въпрос към имащите съдомиялна

• 122 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Вени,
ценни са ми твоите впечатления, защото не мога да пробвам постоянно всичко. Гела съм пробвал преди 6-7 години, когато излезе и то немския. Благодаря за мненията   bouquet

# 226
  • у дома с любимите си хора
включвам се Laughing

Не се задълбавай много в избора. Многото програми и екстри "в едно" рядко ще ги ползваш. Подвижните кошници също. Когато имаш много големи съдове - горния ред страда "откъм измиване". Хубаво е да е голяма, половин зареждане ще ползваш, а малката ще я пълниш-празниш на поразия. По-долу порчетох - вратичката да стояла открехната-да се проветрява. Не е необходимо-даже противопоказно. Открехната може да стои, ако е празна. Една мръсна чаша да има вътре- трябва да е затворена! Така, как да го кажа по-опростено, поддържа се един микроклимат, не се развиват лоши процеси, не засъхват съдовете, можеш да ги събираш с дни. За програмите - ще пробваш 3-4 и ще си избереш една. Не плакни предварително съдовете, избутай по-едрите остатъци и подреждай. След разтоварване, провери филтъра на дъното. Почисти, ако има събрани остатъци. Подреждай съдовете точно по инструкцията. Искай задължително да ти предоставят на български, от производителя. Спазвай и препоръките за препаратите. Сложи сол /специална за миялни/ и гланц и дозирай според водата в  района. Таблетите от 5в1 нагоре са добри, не купувай медикс, бинго, клийн от кауфланд, аро от метро и подобни. Сомат и апта също не са много добре. Търси немско производство препарати. След няколко месеца я почисти със специален препарат. Не й слугувай. Не я пълни догоре, малко по-свободни да са приборите, а не всяко местенце да е заето и...натисни копчето. Спазари се с мъжът ти да я разтоварва той, като свърши, а ти да я пълниш Wink
Питай за всичко, след като я включиш, тук сме, ще помагаме!
Направо се навих да си купя машина.То дълго се колебах и чудех,ама веце реших-ще купувам.
А сега и ако обясните как се подкача съдомиялната за водата-върха ще сте

# 227
Вилиан,
да дода, да я закача бре Laughing
и към водата, и към сифона!
Ама много ми скъп труда, ще те охарча Mr. Green

# 228
Дедо,заповядай.Все ще се споразумеем някак. Wink
По-скоро въпроса ми е във връзка с това,че имам шкаф,който ще се прекрои за да вградя съдомиялна на 45 см.Във връзка с прекрояването ще ми се наложи ли да преправям изводите за чиста и мръсна вода да са по 2-за съдомиялната и за мивката отделно.Пък и под мивката трява да сложа кош за боклук.Та затова питам.

# 229
 Laughing ОК
По въпроса: - За съдомиялната задължително трябва да имаш изход за чистата вода. Както се прави за пералната. А обратната /мръсната/ можеш да я включиш към сифона. Има такива сифнни с вход за маркуч от съдомиялна и / или/ перална.
Ама що ти се занимаваш с тез прозаични неща - има си водопроводчици, едни такива с гащеризони и дяволита усмивка bowuu

# 230
Защото все на кадърни попадам. Joy Joy Joy Та затова питам.Миналата седмица 5-ти поред викнах да ми оправя батерията в банята.То добре,че първите 4 не ми искаха пари,че познати.
Благодаря за инфото.  bouquet

# 231
  • гр. София

Oх, Елица,
хич не ги долюбвам тез, малките машини!
Първо: не събират посуда и от една маса;
Второ: повечето нямат йонообменник и в районите с твърда вода не могат да използват сол и да омекотят;
Трето: препаратите/дозата таблета /не са съобразени с тях, някои нямат и за гланц отделение...
Удобство е за малко помещение, ама кат порастне семейството Confused
Но на въпроса - да, може да се дели, ако искаш. Не е проблем за машината и цяла да сложиш, но ще ти дойде скъпо. А и не всяка машина налива достатъчно вода при изплакването, та трябва да пробваш веднъж с твоята. Една таблета е доза за нормална машина/т.нар. 12 комплекта/. Струва ми се, че на три трудно ще я делиш, та поне на половина. За тези машини по-обикновени таблети не слагай / "класик" например/. Трябва да  е от 5в1 нагоре, като поколение. Всъщност, най-добре е да си намериш прах с такава характеристика. Един приятел с малка машина си чукаше таблетите в хаванче и си слагаше от надробеното  Mr. Green, ама това е нелогично - удобството на таблетата е дозирането й. Ще попитам за такъв прах и ще ти пиша ЛС. Чудно е защо не си доволна от гела-да не са го развалили и него, пустите...
[/quote]

Ох,Дедо,не дълбай с длетото тънко....
Тази съдомиялна ни е подарък от свекърите и преди 4-5 години нямах претенции за размерите само и само да не мия на ръка.
За информация живея в София,така ,че водата ни е мека,имам отделение за гланц,но ми е трудно да разбера на колко време трябва да добавям.А за това дали има машината йонообменник идея си нямам.
Освен да почакам няколко дни до откриването на новите магазини DM в София и оттам да ми препоръчаш добри препарати

# 232
Елица,
в ДМ има следните таблети:
30 бр класик около 6 лв,
60 бр. класик около 7-8 лева,
38 бр 5в1 около 9 лв, 
Revolution/отговарят на 7 в1 или всичко в едно/ около 9 лв

за твоята машинка не взимай класик, а някое от последните две и го дели на две.
Обаяе не знам дали ще си по-доволна от гела на калгонит. Пробвай и сподели впечатления, моля те. Притесни ме с този гел-голяма фирма да се излага Laughing

# 233
  • гр. София
Ще споделя непременно, само да отворят магазините. Laughing

# 234
Ами и аз да си кажа Grinning.
Или моята машинка е вълшебна, или гела на Калгонит, който купувам е чуден, но съдовете излизат изкрящи от чистота.

# 235
  • Плевен
Значи таблетите от 9лв са хубави като Калгонита, така ли, но са на по-добра цена?

# 236
За таблетите на ДМ ли питаш?
Не съм казал, че са хубави като калгонита. Като поколение отговарят на съответното ниво.
Калгонит имат таблети "класик", които отговят на 60-то броя на ДМ като ниво, а не като качество.
Revolution отговарят на всичко в едно на калгонит.
Всичко в едно на калгонит отговаря на сомат 7 / или перфект / като ниво, но сомат са с по-ниско качество.
За да сравниш цените, разглеждай и колко таблети са в опаковка. Във всички случай ДМ са с по-ниски цени. Качеството определи, като измие машината.
Малко сложно, но питай, ако имаш още въпроси

# 237
  • Плевен
Какъв смисъл влагаш в думите "ниво" и "поколение" и "качество" за таблети за миялна машина? Искаш да кажеш, че съставките са  еднакви на брой, но качеството им за едните е на ниво, а на дригите задоволително, така ли?

# 238
Какъв смисъл влагаш в думите "ниво" и "поколение" и "качество" за таблети за миялна машина? Искаш да кажеш, че съставките са  еднакви на брой, но качеството им за едните е на ниво, а на дригите задоволително, така ли?

Не, valka
скоро го писах някъде това - как са се развили таблетките през годините.
какъв пример да ти дам: все едно шампоана - първо само миеше, после получи и аромат, после с балсам, после с всичко това+разтворими микро-бля-бля, после и с витамини и минерали и накрая с  какво ли не Laughing
Класик на калгонит са само измиващо средство/ все едно прах/. После започнаха да добавят гланц, сол и т.н. Един вид стават все по- хубави. Тези приказки "в едно" са маркетингови хватки и надпревара в рекламата на фирмите, но истината е че калгонит Куантум са по-добри от Всичко в едно, а те от Класик. При Класик, ако си в район с твърда вода задължително слагаш допълнително сол и гланц.
Ама да не се повтарям виж на тази страница долу имам разказ за тези нива, как са се развили:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289021.msg11952264#msg11952264

# 239
  • София
Извинявам се, но бихте ли обяснили какви са тези магазини DM.... Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт