"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-2

• 37 632
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
   Честно казано, освен белина, не знам какво друго може да ги умори.
Ако е в банята - наново мазане, а ако е по фуги, особено силиконови
уплътнения - смяна. (Това от опит:))

# 211
                      Ще сложа и белина и оцет. Каквото и да има в белината, не ще да е като Сано (или Саво)... Беше мухлясала част от тапета до прозореца, та свалих тапета, изчистих и есента ще продължим. Дотогажа ще съхне (ако има какво), и ще моря гадовете. Тъй че имам време за експерименти  Mr. Green.
                     За пасивните къщи някой  Mr. Green?

# 212
Аз да кажа, че ми се строи и живее в пасивна къща.... освен да пиша на младежа от гугъл (Сергей Брин) да ни дари средства за усвояване на идеята  Mr. Green

# 213
Дай някакво описание на пасивната къща. Която не се нуждае от отопление или охлаждане? Има собствен водоизточник? Не генерира отпадъци? Друго? В България не вярвам да може да се постигне удобство без никакво отопление. Аз примерно мисля да вържа нашето на слънчеви батерии. Особено след днешните новини.

# 214
                     И какви са те?

# 215
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дай някакво описание на пасивната къща.

ето ти тук на английски

# 216
                       http://pasivni.kashti.com/

# 217
За окончателния процент на поскъпване на тока и парното!  Sad ooooh!
Мерси много.

Нашата къща пиримерно има топлоизолация и хубава дограма, но когато се опитах чрез една фирма да й извадя документ за енергийна ефективност, за да имам по-малки данъци, ме отрязаха. Тъй като къщата е близнак по вертикала с комшиите. Те по-късно също си сложиха изолация, но дограмата им е стара. Административно живеем на два различни адреса с тях. На фирмата казах, че по тяхната логика не могат да сертифицират нито една сграда на калкан? Или просто не им се разправяше....Не зная.

# 218
Портокалово момиче - от сайта, който даде:

Има ли вече построени къщи в България?

- Не, Ще обясним защо. Средната цена на м2 прехвърля 2000 лева. На повечето клиенти първите думи са - Вие сте луди - Аз за тези пари ще си построя къща от тухли. Да прави сте. Можете даже и две къщи да си построите, но те няма да бъдат пасивни.

Допълвам от себе си - едва ли има и компетентен строителен надзор за изпълнението на подобно нещо. Защото нали ги знаете майсторите - тук таме като побългарят нещо, после цял живот ядове.

# 219
                          Хех, ето друг сайт тогава: http://www.myhouse.bg/proektat_1.htm.

# 220
...Нашата къща пиримерно има топлоизолация и хубава дограма, но когато се опитах чрез една фирма да й извадя документ за енергийна ефективност, ...
                      Става ли така, или трябва да имаш поне и слънчев колектор?

# 221
Много ясно, че това не ни прави къщата пасивна. Но не са ми искали слънчев колектор за енергийно ефективна.

# 222
Много ясно, че това не ни прави къщата пасивна. Но не са ми искали слънчев колектор за енергийно ефективна.
                      Не, не за пасивна... Точно за документа, тъй като говорихме сега с колегите и те казаха, че само с изолация и смяна на дограмата не ставало. Но явно са в грешка   bouquet.

# 223
Не искам да обърквам някой за изискванията. Както писах, мен ме отсвириха заради "близнака".

Намирам огромно противоречие между изпълнението на стените в двата сайта, които даде. Без да претендирам, че успях да ги изуча, виж секция "стени". В първия става ясно, че стените са поредица от материали без тухли.

В другия за къщите на Витоша пише, че са от Итонг, напълно отхвърлен в първия сайт. Казах ти аз за побългаряването.

# 224
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Става ли така, или трябва да имаш поне и слънчев колектор?

в пасивната къща отоплението идва основно от "пасивни" източници.
това означава: топлина от човешкото тяло, топлината отделяна при работа на ел. уредите, както и чрез слънчевата енергия, влизаща през прозорците.

ако тези източници не могат да покрият нуждите за отопление на къщата , тогава се ползва соларна инсталация или геотермална инсталация .

институтът за пасивни къщи се намира в града в който живея Laughing
ето малко данни оттам:

една къща се счита за пасивна когато:
годишно нужно отопление ≤ 15 kWh/(m²a)  (на m² зa 1 година)
отоплителна тежест ≤ 10 W/m²
въздушно уплътнение n50 ≤ 0,60/h
първична енергийна нужда  ≤ 120 kWh/(m²a) (вкл. всичката ел. енергия)

най-важното спестяване спрямо конвенционалните къщи се постига при енергийното потребление от 15 kWh/(m²a) . Това отговаря приблизително на 1,5 л нафта за отопление на кв.м. за една година.

повечко инфо и стандарти тук, но е на немски.
в момента се строят не само пасивни къщи, но и активни.
т.е. такива, които дори успяват да създадат повече енергия, отколкото могат да изразходят...

Общи условия

Активация на акаунт