Ще усетим скоро първите ритници на ЮЛСКИТЕ мъници!

• 12 129
  • 312
  •   1
Отговори
# 105
Патишонче, представям си какви болки са Confused. Направо ти се чудя как намираш сили да се шегуваш със себе си. Дано бързо да те отпусне и да отминава лошия ти период, че нещо много се проточи май. Хайде  никакви болести вече Embarassed.

Рей, дано бързо се оправи малкото ти момченце Praynig. Много е странно това с крачето, но и на една приятелка детенцето беше започнало да куца след гнойна ангина. Аз тогава направо се втрещих като ми го каза, но сега вече разбирам, че не е някакво изключение.

Саксофонче, аз с първата бременност ходех на консултации на всеки 2 седмици от началото на бременността до осмия месец. Последния месец - всяка седмица. Бях си свикнала така и се чувствах супер спокойна. Сега си мислех, че пак ще е по същия начин, но явно нещата са се променили и в нащо ДКЦ Thinking, защото преди малко звънях на доктора ми и той ми каза да отида другата събота (на 12.01), а това си е почти месец от предишната консултация на 19.12. Май ще трябва и аз да свиквам с този модел на ходене веднъж месечно, защото нямам намерение да ходя на частно - от една страна заради финансовата страна, от друга заради липсата на време, а и не на последно място, защото не съм убедена че частните лекари са по-добри специалисти. В това, че са по-любезни съм убедена, но това не предполага и че са толкова добри лекари. Това е моето  мнение.

# 106
Лелее, Патишонка, много неприятен момент да те споходят такива болки, не че в друго време е по-добре, ама все пак. Към какви алтернативни методи си се насочила?

# 107
Здравейте момичета.
Аз днес пробвах дънки за бременни но не си купих. Притесняваме дали ще ми стават по-нататък, защото ми дадоха №40 верно че в корема са разширяват но незнам дали няма да се разширя още в ханша, а №42 в ханша ми бяха доста големи. Вие кака мислите?
Сутринта ми се схвана крака в леглото и немога да ви опиша какъв ад беше.
Корема ми имам чувството че станал доста по-голям.
За прегледите и аз не мисля че е необходимо по-често от месец да се ходи освен ако доктора не е открил основателна причина. На мен последния преглед ми беше на 21.12 а следващия е на 21.01 но честно казано вече нямам търпение много искам да видя беболинчо. В къщи все го караме на мъж че даже и брат ми ми звъни на телефона и той говори в мъжки род. Питах го от къде знае че е мъж той ми незнам така ми дойде на устата.
В Понеделник вече съм на работа и ще им казвам голямата новина, то не че ако не кажа няма да се забележи  preggo
Момичета в къщи имам пътека но е механична и така или иначе неможе да се тича на нея. Преди я ползвах като вървях и помагаше доста много се потях. На мъжа ми една колежка след раждането със същата пътека е свалила 22кг. Та чудех се понеже нямам много движение по цял ден вече дали мога да я ползвам  newsm12 посъветвайте ме нещо

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 17:46 от sisoni

# 108
Кажи как ходиш в частна клинкика по здравната каса? За първи път чувам за такава опция? Да не е по допълнително здравно осигуряване?

Не, не е допълнително здравно осигуряване, редовното както си е. В момента ходя в "Св. Врач и Св. Козма и Дамян" в кв. Иван Вазов. Но аз там се преместих с гинеколожката ми - тя отиде там (от Вита) и аз отидох при нея Simple Smile Нищо не плащам, както и се наложи заради токсоплазмозата да ми правят очен преглед, тя ми издаде направление и отидох в съседния кабинет и пак ми направиха пълен преглед на очите по здравна каса. Изобщо - доволно. Жалко, че ще заминава в чужбина в скоро време и ще се преориентирам за ЖК в Св. София (на Мазнейкова). Свикнала си бях при нея, от няколко години ходя само при нея, но нищо, ще си намеря пак добра с Каса. Аз поне съм оптимист Simple Smile

Само да допълня, че не е само за гинеколог. Сега като съм с бронхита вече 2 пъти ходих на лекар в МЦ "Лора", където ме прегледаха по каса (тъй като беше извън работно време на личната ми и тя ме насочи към тях) И там също е частно, но не платих и двата пъти нищо, ако не е по каса прегледа струва 27 лв.

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 17:37 от Pearl

# 109
Патишонка напълно мога да ти влеза в положението  Sad,макар моята диагноза да не е точно дискова херния!Имам стара травма на прешлените(компресионна фрактура на два прешлена)и знам какви болки са !Няма легнала няма права!Обикновено ме болеше зимата но последната ми криза беше пролетта когато вече се беше затоплило!И като знам какви дози лекарства изпих за да ме отпусне направо се моля на господ  Praynigсега да не ме заболи, че не знам какво ще правя!Пък най-точно диагноза се поставя с ядрено магнитен резонанс, но и това не може да се прави докато сме бременни!Стискам палци дано да ти се размине леко и дано някой алтернативен метод да ти подейства добре! Praynig
Днес си купих панталон за бременни и направо се стреснах от гледката в огледалото!Ми аз имам голям корем! Rolling Eyes
Не може всичко това да е от плюскане!Гледам панталона и си мисля за секси панталонките от лятото ,когато корема ми беше плосък и имах плочки от упорития труд във фитнеса!Не знам дали някога пак ще си влеза в тях Cry
А пък за прегледите не смея да казвам ,защото съм с връзки  Embarassedи ходя на две седмици или по често,ако нещо ме притесни

# 110
Агата, сега се образовам, трябва да попрочета нещо повече за проблема и да видя какви са вариантите. Иначе задължително ще се обадя и на хомеопатката ми.

Аз вече си имам цели 2 бременни панталона! Взела съм големина Л, М ми ставаше, но реших да има аванс малко. Иначе другите дрехи много ми стягаха в корема. Не, че не мога да се понапъна малко, но мисля, че на някой там вътре няма да му хареса  Laughing Не знам, дрехите ми ли са били такива, но наистина нямаше нещо, което да мога да облека спокойно. Иначе шкембенцето не е чак толкова видимо, но явно си ми пречи. Като че ли само за две седмици порастна осезаемо. Даже днес мъжа ми като ме погледна каза: ама ти имаш истински бебешки корем!

По другите теми от днес - "мажа" се с Мустела. Доволна съм, приятно кремче е, но пък често ме домързява. Особено сега като е студено и гледам набързо да се обличам.
А мъжът ми смята, че носът ми си е същия. Аз пък нещо не се харесвам. Може да е от дългото седене в къщи. Човек като седи по цял ден по нощница или по анцуг неминуемо развива едно особено чувство към себе си  Laughing

Душичке, а сега по време на бременността имаш ли някакви проблеми с тези прешлени?

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 18:10 от Patishonka

# 111
Я аз едно бързо въпросче. Макар, че още е рано, но като си го мисля сега... Преди винаги съм си мислела с някакъв страх за раждането и винаги съм си казвала "леле, абе аз как ще раждам... ужас!" Обаче... майка ми все ми казваше "като дойде време ще видиш, че няма изобщо да го мислиш, а само ще искаш да си гушнеш бебето". И аз сега откакто съм бременна съм такова перде по въпроса, че изобщо не ме е страх и изобщо не ми е никаква психологическа бариера тази работа. Явно хормоните помагат и майка ми излезе права, дори по-рано ми мина. При вас как е? С бременността дойде ли някакъв страх от раждането или изчезна като при мен? Или някаква тиха лудост ме обзема бавно, но сигурно?  newsm78

Душичка, можем в скоро време да си мерим коремите  Joy Но аз съм метър петдесет и нещо и не е много добре да започна да се търкалям с голям корем... така си мисля... ама каквото дойде, засега удържаме фронта Laughing

# 112
Pearl, и аз съм пълно перде по въпроса. Преди да забременея все съм имала моменти, в които съм си мислила, че това не е човешко. Даже по едно време се разхождах с един сантиметър и изигравах диаметъра на бебешка главичка...
Сега въобще не го мисля. А като го мисля е по-скоро от практическа гледна точка - да не забравя да предупредя лекарите да ми дадат бебето веднага за закърмване и такива неща. Все някак ще излезе, няма да остане вътре  Grinning Сигурно наистина е от хормоните.

# 113
Здравейте момичета. Вчера бях на преглед. Видяхме бебето  newsm44. Има си всичко ръчички, крачета, личице. Като чета peaches  е описала доста подробно за гънките на вратлето и нослето. Всичко при бебчо е наред и размерите си отговарят като за 13 седмица.  newsm68 В началото спеше, но после се събуди и взе да се върти.  Много мило ми стана.
Питах за пола, но било още рано. Ама аз си знам че е момиче. Почти съм убедена. С мъжа ми само по-име и говорим,на бебата.  smile3503. Отново измери ударите на сърчичето и бяха около 170 в минута, което си отговаря за девойка.  Joy Joy
За усещането на бебето питах лекарката и тя каза, че след 18 седмица може да се усети от по-слабите, а по-дебелите по-късно. (така се изрази самата тя. Малко странно ми прозвъча защото те бременните не са кой знае колко слаби)
В края на месеца ще ходя на биохимичен скрининг.
Видях, че Астарта   е писала за магнезия (Магнерич). Много лекари го изписват както срещу контракции, така и срещу крампи (мускулни сващания). Аз по време на предишната бременност редовно го пия заради схващанията, но в резултат на лекарството получих хемороиди. Естествено връзката с магнерича ми я казаха късно, след като родих иначе щях по-навреме да преустановя пиенето. Така че момичета внимавайте.
Моето доки ми изписа витамини Pre-Natal по 1 таб.на ден. Чудя се дали да ги пия. Аз си хапвам плодове,  newsm78 ама дали е достатъчно?? Вие пиете ли вече???
Aгата ®    аз също ходя на частен кабинет защото раждах при тази лекарка преди година и не искам да ходя при непознати повече. Хубавото е че съм осигурена в Закрила и от там ми възстановяват разходите за прегледите.
Пожелавам скорошно оздравяване на всички болнички.
Паришонка оправяй се по-скоро. Hug

# 114
Патишонка , дано да се оправиш много скоро !Браво на теб че намираш сили да се шегуваш със себе си , няма да се предаваш и всичко ще се подреди ! Hug  Моята майка се занимава с масажи и всякакъв вид китайски и други медицини и мога да я попитам за някакъв лек , въпреки че доколкото ми е известно маи само с хапове се оправя това .

Аз днес цял ден се трудих - е не точно цял ама от 10,30 до 17.00 , което пак си е нещо и ми мина бързо деня .
Аз до сега ходя на преглед по веднъж в месеца но на частно с платен преглед , защото лекарката която съм си избрала не работи със ЗК , а на ЖК се записах но там имам право само на 2 ехографа и още не съм си ползвала правата , тъй като съм ходила замо веднъж , като ми пуснаха направленията за кръв и урина . Последния ми преглед на частно беше на 20.12 и доки мери нухална гънка на бебо , каза че всичко е ок и каза да отида пак към края на февруари за ФМ а това са си цели 2 месеца и не знам как ще устискам да не виждам бебчо до тогава . Мисля към края на януари да отида на ЖК и да си ползвам единя полагащ ми се преглед с ехограф .

Айде всички болни , кашлящи , повръщащи , кихащи  ,  а и тези на които дечицата им са болни да се оправят бързо
Peaches  , радвам се за теб ! Такива емоции ни трябват , за да ги предаваме на бебчетата си  Hug
Колкото до раждането , мен не ме е било страх , но мисля че ще ме хване някъде към края на бременосста , тогава дет се вика ще ни опрат яйжата в дупетата  Grinning
Сори че изписах половин лист

# 115
  • София
На всички нераждали искам да кажа, че раждането е едно прекрасно изживяване и няма от какво да се страхувате, ама въобще Hug На момичетата с по-нисък праг на болката препоръчвам епидуралната упойка, който я е измислил - може да се сравнява с изобретателя на дамската превръзка, памперса и автоматичните перални Hug Не го знам кой е, но го обичам Heart Eyes Не че без упойка не се ражда - напротив, много мои приятелки родиха лесно и имат прекрасни спомений от напълно естественото си раждане. Аз предпочетох упойката, за да съм с ясна глава и да следа всичко, да не изпусна някоя клюка hahaha Беше прекрасно и безпроблемно. Дай Боже всекиму и се моля втория път пак да е така Praynig

# 116
  • София
Благодаря на всички за милото отношение!  Hug

Относно честото преглеждане и допълнителни ехографи и т.н. - според мен няма смисъл при една нормална бременност на млада майка. Моята бременност се води рискова и затова така ме преглеждат... С предишните ми деца не са ми гледали гънката на вратлето и костицата на нослето, а те са си добре... Така че най-важното е бебчетата да са ни живи и здрави. Пожелавам го на всички мами тук  Hug

Патишонка, сериозна работа...  Hug Успешен алтернативен метод, но само при много добър истински специалист е акупунктурата. Освен това има масажи, които се правят и един вид инжекции, които се слагат... Имам една приятелка, която си докара този проблем при напъването при самото раждане... Но за нито един от методите не съм убедена, че е ок по време на бременност... Едно е сигурно - ще раждаш със секцио по медицински причини... Нали знаеш, че ти е прищипан нерв в момента, който жестоко боли... Хубавата новина е, че може болката да те пусне във всеки един момент..., да се отщипе от само себе си... Моля се точно така да се случи и да не те боли до края на бременността! Ти сигурно си слабичка... Почивай си повече!  Hug

# 117
  • София
ПатишонкаHug Дано някак си болката попремине.. , както peaches писа, може да те отпусне във всеки един момент, дано е скоро!  Praynig

Kokolin@, и аз засега не пия витамини. Говорих с док и той каза, че след като бебчо е добре, аз съм добре и ям много плодове, може и да не пия. В момента съм само на ФК и флуор за зъбите, че аз имам толкова лоши зъби, дано детето се метне на баща си.  Praynig

# 118
Аз днес пробвах дънки за бременни но не си купих. Притесняваме дали ще ми стават по-нататък, защото ми дадоха №40 верно че в корема са разширяват но незнам дали няма да се разширя още в ханша, а №42 в ханша ми бяха доста големи. Вие кака мислите?

Момичета в къщи имам пътека но е механична и така или иначе неможе да се тича на нея. Преди я ползвах като вървях и помагаше доста много се потях. На мъжа ми една колежка след раждането със същата пътека е свалила 22кг. Та чудех се понеже нямам много движение по цял ден вече дали мога да я ползвам  newsm12 посъветвайте ме нещо

# 119
сисони, ами и в ханша ще наддадеш вероятно, ама кой да ти го каже със сигурност  newsm78 аз имах проблем миналия път - в корема ми бяха тесни дрехите, в бедрата също нищо не влизаше, в гърдите нормално, в раменете хлопа. повечето дрешки ми стояха ужасно.
Все пак аз бих купила 42 номер, ако съм нетърпелива.
и на мен не са ми гледали преди нухалната гънка или каквото е там.

Общи условия

Активация на акаунт