Машина за хляб - 7 част

• 38 018
  • 615
  •   1
Отговори
# 315
Lebeduna, тези кифлички изглеждат страхотно. Само да ми минат изпитите и аз ще ги опитам  Hug
Да се похваля, че вече си взехме ново казанче за машинката. За притежателките на Мулинекс да знаят, че в сервиза им има разни части.
Сиси, благодаря ти много   bouquet

# 316
момичета,да ви питам за рецепта за питка"Слънце"? Бях си намерила една много хубава с 500 гр брашно и със снимки стъпка по стъпка и я загубих.Сега намирам все таква за кг. брашно и по друг начин се оформя.Тази беше с една питка в средата ,а другото тесто се разделя на 2 и се режат триъгълници,които се навиват като кифлички.Ако някой се сеща и може да ми помогне ще съм благодарна.

# 317
Ауууууу...Лебдунке......Ненапразно Предателката е на диети редовно...То...аз само от снимки пълнея! Браво!

Аз пак искам да похваля Пина...препоръчвам нейния царевичен хляб....Става страхотен с малко чесън и кашкавал. А и друго...майка ни е на гости и я уча да плави хляб с машинката...И на нея и харесва хляба...сега съм се амбицирала да правя различни видове хляб заради нея(тя тъмен хляб не яде и за сега малко ще го позабравя...). И да кажа друго...т.е. да потвърдя.....че наистина само 1-1-ствена лъжица кисело мляко (още по-добре заквасена сметана)прави чудеса с хляба!

# 318
Ами аз съм с  тази http://appliances.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=09025452&c … 03&shop_id=18 . За Клатроника не съм чувала нищо, дори и като марка, писало се е доста тук, нека някои от момичетата които имат такава да кажат.
ina, би ли ми казала с една или две бъркалки е този модел на Мулинекс?
Поздравления за кулинарните изкушения, към които си дала линк някъде по-напред   bouquet
Разгледах всички снимки, но в последната торта направо ми останаха очите!!!

# 319
  • София
Може ли аз да отговоря Laughing-този модел е с една бъркалка. Peace

# 320
Мерси за бързия отговор!
И понеже бързо се включи ще използвам да те питам и теб нещо  Wink
Ти с такава машинка ли си, понеже прочетох по-горе, че си много доволна от твоята?

# 321
breeze , мерси  Blush

Както
Валенцето е писла с една бъркалка е. Но си прецени по колко хляб ядете и за какво количество ще си купуваш дали максималното да е 1 кг. или 1, 5  кг.

# 322
  • София
breeze ,много съм доволна,но аз я имам едва от месец.Обаче машинката си е хубава,спор няма.Но си прецени наистина какво количество хляб консумирате.Нашето четиричленно семейство напълно се задоволява с един хляб от 750гр дневно,винаги остава даже.Затова си взех малката машинка. Peace

# 323
Много благодаря и на двете Ви за бързите отговори  Hug

# 324
Да ви кажа, че има липса на хлебопекарни по магазините. Вчера ходих до Технополис Младост и се оказа, че няма нито една бройка, а преди Коледа имаше 4 модела. Така че се разминах с Тауруса и отидох в Техномаркет и купих мострата на Мулинекс инокс. Снощи я изпробвах, разбира се и да се похваля стана хляб  Sunglasses. Домашните го харесаха и ще продължавам да изпробвам другите рецепти от книжката, а и от вашите рецепти.
Дано не се наложи да се включа и в раздела за отслабване  Laughing

# 325
Явно народа много е взел да купува хлебопекарни! Thinking

А раздела за отслабване е неизбежен, но аз ти пожелавам да го избегнеш! Laughing

# 326
Най-после направих и аз една питка.Не можах да намеря рецептата,за която ви питах,та я направих с основната за хляб и по спомен я оплетох. Вдигна се много хубаво,но опечена нещо не ми харесва.Ето го резултата :  .
Не се запази формата на питките.Защо според вас- тавата ли е голяма? Или е превтасала?Или нещо друго?
Може ли да е затова,че я оставих да втасва във фурната  и след това направо увеличих на по-висока степен,без да я вадя?Нали трябва да се пече в загрята на нужната температура градуси? И аз не знам вече.Но на вкус беше идеална,само че не става ако ще я правя за пред хора Simple Smile.Надявам се да ми помогнете със съвети.

# 327
Djina, тавата ти е видимо голяма! Peace
Трябва, като наредиш кифлите да има по сантиметър-два помежду им. Докато втасва, трябва да изпълни тавата, а като се пече да тръгне нагоре и да излезе от тавата.
При теб дори като изпечена, не ти е запълнила тавата.Имало е много място и се е разляло. Освен това, може би ти е било меко тестото, защото не ти се е запазил ясно изразен рисунък от кифлите.
Трудно ми е да преценя по тази снимка, сусама доста е замаскирал. Пробвай пак, все ще стане в един момент! Peace

П.П. Нарежи на 12 триъгълника и навий 12 кифли, ще стане по-красиво!

# 328
Вярно е за дефицита. Зарибих колежките около мен и те да си купят, ходили до Техномаркета на ЦУМ и нямало, били свършили всичко видове.

# 329
пак ще опитам разбира се Simple Smile само да те питам като вадиш тестото от машината такова ли е лепкаво? може би трябваше да го доомеся с още брашно?наистина беше меко,но мислех,че така трябва  Confused И другата ми тава е доста по-малка от тази,няма ли пак да е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт