една от месеци наред.

vtrendy, и аз като теб си ходех и през 45 дневния болничен на работа. Не ми тежеше и предпочитах да се занимавам с нещо, отколкото да си седя в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт