Иzраел 2

• 33 550
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia - TelAviv
Нора,
за кибуците и хората Амиш ( дано така се казва). Нямат нищо общо, защото Амиш са на религиозна основа и при тях не е прието да се жениш извън общността. Докато в кибуците има доста голямо преселение, младите си излизат от кибуците, на тяхно място идват други, обикновенно вече семейства с деца. Кибуца е идеалното място да отглеждаш деца. Има огради и охрана на входа, няма коли между къщите. Така както съм гледала по филмите, по-прилича на частните комплекси за по-богати хора, само дето бизнеса на всички е един и същ и всичко изкарано се дели по равно. Малките деца могат да си изживеят едно прекрасно детство, без да имат много допир с лошата страна на живота- наркотици, убийства, кражби и т.н. Не че тия неща ги няма и в кибуца, и цигарки си свиват и колелета се крадят. А колелото е основно превозно средство в кибуца. За пенсионерите  и тези които не могат да се движат добре има колички на електричество.
 Амишите приличат повече на Евреите ортодокси. Много от тях нямат телевизори в къщите и живеят в обособени квартали или градове. При религиозните евреи и секса е под контрол  Joy само в определени дни може да става, като даже жената като с мензис не може да се допира до мъжа. Също така, при религиозните няма аборти и предпазни средства и раждат по много деца, има семейства с по 10 деца. Много мъже които са се отдали на религията и учат се спонсорират от различни организации. Затова има семейства в които жената се блъска с работа и домакинство, а Благоверния ходи всеки ден да учи  #Cussing out Според еврейската религия жената се ражда съвършенна и не е нужно да се образова, докато мъжа трябва цял живот да го прави. Освен това жената не е длъжна да се моли, докато на мъжа това му е задължение( нещо като при мюсюлманите).
 Религиозните евреи освен че живеят в обособени общности и се женят все още чрез хора които са СВАТОСНИЦИ. Обикновенно жени са сватосниците, но задължително всичко се контролира от някой Равин. Сватосницата проучва кандидат женихите до десето коляно, произход, финансово и всичко което е "НУЖНО" за един преуспяващ брак и тогава среща родителите. АКо родителите са съгласни, младите нямат особен избор. Излизат на среща, ама задължително на публично място и недай си боже да се допрат един о друг. Ужас!!!!!!!
  В съвременния живот, в повечето по-богати религиозни семейства се допитват в крайна сметка и до децата, но по-бедните нямат избор и каквото им се предостави това е. Има много бракове между братовчеди и поради този факт сред религиозните е най-високия процент на деца с увреждания. Женят се и много млади, 20 годишните са вече поостарели и завехнали  Mr. Green
   Ако някой иска да напусне религиозната общност бива третиран като предател и в повече случаи не го допускат повече в дома си. Недай боже да се ожени за нерелигиозен. В това общество децата са много ограничени, не ми се дава почти никаква свобода на мисълта.
Естествено има и съвременно мислещи ултраортодокси, които си имат и техника в дома, съумяват да направят разлика между лудост и напредък. В това общество, най-фрапиращото е, че има много богати, които се издържат от проповядване на религията и много бедни, които живеят по 10-15 човека в двустайни жилища.
   Въобще всяка крайност не е добра, според мен. Знам че при Амишите също има страшно крайни случаи, както и при евреите, както и при всички религии.

bouquet

# 211
  • Sofia - TelAviv
Карол , разбира се че съм сигурна в това , което написах.

професионален доброволец  може  би е грешно преведена дума от мен , тъй като не чета  на български, нека кажа  доброволец  с професионални качества, опит в областта - доктори , работещи  на тоя принцип  например.Не се хващайте за думата , а за смисъла й.

Защото може би след войната е имало домове за сираци, защото от лагерите в Кипър и Гърция са взимали първо децата и жените към израел и много деца така са останали без родители.
- не разбрах коя война и каква е връзката с Кипър и Гърция и какви деца накъде са взимали  Simple Smile Наистина не разбрах, кажи пак.

То е ясно, че си сигурна в това което пишеш. Аз исках да разбера дали това наистина ли са деца изоставени от родителите си, както е в БГ? Обаче се поразрових из интернет и видях какво , може би имаш предвид.Ако греша ме поправи!  
В Израел, да има нещо като сиропиталища. Просто в БГ не са все още направени такива домове като в Израел. ТУК, в БГ, има държавни домове с около 18 000 деца, оставени за отглеждане на държавата. ( пояснявам, че държавата отглежда някои от децата от деня на тяхното раждане, докато ги изрита на 18г. на улицата).
В Израел такива държавни домове няма, защото и законодателстваот о не позволява да си оставиш детето като го родиш. Има домове в които са настанени деца ОТНЕТИ от родителите поради някаква причина, чрез съда. Означава, че родителите или няма как да ги гледат поради болест, зависимост от наркотици, бият ги или насилват, или имат 10 деца и ги занемаряват. МИСЛЯ, че тези домове са субсидирани от държавата, но са на различни организации, сиреч се издържат и управляват не от държавата.  Израел има политика за ПРИЕМНА ГРИЖА, това което писах и в един от предните си постове, защото така детето е най-близо до семейната среда.
 За войната която споменах, имах предвид Втората световна, защото си мисля че е нарицателно и затова не уточних. А споменах Кипър и Гърция, защото по време на войната там е имало бежански лагери на евреи от Европа, които са се опитвали да се доберат до Израел. Много от тях са измирали по пътя или в лагерите. Много от корабите, които в един момента са били и незаконно плуващи в посока тогаващна Палестина, са потъвали. Освен това след края на войната е са спасени от лагерите доста деца, чиито родители са умряли там и т.н.

За доброволците се хванах за думата, защото понякога една дума обръща значението : виж- доброволец професионалист и професионален доброволец.
А това което ми беше поентата, е че не само професионалисти се включват в доброволната работа, а и обикновенни хора. които помагат не със знания а с добра дума или физически труд. Това просто е възпитанието там и това е от което аз се възхищавам, защото тув Бг, все още хората си мислят че благотворителността е свързана само с финансовата част на нещата.
Някой беше писал, че в кибуца възрастните хора си оплътнявали времето като опаковат подаръци за войниците. Просто от най-малките до най-възрастните това е нагласата там. Даже работодателите поущряват такава дейност. И другото , че не е нужно обучение да си доброволец, единственото ако се занимаваш с хора подписваш документи за конфиденциалност.
  bouquet

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 11:03 от Karol&Erik

# 212
Моля ви да се върнем на красотите и историята на древните евреи.Аз хич не обичам тема доктори,което е разбираемо,а пък вчера с мъжа ми ходихме и до другия край на Виена,за да си купи медицински списания,като ги видях лошо ми стана,ама няма как.
Сега едни въпрос ,за който ме подсети съпруга ми-в Израел могат ли да пътуват араби нещо като екскурзия например,имам предвид,ако не са от Израел ,а друга араб.държава

# 213
  • Sofia - TelAviv
Моля ви да се върнем на красотите и историята на древните евреи.Аз хич не обичам тема доктори,което е разбираемо,а пък вчера с мъжа ми ходихме и до другия край на Виена,за да си купи медицински списания,като ги видях лошо ми стана,ама няма как.
Сега едни въпрос ,за който ме подсети съпруга ми-в Израел могат ли да пътуват араби нещо като екскурзия например,имам предвид,ако не са от Израел ,а друга араб.държава

Зависи от къде е чавека с арабски произход. Има държави, арабски , скоито Израел, все пак , поддържа политически взаимоотношения. Израел има с повечето страни мисля визов режим, така че се реди човек на опашка за виза като за американска, например. Друг е въпроса, че напоследък те разследват до десето коляно, ако не дай-боже имаш роднина или нещо общо с арабския свят.
  Има един случай, не си спомням с коя певица израелска, може да беше и с Ищар. Та родена е някъде в арабските страни, обаче е еврейка и израелка. Тръгва на концерт за Америчко и не и дават виза. Така, че не е важно дали е арабин за визата. В израел непрекъснато идват араби от Йордания, например, но с Йордания има УЖ мир.  Mr. Green

# 214
За Йордания и Египет знам,че имате да кажем относителен мир,но все пак доколкото съм уведомена имате сключени политечески спорзумения.Питам заради една приятелка чийто мъж е сириец,но живее от 12-13 години в Бг.
Сега още нещо-надявам се да ме разберете правилно при питането-как стои въпроса около личността на Хр1.Знам,че не го признвате,но не знам мотивите затова.[/size]
2.Вие самите вярвате ли,че евереите не са го предали или те просто затова и не го признават.Един вид от срам.
Интересуваме не само еврейската позоция около личността на христос ,нои вашата лична.
Тук не става въпрос някой да се обижда,моля ние сао дискутираме.

# 215
  Сириец - Израел е във  вражески отношения със Сирия, какво да добавя повече.Няма да го пуснат насам мисля и е разбираемо.

Много пъти аз съм обяснявала за Христос.Пак ще кажа  позицията на юдеизма като информация.Бог  в юдеизма е един , той не може да има жена , деца и семейство.Той от време на време "праща" пророци и водачи.Месия според юдеизма ще  е  обикновен човек , роден от майка и баща , превъзходен лидер и т.н. , но не и полубог или бог.Бог си е бог и той  е  един.Месия си е месия.Има много писания затова , аз синтезирам информацията.Християните смятат Христос  за Бог и за Месия , което е в пълно противоречие с горе обясненото от юдеизма.

Другите неща вече  ще са лични мнения и виждания , съгласия и несъгласия.

# 216
  • Sofia - TelAviv
И аз да добавя, че той Христос си е нашенче  Mr. Green спор няма. Само, че в еврейството не се коментира дали той има някакво значение и божествени сили. Няма някой да го е отрекъл и потвърдил. Христос е образ от христянството и затова няма общо и никой няма отношение към неговата личност.
Аз лично съм на принципа, не съм била там и не съм видяла. Ако някой върло защитата в това което вярва няма да му противореча, а ма ии не означава че ще му повярвам.
В еврейската религия има много тълкования и така живеят съвременните религиозни хора, според тълкованията. Тълкованията се пишат от Хахамимите ( умните хора- равините). Съвременния религиозен съвсем не живее както е написано в най-старите книги. Най-отличаващия пример, никъде в религиозните книги не пише да не се яде свинско месо. Пише да не се яде животно според вида му, тук Петя моля да добавиш, копитата, как се храни животното и подобни. Но да не се яде свинско има логика от гледна точка на съвременния живот. Евреите са живели в пустинята, където извинете ама на 50 градусови жеги , никой не си и помисля да хапне пържолка.  Mr. Green

# 217
това кка стои въпроса с Новия завет,тои е факт,писан е пак от евреи,повярвали в Христа.Какво е отношението към Новия завет в такъв случай.Това,че християните вярват в Христос,не значи че той е Бог,той е божи син,но роден от обикновена жена.В такъб случай никой не може на 100% да докаже отбратното,че не е.
Какви са индикациите за идването на Месията според юдаизма.

# 218
  • по пътя на светлината
Христос в юдеизма,не е  полубог- божи син,нито месията-поне така съм информирана.Петя,в горния пост е обяснила за идването на  месията и от какво потекло ще бъде.

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 13:18 от k.a.l.i.

# 219
интересува ме не потеклото ,а признаците ,по които ще го познаят.Чувала за вратата на милосърдието на стената на плача и я свързват с идването на месията,но в такъв слаучай какво става с преставата за новия завет,той е факт както го писах,е и...Обяснете ми го ка се възприема или изобщо не се възприема.

