въпрос към имащите съдомиялна

• 122 157
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Балчик
Вени е отговорила вече- Меглио е обезмаслител, който се намира във всеки супер маркет. Аз го ползвам за цялата кухня и стъклокерамиката с него почиствам и плотове и мивка, всичко.

# 181
  • Плевен
А какво количество Меглио и къде го слагате?

# 182
  • София
Ами аз изливам малко от обезмаслителя в контейнерчето, в което по принцип се поставя препарата /гел, прах или хапчета/ - при мен то е разграфено на милилитри, гледам да не го препълвам. Отделно пръскам въртре, в самата машина - по перките, по филтрите, по стените.

ПС: Джемма, и аз ползвам обезмаслителя почти за всичко. Последно си лъснах плочките в банята с него - имаше поразяващ ефект, чак не ми се вярваше... дори фугите се изчистиха много лесно! Извинете за лиричното отклонение  Wink

# 183
Изплаквам съдовете с гореща вода преди да ги поставя в миялната. Никога не мога да запълня наведнъж цялата машина, цял ден добавям по нещо и не мога да си представя да стоят вътре чинии с мазнотии и остатъци по тях - със сигурност ще се вмиришат. А да пускам по 5-6 пъти програма "Плакнене" след всеки нов съд, е направо немислимо. Мия на програма за средно замърсени съдове - точно 110 мин., на 70 градуса. После всичко блести.
Абе за какво са ви тези съдомиялни като плакнете преди това съдовете или ги киснете по незнам си колко време и още какви ли не техники и чак тогава ги слагате да се мият .Ми я вземете им теглете по една гъба и не се занимавайте с това чудо на техниката Laughing
...Събирам ги два дена /има си програма за изплакване която ги държи накиснати/Мия всичко вътре и тави,тенджери,тигани  и т.н.Мия с прости таблетчици-Медикс/даже не слагам и цяла ами 1/2тб./
Но съдомиялната  е заредена със всички други качествени консумативи блясък и сол....Така че не им слугувайте на тези машинки те са направени да служат на вас
P.s Единствено голямо значение има подредбата на съдовете която е упомената в ръководствота на съдомиялната Wink

aбсолютно подкрепям. всичко мия вътре освен тефлонови тигани  ,биберони и кристал . ако взема всичко да плакна, то направо да си го измия. нали е създадено за улеснение това чудо  Shocked но я пускам почти всеки ден, ако евентуално се застоят чинии 2 дни - поне едно изплакване. и винаги я затварям плътно, така няма външни миризми и е безопасно заради детето

# 184
Сложих филтрите от аспиратора в съдомиалната, но ги извадих почти толкова мръсни и мазни, колкото си бяха. Да взема да ги врътна веднъж и с Меглио, ще има ли по - добър резултат?

# 185
  • Варна
corset, напръскай ги първо с Меглио и ги остави да се понакиснат. После ги пъхаш в миялната и на високи градуси с препарата, който си ползваш и за чинии.

# 186
corset, напръскай ги първо с Меглио и ги остави да се понакиснат. После ги пъхаш в миялната и на високи градуси с препарата, който си ползваш и за чинии.

Аааа, то си имало тънкост. Благодаря!   bouquet

# 187
Здравейте някои може ли да ми казясни програмите на миялните Ariston LI 480  защото Английският ми не е толкова добър

# 188
  • София
Здравейте някои може ли да ми казясни програмите на миялните Ariston LI 480  защото Английският ми не е толкова добър
Потърси в интернет упътване на български, ако не успееш попитай в магазина  от където си я взела те са длъжни да ти я продадът с преведено упътване, но в повечето случай се правят на улави.
Успех Peace

# 189
vangobi  е права! търговците са задължени да ти предоставят подробно упътване на български.
или , ако ти е по-удобно, потърси представителството на фирмата. С гаранционната карта и касовата бележка трпбва да ти дадат.

# 190
Здравейте, случайно някой да има впечатления от този модел http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024183?

# 191
  • София
Аз нямам Аристон с АЕГ съм, но като чета характеристиките всичко си има така, че според мен смело купувай. А и всички съдомиялни една работа вършат. Simple Smile

# 192
  • София
Огледай корпуса отвътре, да няма снадки. Огледай перките, с какво впръскване е.
Хич не съм съгласна, че всички миялни вършат една и съща работа - по принцип са създадени всичките да мият , но как мият е друг въпрос. За това има хиляди мнения по форумите, че миялните не измивали добре тави и тенджери и т.н.  Peace

# 193
Здравейте! Отскоро имам миялна и искам да питам някой има ли Бош? Имам въпрос относно отварянето на врата и по-скоро задържането й в различни позиции - не мога да я задържа съвсем малко отворена колкото да се проветрява, застопорява се чак на 45градуса отваряне. Натягаха, оттягаха разни болтове, но не - неще Sad. Дали само при мен е проблема или има други с такъв? newsm78 
Иначе за миенето нямам оплакване - от първото пускане мисля, че се справи прекрасно Wink Даже почнах да й слагам половин таблетка, защото не мога да  я напълня цялата...
А, и искам да ви питам, освен таблетката слагате ли още сол, гланц, миещо  newsm78 Аз не - нали таблетката си имала всичко, но една приятелка слага и и тези неща освен таблетка.... То къде ще му излезе края... Money
Ще се радвам да споделите с начинаещия  Peace Хубав ден!    bouquet

# 194
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Моята миялна е Бош,вградена,застопорява се на няколко позиции,някъде около 30-40 градуса,съвсем малко не може,затваря се вратата.Аз използвам таблетки на Калгонит и Кларо,все още не съм слагала сол и гланц,защото няма упътване на БГ,скоро ми изпратиха.Може би ще и заредя,защото на по-ниска Т,понякога остават капки по чашите,на висока няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт