"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-2

• 37 663
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
                      Не съм много сигурна, че е за тук, но все пак: http://banks.dir.bg/2008/05/09/news2974794.html

# 136
Днес много се ядосах като разбрах че "една фирма" в града ни изхвърля всяка седмица по един камион хартиени рула(отпадък от найлон, който се използва във фирмата) на сметището(Дори напоследък ги изгаряли, че и превозването е разход Twisted Evil)
От вторични суровини отказвали да ги взимат, защото били много дебели и трябвало да се режат, а нямали с какво ooooh!.
Зимата работниците с печки и камини ги взимали, но и те не ги искали напоследък, защото оставало много пепел...
В града ни има контейнери за разделно събиране, но всичко отива на едно място, въпреки това...
А е много вероятно да не е само "една фирма"...

# 137
  • Пловдив
Не знам дали сте го обсъждали...да попитам с какво перете?  newsm78 Четох за бебешкия препарат за пране на Фрош, но не мога да го открия нещо по магазините, иначе ползвам техните препарати за почистване...

# 138
Днес много се ядосах като разбрах че...
                    Сега като прочетох и аз се ядосах   Tired.

# 139
                      И вече съвсем се ядосах: пфууу Tired .

# 140
Просто при пазаруване питайте какъв сертификат за екологичност и безопасност притежават. Някои от изброените в статията сертификати са достатъчни за да сте спокойни, че излъчванията са поне  минимални. Аз лично за нашата детска стая направих по поръчка мебели от чам и ги обработих  с Lemon Oil - тогава си го купих от Англия, но днес в България вече могат да се намерят достатъчно екологични и безопасни за здравето продукти - например като описаните по-горе. Важното е всичко да се прави поне няколко седмици преди мебелите да се използват.
Гледайте също и за изброените екомаркировки - цветето например досега се изпозваше само за препарати за чистене и пране, но от тази година се очаква да влезе в употреба и в мебелите.
как така ги третираш с Lemon oil? newsm78 за какво точно го изпозваш?

# 141
Записвам се да следя темата.

# 142
  • София
Air Car: Въздух под налягане и още, впечатлена съм, аз бих си купила такава кола, а вие? Simple Smile

# 143
                     Звучи страхотно, макар да предпочитам да не ми се налага да пътувам ежедневно. Само за почивки и други такива. Много гот изглежда.

# 144
Определено бих си купила такава кола, дори книжка ще изкарам  Laughing

# 145
Ех,от колко години чакам тая кола...ма си мислех,че ще е с вода...
А и тя си е на прилична цена.Според мен или ще съботират производтсвото и или това е колата,която скоро ще се купува най-масово.

# 146
  • Galaxy 13197853088
за сега е малко шумна , но с времето ще го пооправят и това (все пак е 2 цилиндров двигател). Има подобна разработка в Австралия с ванкелов двигател, който е доста по-тих.
Но така или иначе за градска кола е перфектно.

# 147
  • София
http://dnes.dir.bg/2008/05/15/news3000008.html
Първият завод в България за преработка на отпадъци на “Екобулпак“ заработи в столичния квартал “Филиповци“.
Предвижда се заводът да обслужва изцяло отпадъците, изхвърлени в контейнерите за разделно събиране в столицата и региона.

# 148
Относно разделните отпадъци-някой може ли да ме светне как отделят пластмаса от метал от хартия?
И вие как измивате разните му опаковки от хранителни стоки?

# 149
Относно разделните отпадъци-някой може ли да ме светне как отделят пластмаса от метал от хартия?
И вие как измивате разните му опаковки от хранителни стоки?
                      Аз лично ги изплаквам в зависимост колко са замърсени. Пластмасите нямам проблем и в миялната да ги пъхна...  Но не знам на колко градуса, че пускам програма...

Общи условия

Активация на акаунт