въпрос към имащите съдомиялна

• 121 317
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Полина, я да те питам - контейнерчето на пекарната миеш ли го в миялната?
И да разбирам, че гела е по-щадящ от към надраскване? И на коя скала да оставя полиращия препарат? Сега съм оставила да е на 2. За солта сложих на едно, като за нормална вода(тестерчето ми отчете мека) newsm78 И още нещо да питам - понеже сега съм заредила всичко на Калгонит. В бъдеще, ако реша да тествам някой друг пречи ли, ако солта е Калгонит, гланца и той, пък таблетките или гела от друг вид? Извинявам се за глупавия въпрос, но да не сдробя някоя по-голяма глупост...

Няма никакво значение сменянето на марките.
Ако въпроса ти е за контейнерчето на хлебопекарна - на самата пекарна изрично пише, че никоя нейна част не се мие в съдомиялна. Това е, понеже тефлоновия слой е тънък, а дори и малко нараняване ще доведе до залепване на тестото и... изхвърляне на машината общо взето.
В София водата е мека. По- мека е... само в някои части на Рила, общо взето (не знам, може и във всичките да е така, ама аз не съм пробвала лично).
Твърда беше в Копривщица, кошмарно твърда - в района на Мездра... ако нямате възможност за измерване на концентрация на соли, можете лесно да го прецените по разпенването на сапуните при къпане. Особено на шампоана. С твърда вода трудно, много трудно се разпенва. С много мека трудно се отмива. В Сф. е просто чудесна. И ние да имаме нещо хубаво...  Wink

# 346
Хей, Кати !
Не се радвай на софийската вода. Не е варовита, обаче е пълна с тиня. Това са микроскопични твърди частици, които водата си носи и оставя където не трябва...В пералнята например.
Докато варовикът е разтворен във водата и се отлага при повишаване на температурата и намаляне на налягането, тинята се отлага постоянно. И нея не я виждаме , както варовика, но тя поражда различни проблеми.
Та - пълно щастие нЕма Laughing

# 347
Не се радвай на софийската вода. Не е варовита, обаче е пълна с тиня. Това са микроскопични твърди частици, които водата си носи и оставя където не трябва...В пералнята например.
Да, мека е, но е много, много замърсена ooooh!. Съдя по ваничката на пералнята, която постоянно почернява от водата, налепът е мазен, а водопроводът ни е сменен в цялата кооперация. Не ми се мисли по невидимите части на пералнята какво е Sad.
Под ръба на тоалетната чинияположението е същото, но поне се почиства лесно.
Сори за офф-а.

# 348
Пък ние горките в Бургас, сме хем с много твърда вода, хем с гнусна, понеже и аз, мине се не мине седмица и мия почерняла ваничка на пералнята! Sick

Иначе по темата. Вече почти се научих да подреждам съдомиялната.  bowuu
Само че повече няма да ползвам таблетки Медикс!  Crossing Arms
Е, бях длъжна да пробвам де.... Crazy

# 349
  • София
Здравейте, днес купихме съдомиалня AEG, модел F-65011 VI ето такава
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037480

До сега не съм ползвала този уред, ще съм много благодарна за някакви насоки. Ще прочета инструкцията, но личният опит е съвсем друго нещо.

Ако имате съвети за подреждането, препаратите и програмите, моля ви ги споделете   bouquet

# 350
  • София
Хей, Кати !
Докато варовикът е разтворен във водата и се отлага при повишаване на температурата и намаляне на налягането, тинята се отлага постоянно. И нея не я виждаме , както варовика, но тя поражда различни проблеми.
Та - пълно щастие нЕма Laughing

newsm78

Не съм забелязала някъде да се е утаявало нещо... Аз понеже пия вода от чешмата, която си пълня в шишета край мен - да не се моря все да притичвам - иии... ами, понякога като ходим някъде за по- дълго забравям да ги изпразня - е, вмирисва се на блато, ясно, ама утайки не съм виждала... а все щях да забележа, докато ги празня за изхвърляне... но е възможно и в различните райони ситуацията да е различна - ако се дължи на по- ... как да кажа, локалните водопроводи?

# 351
get_real,

Честито! Сто години да ти мие безпроблемно! Laughing

Момичетата ще се включат със повече съвети - за подреждане и програми. То е и индивидуално - аз, например, я подреждам по един начин, жена ми - по друг. Все мие, да ти кажа. И не очаквай чудеса - загорелите тави е хубаво да накиснеш, след като ги изпразниш. И не плакни всичко преди да го сложиш вътре, само забърши едрите остатъци с хартия.
А бе, за тез неща ще ти помогнат момичетата с опит. И Шани ще се включи, надявам се.
Аз мога да ти кажа за препаратите - Купи си и сол, и гланц, въпреки че водата в София е мека. сложи ги и намали дозирането на минимум. Така съхраняваш машината и съдовете.

