въпрос към имащите съдомиялна

• 122 184
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Много е неудобно това с отварянето, ако наистина е така ...... Иска ми се малко да бъде открехната, а не да зее почти цялата, просто не е удобно - все да я обикаляме, че е на такова място.....и мойта е вградена, до мивката.
 Значи викаш хубаво било да се слагат допълнителни неща. Аз засега съм използвала само автоматичната програма 55-65градуса, на 1/2, с таблетки Калгонит - верно че има малко капки по чашите. И на мен не ми да дадоха упътване от Технополис-а, ама аз си изтеглих от сайта на Бош точно за моя модел, не че има кой знае какви обяснения де, но все пак....

# 196
  • Варна
...
А, и искам да ви питам, освен таблетката слагате ли още сол, гланц, миещо  newsm78 Аз не - нали таблетката си имала всичко, но една приятелка слага и и тези неща освен таблетка.... То къде ще му излезе края... Money

Аз взимам таблетки 5 в 1. Нищо повече не добавям, освен сол естествено. Намерих едни таблетки на Бравекс или Бравис бяха-немски. Мият си чудесно. Никаква разлика от Калгонита, а са на значително по-ниска цена. Нещо в последно време обаче поизчезнаха от пазара. ако ги намерите, не се колебайте-чудни са. 40 бр. някъде около 9 лева.

# 197
  • София
сол и гел се слагат, независимо колко в 1 пише на таблетките; в упътванията към миялните задължително го пише, дори би трябвало да ви светят кампичките на машините за гел и сол, ако не сте слагали

# 198
Лампичките си светят, обаче пише че могат да се изключат да не светят. А дори и да светят машината си работела добре - пише"дори когато индикаторът за нивото на солта и/или препарата за изплакване свети, програмата за измиване работи без проблеми при използване на продукти 3в1", но също пише "оптимални резултатите ще получите при използването на обикновен почистващ препарат за съдомиялна в комбинация с добавена сол и препарат за изплакване"
Възникна още един въпрос тогава - някой знае ли твърдостта на водата в София, защото по нейната стойност трябва да се настрой системата за омекотяване на водата newsm78

# 199
Момиета,
тези въпроси ги дъвчехме съвсем скоро тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289021.msg11953577#msg11953577

Но питайте, не е лошо да ги преповторим, ако има нещо неясно.
Сол и гланц се слагат, независимо от таблетите всичко в едно, дозират се да се пускат по-помалко  Wink
за да е читава машината.

# 200
Простете на новака Embarassed Embarassed

# 201
Не се притеснявай Grinning
Ето малко информация за теб:
Водата в София е много мека, можеш и без сол, ако ползваш по-ново поколение таблети - от 5в1 нагоре, но един уред в машината се скапва без сол -йонобменик се казва, а солта е косуматив за него. Гланц също слагай и намали дозирането му на 1 или 2 степен.

# 202
Дедо....  newsm51

# 203
  • Варна
Аууу, аз гланц никога не съм слагала, а вече я ползвам 1 година. Значи викате да сложа в отделението и да намаля на минимум... newsm78

# 204
Много е неудобно това с отварянето, ако наистина е така ...... Иска ми се малко да бъде открехната, а не да зее почти цялата, просто не е удобно - все да я обикаляме, че е на такова място.....и мойта е вградена, до мивката.
Нашата е малка и е на нивото на плота, близо до мивката. Така решихме, че ще ни е най-удобно и не съжаляваме.

# 205
  • София
 Shocked Ей такива ми станаха очите от четене...Утре ще купувам и аз вече се омотах каква да е. Решихме вградена, защото и аз като Янтра имам помощник, който без проблеми би я пускал - миналата седмица решил да пере и ми изсипал 2 бутилки омекотител + 1 олио в пералнята...На третото пране празна се изми чак...Че ще е голяма, голяма ще е...Чета, че повечето имате Електролукс, Бош и Мидея...Аз съм се спряла на Горение и Фагор, като последният е нов модел и няма никакви отзиви за него...Разбрах, че е важно кошниците да са подвижни, да е с над 2 перки (колко са по принцип) .Пообърках се относно сушенето - всички ли сушат чиниите или те изсъхват от самосебе си? Какво представлява функция 3 в 1 ? И това половин зареждане не ми е много ясно...Благодаря ви предварително...

# 206
  • София
Доника, дано се включат Дедо или Шани, и двамата обясняват много хубаво и са доста в час с техтическата страна.
Повечето миялни са с две преки. Тази трета, за която споменаваш, е по-скоро пръскалка или поне по-мъничка перчица на тавана на миялната. Половин зареждането е горе долу като при пералните Simple Smile Ако нямаш достатъчно съдове за пълна миялна, позваш опцията за половин зареждане. Моята е голяма, за 12 комплекта, нямам половин зареждане, но пък аз притежавам способността да я пълня като за световно. Кошниците ми са подвижни, но мноооого рядко ми се налага да ги местя.
Нямам впечатления от посочените марки в твоя пост, аз съм с Канди - доволна съм много. И да ме прощаваш, щото на теб едва ли ти е весело, но се смея с глас на двете бутилки омекотител и олиото  Laughing!

# 207
Доника  Laughing  и мен ме развесели  Hug И аз имам един сътворител в къщи , ама чак толкова...... Нооооо всичко е добре, когато свършва добре  Peace
Аз днес си накупих препарати - сол и прах Калгонит и гланц Сомат, остана да ги заредя.... докато моя "помощник" не ме е изпреварил  Twisted Evil

# 208
Shocked Ей такива ми станаха очите от четене...Утре ще купувам и аз вече се омотах каква да е. Решихме вградена, защото и аз като Янтра имам помощник, който без проблеми би я пускал - миналата седмица решил да пере и ми изсипал 2 бутилки омекотител + 1 олио в пералнята...На третото пране празна се изми чак...Че ще е голяма, голяма ще е...Чета, че повечето имате Електролукс, Бош и Мидея...Аз съм се спряла на Горение и Фагор, като последният е нов модел и няма никакви отзиви за него...Разбрах, че е важно кошниците да са подвижни, да е с над 2 перки (колко са по принцип) .Пообърках се относно сушенето - всички ли сушат чиниите или те изсъхват от самосебе си? Какво представлява функция 3 в 1 ? И това половин зареждане не ми е много ясно...Благодаря ви предварително...

включвам се Laughing

Не се задълбавай много в избора. Многото програми и екстри "в едно" рядко ще ги ползваш. Подвижните кошници също. Когато имаш много големи съдове - горния ред страда "откъм измиване". Хубаво е да е голяма, половин зареждане ще ползваш, а малката ще я пълниш-празниш на поразия. По-долу порчетох - вратичката да стояла открехната-да се проветрява. Не е необходимо-даже противопоказно. Открехната може да стои, ако е празна. Една мръсна чаша да има вътре- трябва да е затворена! Така, как да го кажа по-опростено, поддържа се един микроклимат, не се развиват лоши процеси, не засъхват съдовете, можеш да ги събираш с дни. За програмите - ще пробваш 3-4 и ще си избереш една. Не плакни предварително съдовете, избутай по-едрите остатъци и подреждай. След разтоварване, провери филтъра на дъното. Почисти, ако има събрани остатъци. Подреждай съдовете точно по инструкцията. Искай задължително да ти предоставят на български, от производителя. Спазвай и препоръките за препаратите. Сложи сол /специална за миялни/ и гланц и дозирай според водата в  района. Таблетите от 5в1 нагоре са добри, не купувай медикс, бинго, клийн от кауфланд, аро от метро и подобни. Сомат и апта също не са много добре. Търси немско производство препарати. След няколко месеца я почисти със специален препарат. Не й слугувай. Не я пълни догоре, малко по-свободни да са приборите, а не всяко местенце да е заето и...натисни копчето. Спазари се с мъжът ти да я разтоварва той, като свърши, а ти да я пълниш Wink
Питай за всичко, след като я включиш, тук сме, ще помагаме!

# 209
  • Пловдив
Доника,
Това с половината зареждане го забрави, въобще не го мисли Simple Smile  Гледам имаш две деца и мъж, днес сме си всички вкъщи и тъкмо пускам трета!!!!! миялна. Трета от големите, за 12 комплекта. Закуска, обед, вечеря, някой пинал нещо и по някое междинно похапване - 3 миялни.
За сушенето - по принцип зависи от програмата дали сушат, която и да вземеш предполагам не всички програми ще сушат.
3в1 по принцип значи, че съответния препарат съдържа сол, гланц и миещо вещество в едно. Нащи като шампоан с омекотител 2в1 приложено към миялните  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт