"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-2

• 37 664
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Днес е международен Ден на Земята... Не знам, обаче дали трябва да й честитим или да я оплачем...  Sad

# 121
  • Galaxy 13197853088
ще я оплачем ...

# 122
Нека й благодарим.

# 123
  • MJF
и двете неща.аз също съм минала на платнени пазарски чанти.за събирането на боклука-плачевно състояние.днес за втори път плащам данък смет за този имот а нямаме още контейнер  #Cussing outне става и въпрос за разделно.

# 124
Благодаря за идеята с ароматизатора   bouquet  и за латекса който скоро ще ми трябва   bouquet
Между другото преди време бях споменала че съм ползвала от сладкарските ванилии за пералнята /аромат/ и днес вадя една дреха от преди 2 месеца /май толкова мина / и все още мирише на ванилия Simple Smile  затова ще пробвам сега с есенция вместо на прах Wink

# 125
  • Galaxy 13197853088
Благодаря за идеята с ароматизатора   bouquet  и за латекса който скоро ще ми трябва   bouquet
Между другото преди време бях споменала че съм ползвала от сладкарските ванилии за пералнята /аромат/ и днес вадя една дреха от преди 2 месеца /май толкова мина / и все още мирише на ванилия Simple Smile  затова ще пробвам сега с есенция вместо на прах Wink

Колко ванилия слагаш на една пералня?

# 126
А в кое отделение я слагаш?

# 127
Ми от обикновената ванилия на прах слагах супена лъжица на мястото за прах след като го пое водата ,но с прахът ми станаха петна на някои дрехи /незнайно защо/  newsm78 Rolling Eyes  а не ми е останало време да пробвам с ампулките и веднага щом пробвам ще споделя  Peace

Христос воскресе  Simple Smile

# 128

Здравейте, момичета!  Simple Smile
-----------------------------
Открих ви на скоро и ви чета с голям интерес!
Бих искала и аз да се включа и да споделя за нашия скромен принос във връзка с Екологичния начин на живот:
   -Със съпруга ми от 3 години събираме разделно отпадъците - хартия,картон,метали,стъкло,пластмаса,наелонови торбички,дрехи и обувки,строителни материали,мастилници от принтер,GSM-апарати, и ги носим всяка седмица в обшествени пунктове за рециклиране или в пунктовете за рецикл. към някои от големите хранителни магазини тук; За съжаление, все още нямаме условия да компостираме хранителните отпадъци! Sad
   -Пазарските наелонови торбички използваме по няколко пъти,докато съвсем се разкъсат, а и такива от лен и коноп сме си купили;
   -Вече не копуваме яйца от "затворени" кокошки, а само от свободно живеещи;- (незнам дали тук трябва да го спомена)
   -Дъщеричката ни вече не ползва памперси-(в друга тема съм разказала как практикуваме ЕБХ, и мога да призная, че прекалено късно се реших да й ги махна окончателно   Embarassed );
   -Вече пускаме перална или на кратка програма с температура 40 градуса, или на обикновена програма при 0 градуса;
   -Редуцирахме и количеството на използване на праха за пране,шампоаните и голяма част от козметиката и грима;
   -И когато си мием зъбите не пускаме водата да тече излишно;
   -Вече почти не копуваме сокове-особено пък разни "диетично-аспартамови"  ooooh!!
   -Принтираме от двете страни на листовете,като максимално намаляваме размера на шрифта,за да използваме по-малко хартия,т.е. да се "поберем" в малко страници;

За сега толкова, но ни предстои още много работа! Thinking
Поне съм спокойна, че не сме "изчезваща порода"!  Grinning
 Че напоследък все по-често околните ни ни гледат като  Crazy

Успех и поздрави на всички!
Ще ви следя с интерес! Hug

# 129
                      Писах в другата тема, но да кажа и тук: с кора от банан могат да се лъскат идеално обувки. Без светли, велурени и т.н.т. Още не съм пробвала, но се надявам да е вярно и да не ме кацат много мухи  hahaha.
                      И като стана дума за мухи... кои цветя пропъждаха мухите?
                      И нещо, което май писах преди: водните кончета унищожават комарите. Могат да се развъждат в райони с води - справят се успешно  Peace.

# 130
                      И като стана дума за мухи... кои цветя пропъждаха мухите?

Мисля, че мушкатото.

# 131
...Мисля, че мушкатото...
                      И аз така мислех, но едно приятелка ме опроверга. Ето и постинга от миналата тема, намерих го:

Цитат
Аз си садя всякакви миризливи работи - босилек, мушката, градински чай.
Хич няма да съм точна, но за едно от тях бях чела че гони мухи, комари.
Подозирам, че беше за босилека, а той върви идеално с доматите на Вечерница ...
                    и по-нататък става ясно, че май става дума за босилека.

# 132
Мъжът ми твърди, че и мушкато става, всъщност май е сакъсче, наред с босилек, здравец, невен, маточина. Основното е обаче да се пресушат всякакви случайни колектори- найлони, автомобилни гуми, детски лопатки, кофички, локва от животински крак  Simple Smile.

# 133
Мъжът ми твърди, че и мушкато става, всъщност май е сакъсче, наред с босилек, здравец, невен, маточина. Основното е обаче да се пресушат всякакви случайни колектори- найлони, автомобилни гуми, детски лопатки, кофички, локва от животински крак  Simple Smile.
                     Супер, това ми е много полезно, тъй като приятелката ми искаше да си махне мухите в лятната градина. Иначе у нас кучето ги лови и много се забавлява. Ако случайно стане мноооого зле по някое време лятото (няма причина, но все пак), може да си взема насекомоядно растение  Mr. Green.

# 134
О, сега виждам, че не съм уточнила, че става дума за комари  Blush. Всъщност се бях пооляла малко в писанията и изтрих голяма част, та може там да е ставало ясно все пак  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт