Машина за хляб - 7 част

• 38 567
  • 615
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря Hug

# 496
aleks Ако мериш с чашката, която е към машината, те обикновенно са 200 мл. За да направя хляб с 500 гр. брашно слагам 4 такива чаши. Hug

# 497
Винаги ли коричката става така твърда? Или зависи от съставките? Правих бърз бял хлаб по рецептата от книжката към хлебопекарната, стана вкусен, но с доста твърда кора. А след това ръжения (но не сложих бяло, само ръжено брашно) с още по-твърда, да си счупиш зъбите  Sad

# 498
  • В града на тепетата
Винаги ли коричката става така твърда? Или зависи от съставките? Правих бърз бял хлаб по рецептата от книжката към хлебопекарната, стана вкусен, но с доста твърда кора. А след това ръжения (но не сложих бяло, само ръжено брашно) с още по-твърда, да си счупиш зъбите  Sad
Трябва да си регулираш степента на препичане.На моята машинка имам 3 степени на препичане и аз винаги пека на най-ниската, че и на мен не ми харесват дебели кори. Peace

# 499
А сега да ви питам - тази сутрин ми подариха машина за хляб, от коя рецепта да почна?

# 500
  • София
Здравей, Анда!
Честита машинка! Каква е?

основата за бял хляб е 500гр брашно, 300мл вода, 1 с.л. олио/зехтин, 1 с.л. захар, 1 1/4 чл. сол, 1/4 прясна мая или 1 1/4ч.л. суха при програма от около 2ч30мин. Можеш да включиш в състава на течните 300 мл малко кисело мляко.

Рецептите от темата са доста, но обикновено препоръчват да се започне с нещо по-просто, докато се научат специфичните особености на машинката. Важното е тестото да стане с такава консистенция, че да не се мажи под бъркалките, както и да не се пръска от сухост, може да е малко по-твърдички от това, което месим на ръка.

Успех

# 501
Забърках козунак.
Програмата е 3ч и30 мин.
Вече е на последно втасване, преди това се опитах да го оформя на плитка, но тестото е мекичко и докато го върна в машината, се загубиха плитките ooooh!...
Да видим след час и нещо какви съм ги натворила Crazy

# 502
Стискам ти палци за козунака!!! И аз ще се пробвам утре, така че следя резултата внимателно ! Успех  Grinning

# 503
И аз в момента правя първия си, май несполучлив опит за  козунак в машината.Използвах рецептата на Pina,но не се получава.Тестота въобще не втасва,стои си едно такова отпуснато.Каква трябва да е неговата консистенция?На какво може да се дължи това,помагайте,моля!То се е видяло,че сигурно ще го хвърля,но поне следв.опит да е сполучлив.Няколко пъти вече пекох хляб,проблеми нямаше.

# 504
А пък моето тесто за козуначени кифлички става подозрително меко и лепкаво, незнам как ще го разточвам така ??? Дали да не му сложа още брашно ?

# 505
Аз му сложих допълнително две супени лъжици брашно.
Като го омеси ,беше една хубава топка,но когато втаса cтана лепкаво и меко .
Може би преди да го оформя ,трябваше да го доомеся с още малко брашно  Thinking.
В очакване съм, надигнало се е ,но какво ще се получи... ще видим, като се опече.
Ще давам отчет ,може и в картинки Laughing.

# 506
Хм,май си намерих грешката.Брашното ми се е оказало недостатъчно,а уж спазвах рецептата.Продължавам с месенето.

# 507
ОК, значи още брашно да сложа, ама сега какво - да му прекъсна втасването и пак да го меся ли? Помагайте !!!

# 508
А сега да ви питам - тази сутрин ми подариха машина за хляб, от коя рецепта да почна?

Пробвай се с класически хляб - 300мл вода, 3 с.л зехтин /олио/, 1ч.л. захар, 1и1/2ч.л.сол, 1 пакетче мая + около 5 чаши брашно - добавяш до получаването на топка  Laughing

Успех и да се похвалиш  Laughing

# 509
Когато започне да меси ,тогава отвори и прибави малко брашно Peace.

Общи условия

Активация на акаунт