въпрос към имащите съдомиялна

• 122 133
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте момичета  bouquet
За Коледа мъжо ми направи подарък-ха познайте какво Laughing  Нооо работата стана много изнервена вече-нещо не и е в ред.Пиша тук и моля за помощ!Ако някоя от вас има Bauknecht нека ми даде знак! Praynig
Струва ни се че не можем да се оправим с настройките на копчалъците при избиране на програмите за работа.Започва да работи и когато и кефне блокирва и изписва едно F7.Инструкцията и е на немски и голям зор докато преведем.Говорихме със де що има сервизи-ню ню.Струва ми се че проблема е нещо дребно и ни е пред очите,но не можем да го видим.
Предварително ви благодаря!

# 136
Аз съм абсолютен лаик в техническо отношение, но като препатила с развалени уреди - това F което ти изписва може да се сигнал за грешка /Feller/ на немски. Май че тази марка са немски машинките. Ако не са ти дали упътване при покупката  и в магазина от който е закупена не могат да ти помогнат/въпреки че въобще не е редно/- виж в нета по марката и модела дали няма да намериш нещо.

# 137
от написаното разбирам че имаш книжка с инструкции,ако е така намери къде са описани кодовете за грешка(в моята са изписани всички един под друг Е-1,Е-2,Е-3..........и т.н,няма как да не ги намериш)и препиши с/у F -7 точно какво пише.все ще има някое майче което да ти преведе.моята е друга марка,с/у Е-7 пише"повреден температурен сензор,но в твоя случай може да е нещо съвсем различно

# 138
Моята пералня като я претоваря дава грешки,но си е здрава.Изключвам от мрежата за 5 мин и си  е ОК.
Иначе грешката значи,повреда еди си къде ,но не е така.Рестарт по БГ и готово!

# 139
Моята пералня като я претоваря дава грешки,но си е здрава.Изключвам от мрежата за 5 мин и си  е ОК.
Иначе грешката значи,повреда еди си къде ,но не е така.Рестарт по БГ и готово!
Да де, ама ако е наистина повредена /както беше при мен/ никакво рестартиране не помогна! Да не говорим, че "рестартиране" означава да изключиш уреда от мрежата. Умните майстори при мен направили контакта на толкова неудобно място - машината ми е вградена, че всеки път трябваше бушона да отвъртаме. У нас беше като дискотека по едно време - и не става и това е!

# 140
  • Варна
честита нова година!
Да сте живи здрави и винаги влюбени!
Благодаря ви момичета за отговорите.След ровене из инструкциите и нета,ние също установихме,че това ''ЕФ'' дето ни го изписва машината е някаква грешка и трябва да се обърнем към сервиз.Но от сервиза хабер си нямаха какво означават тия кодове ShockedХа де....И накрая ни смениха и тази машина .Вчера,не стига че ми пушеше главата от подготовката за вечерта,ами и машина намествахме.Но разгеле свърши си работата нощес.Сутринта намерих перфектно измити съдове и си умрях от кеф!
Пожелавам ви спокойни почивни дни и по-вече усмивки!

# 141
  • Плевен

Да си ползвате машините със здраве и много чинии да измиете безаварийно. Hug

# 142
Честита нова година на всички, желая Ви много здраве щастие и сбъдване на всички мечти.
Да си дойда и на думата. От скоро имаме подарък малка съдомиялна на MIDEA модел DW5B, незнайно защо нямаше инструкции за употреба и до момента само експерементираме. Заедно със съдомиялната ни подариха и комплект таблетки Калгонит с "червено топче" не ги знам повече. От достата изчетени теми не можах да разбера дали са напълно достатъчни само те. Мой приятел ми казва че задължително ползва и сол и гел с таблетките. Взех и сол и гел да слагам едновременно, но разлика не виждам. Въпроса ми е и ако има някой подобна да ми разясни повече по устройството на машината. На капака като го отворя има малка капачка която отвъртам и слагам гел. Доло под перката има нещо като цедка и целиндрично отворче в което слагам сол. Немога да разбера в дясно една голяма капачка тя за какво е? newsm78 Искам да попитам и имащите от повече време такъв уред кое е оптималното решение за миене, дали таблетки, дали гел, дали прах и сол и гланц поотделно. Въобще не съм наясно и ще се радвам да ми обясните.  newsm78 newsm78 newsm78 Ако се ползват поотделно по-колко се слага и каде точно, защото сега като се замисля каде ще сложа праха не се сещам. Мерси прадварително на отзовалите се. И жената да ме извени, че и пиша от профила  Embarassed

# 143
задължително изплаквам предварително съдовете,пускам 3в1 програмата,ползвам само хапчета,нашата е електролукс Peace

# 144
  • Плевен
nellnkata, хапчето и солта са ви достатъчно. Аз не изплаквам предварително съдовете. Избърсвам със салфетка по-едрите остатъци.  Машинката ви трябва да има програми и да изберете някоя. Ако сте избрали програма за изплакване - няма да имате задоволителен резултат. Освен това след всяко пускане на миялната трябва да й почиствате филтъра. А най-добре отидете в някой магазин за такъв вид техника и ги помолете да ви дадат инструкции за работа, които да снимате на ксерокс.

# 145
# 146
Освен това след всяко пускане на миялната трябва да й почиствате филтъра. А най-добре отидете в някой магазин за такъв вид техника и ги помолете да ви дадат инструкции за работа, които да снимате на ксерокс.

когато се полеят предварително съдовете,няма нужда от почистване на филтъра след всяко миене Peace

# 147
Освен това след всяко пускане на миялната трябва да й почиствате филтъра. А най-добре отидете в някой магазин за такъв вид техника и ги помолете да ви дадат инструкции за работа, които да снимате на ксерокс.

когато се полеят предварително съдовете,няма нужда от почистване на филтъра след всяко миене Peace
До момента нищо не сме махали, нито сме поливали, чиниите си излизат супер измити, единствено един доста загорял йенаглас небеше се измил може би щото не беше добре сложен. Ще помоля някой ако има същата да ми обясни кое по нея точно за какво е? Каде е този филтър? Каде точно се закача кошничката за таблетките? Имаме 4 програми, на първата пише интензив, на втората-нормал, на третата-3in1, а четвъртата била за миене на плодове. Третата ли е за таблетки? newsm78

# 148
да третата е за таблетки 3в1,там пускаш само таблетка няма нужда от допълнителни неща Peace филтъра се намира на дъното на съдомиалната като решетка е Simple Smile таблетката е пускам на дъното Peace
каква ти е съдомиалната Thinking

# 149
да третата е за таблетки 3в1,там пускаш само таблетка няма нужда от допълнителни неща Peace филтъра се намира на дъното на съдомиалната като решетка е Simple Smile таблетката е пускам на дъното Peace
каква ти е съдомиалната Thinking
Съдомиялната ни е Мидеа малка, колкото хотелски хладилник. При мен на дъното има една ситна решетка и под нея е реотана. На тази решетка има едно кръгло цилиндрично кошче. Там ли се слага таблетката или в една кошничка отделно да е закачам някаде?

Общи условия

Активация на акаунт