~::~ЧНГ2008~Сана саида фи лбейт араби ~Весела година в арабската ни къща~47~::~

• 23 386
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
Иман    и аз мила не мога на месо и белтъчини че съвсем ще пукна с моята злъчка  #Cussing out

И аз пълнея направо от въздуха SickОт днес си прекъснах противобебешките и дано да има резултат в следващите две седмици  Praynig

Марси  средно  протеините или белтъците  на млечните е 3 гр на 100гр или при някои 3,9   а за масленоста или липидите нали така беше от френския или дуниет   е 2,8 средно

За изварата има и диетична с ниска масленост или с 0 масленост както ти е изпратила вече Муцка  исъщо  козе извара с по малка масленост

От   сокове  премесени с млечни  има и с 0 белтъци  и с 0  мазнини само трябва да провериш в супермаркерите това от опит го знам че сума  ти млечни проверих заради режима на малкия  Whistling

За газираните  зная от опит че има за диабетици  защото брат му на мъжо има повишена захар и купува такива   както и млечни

Хляб  има и безсолен  за тези с повишено кр налягане и без захар за диабетици

Я вижте почитателки  на Дюкан   този сит но е на френски там има и някои     калории и рецепти http://duduche.unblog.fr/les-aliments-du-regime-protal-du-dr-dukan/

# 151
Боже съвсем забравям
За едно исках да пиша  а взех за друго  Crazy
Днес  излизахме малко до едно градче на 30км

Ако знаете само каква зеленина е вече по наште селаааааааааа

Пшеницата е вече 5 см на места и такова приятно слънце че чак слънчеви очила се иска
Като мишка по цял ден в къщи  за малко да ослепея от слънцето

На места жълтите пролетни цветенца са цъфнали   а и ружата гледам  избила Много приятно като пътуваш да се наслаждаваш на природата

Ходих при един шивач да ми взема мерки  за жилляба  и Мохамед Амин като се развика  татко  я го набий          Той лош  този  чичо    Да не се допирал до мене  Crazy #Crazy
Няма що  защитник мамин  hahaha

Отивам на скип   

# 152
  • France,Mulhouse
zdraveite dami nai posle iaz uspeah da se registriram

# 153
zdraveite dami nai posle iaz uspeah da se registriram

здрасти   bouquet

# 154
  • In a surreal moment!
narjisa - Здравей , добре дошла !
Непременно виж тук :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59215.0
Прочети и приложи иначе ще търпиш критика от модераторите .

# 155
другарче благодаря ти   bouquet

На всички лека нощ  отивам да уча  hahaha

# 156
  • Монреал
Добър вечер, момичета!
Аз пак се включвам по късна доба Rolling Eyes
Благодаря на всички за добрите думи!  Hug

Наржиса, добре дошла! Разкажи малко повече за себе си. Peace
Мария, Милена, вярно че и двете мънички госпожици са пораснали много. А са и много сладки, страхотни очи! Пу пу!
А пък батко Зайед има най-чаровната усмивка.
Милена, ние си донесохме от България една такава "духалка" (аз си мислех, че само моето семейство така им викаме  hahaha) за да пускаме вечер в стаята. Иначе става доста студеничко вечер.
Другарче, Митето много сладичко бе! Ох, спомням си Тарик като беше такъв малък - брей не беше толкова отдавна, а сякаш години са минали Rolling Eyes
Свеар, браво на мъника! Така, ще се грижи за теб.
Веси, кога почва семестъра? Почина ли си малко от учение?
Нафасима, и от мен пожелания за  EFP preggo
Момичета, някой да е чувал как е Дани? Дано всичко при нея да е наред! Дани, ако четеш - поздрави на принцесите!   bouquet
А къде се изгуби Дани 2ри номер?
На всички споменати и неспоменати  Hug - май ще трябва да си направя списък да няма обидени дано!

П.С. На нашия герой Тарик му избирахме името така че и на двамата да ни харесва! Иначе има и две средни имена - на двамата дядовци  Crazy - стана като Жан Клод Ван Дам - последния да затвори вратата  Joy

# 157
Добър вечер на мили мами и не мами  Hug
Днес най-накрая се осмелих, екипирах се и излязох навън  Laughing да тичам по задачки. Първо ходих на солариум, което се намира близо да ХЕИ'то и след това тръгнах към ощината пеша....пишман станах..  Confused навсякъде заледено едвам се движех..ама в крайна сметка успях да се придвижа до там за 45минути без да падна..  Laughing Дано в най-скоро време да се оправи малко времето, че много ми е скучно зимно време..само вкъщи си седя... Tired
Дезъртке, хубави са имената. То на арабски много имена звучат добре, ама тука за БГ като кажеш някое име и трудно се произнася. Например мъжа харесва името Муауия. На арабаски - ок, ама на бг.....И аз съм си говорила с него ако изберем например за момиче Абир (много ми харесва - значи аромат за незнаещите) той вика - да, да, да й викат Вампир.  Shocked Нали знаете децата какви са.....откровени до болка. И аз по този повод се сещам, че в класа на братовчедка ми когато бяхме деца имеш две сирийчета, Ансар и Бахар, а аз им виках Бахар и Черен пипер.  Embarassed Ама не със злоба, елементарна асоциация просто. Е, падна ми се сега да избирам имена. Mr. Green
Амал И на мен много ми харесват арабските имена много повече от турските. Звучат много красиво и имат хубаво значение. Знам какви са трудностите на рядко срещаните имена, особено когато се споменат на обществено място става една траги-комедия.. Laughing На мен например много често ми бъркат името и ми казват Адджа  Crossing Arms или като бях в основното училище съучениците ми се подиграваха с името и ми викаха Ражда и всеки път, когато ме питаше някой за името ми очаквах въпроса "как...ражда ли"  ooooh! #Cussing out и после иди и обяснявай. И може би за това държа толкова на самото звучене на името, когато се произнесе. Не искам децата ми да се сблъскват с подобни проблеми. За това наистина е добре човек да се съобразява какво име избира за детето си. Защото то ще го носи цял живот. А Абир за момиче добре звучи и има много хубаво значение и Муауия също  Heart Eyes Навремето, когато отношенията ни с хабибито бяха по мед и вода, мечтаехме как някой ден ще имаме деца и ако е момче ще се казва Амир, предложих аз, а той, ако е момиче искал да се казва Бодур (означавало пълнолуние). Но на мен ми звучи като бордюр  Laughing и на турски бодур озн. късокрак.. ooooh! Но сега като гледам тази малката сладка Хая  Heart Eyes   love001 на Миленчето, също взе да ми харесва много като име за момиченце. Много нежно звучи.

Боже съвсем забравям
За едно исках да пиша  а взех за друго  Crazy
Днес  излизахме малко до едно градче на 30км

Ако знаете само каква зеленина е вече по наште селаааааааааа

Пшеницата е вече 5 см на места и такова приятно слънце че чак слънчеви очила се иска
Като мишка по цял ден в къщи  за малко да ослепея от слънцето

На места жълтите пролетни цветенца са цъфнали   а и ружата гледам  избила Много приятно като пътуваш да се наслаждаваш на природата

Ходих при един шивач да ми взема мерки  за жилляба  и Мохамед Амин като се развика  татко  я го набий          Той лош  този  чичо    Да не се допирал до мене  Crazy #Crazy
Няма що  защитник мамин  hahaha

Отивам на скип  

Ооох, Свеар, изпрати ни малко пролет и слънчице. Ние тук умираме от студ.  Praynig
А малкия Мохамед Амин кой знае колко сладък....как пази мама си, ой милото...   love001

На всички останали, които не споменах много   love001 и  Hug

# 158
Добро утро, мадами   bouquet Не вярвам да съм най-ранобудната днес ,но май аз ще сервирам кафенцето  Grinning

Свеар, мила, завидях ви много за тази зеленина и красотиии!! Искам и аз пролееет!! Толкова много ме зареждат слънцето и зелената природа  Sad... Прати мъничко насам Hug
Като говорите за имената..- моят мъж си смени името от Арсалан на Халид, защото в училище много го подигравали  Rolling Eyes. На мен страшно много ми харесва това име и исках да кръстя малкия така, но той не ми разреши - не искал синът му да страда както той е страдал  Confused Според мен ако не показваш ,че това те наранява хората спират да те закачат..а той е чувствителен и не може да скрие ако нещо го обиди или нарани.. А зад това име Арсалан има история - мъжът ми се е  родил много слабо, болнаво и грозничко бебе, хората са си хвърляли постелките ако майка му го е сложила в/у тях, никой не е вярал, че ще оживее. Майка му чула за някаква жена в Ал Айн и го завела при нея..Жената погледнала първо към сестричката на Халид и я попитала какво си избира: братчето си или една много красива кукла. Сестричката си поискала братчето. Жената се усмихнала и казала, че бебето ще живее, но понеже не е като арабите, не трябва да му се слага обикновено арабско име и предложила да е Арсалан. После, рецитирайки Коран Ал Карийм го горила по корема с нажежено желязо, но по думите на майка му ,той не изпитал никаква болка, даже се смеел  Shocked. Това болно бебе, не само оживяло, но и се е превърнало в един доста симпатичен мъж  Wink  Laughing   

# 159
Добрутро, мамита и кандидат такива. bouquet  bouquet

Веси, страхотна история, като приказка звучи. А бебето несъмнено е много симпатичен млад мъж, да ти е жив и здрав!!!Но не разбрах какво значи Арсалан и защо са му се смели? Някаква асоциация на арабски ли има? newsm78
И аз трудно понасям белтъчини, въпреки че ми казаха, че именно от тях ще напълнея. Ама месото едвам го преглъщам бе....а няма ли поне картофи с него изобщо не мога да го ям.

