Ще усетим скоро първите ритници на ЮЛСКИТЕ мъници!

• 12 137
  • 312
  •   1
Отговори
# 90
Peaches, много се зарадвах на разказа ти за прегледа Grinning. Нямам търпение и аз да си видя бебчето в детайли. Сигурно е много е вълнуващо. Аз доста отдавна бях на преглед, още на 19.12. Надявах се утре да отида, но докторът ми е дежурен в Шейново и няма как да стане Confused. Вече се чудя как ще дочакам до следващата седмица.
А относно магнезия - изобщо не е вреден за бременни, дори помага и за много други неща освен за отпускане на матката при контракции. Липсата на магнезий е причина и за мускулните крампи, които са доста често срещани при бременни. Не знам при вас как е, но мен много ме мъчиха през първата бременност, сега пак започнаха да ми се съкращават мускулите на краката от време на време. Най-гадно е нощем.

# 91
  • София
Момичета, аз досега си карам само по здравната пътека. В началото ме викаха на 2 седмици, а вече през месец. Не са мерили гънката на вратлето.  Rolling Eyes
Мислите ли, че това е ужасно безотговорно от моя страна и трябва да ходя и на частно? Моля ви, кажете ми, защото сега се размислих и притесних..

# 92
zdraveyte i chestita nova godina!!!
tova e purvia forum, v koyto uchastvam i mi e malko stranno  Rolling Eyes
pojelavam na vsichki vas edna superleka bremennost i po edno (a moje i po poveche) sladko yulsko bebche!

# 93
 саксофонче, и аз съм така- последния ми преглед беше на 20.12 и ми каза пак към 20.01 да ида.Аз съм от малък град и нямаме кой знае какъв избор. Дори все още нямам никакви изследвания, а и не вярвам някой да ми измери гънката на вратлето-просто ехографа където ходя е ужасен и мн стар. Ходя на прегледи в самото отделение защото там преглежда лекаря, който съм си избрала.Свиквам с обстановката Laughing, която си е ужасна в същност, ноооооо това е положението.Нито веднъж не съм стъпвала на частно и се надявам да не ми се наложи, а всичко да си върви нормално.

# 94
  • Sofia
Момичета, аз досега си карам само по здравната пътека. В началото ме викаха на 2 седмици, а вече през месец. Не са мерили гънката на вратлето.  Rolling Eyes
Мислите ли, че това е ужасно безотговорно от моя страна и трябва да ходя и на частно? Моля ви, кажете ми, защото сега се размислих и притесних..

Веднъж месечно е съвсем нормално. Аз дори още не съм се записала по здравна каса, ходила съм само 2 пъти на вагинален на платен прием.
Честотата според мен си е съвсем добра, но провери дали са ти пуснали всички необходими до тук изследвания. Мисля че в началото на темата ги има описани някъде.

# 95
saxophone, не е задължително да ходиш на частно, но ако искаш отиди. Аз отидох, за да бъда спокойна и да знам, че всичко е наред. Ще отида още веднъж към 16-та седмица, за да видят някаква костица на нослето и ако и тогава всичко е наред смятам да не ходя повече на частно, че искат много парички. Сама прецени дали искаш да отидеш Simple Smile

# 96
Аз също нем исля, че трябва да се прекалява с ходенето на прегледи. Веднъж в месеца си е достатъчно, а ако лекарят щрецени, че има какво да гледа преди това - ще ти каже и ще ти даде час. Или поне ще те насочи към частен кабинет за по-обстоен преглед с по-добра техника....Аз така си мисля, бъди спокойна Simple Smile

# 97
  • София
Благодаря ви много. Сега ми е по-добре..  Hug Пък и като знам, че не съм единствената.
Дано всички да е наред с бебенцата ни и да се родят всичките много здрави и пухкави.  Praynig

# 98
И а така-един път в месеца!Спокойно,чак накрая се ходи на по-често!Сега съм на 19.01.-нямам търпение!А относно частно-държавно-зависи от местоположение,финансова възможност и така.Аз досега съм ходила само в нашата болница-доки е добър-и всичко ми е поето от здравната каса.Града ни е малък.Мисля да ида на частно,но малко по нататък!И задължително ще ида на триизмерен!Поне така съм решила!

# 99
здравейте, момичета, ЧНГ 2008 ... нямам търпение да дойде юли, честно... да гушнем здрави и пухкави бебчета...

тия дни не ми беше много до писане, защото малкият отново е болен, кара вирус след вирус, а от последния започна даже да накуцва милото човече, по някакъв начин вирусът го е ударил в ставичките на крачето... днес ходихме най-накрая на преглед и съм по-спокойна...дано по-скоро се оправи...

аз още от началото сякаш имах голямо коремче и ми е доста чудно как още никой не подозира, че чакаме второ бебче, нито моите родители, нито родителите на мъжа ми, единствено един приятел на мъжа ми, който беше вкъщи за НГ, се е досетил...

за контракциите, честно казано, предната бременност изкарах цялата на магнезий, още от трети месец, коремчето ми контрахираше даже при допир, така че хич не са шега работа тия неща, консултация с лекаря е задължителна, не се успокоявайте, че са подготвителни контракции, че са нормални, има няколко вида контракции и ние едва ли бихме могли да ги различим коя е опасна, коя не...

иначе при мен гаденето продължава, слава богу около нова година ме пусна малко, за да изкараме добре... не трябваше ли около 13 седмица да свърши това  Sick  ?

# 100
Като каза саксофончето за прегледите да се обадя и аз, а? Simple Smile Ходя на частно като не плащам - здравната каса ми го поема, а ако ми трябва нещо допълнително, плащам си, но така или иначе някои неща се плащат, защото не ги поема касата и няма значение дали е държавно или частно. Избрах си го още преди няколко години заради отношението. В частна клиника винаги са по-внимателни, обстойни и загрижени, никога не съм си тръгвала с неотговорени въпроси и неразбрала нещо. Както ми се случи с една велика държавна доцентка преди две седмици, която трябваше да ме консултира относно изследвания. Нито ме остави да я питам нещо, нито ми обясни като хората, направо си тръгнах все едно, че никъде не съм била. И за какво са ми такива светила, дето може да са перфектни в научните си трудове (и дали е така не съм сигурна), след като не може нормално по човешки да проведе една консултация с пациент? И здравната каса й плаща този "преглед" защото отидох с направление, но аз не разбрах да ме е прегледала и да ми е разяснила нещо. По същия начин можех да си намеря паразитолог в частна клиника, който работи с касата и щеше да ми помогне 10 пъти повече, дори само да ме окуражи. Но хем си го знам това, хем пак.

Разбира се, не ангажирам никого с мнението си. Не смятам, че всички държавни са лоши, а всички частни добри. Не, изобщо не ме разбирайте погрешно, не искам да става спор и т.н. Просто в моя случай разбрах, че има една ниша частно в комбинация със здравна каса и ми е най-удобно, полезно и приятно така и за мен е най-добрия вариант.

Малко се изместих от темата, но като се сетих и се поядосах Simple Smile "Грухчо рече грух-грух, моля, моля, извинете!" както се пееше в една песничка от детството ми Simple Smile

Идеята ми беше, че и аз ходя както си е по здравна каса - в началото в един месец ми станаха 4 прегледа, после в месеца веднъж, за които не плащам и получавам смятам добра консултация. А ако искам да ходя по-често, мога да си плащам и да си ходя всеки ден или седмица, но не виждам смисъл в това. Така че, саксофонче, изобщо не изоставаш с прегледите, или нещо такова, много си в час даже Simple Smile))

# 101
Ходя на частно като не плащам - здравната каса ми го поема, а ако ми трябва нещо допълнително, плащам си, но така или иначе някои неща се плащат, защото не ги поема касата и няма значение дали е държавно или частно.

Кажи как ходиш в частна клинкика по здравната каса? За първи път чувам за такава опция? Да не е по допълнително здравно осигуряване?

# 102
Ами, какво остава освен да си честитя. От няколко дни не мога да ходя от болки, едвам стъпвам. Ходих на лекар и диагнозата ми е дискова херния. Нищо не може да се направи за момента. Дори и диагнозата не може да бъде точна, защото не могат да ме снимат.

Браво на мен. Ако някой има опит с подобни проблеми, нека да сподели.

# 103
Патишонка, здравей, радвам се да те видя!
Боже дискова херния ужас за съжаление не мога да ти помогна. Стискам палци да се поуправиш. Praynig

# 104
Симпатюхче, със сигурност би ме облекчило да почета още нещо за бременни кореми.  Grinning Много се радвам, че темата най-сетне дойде на дневен ред.
Аз рядко имам здравословни неразположения, но като ме хване нещо, ще е качествено. Направо не знам от къде я измъдрих тази дискова херния на тази възраст! Започвам да се образовам за алтернативни методи за облекчаване, че е трудничко така. Ще ви помрънквам от време на време...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт