"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-2

• 37 661
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Относно разделните отпадъци-някой може ли да ме светне как отделят пластмаса от метал от хартия?

Май беше споменато някъде преди - ръчно, на конвейер. Или поне по филмчетата така показват.

# 151
   Опаковките от храните се чистят от грубите остатъци, тоест не е нужно да блестят. Simple Smile
Буркани с капачките и пластмасови кутии и аз слагам в миялната. Отделянето става ръчно.
   Идея за освежаване на телесната миризма, но още не съм пробвала на себе си -
капки масло от чаено дърво, разредени във вода, както е указано на опаковката и се
нанася под мишниците или краката. Има и други козметични приложения.

# 152
Фирма ЕКСТРАПАК ООД във Велико Търново е първата фирма, която създаде разграждащи се найлонови торбички!

За повече информация - http://printed-bags.net/home/index.php?lg=bg

# 153
Относно разделните отпадъци-някой може ли да ме светне как отделят пластмаса от метал от хартия?

Не си спомням вече, трябва да се поровя.... но мисля, че метала няма проблем да се отделя с магнит...  newsm78

# 154
# 155
http://www.bulecopack.com/showpage.php?PageID=103
Това е по въпроса със сепарирането на отпадъците у нас.... По света, до колкото си спомням, разделянето е механизирано, но не си спомням как беше...

Ето тука пише...  Peace   http://www.ometeo.com/edu/pdf/EC60112.pdf 

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 23:11 от stelt77

# 156

Тези чанти са толкова красиви, а не съм ги срещала никъде... Някой знае ли дали вече са в обръщение и къде мога да си купя...  Rolling Eyes

# 157
Някой да знае магазин за дървени или бамбукови прибори за ядене(в т.ч. и купи)
а също металните тенджери с какво могат да се заместят?

# 158
Защо искаш да заместваш металните тенджери?

# 159
  • София
Вместо Запис, ще кажа, че с мъжа ми си взехме компостер и вече имаме готов компост, с който наторихме доматите на майка ми. Всички органични отпадъци от кухнята и градината слагаме вътре, така намалихме количеството на изхвърляният боклук. Тъй като тук, където живея, има само 2 контейнера за разделно събиране /явно се крадат и редовно изчезва по някой/ мъжът ми взима пликовете с хартии и стъклени отпадъци и ги изхвърля до офиса си.

# 160
Защо искаш да заместваш металните тенджери?
отделят никел, който  е вреден

# 161
  • Пловдив
Някой да знае магазин за дървени или бамбукови прибори за ядене(в т.ч. и купи)
а също металните тенджери с какво могат да се заместят?
Защо са ти дървени? Стъкло, керамика също ти вършат работа. Ама за съдове ли питаш или за прибори /вилици, лъжици/?
Прибори, от тези бамбуковите, има във всеки магазин за дом. потреби, големи, които се изпобзват за разбъркване при приготвянето на храната /аз съм си взела такава голяма лъжица, решетъчна лъжица и лопатка/.
А за готвене си вземи тенджери от йена-глас и керамичен гювеч, храната е много по-вкусна и могат да се ползват както върху котлон, така и във фурната.  Peace

# 162
  • София
killah, попаднах на богат избор лъжици и др. внос от Африка. Намира се на ул Позитано, като вървиш от бул.Хр.Ботев в западна посока (към Опълченска),отдясно.

Аз гледах, гледах, избрах си лъжици, купа, играчки от кокосов орех и др. обаче ми беше много свито, защото предположих , че е много анти-феъртрейд и сърце не ми даде да купя. Представих си бабите на Женския пазар... бях се заговорила с една жена, дето мъжът й имал производство на такива неща и сега имал здравословни проблеми. Тя му продаваше продукцията. Тогава имах артикулите, които тя предлагаше и нищо не купих...

Иноксът ли отделя никел?

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 16:18 от bilyanam

# 163
Момичета, някоя от вас ползвала ли е тези био пелени http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=167&products_id=4247 ? м Ако може да кажете някакви отзиви за тях ще съм ви много благодарна. Или пък ако сте ползвали някакви други , които се предлагат на нашия пазар , моля споделете инфо. Grinning

# 164
И вие как измивате разните му опаковки от хранителни стоки?
Най- често само с вода. Ако е нещо мазно или което не става само с вода ползвам препарат. Wink

Общи условия

Активация на акаунт