ШофьорКИ сами ли сипвате горивото или чакате ?

• 14 355
  • 196
  •   1
Отговори
# 150
Верно голям хумор. Дръжте се мъжке бе, момичета. Сипете си сами бензина. Покажете, че сте силни !!!!  Joy

# 151
  • София
Имa си персонал за тази работа, не е правилно според мен жена сама да си налива бензин.
Бензина мирише, нафтата още повече... не искам да ви казвам как ще миришете после, ако се улеете, дори и малко. В правото си на клиент трябва да ви направят пълно обслужване, така е и по сервизите, така е навсякъде в Европа, вие европейци ли сте? Има персонал достатъчно по колонките. В ОМВ са 8 колонки, 2 от тях са ГАЗ. На всеки форкорт (така се казва момчето което ви налива горивото, казва се форкорт, а не бензинджия), се падат по две колонки. Значи всеки обслужва две колонки, което теоретично значи, че не трябва да чака един клиент за да го обслужат, а друг е въпроса, ако форкорта не е на мястото си, а яде, сере или люпи семки някъде...

# 152
  • Sofia
На мъжките момичета ми се струва, че не им става съвсем ясно:

Не си сипваме сами бензин, понеже така ни е по-удобно и комфортно. След като бензиностанцията предлага тази услуга не разбирам откъде-накъде вие ще отричате правото ми да се възползвам от нея?! Плащам си без възражение цената, която са ми поискали и очаквам съответното облусжване. И изобщо не става въпрос дали ми е технически възможно да си я напълня сама. Като клиент имам право да ползвам тази услуга и не виждам основания някой друг клиент да ме лишава от това ми право.

По същата логика мога сама да свърша много от услугите, които ползвам - в кафето мога да се замообслужа, като подавам молби насам-натам да си ги въведа сама в компютъра, като купувам от магазина мога и сама да си сметна сумата, но не го правя, нали?!

Когато се появят бензиностанции на самообслужване и има инструкции как сам да си сипваш ще бъда клиент, който е наясно, че сам трябва да си сипе и няма да се чувствам лишена от съответната услуга. За момента ситуацията не е такава и когато зареждам се възползвам пълноценно от услугата и комфорта, които ми предлагат.
В крайна сметка не плащам на клиента зад мен, а на бензиностанцията и с нея са моите отношения. Съответно следващия клиент не плаща на мен, а пак на бензиностанцията и ако има някакви претенции да си ги отправя към нея.

# 153

но все пак трябва и да го можеш и сам!Нали?

едно е да можеш, друго да искаш, трето и четвърто да го направиш  Joy

и не беше особено културно питането, предвид очебийната ирония във въпроса ти заедно с описанието на жената.

и не е въпрос до това, колко са големи колите ни и дали носим токчета - защо трябва да се цапаме, след като можем да не се цапаме? Просто не сме длъжни, колкото и опашка да чака след нас.
newsm26

# 154
А, какво се случва,когато някое момиче от персонала ти обърка горивото Shocked Случи се на голяма бензиностанция в София.Вместо нафта напълни гориво до горе с бензин.Усетих се на касата в разликата на цената.Но, като чета повечето от вас,неможещи да си сменат гумата,мисля че ще потеглят и ще се усетят след като гръмне мотора. newsm78

Големите бензиностанции имат камери. Бързо ще се види кой и какво ми е сипал. + касова бележка за платеното гориво + факта, че винаги пълня по 1 резервоар. Оттам нататък е работа на адвокати да се разберат с управата на бензиностанцията. А аз ще си карам другата кола, докато те се разправят за тази.

От друга страна всяка себеуважаваща се голяма фирма би следвало да има застраховка за случаи, в които неин служител е нанесъл вреди на клиент поради грешка. Т.е. ако са си изпипали бизнеса ще им е все тази дали и какво се е случило с моя автомобил, на мен също.
Драмата е ако аз си сипя бензин вместо дизел, по невнимание. Защото пък едната ми кола е на бензин, другата на дизел. Малко объркващо  Mr. Green

# 155
.....а друг е въпроса, ако форкорта не е на мястото си, а яде, сере или люпи семки някъде...
Е, нали точно за това става дума, Butaloto. Когато ги няма, дали да се обслужваме сами. Ти чакаш ли ги? Да прочете някъде, че се надпреварваме с тях, кой пръв ще стигне до маркуча или пък, че им пречим да си свършат работата? А относно въпроса - Европейци ли сме?, веднага ти отговарям - Не, балканци сме. Уви, но докато живеем в кочината, която сами си правим, докато се прецакваме взаимно и гледаме на Вуте да му е по- зле, докато хвърляме фасове през прозорците и плюем по улиците семки, докато ................................ много още можем да пишем, но да не спамим по веселата темичка, трудно ще станем като онази, другата част от Европа.

# 156
Верно голям хумор. Дръжте се мъжке бе, момичета. Сипете си сами бензина. Покажете, че сте силни !!!!  Joy
newsm10
Върнаха ми всички пари от собственика на бензиностанцията,дори плати разноските по транспортирането до сервиза,моята равносметка е: липса на автомобил 3-4 дни и доста строго гледаща на зареждащи автомобила ми.Такаче гледам да се държа мъжки. Peace

# 157
Честно казано ми се струва безсмислено да има персонал специално за помпане на бензина. Нека има такъв веднъж-два пъти седмично за тези, които не могат сами да си напълнят и това е.

Аз си помпам сама и не се цапам, защото не е мръсно. Определено не бих задържала хората зад мен само защото се преполага някой да дойде да ми помага. Много мразя да кибича зад някой, който се мота на помпата, затова и не карам хората да чакат.

# 158
. В правото си на клиент трябва да ви направят пълно обслужване, така е и по сервизите, така е навсякъде в Европа,

Ти в кои държави в Европа си видял да ти сипват гориво и да ти мият стъклата?

# 159
   А ти в кои държави си видял бензина да замръзва ?  Thinking
   Едното за сметка на другото !  Peace

# 160
  • София
Не слизам от колата вече 5 години, и нито веднъж досега не съм си сипвала сама бензин или газ на бензиностанция.
Просто ми харесва да подам ключа от резервоара на момчето, което зарежда гориво, и  да отида да платя.
Не виждам нищо смешно, срамно или грозно в това.
Занапред ще продължавам да го правя.
На всяко момче, което ми измива стъклата без подканване, давам по някой лев бакшиш. Пак, защото така ми харесва. Simple Smile

# 161
  • София
Аз не съм от жените с големите маникюри и високите токчета, но НИКОГА не си сипвам бензин на бензиностанцията. Независимо колко хора има и дали има 1 човек персонал или 101 души.  Откъде накъде ще си сипвам сама бензина  и после ще ми миришат ръцете на нафта - не, благодаря. Персонала на бензиностанцията е затова. И аз като описаната от теб шофьорка слизам, отключвам резервоара и чакам някой да ме обслужи. Ако някой от наредилите се зад мен коли протестира - да мине на другата колонка.

# 162
  • София
Аз сам си сипвам бензин, ако няма кой да ме обслужи. Но аз, не съм жена, работата ми не изисква да съм чист и добре облечен, така, че и да се изцапам с малко нафта или бензин няма да е фатално. Научих се вече и как се зарежда ГАЗ, не препоръчвам на никой да пробва, газта се налива с налягане около 9-10 атмосфери, ако върне пистолета, може да ти изпържи ръката...
Ако ти объркат горивото на колата ( на бензинова кола не могат да сипят дизел, защото ако сте забелязали диаметъра на бензиновия пистолет е по-малък от този за дизела, т.е. пистолета за дизеловото гориво не може да влезе в бензиновия резервоар), та ако вместо дизел ви сипят бензин се обръщате към управителя. Тогава момчетата (форкорта) ви източват обърканото гориво (ако са достатъчно грамотни) и ви сипват правилното гориво, като ви възстановяват загубеното количество гориво. Това е за сметката на корта, който ви е объркал горивото. Ако пък не може да се източи на място (колата не бива да се пали в такъв случай) се закарва (завлачва) в сервиз, пак на разноските не фирмата...

# 163
Обикновено дори не ми се налага да чакам. Почти винаги има човек от персонала, който идва. Сипвала съм си няколко пъти сама; забавно ми е.

# 164
Все някога ще се появят колонките на самообслужване. Трябва да сложат една скрита камера, защото голямо блеене, почесване, повъртане и чупки ще настанат тогава. А какви теми ще има в Красива мама, ух...
Чакам с нетърпение този момент, ваши благородни величества.

Общи условия

Активация на акаунт