"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-2

• 37 646
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
...На времето какво са изпозвали за състоянието ..един път в месеца?...
                        Нямма представа дали съм го чула отнякъде или ми е хрумнало на мен, но мисля, че парцали, които са прали редовно. После идва лингина. И така...

Точно така е било, баба ми е на 96г.

# 61
   Има и съвременен вариант, като бебешките памучни пелени - система за целия цикъл,
всичко се пере накрая заедно в пералнята, но не успявам да намеря линк към сайта, в
който го гледах. Звучи ми добре и някой ден ще ги пробвам.

# 62
a алпака съдовете вредни ли са?  newsm78
Защото аз готвя само в такава тенджера...
А тиганче ползвам колкото се може по- рядко.

# 63
  • Galaxy 13197853088
не са вредни, спокойно.

# 64
   Има и съвременен вариант, като бебешките памучни пелени - система за целия цикъл, всичко се пере накрая заедно в пералнята...
                      Има и еко вариант - една гумена (май) шапчица, която само се изплаква и пак се ползва. В някоя от старите теми имаше линк - не беше скъпо.

# 65
   Да, виждала съм само на снимка, но нямам идея как се ползва. Ще потърся линковете.
   Оmega, много ще ми е от полза, ако споделиш откъде си купила евтините титанови съдове.Благодаря!

# 66
   Да, виждала съм само на снимка, но нямам идея как се ползва. Ще потърся линковете.
   Оmega, много ще ми е от полза, ако споделиш откъде си купила евтините титанови съдове.Благодаря!

Ами oт XXXLutz-той по принцип мебелен,но има и тенджери,тигани,чаши...Сигурно ги има и на други места.

Ще ми бъде интересно да видя линковете,не бях чувала даже,че и такива работи са измислили.

# 67
Ох, голямо тръсене падна, като не съм си го букмаркнала. Simple Smile
Ето ги: http://www.mokoshop.eu/index.php?cPath=23&osCsid=7oq3ucl1djmlsmgkerrkhoo0o4
Със сигурност се продават и другаде, но аз тук ги видях за пръв път.

# 68
Анна, това наистина е интересно. Освен едно "нощни" нищо друго не разбрах обаче. Като кликнах на една от снимките отдолу се появяват 3 артикула. Два от тях бяха с вид, който аз си представих че имат "шапчиците".

# 69
  • Galaxy 13197853088
да вметна някои неща които правя в офиса:
използвам водоразтворимо лепило вместо телбот (за касовите бележки )
разпечатки които се събират на половин страница се печатат половин листи
старая се да използвам хартията и от 2-те страни
когато трябва да се съберат няколко страници до тяхното поставяне в класьор или папка използвам кламери които разкачам след това а не телбот.
компютрите се хибернейтват на 15 мин ако нищо не се прави с тях
по-често използвам молив със сменяеми сърца отколкото химикал
отказвам рекламни материали
и разбира се хартията се събира отделно ....

# 70
  • София
използвам водоразтворимо лепило вместо телбот (за касовите бележки )

Махате ли металните части при събирането на хартия?

Как мислите, кое е по-надеждно-  да се остави пакетирана хартията до контейнера, за да се вземе от хора , които я предават в пункт или да се поставя в контейнерите за разделно събиране?

# 71
  • Galaxy 13197853088
зависи кои метални части, телчетат не ги махам от списания или други такива. кламерите не ги изхвърлям. това което съм написъл за залепването е за документи които ние издаваме, защото когато получиш фактура с касова бележка закрепена с телбот, каква е файдата ако я махнеш .... така или иначе този метал е безкрайно невероятно да се рециклира. По скоро където преработват хартията ще го отделят и предадат ....

хартията я оставям до контейнера, защото за сега всички кофи се събират на куп и по-добре някой да я занесе до пункта за 5ст на кг отколкото да ги смесят и после я ги разделят я не.

# 72
   http://www.leastore.fi/index.php?main_page=index&cPath=1_111&language=en
   Малки и големи чашки има, наистина са скъпи, но може би си струва.

http://en.wikipedia.org/wiki/Menstrual_cup
http://de.wikipedia.org/wiki/Menstruationstasse

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 10:53 от анна в.

# 73
  • София

Махате ли металните части при събирането на хартия?

Как мислите, кое е по-надеждно-  да се остави пакетирана хартията до контейнера, за да се вземе от хора , които я предават в пункт или да се поставя в контейнерите за разделно събиране?

Да си призная, не съм се замисляла за махането на металните части, защото нали на контейнерите пише "за хартия, пластмаса и метал"... А може би е редно...
За оставянето - добре би било, ако е сигурно, че ще вземат хартията и ще я предадат, а няма да се развява от вятъра.

# 74
  • София
хартията я оставям до контейнера, защото за сега всички кофи се събират на куп и по-добре някой да я занесе до пункта за 5ст на кг отколкото да ги смесят и после я ги разделят я не.

Това важи ли за София?

Общи условия

Активация на акаунт