"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-2

• 37 673
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
  • Galaxy 13197853088
все си мисля да заровя една такава за проба, че нещо не им вярвам ...

# 106
                   Няма лошо, и аз бих  Peace.
                   Имам разни стари дрехи, които не стават за носене - сериозно скъсани дънки и т.н.т. Дайте идеи какво мога да си направя - сещам се само за чанти, килим, изтривалка... Не съм много наясно как мога да си направя килим, но мисля да опитам...

# 107
   Идеята за килим от дънки е супер! Например - режеш ги на ивици, дълги и тесни,
но не прекалено тесни и с най-голямата кука за плетене (на една кука само) си правиш
килимче за пред мивката в кухнята или по-шарено за детска стая, плетейки в кръг
или елипса. Или пък изтривалка. Simple Smile Аз изхвърлих при преместването ни няколко чувала
стари дрехи и един чувал бебешки - тук има контейнери и по-хубавите подбират
вероятно за износ нанякъде или за магазини втора употреба, а скъсаните ги
преработват(гледала съм по ТВ).
   Идея за ароматизатори - вместо аерозолите: плетена или платнена торбичка с
шикозна панделка и едно сапунче в нея, окачено в тоалетната или банята - като
се поизмирише или омръзне се ползва по предназначение и се заменя с ново. Simple Smile
Друг вариант - в платнена торбичка се пълнят зърна (елда, пшеница), напоени с
етерично масло/розова вода, но имат много краткотраен ефект - около седмица.

# 108

Идея за ароматизатори - вместо аерозолите: плетена или платнена торбичка с
шикозна панделка и едно сапунче в нея, окачено в тоалетната или банята - като
се поизмирише или омръзне се ползва по предназначение и се заменя с ново. Simple Smile
Друг вариант - в платнена торбичка се пълнят зърна (елда, пшеница), напоени с
етерично масло/розова вода, но имат много краткотраен ефект - около седмица.
Много хубава идея!Ами ако се сложи от тези готовите торбички с билки против молци, подсилени със съответното етерично масло?Те обикновено са лавандула, мащерка и разни подобни с много приятен аромат.

# 109
   Не ги знам тези торбички с билки, виждала съм други с розови листа и цветове,
но те миришат по-скоро на сухи листа и не замаскират неприятни миризми, но
опитай с тези, защо не. Simple Smile М/у другото - продават се на Frosh ароматизатори, но
не съм ги пробвала, видях ги съвсем наскоро - в малко шишенце се пълни някаква
ароматна течност и в нея се слагат ратанови пръчици, които пише, че ароматизират
помещението между 6 и 8 седмици.

# 110
  • София
За тези ароматизатори ли става въпрос? Каква цена са горе- долу, не съм ги виждала? Thinking

# 111
   Да, същите са. Тук са между 4 и 5 евро, не помня точно колко, но ми идват скъпички. Embarassed

# 112
Здравейте!
Искам да ви попитам, знаете ли дали продават някъде нетоксичен латекс. Аз не знам колко е токсичен стандартния, но ще се местим скоро, а сме с бебе и ми се иска максимално да избегнем вредните изпарения. Имате ли идеи?

# 113
                   Нямам представа от латекса. Не искате ли да варосате в бяло или някакъв нюанс? Полезно е за стените, и май е безвредно?

# 114
Здравейте!
Искам да ви попитам, знаете ли дали продават някъде нетоксичен латекс.

Има такъв,но не мога да ти кажа точно кой-мисля,че беше на Русенска фирма.Питай в магазините за латекс без разтворители-беше доста по-скъп по останалите,ползвахме миналото лято в къщи.Иначе определено с вар е по-добрия вариант.

# 115
                   Няма лошо, и аз бих  Peace.
                   Имам разни стари дрехи, които не стават за носене - сериозно скъсани дънки и т.н.т. Дайте идеи какво мога да си направя - сещам се само за чанти, килим, изтривалка... Не съм много наясно как мога да си направя килим, но мисля да опитам...

Още една идея, макар че вече е показвано в темата...

# 116
  • София
http://www.caparol.bg/ ИМАТ И БОЯ, КОЯТО Е БЕЗВРЕДНА ДОРИ И ЗА БОЯДЖИЯТА!
Супер качествени са, покривността им е невероятна, но не знам цените на безвредните.

# 117
# 118
И аз тук.Опитвам се да не ползвам торбички,заредила съм колага с големи,плътни торби за многократна употреба.Ползвам препаратите на Фрош,нали се водят екологични.Използвам микрофибърни кърпи за чистене.

# 119
Ех, момичета (и момчета)....  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт