Машина за хляб - 7 част

• 38 567
  • 615
  •   1
Отговори
# 435
ей, страхотни сте! благодаря ви за помощта и за съветите! ама много! аз снощи се ядосах и по среди нощите се мъчих пак... пак нищо, а явно не съм обяснила правилно-моето тесто въобще не втасва- нито първи, нито втори път... а пробвах с френска суха мая, пробвах със сухата на доктор йоткер, и със жива мая, просто въобще не втасва- и 3 часа да стои на топло... а единия път сложих първо захар, после брашно и след това мая, втория път сложих брашно, захар и тогава мая...и толкова ме е яд... ако поне знаех какъв е проблема, яд ме е че не мога да си обясня защо не става. най-накрая и аз като лисицата ще си реша че козунака не е полезен и ще се откажа... sorry, че ви занимавам толкова с проблемите си! smile3525

# 436
rosi09, разбира се, че ще ни занимваш с проблемите си, нали затова е темата! Peace Пък то който му се чете и пише, чете и пише... Simple Smile

Ако сложиш нормално количество мая - що да не втаса бе джанъм - изумявам се! Да не би да е много твърдо тестото, ако е твърда много топката.... За първи път чувам тесто да не втаса, макар и с часове да седи newsm78

# 437
мааале, щом ти си изненадана... значи положението наистина е сериозно...  newsm62 да ти кажа тестото наистина си е малко тежичко, ама нали трябва да се добавя брашно докато спре да маже под бъркалката... ако искаш по късно като си доиде милото ми ще качи снимки (аз не мога Simple Smile ) и ще видите всички нагледно моето " тестено нещо".

# 438
rosi09, аз в момента пека пининия козунак. Надигна се прекрасно, ама ми се пукна коричката. Цялата къща мирише на козунак. Сложих от френската суха мая 2 ч.л. и половина.

# 439
роси09, сега взех да се съмнявам, че ти е много твърдо тестото... Thinking Проследяваш ли колко горе долу ти отива? Би трябвало около 500гр +- 50гр да ти стигне.  Ако става камък твърдо - да няма да втаса. Снимка хубаво да видим, но по снимка само е трудно. Като хлебно тесто трябва да е, малко по-меко даже - нали си месила хляб?

# 440
Аз слага малко повече от 400гр., към 430,  и добавям на лъжици след това докато меси, мисля че към 5-6 лъжици. Слагам една по една за да не предозирам, тестото е меко.

# 441
Здравей,а слагаш ли върху маята захарта ,защото трябва да направи реакция ,за да втаса хубаво тестото.Ще успееш просто следваш  съветите от форума, първо течните продукти , брашното ,маятa и захарта Peace

# 442
Току що направих хляб с

300мл. минерална вода
3 с.л. зехтин
1 бучка кафява захар
1 ч.л. молска сол
2 ч.чаши ръжено брашно
и повече от 2 чаши типово брашно + 1/2 кубче мая - добавях типово брашно докато се получи топка  Laughing

На вншен вид изглежда прекрасно, но още много пари за да кажа как е на вкус.

От това по-здравословно здраве му кажи  Crazy

Ползвх бързата програма - при мен бъркане, втасване и печене - 1,58 ч.

Скоро ще пусна снимки, но трябва да измоля половинката да ми ги качи, че хич ме няма ....

# 443
Момичета, да ви се похваля, направих сладко от портокали с машинката за хляб по рецепта от моята книжка. Стана чудесно и много бързо. На портокалите сега им е сезона, за лятото си представям боровинки или малини. Ето и рецептата:

750 гр. портокали - нарязани, аз сложих с корите
600 гр. захар
50 гр. пектин

При мен програмата за сладко е 1 ч. и 5 мин.
Става 1200 гр. сладко.

# 444
  • Откъм Варната
inka5 браво на теб, аз не смея да направя сладко, че се разваляли машинките после, и да не си прецакам мойта нещо

# 445
  • Paris
Някой знае ли тел.номера на ТСМ магазини в София? Благодаря!

# 446
Дано не ставам нахална,но утре мисля да правя  козунак и пак да попитам

Сетих се да питам - за плетенето на три фитила - къде пусто му отиват краищата?Все това се чудя newsm78 Отдолу ли ги подвивате? И трябва ли да се намажат с масло или направо?
Извинявам се ако го има в темата с плетките,но нещо не мога да я намеря.

# 447
  • София
Някой знае ли тел.номера на ТСМ магазини в София? Благодаря!

склада на Quellimpex на ул. Ильо войвода 25 (http://www.qimpex.com/)

# 448
  • 5 етаж в ляво
Djina ,доста по рано бях написала отговор,но нещо имаше проблеми нета и сега пак  пробвам....
 Close
Аз когато си напрая филтилите не ги омазнявам,а само леко ги усуквам и сплитам.Краищата се подпъхват под вече сплетемия козунак отдолу Wink

# 449
danidji,Благодаря   bouquet
Утре ще пиша какъв е резултата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт