въпрос към имащите съдомиялна

• 121 366
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
hahaha hahaha hahaha  Голям смях с тези яйца Hug
  newsm10

# 316
Да, Дедо, ти и преди така ми каза. Ама тази е нова съвсем, какво е това нещо... Бош?!?!?!
Ето я красавицата  http://bosch.expo2000.bg/category.php?cat=p1_c5&pid=5

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 22:01 от Sisaven

# 317
Да, Дедо, ти и преди така ми каза. Ама тази е нова съвсем, какво е това е нещо... Бош?!?!?!

повтарям ли се вече Laughing
извини ме, но чета всякакви дивотии за миялни, перални и се чудя що ли си приказвам нахалост тук.
мисля за теб - да не би нещо в подрежданетона горната кошница/нещо да опира/ да пречи на капачето да се отвори докрай и водата да не облива таблетата?

# 318
Гледам темата последно време доста се активизира, пък то било заради яйцата  Laughing. katiABV, страхотно   bouquet!

Sisaven, да не би таблетката да остава, заради неправилно подредени съдове  Thinking ? Ппонякога се получава това при мен, ако е имало нещо, което е пречило на вратичката да се отвори .

# 319
Даааааааа, голяма веселба с тези яйца....
Ама на мен не ми е весело  Weary  Значи бях писала, че моята миялна Бош не искаше да си взема таблетката от отделението - то се отваря, а тя си остава вътре... Добрееее... прочетох, че трябвало отделението да е абсолютно сухо, ми хубаво, избърсах, сложих, пуснах, взе си я..... Да, обаче на следващия път при използване на отложения старт не си я взе, и по-следващия, и по-следващия.... Е, какво иска?!?!?!?!! Някой имал ли е подобна неприятност?
И пак въпроса за отварянето на вратата и застопоряването й на различни позиции. На Горение застава от съвсем малко открехната до каквото си искаш положение през съвсем малка стъпка. Защо Бош не може? Или само моята е така? Нещо от тежестта на самата врата ли зависи? Иска ми се да я оставям леко отворена когато е празна, а тя зее наполовина и само я обикаляме newsm12

Моята е АЕГ и пробвах вратичката дали стои отворена под различен ъгъл-ами стои Peace
Защо не отидеш в някой магазин където предлагат  Бош и да пробваш всичките вратички  на съдомиялните им  newsm78

# 320
Препоръчайте препарат за почистван на миялна.
И как се ползват тези препарати?Колко често?
П.С.Аз дори незнам къде  е това отделение за сол Embarassed
Препоръчвам ти този на Калгонит, този съм ползвала само и затова ти го препоръчвам. На шишето е написано как се използва, а интервалът е през 2-3 месеца. Почиства идеално и на мен лично ми допада.
Отделението за сол се намира на дъното на машината.

# 321
Дедо, не ме разбирай погрешно, много съм благодарна, че ми обръщаш внимание на "дивотиите" newsm53 Вратичката е отворена докрай, а за подреждането - незнам, нали съм новак, ама аз не я пълня чак толкова и не мисля, че нещо я подпира... дори веднъж таблетката се беше спуснала до долния край на врата и си стоеше там неразтворена... Аз си го обяснявам единствено, че при отложения старт се навлажнява колкото и да е подсушено отделението и става тежка и знам ли вече  newsm78
А за вратичката вече си мисля да се обадя или направо да отида в сервиза по гаранцията... това ми идва на акъла. А в магазините нямат закачени вратички /поне където аз съм ги виждала/ и врата на миялната, както се сещате, изобщо не се стопира...
Благодаря на всички за съчувствието в този час  smile3525

# 322
  • Варна
Пробвай с течен препарат. Аз сега ползвам Калгонит гел - измива добре.

# 323
Препоръчайте препарат за почистван на миялна.
И как се ползват тези препарати?Колко често?
П.С.Аз дори незнам къде  е това отделение за сол Embarassed
Препоръчвам ти този на Калгонит, този съм ползвала само и затова ти го препоръчвам. На шишето е написано как се използва, а интервалът е през 2-3 месеца. Почиства идеално и на мен лично ми допада.
Отделението за сол се намира на дъното на машината.

Много благодаря. Ще го потърся, не че го ползвам, ама да знам поне къде е  Peace

# 324
Много благодаря. Ще го потърся, не че го ползвам, ама да знам поне къде е  Peace
Не знам къде живееш, но ако районът е с твърда вода е просто задължително да зареждаш сол в машината Peace.
Ако водата е мека, пак не е зле поне отвреме-навреме да сипваш по една кутия.

# 325
мисля, че импровизациите при миялните не вървят. трябва да се спазват инструкциите задължително - сол, гланц, почистване.
дедо разказваше за някакъв йонообменник, който без сол се развалял и си мислех, ако купиш миялна втора употреба и не е слагана сол от предишния собственик Thinking
пък едрата сол, че е по-евтина ли? та пакет сол за миялна е 4 лева за два-три месеца-баси спестяването, ако сложиш неподходяща

# 326
задължително се изплакват преди машината

# 327
Купих си за почистване на миялната препарат Калгонит-плоско шише, в два цвята е препаратът.Къде се сипва ,в кое отделение??? И друго важно:на каква програма се включва???/Питам,защото за 1 път ще я чистя, а я ползвам повече от 1 г./ Confused

# 328
  • Варна
Никъде не се сипва. Просто го обръщаш  с отвора надолу и го поставяш  в горната кошница. Пускаш най-кратката програма с топла вода която има машината. А упътване няма ли препарата?

# 329
Купих си за почистване на миялната препарат Калгонит-плоско шише, в два цвята е препаратът.Къде се сипва ,в кое отделение??? И друго важно:на каква програма се включва???/Питам,защото за 1 път ще я чистя, а я ползвам повече от 1 г./ Confused
На опаковката има опътване, прочети!
Иначе - препаратът не се сипва никъде!
1. Отваряш шишето, под капачката има мембрана, която в процеса на миене се разтваря сама.
2.С дъното нагоре поставяш шишето с препарата в отделението за прибори, което се намира в долната кошница.
3. Машината трябва да е абсолютно празна, включваш тази програма, която е с най-високи градуси, а това е вероятно тази, която е за силнозамърсени съдове.
След приключване на цикъла ще видиш, че шишето е празно, машината чиста и така Wink.

Общи условия

Активация на акаунт