Основния препарат може да е прах, таблетки или гел. Прахът е най-евтин, но е недозиран. Гелът е скъп, но щади деликатни материали. Таблетките купувай ако са над 3в1 , иначе няма смисъл / от класик например /. Вариантите 5в1, 7в1, или всичко в едно са малко рекламни трикове. Наистина са по-добри поколения, но не е нещо от различна генерация. Има и таблетки с водоразтворимо фолио - не го късаш, като ги поставяш в машината. Това оскъпява допълнително.

За марките - ти си избери. Най-популярен и най-скъп е Калгонит. Не вярвай, ако ти кажат в магазина, че е немски - Не е! Но въпреки това върши работа. Следващото е Сомат - също е от източна европа и е по-лош. Има Медикс - не си струва парите. Аро - от метро и Клийн от Кауфланд ги избягвай отдалече, както и турския Нит. Има още Апта от Франция, не е нещо особено и Кларо - от Австрия, но има недостатъци. Между другото фирмата, която произвежда Кларо , прави Аро за Метро Sick В ДМ има Денк-мит - евтини таблети, не са нещо особено.
Ще кажеш: "добре де - всичко критикуваш Mr. Green , а ти какво ползваш?"
Аз си купувам много неща от Германия. Просто - професионални задължения Embarassed А като съм закъсал тук -  едни пак немски таблетки: фриш-актив, но нещо изчезнаха и не си заслужава търсенето. Иначе са по-качествени от калгонит и на половин цена. Май само в Пикадили има екологичните от тях. А , и в някои специализирани малки магазини, може би от 5в1 или 7в1.

Много приказвах...
По-добър съм ако ме питаш за някой проблем, но надявам се да няма такива.
Нека и някое момиче с опит да допълни.
Още веднъж - със здраве да си я ползваш!

# 352
Нека и някое момиче с опит да допълни.
Дедо, то след теб просто няма какво да се пише Hug.
Честита машина get_real, да е здрава и хубаво да мие Grinning.

# 353
get_real честита придобивка, много да ти помага и никога да не те изостава Simple Smile))))

При мен подреждането е според нещата за миене. След като забърсвам с гъба и мия почти веднага, нямам проблеми.... мие....
но в последно време , взе да ми остава препарат/ най-вероятно от таблетките/ по чиниите, та помагайте на какво може да се дължи това. Ползвам таблетките на Калгонит Финиш, уж най-добрите  Shocked

Дедо направи ме изуми с обясненията за препаратите Rolling Eyes и ме хвърли в шок за следващата покупка на таблетки : Shocked

# 354
Здравейте, днес купихме съдомиалня AEG, модел F-65011 VI ето такава
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037480

До сега не съм ползвала този уред, ще съм много благодарна за някакви насоки. Ще прочета инструкцията, но личният опит е съвсем друго нещо.

Ако имате съвети за подреждането, препаратите и програмите, моля ви ги споделете   bouquet

Aз пък бих препоръчала просто да се прочете темата, както и други подобни. Изписано е почти всичко за съдомиялните.
И още - аз ползвам Медикс и съм доволна. Не намирам разлика със Сомат например Peace

# 355
  • София
Благодаря ви много!

От дотук прочетеното май ще си купя Калгонит от Гърция. Поне с праха да пране намирам разлика - купеният от тук Ариел е коренно различен от купеният от там. Омекотителите същи. Предполагам същото ще е и за препаратите за съдомиалня  Peace

Четох, четох, но не успях да преполовя материала, ще дочитам сега

Дедо,

bouquet

# 356

Дедо направи ме изуми с обясненията за препаратите Rolling Eyes и ме хвърли в шок за следващата покупка на таблетки : Shocked

Айде сега пък с какво те изумих? Laughing
Нещо съм объркал ли...или не съм коректен в оценките?
А бе - не ми обръщайте внимание - к'во се задълбочих толкоз. Всички таблеки мият!
С две дми- някои по-добре, някои пък не си струват парите.
Май не ти помагам много да излезеш от шок Blush

# 357
  • София
moto, честите ти помощница в къщи със здраве да си я ползваш. Ако си намериш Фриш-актив купувай и според мен няма по - добри на пазара тук. Преди ги купувах от метро, но от пролетта изчезнаха не знам защо, а бях страшно доволна от тях, като цена и качество на измиване. Прочутия Калгонит нищо не струва в сравнение с тях, но и той мие. А за подреждането сама ще му хванеш цаката. И мойта машинка е AEG и в книжката имаше снимка на подредбата от там горе долу се ориентирах първият път, като я пусках.

# 358
Някой може ли да каже, на колко таблетки се равнява 2кг. прах за съдомиялна? newsm78 Видях такава промоция, но досега не съм ползвала прах.

# 359
  • София
На мен пък ми харесват праха и солта на Аро.

Общи условия

Активация на акаунт