Ноемврийчета 2005 №8

• 14 758
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
Един въпрос: нали децата, които ходят на ясла, автоматично, без молба се прехвърлят в градината на същото ОДЗ?

# 91
ако детето е в одз, не се кандидатства, но молба се подава  Peace все пак, можеш да решиш да си спреш детето от това 'училище', да се преместш в друг квартал, в друга държава и т.н. - т.е. всяка година се подава молба  Peace

а за ДГ, преди време една лела от една ДГ ми обясни, че годините се редуват - годинас 0-лев прием, година с прием на една първа група и година с прием на две първи групи. не знам дали е вярно, обаче...

# 92
  • София
Здравейте!
Ние сме болни и сме си в нас.От вчера сме с 39 Т.Днес след обяд не е вдигала и е малко по-добре, но все още не иска да яде.Караме на сокове и плодове.
И ние ще трябва да подаваме молба за градина, защото сме в ясла.Едната градина е до блока ни , но дали ще ни огрее да сме в нея....

# 93
За, децата в ясла в ОДЗ - днес ми връчиха една Декларация. В нея пише, че искам детето ми да продължи в същото ОДЗ. Придружена със служебни бележки от двамата родителя. Това е. Нали и аз все се притеснявам, днес ходих до яслата да питам за Кити. Нали не е на ясла и ще я пусна чак февруари, та затова. И тогава ме изненадаха. Връчиха ми тази декларация. Та явно и аз ще вися по опашки.

# 94
  • Димитровград
А пък аз изобщо не знам как стават нещата тук за детска градина.Дали сега се подава молба за есента или направо на есен newsm78.Трябва да накарам майка ми да провери,защото Едито ще ходи на градина.Аз затова зимата не я спрях от яслата,за да не отвиква,пък и то трудният период така или иначе мина.

# 95
Здревейте всички. Влизам да ви се оплача - участвах в ужаса наречен да запишеш детето си в детска градина. Същият се състоеше от денонощно чакане (с/у 7.01), като се почна от 10ч.сутринта в неделя и свърши в 13,30ч. в понеделник. Нямам думи за изживяното #Cussing out #Cussing out #Cussing out. През цялото време си мислих, че това не е истина, че сънувам, но уви измръзналите крака, безсънието и безверието ме подсещаха, че всичко е истина. В края на крайщата успях да запиша Ники в 3 детски градини. Две от тях не са ни район въпреки, че са на 10мин. път от нас и там сме 2 и 16 номер, а в 3-та, която ни е район сме 71. Така се получи, че сега има голяма вероятност да не ни приемат никъде #2gunfire. Едва днес успях да се отърся от ужасното преживяване....
nikiki  - ние живеем до тази ясла и ходих да я видя, когато се отказах от мястото ни там, наистина е много хубава и всичко е ново. Същата е и новата градина на Гладстоун, но разбрах че и в двете заведения има голяма влага заради бързото строителство. (въпреки, че яслата по-скоро я реконструираха), но се надявам това да не се отрази на децата. Аз иначе предпочетох да остана в ОДЗ ІІ (с/у Електрон), заради чудесното отношение и гледане на децата.

# 96
Привет!

тити, много готино разказче за прегледа Simple Smile

Ади вече я записахме на детска градина. Знаем, че със сигурност сме приети, защото сме номер 17  Grinning А ходих вчера сутринта, притеснена, че съм закъсняла много и са свършили местата....

При мен вчера и днес само ядове!
Блъснаха ми колата, както си е паркирана пред нас и то плътно до бордюра. Място за минаване бол и е добре разринато. Един камион обаче ми удари колата и я повлече, при което тя се завъртя и в резултат щетите по колата са големи, счупено ми е цялото ляво задно стъкло, изкривена ламарина, скъсана, огъната и раздрана ламарината между левите врати, дори тапицерията в колата е засегната. Има толкова много да се оправя сега, че поне до пролетта няма да мога да си карам колата! Като си я видях ми се дорева направо! Много си я обичам! Та вчера и днес се разправях с КАТ и застрахователни агенции. Слава Богу ще получа някакво обезщетение, но дълбоко се съмнявам да ми покрие и 80% от разходите!

Ами това е при мен.
Лека вечер на всички!
 Hug

# 97
Доминика, лошо за колата. Но хубавото е , че е вие не сте пострадали. Е вярно, че е на паркинг, ама знам ли?
А за Ади, браво. То си е истинско постижение.
 Лека вечер.

# 98
пък ние тая вечер ходихме до пирогов зарад петра  Confused кат ми се разповръщало това ми ти дете от връщане от яслата - в метрото целнало една кака, та не се сО'пря цяла вечер. и така поне 15 пъти. абе повръщане за чудо и прикз - класическо - по много и с омазване навсякъде  Rolling Eyes знам си аз, че има вирус с такова фонтанно повръщане, ма рекох да каже и някое доки, че не е натровена, например. е, не е натровена; вирусна е. а Т няма; дрисък също няма. знам си аз ся какво шъ стане - ще оправя нея и камен ще дебютира и той със същото  Rolling Eyes

доминика - това з аколата не е хич добре. кат се знам аз какъв вещоман см и как си обичам нещицата,ако ми се случи - мале, майко, мила, сигурно ще роня кървави сълзи  Rolling Eyes

сиса - ма ти супер яко си нагазила в европейския съюз  Mr. Green при туй с двата крака, дет съ вика  Mr. Green

# 99
Майче това е вирус - гастроентерит. Поло така една вечер повръща на фонтан през 20 минути. Накрая чак жълтозелена течност. Направо щях да припадна от притеснение. На следващия ден по-рядко повръща и в продължение на 2 дни нищо не яде. После лека полека се оправи - с лекарства и т.н.
Лошото е, че беше много заразно и аз след Поло го пипнах,та даже на легло бях. Отврат - цяла вечер повръщах през половин час, на другия ден не можех да се вдигна от леглото и имах някакви мускулни спазми на гърба, които бяха доста болезнени - май си карах гастроентерит+настинка, защото ме болеше адски гърлото, че и Т° имах. Но за 2 дни болестта приключва. Дано Петра не е пипнала точно това. Thinking
Доминика, много неприятно са ти "окепазили" колата. ooooh!
Аз пък снощи проверявах в нета за училище, че тук нали започват от 3г. Там, където ще се местим има 4 начални, но като нямам никакви отзиви за нито едно тях, съм в огромно чудене.  Не познаваме никого от това градче, а информацията в нета е оскъдна. Освен да прегледам дали има някой друг форум с мнения за там Thinking
Тити, и на мен много ми хареса разказът за днешният ви ден Flutter
Еххо, снимчицииии... Whistling

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 22:34 от Pollia

# 100
Здревейте всички. Влизам да ви се оплача - участвах в ужаса наречен да запишеш детето си в детска градина. Същият се състоеше от денонощно чакане (с/у 7.01), като се почна от 10ч.сутринта в неделя и свърши в 13,30ч. в понеделник. Нямам думи за изживяното #Cussing out #Cussing out #Cussing out. През цялото време си мислих, че това не е истина, че сънувам, но уви измръзналите крака, безсънието и безверието ме подсещаха, че всичко е истина. В края на крайщата успях да запиша Ники в 3 детски градини. Две от тях не са ни район въпреки, че са на 10мин. път от нас и там сме 2 и 16 номер, а в 3-та, която ни е район сме 71. Така се получи, че сега има голяма вероятност да не ни приемат никъде #2gunfire. Едва днес успях да се отърся от ужасното преживяване....
nikiki  - ние живеем до тази ясла и ходих да я видя, когато се отказах от мястото ни там, наистина е много хубава и всичко е ново. Същата е и новата градина на Гладстоун, но разбрах че и в двете заведения има голяма влага заради бързото строителство. (въпреки, че яслата по-скоро я реконструираха), но се надявам това да не се отрази на децата. Аз иначе предпочетох да остана в ОДЗ ІІ (с/у Електрон), заради чудесното отношение и гледане на децата.
Sissa аз пък я записах точно там (в новата Гладстоун) Laughing , но мисля, че влагата ще се оправи до средата на ноември, а и да не се оправи, районизирането (по улици) ме спира да подавам другаде, та тя отговаря на нашата улица  Crazy...
Е, добре де, аз луднах, а бях само на една, как се оправи с три? newsm78 Shocked
Dominika сори и аз за колата, дано да ти изплатят поне 83% Wink
majceto стискам ви палци, да им .... #Cussing out......вирусите му с вируси, все по-мутирали и по-мутирали, а не по-лошо е, че все от яслата ги лепим, уж аз да не си водя детето на ясла, че покашляло(а то май на алерг.основа), да ама защо после  я прибирам с  вирусна пневмония (примерно)..както баба ми казваше "Аман, уе, аман!!" Peace

# 101
Ей най-мразя да пиша една камара време и като дам "пост" да ми се затрие всичко. Бях много обяснителна, та затова сега накратко резюме на предишния пост.
тити покрай теб и 2 те бебета които се родиха покрай мен тези дни, нещо ми трепва сърцето, но държа фронта засега.
Днес се роди още една мома на наши приятели и много се кефя.
Доминика кошмар
геригърл много неприятна история с пожара. Как е станало? За съжаление май вашите ще трябва веднага да оправят покрива, че май не могат да се отлагат такива неща
Майчето ех тези вируси бре. Дано останалите от семейство Филкови се разминете с бацила
Едно от следващите пътувания в четвъртък ще ходим на интервю в американското посолство. Да им се не знае и посолството и документите. "В кои държави сте пътували през последните 10 години, като уточните годината". Просто думи нямам....ама като сестра ми реши да емигрира точно там, а аз искам да си видя племенниците........
Милейди и Сердика нещо ми се губите ....

# 102
  • Измир
Ей това с ДГ бИло голям ужас!!! Тук налИ е малък град, за всИчкИ Има места. В група бИлИ по 24_28 деца, даже два пътИ в седмИца Имат И плуване  Shocked

ГерИгърл добре, че са овладелИ пожара на време.
БолнИте бързИчко да се оправят.
ТИтИ, много мИло. Пожелавам момИченце да е!
ДомИнИка, без кола е много гадно. Бързо да тИ я поправят!

НИе разгледахме няколко къщИ, но всИчкИте са на над 20 годИнИ И са останалИ наследство от почИналИ баба И дядо. Така,че се орИентИрахме към парцел. Лошото е, че И двамата сИ нямаме понятИе от строежИ, но поне можем да се ровИм в Интернет И да събИраме Инфо.

# 103
Доминика, много кофти с колата.
Майче, за повръщане многони помогна Вомусхил (май така се пише). Хомеопатично е, има го на капки и свещички. Рая ми беше така преди Коледа и аз бях залуднала, но с тези капки веднага спря да повръща. Добре, че Кари не го хвана, че незнам какво щеше да бъде. Дано и на Камен му се размине.
Днес питах в яслата за молбите за ДГ. Другата седмица, като се върне директорката ще ми кажат дали декларация ще попълваме или молби ще подаваме. Не се притеснявам, защото все пак сме в яслата на ОДЗ-то пък и каката ни е там, та все си мисля, че няма как да ни прецакат.
Айде лек ден на всички, а продължавам да бачкам.

# 104
Аз, току що се връщам от градината. Подадох си декларацията. Ама нали съм заспала не питах кой номер ще сме. Сега се чудя какво д оправя, че да разбера.
Олгарита, можете една сглоема къща да вземете. Аз много ги харесвам, лошото е, че парцел няма, а са и много скъпи тук. Все още умувам. Има доста сайтове в нета и направо можеш да ги видиш.
Майче, лошо. Наистина тези капки помагат много. И и давай да пие по малко вода с хидратин алфа, че да не се обезводни. Ние нали от този вирус бяхме на системи лятото.

Общи условия

Активация на акаунт