Машина за хляб - 7 част

• 38 031
  • 615
  •   1
Отговори
# 510
Остават още 20 минути до завършване на програмата, козунакът стигна до капака на уреда . ooooh!
Много ли е количеството ,защо така се получава, не зная ,и с хляба стана така?

# 511
Остават още 20 минути до завършване на програмата, козунакът стигна до капака на уреда . ooooh!
Много ли е количеството ,защо така се получава, не зная ,и с хляба стана така?

Нормално е:)

# 512
@Анда, правилно са те посъветвали момичетата да започнеш с основния хляб. Имам само една забележка. При мен едно пакетче мая идва много и хляба винаги превтасва. Аз слагам само две чаени лъжички мая в основния хляб.

# 513
  • варненка от София
@Анда, правилно са те посъветвали момичетата да започнеш с основния хляб. Имам само една забележка. При мен едно пакетче мая идва много и хляба винаги превтасва. Аз слагам само две чаени лъжички мая в основния хляб.

Това щях да пиша и аз, едно пакетче мая е много 2 ч.л равни от сухата мая са напълно достатъчни. Аз пък от сърце препоръчвам хляба с прясно мляко и масло, само от него правя и вкъщи сме много доволни. От Нова година до сега не съм купувала хляб, пека през ден.

# 514
Козунакът е готов ,малко прегорял ,въпреки ,че го сложих на светла коричка.
На вкус е добър ,но ако го доомеся на ръка и опека във фурната, май ще стане по хубав Thinking.
Сега съм заредила машината с хляб, сложих половин пакетче мая .
Ето моето творение :

# 515
И аз днес се захванас с козунака на Пина, дано този път да се получи  ooooh!

Сплетен е и втасва, стискайте палци  Laughing

# 516
aleks сега разбирам защо е опрял капака. Машината ти е с една бъркалка и с малък контейнер. По рецептата на pina си излиза един доста голям козунак. Аз го пека във фурната, във форма за козунак и си става големичък. Опитай да опечеш във фурната. Иначе от отрязаната част виждам, че е станал много хубав. Не го режи горещ. Изчакай да поизстине. Коричката е прегоряла, защото в тестото има доста захар. Аз не пека сладки теста в машината точно заради това. Ето как изглежда моя, изпечен във форма. Направен е по рецептата на pina

# 517
Аз съм с малка форма за хляба, казвайте колко да намаля основната рецепта, че почвам

# 518
Аз съм с малка форма за хляба, казвайте колко да намаля основната рецепта, че почвам

Ако намалиш наполовина ще стане много малко козуначе, но пък 2 яйца как да ги разделиш на 3 части и да направиш 2/3 доза да речем newsm78 Не знам...Освен да сложиш 2 малки яйца и другите продукти да намалиш до 2/3. Ако правиш за първи път направи половин доза - за проба. То и цялата доза тестото не е много голямо, но после при втасването и печенето увеличава доста обема си и затова козуначето става голямо.

# 519
  • Разград
Днес за втори път правя козунака на Пина,като първия път използвах програма месене+втасване и пекох във фурната,а сега реших да се изпече в машинката,обаче.....като започна да пече погледнах тестото,изобщо не беше втасало.Веднага спрях машинката.Извадих тестото,сплетох го и във формата.Втаса си нормално и го изпекох във фурната..Чудех се защо ли така стана?

# 520
какво значи, когато се разпищи машината след първия половин час?

# 521
Аз за втори път се провалих с козунака  ooooh!

Явно брашното ми е дошло много - или поне така си мисля. "Козунака" има вкус на сладък хляб, а препечените крайчета имат вкус на курабийки  Crazy вътрешността е тъмна, а не жълта  newsm78 Ако намаля брашното обаче няма да стане топка, а по-меко тесто  Thinking Какво да правя  ooooh!

# 522
max-mama, на мен вече четири пъти ми се случва това... ама аз нали съм си мързелче... така и не се сетих да доопека във фурната. даже няколко пъти ревах тук във форума, добрата pina всеки път откликваше, но така и не разбрахме защо не втасва козунака в хлебопекарната, а хляба и тестото за питка и мекички си втасва чудесно... така ли ти стана (преди да го извасиш): http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214556&photo=3
ако някой все пак разгадае загадката, моля кажете ми че и аз да си направя козуначе в машинката...  smile3518

# 523
rosi09, адаш  Hug и моят козунак има подобен вид ще помоля половинката да качи малко снимки може да си организираме конкурс за най-неуспешен козунак  Mr. Green ще се бием за приза "пробит черпак"  chef

# 524
  • Разград
Роси,първият път тестото втаса,но сякаш му трябваше още,докато беше в машинката,но бях включила само месене+втасване.Пекох във фурната.
Сега си мислех да пека в машинката.По случайност бях в кухнята като се включи печенето(беше на програма"сладък хляб"-3,22 часа) и погледнах.Тестото изобщо не беше чуло за втасване и го извадих от там,сплетох и след това си втаса нормално,но във затоплена фурна.

Общи условия

Активация на акаунт