# 220
Ето едно интервю, което донякъде обяснява защо евреите вярват или не вярват в Исус.

Професор Лес Брикман e евреин, който вярва в Христос. Той няма претенции, как да бъде наричан – християнин или месиански евреин. Роден е в Америка. Има бакалавърска степен по руска филология и политически науки, както и магистратура по теология. Доктор е по църковни науки и управление. Бил е банкер, инженер в компания за разработване на реактивни двигатели, а също и преподавател по компютърно програмиране. Освен това е бил и пастор на църква.
В момента той преподава “Църковни науки и управление” в Риджънт Юнивърсити в САЩ. Той е и професионален консултант по управление и развитие на човешките ресурси както в църковните структури, така и в света на бизнеса.
Лес Брикман пътува по цял свят, за да предава опита си.

Евреите очакат Месията в продължение на хилядолетия. Кого всъщност очакват те? Как си го представят?

Като дете аз също очаквах Месията, но впоследствие открих, че именно Исус Христос е този Месия, Който аз и моят народ сме очаквали. Затова Го приех и Го приветствах като такъв. В действителност евреите очакват двама Месии – единия, Когото наричат страдащия слуга и Който идва да умре за греховете им, а другият трябва да дойде като триумфиращ цар. Но с живота си на земята Исус Христос не покрива тези две представи. Тоест те не разбират, че Той първо идва като слуга, а после ще дойде като цар. И точно защото Той не покрива тяхната представа, те решават, че това не може да е Месията. Но трябва да кажа, че поне около една трета от евреите тогава все пак Го приветства като Месия.

На какво се основава вашата лична вяра?

Аз вярвам, че разпъването на Исус Христос е събитието, което разделя историята на две. Ако погледнем Стария завет, ще видим, че там се говори за онова, което Бог ще направи, като изпрати Месията на Земята, за да умре за греховете ни. А в Новия завет се говори за онова, което Бог вече е направил, като е изпратил на Земята Своя Син. Това е един и същи Бог, Който в единия случай гледа напред, а в другия – назад, към това, което извършва на кръста.

Щом евреите не разпознават Исус Христос като Месията, мислите ли, че Бог ги е оставил?

Чудесен въпрос! Когато говорим за евреите като за Божия избран народ, имаме предвид факта, че Бог избра един народ, чрез който да открие Себе Си на цялото човечество. Така че техният избор се състои в това те да открият на другите народи, как да влязат в правилно взаимоотношение с истинския Бог. Дали Бог е изоставил евреите днес? Не, защото не е изоставил мен, който съм евреин. Той работи с нас и днес, но също така има и друг един избран народ, наречен християни, чрез който върши същото нещо днес – открива Себе Си на света.
Аз вярвам, че наближава денят, в който Исус Христос ще се завърне на Земята като цар и евреите ще го видят отново. Тогава те ще Го приветстват като своя Месия. И аз очаквам този ден.

Съществуват ли много евреи, които вярват в Христос?

Днес има хиляди църкви, които се състоят от месиански евреи. Но има и други, например като мен, които са част от по-традиционни църкви, имам предвид не месиански.

Вие сте изучавали много неща. Защо приехте точно християнството?

Освен всичко друго, аз съм изучавал и западна философия, и източни религии, както и юдаизъм и християнство. И бих казал, че основната разлика е следната: всяка друга философия или религия е някакъв опит от наша страна да стигнем до познание на Бога. Това е нещо, което ние мислим или правим, нещо, което започва вътре от нас поради нуждата, която ние имаме да познаем Бога. Затова правим нещо, за да Го познаем. Това, което прави християнството уникално, е, че Бог поема инициативата да открие Себе Си на нас. Защото като ограничени, нормални същества ние нямаме способността да разберем Бог, ако Той Самият не ни даде разбиране за Себе Си. Именно в християнството видях пътя, по който Бог ни се открива – за това кой е Той и какво иска от нашия живот, за да спрем ние да Го търсим по своя си начин.

Каква точно е функцията на Библията?

Библията ни дава конкретни насоки, как да влезем в правилно взаимоотношение с нашия Създател или какво се очаква от нас, за да имаме лична връзка с Него, а не само умствено и интелектуално разбиране за това, какъв е Той. Тя ни разкрива кой е Той, за да можем да се срещнем с Него лично. След това откриваме второто нещо по отношение на Библията, а именно насоки за това, как да се движим в хоризонталната плоскост, във взаимоотношенията си с другите хора, както и нация с нация. Ние можем да живеем в мир с другите, ако първо сме се помирили с Бога.

Защо Библията е наричана Книга на книгите?

Мисля, че това е така, защото Библията съдържа отговора за нуждите на човешкото сърце. Нашето първостепенно желание е да разберем кои сме ние и Библията ни дава това усещане за идентичност, когато влезем в лично взаимоотношение с Бога. Тя ни помага да разберем кое е ценното в живота, кое е важното, на какво трябва да се посветим по отношение на смисъл и кауза. Също така Библията ни учи как да разпознаем истината и как да различим истината от лъжата. Тя ни дава онзи стандарт, по който можем правилно да отсъждаме нещата около нас. И най-накрая, Библията ни разкрива нашето предназначение. Не само на небето, но сега – каква е целта на моето съществуване, защо съм бил създаден и какво ще се случи с живота ми. Това са четирите основни въпроса, които задават всички философи и религии, но само Библията им отговаря по един съвсем реален и прагматичен начин.

# 221
   Извинявайте - бях на маникюр , сега се прибирам  и ще отговоря.

Това  горе беше мнението на  един юдеин , който е станал християнин.

Сега мнението на юдеизма като религия -  има знаци и пророчества , които говорят за  идването на месия.Самият месия също е описано какъв ще е.

Новият завет  - това е сбор от книги , написани от вярващи християни.След смъртта  на Христос личността и учението му се разглеждат дълго и подробно от различните религии, все пак той увлича много ученици и създава  нова религия на базата на юдеизма , но не юдеизъм , поради различията , които въвежда.Юдеите до считат за отстъпник от правата вяра заради тези очевадни противоречия за едните и другите.Много писания се изписват по този  въпрос и много разкази на ученици негови.Няколко стотин години след смъртта му се  свиква Никейски събор.На него идват всички водачи на новата религия за времето -  християнството.На този събор  се решава , че трябва да се състави християнска  света книга и то различна от Танах, понеже  Танах е юдейската , а сега има новости.Така от  всички изписани писания до тогава се избират  чрез гласуване тези , които представят Христос като божество и разказват за божествените чудеса , които е правил.Само тези книги се  събират и се решава , че ще  се нарекат "Нов Завет".Всички други писания , които разглеждат Христос  в по-реален план , повече като лидер , не като божество са отхвърлени при гласуването.Отхвърлени са и тези писания , написани от жени .Това е по история от мен.

Ето защо евреите четат само Танах и не приемат тези новопопълнения наречени "нов завет". А в Танах  е написано - 

изход 20 - "1Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза: 2Аз съм ... твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. 3Да нямаш други богове освен Мене. 4Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 5да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив"

Евреите по тази причина не се кланят на икони , статуи и тям подобни също.

Има обяснение  на това в Танах - кои животни са забранени за ядене.Аз няма  да  ги изброявам, но ще кажа , че свинята  по всички описания спада към тази група.Тук са и всички влечуги, както  някои риби и морски обитатели.Една храна , за да бъде "кашер"според изискванията (кашер, кошер , както сте го чували) тя първо трябва да не е от забранените храни.После трябва да е  заклано животното по специален начин , за да не страда на първо място и на второ - да има по-малко кръв , понеже после трябва да се очисти тя много добре.След това месото например преминава през  етапи на подготовка , които очистват кръвта много  добре (няма да  ги обяснявам).Има много изисквания , които  не е нужно да знаеш как стават на приложение , а просто да гледаш да пише на храната - "кашер" като я купуваш.Също да кажа - не всеки спазва това , но аз предпочитам ако имам избор по една много важна за мен причина - ПРОВЕРКИТЕ !!! Много се проверяват особено големите магазини за  УДОСТОВЕРЕНИЕ  ЗА КАшЕР(кашрут)от  религиозни организации (не много на брой).Това прави местото чисто!!!!Месото особено - важно е да се проверява, ако не - иди разбери какво се прави там.Съдовете се проверяват дори.АКО отговарят на дадените изисквания им се гава  удостоверение за кашрут, което  се слага в рамка обикновено , с попис и дата на проверката - последната.Често се проверяват - на седмица - две, няма 'лабаво  с кашрута.Естествено  не всеки е задължен да продава кашер , затова и няма удостоверение.Всеки избира какво дакупува.И свински има.Магазин , в който се продава свински не получава кашрут дори всичко останало да е ок.Още -  разделя се на 2 сектора - отделно месо от  млеко ( по религия) за магазините , които искат удостоверение за кашрут.Заведения , които искат такова удостоверение трябва да  сервират  или само месно , или само млечно.Смесените заведения не получават удостоверение за кашрут.
   Има всякакви заведения , едни от най-посещаваните не са Кашер.Религията  си има своите изисквания , но не всеки спазва, по-малко като че ли напоследък в градове като нашия ( с  преобладаващо нерелигиозно население).

Момичета , ако има  въпроси питайте, ако съм забравила нещо - пак.Така се стече  живота ми че погледнах Израел от  много ъгли.И с религиозни хора съм общувала ...казват , че тези които са се "върнали" към вярата.....тоест били са  светски хора и са станали религиозни по свое желание  ....те са най-упорити и праволинейни.Може би - да ...от старание  сякаш да наваксат нещо....знам ли.Приятел на мъжа ми  - имаше фитнес зала , беше един мачо ....един лъжец и женкар - сега след 10 години мъжа ми не го позна - цлият в черно с черна шапка и брада.Трябваше да се блъснат рамо в рамо и онзи да  го повика по име.Иначе  се прегръщаха  1 час.....но  на мен  ми е далечно....Той сякаш всеки път  щом се видим  се опитва да ни въвлече в религията .....е , не е за всеки.Големият брат на мъжа ми преди година и те така решиха с жена си ....Всеки избира , знае ли се кой каква дупка в душата иска да запълни.

Уважавайте хората с решенията им  ви желая.Стигнете ли до тая мъдрост на практика си спомнете за мен с усмивка.   Wink  Peace

# 222
Шоколад мерси за това интервю на порфесора,беше ми интересно.Пете на теб също,но тук е въпроса,който всеки избягва по някаква причина,вие ,които живеете там и сте били християни преди това ,защото има и такива вярвате ли в това,че Христос не е божи син,че не е бил разпнат и т .н Да има 7 събора християнски,които решават какво ли не.Тук Петя е права,но аз изключвам това,защото като християнка не вяравам напълно във всичко.Сигурно към Библията трябва да има още книги,които обаче някой по някакви причини е решил,че не са канонични.
Като изключим това вие какво мислите,не се ли съмнявате поне малко в истиността на самите евреи като религиозна позиция по този въпрос.Не мислите ли,че и при тях някой някога може да е скрил нещо и да е  решил това е Тора и толкова.Тук няма никакви гаранции за нищо както и да го погледнеш,друг е въпроса как човек се чуства най-добре в каква вяра да вярва,за да се чуства добре в кожата си.
Моля,не оспорвам ничие право да защитава себе си и това,в което вярва,просто се опитвам да ви накарм да погледнете нещата извън чисто религиозия контекст.
Макар,че в Стария завет не веднъж се е писало за бъдещия месия и много евреи са повярвали на това.
Вие самите в какво вярвате

# 223
   Ето  за  МЕСИЯ според юдеизма.   

Евреин- роден от майка и баща  смъртни хора , който  изучава танах добре и също така е добър лидер.От рода на цар Давид е.Ще бъде обявен (помазан) за  юдейски цар (месия на иврит  значи помазаният).Когато той  дойде светът ще познава що е Тора ( петокнижието на Моисей - първите 5 книги от танах- стария завет).Още -  евреите ще се  завърнат в бащината си   земя.Те ще  съградят Храма отново.Ще има мир по тия места.Ерусалим значи град на мир в превод ( ир - град , шалом - мир = Ирушалаим, Ерусалим).Месия  ще има  свое потомство като нормален човек.Политически гений, който  свят не  е  виждал...Той ще  е също пророк , вторият най-голям след МОисей.Ето от  стария  завт още:
   Още от Исая 11:2 -

"И ще израсне пръчка из Иесевия пън(Давидовия род), И отрасъл из корените му ще носи плод; 2И духът Господен ще почива на него, Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и на сила, Дух на знание и на страх от Господа; 3И той ще се наслаждава в страха от Господа; Тъй щото няма да съди според каквото гледа с очите си, Нито ще решава според каквото слуша с ушите си; 4Но с правда ще съди сиромасите, И с правота ще решава за смирените на страната;"

Малахи 3:3  -  3Ще седне като един, който топи и пречиства сребро, Та ще очисти левийците, И ще ги претопи като златото и среброто; И те ще принасят Господу приноси с правда. 4Тогава приносът на Юда и на Ерусалим Ще бъде угоден Господу, Както в древните дни, Както в старите години

Целите на Месия :

Ще  възстанови династията на цар Давид

Ще построи  Третия храм

Ще  събере евреите в  земата на праотците им

Исая 1: 26 - "26И ще възстановя съдиите ти както по-преди, И съветниците ти както отначало; Подир което ще се наречеш Град на правда, Верен град"

Исая 2:2 и Михай 4 :1-3 "2В послешните дни Хълмът на дома Господен Ще се утвърди по-високо от <всичките> хълмове, И ще се издигне над бърдата; И всичките народи ще се стекат на него. 3И много племена ще отидат и ще рекат: Дойдете, да възлезем на хълма Господен, В дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, И ние ще ходим в пътеките Му, Защото от Сион ще излезе поуката, И словото Господно от Ерусалим. 4<Бог> ще съди между народите, И ще решава между много племена; И те ще изковат ножовете си на палешници, И копията си на сърпове; Народ против народ няма да дигне нож, Нито ще се учат вече на война. "

Захарий 8:3 - "3Така казва Господ: Върнах се към Сион и ще обитавам всред Ерусалим; и Ерусалим ще се нарече град на Истината, и хълм на Господа на Силите Светия хълм."

Зефаниа3:9 - "9Защото тогава ще възвърна на племената чисти устни, За да призовават всички името Господно, Да Му слугуват единодушно. "

Ще  завърша с един цитат последно - "9И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно"

Въпроса е религиозен , затова и отговора ми е  с цитати  от  стария  завет.

Криси, няма край на тези въпроси за това коя религия колко е истинна и  дали нещо някога не е понаписано , скрито и т.н.Наистина .....така е ...Аз дадох  версията на юдеизма като религия.От там нататък всеки избира както казваш в какво да вярва и това е лично.  Peace

# 224
   За разпването няма  съмнение, че  е бил разпнат както и много други по онова време - това е бил разпространен начин  за наказание.Юдеите не вярват обаче, че  е възкръснал на третия ден, поради причината , че го смятат за човек, а не за Бог.По изследване на родовата линия (което се прави при юдеите и до днес от една организация) дори се смята , че  е имал дъщеря , която на времето е била крита поради страх от  гоненията.Има такива , които мислят , че и до днес има негови потомци.Теории много, учени , историци , интерес голям.Все пак личността на Христос  е нещо голямо.

Затова човек избира най-близкото до логиката и сърцето му.

Общи условия

Активация на акаунт