Принцеске, да, права си, Хая е много нежно, да е жива и здрава малката Хая на Милена. Simple Smile)))
Принцес, често ли ходиш на солариум и на мен ми се иска щото съм много бяла, ама не уврежда ли кожата, тоест състарява солариумът, също както слънцето? То ще знаете, добре са правели едно време дето не са се излагали на слънце. Пък като се сетя какви реклами на кремове за избелване правят по сателита в арабските страни и как жената с бяла кожа я дават като успяваща във всичко  Mr. Green и си викам, ми така ще си ходя, бяла и успяла:-РРРР. Което е странно, защото тука пък насила се мъчим да добиваме тен.

Какво ли правят напредналите в бременността мамита? Дано леко да минат мъките им. Praynig

Другарче, ногу сладък Мите.  Hug

Наржиса
, здравей. Добре дошла. Какво те води при нас, разкажи?    Peace

Другите къде са?

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 11:47 от amal

# 160
Добро утро и от мен!
Сега изпратих децата и седнах да ви прочета и да си изпия кафето.
МерсиIman!
Много ти е хубава историята за името на мъжа ти.Личи ,че имаш талант за разказвач. Peace
Да са ти живи и здрави и двамата мъже.
Прансес,и моят мъж ми е разказвал колко подигравки е изтърпял от съученици заради фамилното си име.
Явно децата по света са си еднакво жестоки. Sad
Свеар,и ние се разхождахме в неделя и видях полята.Истинска пролет.
Винаги след обилен дъжд,като пекне слънчице и всичко избуява.Синчето така се радваше на едни гъби. hahahaЖал ми е дето децата са толкова" градски" ooooh!
Мерси за инфото за Дюкан  bouquetПочнах от днес пък ще видим? Thinking
Наржис,чакаме те редовно тук! Heart Eyes
Другарче,много сладък Митето,бе. Hugдавай кураж на майката-още малко да поотрасне и ще е по-леко! bowuu
Ей Амал Heart Eyes,изпревари ме с отговора!  bouquet

# 161
Амал, името е древно персийско и означава "лъв". Май и на турски думата е подобна  newsm78
Не знам дали вярвате във влиянието на имената, но откакто мъжа ми си смени името ( преди около 4г. ) някакси се промени - беше по-уверен и силен характер. Как ли не се опитвах да го разубедя, че не е хубаво да се променя името, особено в неговия случай! Но явно подигравките наистина са му дошли в повече  Rolling Eyes- съучениците му се присмивали за чуждото и нетипично име, учителите все не можели да го произнесат правилно..

# 162
Selam sasedki Simple Smile

Aslan e na turskİ. No ima i Arslan...I tuk oznachava lav Simple Smile I na men mnogo mi haresva tova ime.
The boy's name Aslan \a-slan, as-lan\ is of Turkish origin, and its meaning is "lion". From "arsaelan".

http://en.wikipedia.org/wiki/Aslan

Peace

# 163
Ааа, ми че то много хубаво си е името. А нали Аслан се казваше и лъвът в Хрониките на Нарния.  Laughing Ама той излезе по-късно.Simple Smile)))

# 164
добро утро и от мен, аз сега ставам Embarassed нямах сили сутринта да стана от леглото, та днес се скатах от работа Embarassed напоследък много често взе да ми се случва, или закъснявам с по 2-3 часа, или изобщо не отивам Embarassed И не знам защо, но се чувствам постоянно отпаднала и изморена. А как се справяте вие и с деца, и с работа и с учене?! Към 6 часа се прибирам от работа, почти винаги и на отиване и на връщане спя в маршрутката, нали съм от първа до последна спирка...А лекарите казват, че всичко ми било на ред, не съм била болна...
Веси, това за слабичкото бебе, направо настръхнах.....значи с една дума сестричката му го е спасила Party
Дезъртке, аз нямам нужда от солариум, имам си натурална боя Laughing
А пък вчера реших да се правя на мадама и за първи път от есента обух токчета:) Противно на очакванията ми, много добре се справих в снега Simple Smile Даже реших и гланц на устните да си сложа, ама каква беше изненадата ми, че той засъхнал ( от година не съм го отваряла) Laughing  Ако утре ходя на работа, даже ще си облека пола Thinking

Общи условия

Активация на акаунт