"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-2

• 37 658
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Уффф  ooooh!, сега погледнах че си пише- синия контейнер...
Благодаря ви!

# 181
Ха сега де...  newsm78   Разцепи ги и махни фолиото...   Joy 
                     Ти специално може и да ги цепиш  hahaha...

# 182
# 183
Ха сега де...  newsm78   Разцепи ги и махни фолиото...   Joy 
                     Ти специално може и да ги цепиш  hahaha...

Аз не пия натурален сок и нямам такива кутии....

# 184
# 185
Моля ви помогнете ми.Имам да пиша есе за екологичните къщи-било то пасивни или енергоефективни.
Има ли някоя от вас информация на български,защото не ми се занимава с превод?
Или дори да не е на български или да знаете нещо впечатляващо?
В името на стипендията ми. Wink

# 186
  • София
Ето няколко линка, които ги има на първа страница, дано да ти бъдат полезни.  bouquet

http://www.comfort.bg/bg/news/view/981.html
http://pasivni.kashti.com/
http://www.passivehouse.com/

# 187
Днес, случайно, видях в един магазин препарати XTRA- американски еко- препарати, според продавача, тъй като се поинтересувах, изкара отнякъде и една брошура, според която, са произведени предимно с натурални продукти и са био- разградими.
Аз, лично, за пръв път ги чувам и виждам.
Ще се радвам, ако някой се включи с инфо за тях, заслужават ли си и т.н., по специално, ме интересува препарата им за пране - както течния, така и гранулирания.
Благодаря!   bouquet
Да тук има тази марка ,аз лично съм виждала прахове за пране и омекотители от тази марка.Не съм виждала от тях да има био продукти,но за Европа може и да правят.Виж какво пише на самата опаковка ,ако там пише ,че са био значи наистина са био. Simple Smile

Аз използвам на Clorox продуктите ето тези

,

не знам в БГ дали ги продават.Шампоани и лосиони за коса и тяло използвам на Nature's gate,пера с Wintree. Simple Smile

# 188
  • София
Aila, закъснях с отговора на питането ти, извинявай.
Компостера си го взехме от Еко компост, от рециклирана пластмаса е, има отвори отвсякъде за да влиза въздух.
Слагаме всички органични отпадъци от кухнята вътре + трева от градината, листа, дребни клони, картон на парчета и т.н. Както писах, имаме вече готова тор за наторяване. Доколкото знам, 2 пъти годишно излиза готовия компост/хумус, но си зависи и от големината на компостера.
Ако имаш още въпроси питай, сега на прима виста само това се сетих да напиша.

ПП: А да, и го разбъркваме редовно, почти всеки ден. Отдолу в подписа ми е блога на мъжа ми, там има кратка статия за кампоста и снимка.

# 189
  • София
Онзи ден си взехме от Техномаркет някакъв течен перилен препарат с марка Електролукс. Уж бил без "оптични избелители", с растителни съставки, с две думи, екологичен. Макар че в състава си фигурираха разни там химикали... но аз не разбирам чак толкова какво трябва да съдържа един препарат за пране. Дано наистина да е по-щадящ (и да пере все пак  Wink). И сега съм в чуденка как да го сипвам в отделението на пералнята и кога... Laughing

# 190
  • София
  Maxin благодаря ти за отговара, ще погледна в блога  Simple Smile
  П.П Виж какво ми изписа като се опитах да вляза в блога -
Цитат
Блогът бе премахнат
За съжаление блогът на адрес compostart.blogspot.com е бил премахнат. Този адрес не може да се използва за нови блогове.

# 191
  • София
Aila, не знам защо така се е получило, при мен и при познати блога се отваря.
Ако не става ще сложа снимки да видиш как изглежда компостера и готовата тор. Пробвай пак, дано е било временно.

# 192
Aila, не знам защо така се е получило, при мен и при познати блога се отваря.
                       Аз цъкнах почти веднага и ми се отвори. Намерих страхотни неща, за което съм много благодарна   bouquet.

Ето нещо и от мен. Тече му реклама по телевизията тия дни...

# 193
  • София
Портокалово момиче , хайде регистрирай се , ние ще ти бъдем поддръжници (доколкото прочетох условията) !!!

Знаете ли дали в БГ е мислено за насърчаването за компостиране (както пишат Анна и Василена, че на Запад се намалява такса смет с 30 % за домакинствата, които имат компостери)

Или нарочно политиците и мафиотите искат проблема с боклука да си стои....

Зле ми е като видя контейнер за смет, пълен с окосена трева, клони..... Нашите обелки от зеленчуци понякога ги носим на домашни животни да ги ядат. Детето ги храни с голям кеф, но за нас е доста трудоемко (времеемко) докато намерим такива съседи.

Нима не искаме количеството на боклука да се намали? Айла?

# 194
  • София
Здравейте!

Еко компост - http://ecocompost.bg/, ходих там ( намират се на Русалийски проход срещу завод Витоша) и ме увериха, че в скоро време ще внесат и компост за в апартамента! Даже ми показаха в интернет как изглежда.

А ето една алтернатива - зелена сватба. Може би вече сте я прочели?!

http://gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=721

smile3525

Общи условия

Активация на акаунт