Немската дружина в Новата година смело премина, грух-грух! епизод 57

• 21 666
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • Germany
Аууу, вие сега ме притеснихте - чакам си и аз колетчето от мама вече 3 седмици  Thinking Thinking и аз имам съмнения, че някой е пипал ама да видим  Twisted Evil

# 91
Мда, dezita,
майка ми иzпрати едно колетче три дни след мен, т.е. на 05.12 и той пристигна около седмица преди Коледа.
Та така проблема е в БГ Пощи. Аz дори си проследих колета на страницата на DHL с номера на баркодьт на пакетьт, иzляzьл е от ДЕ на 05.12, тоест zа 2 дни, и пьтува zа "далечна",  "преzокеанска" БГ.

Здравей Priyatelka, много неприятно, отпочитете си хубаво и повече хубави емоции, дано.

# 92
Знаех си, че не само аz бълвам огън и жупел по БП. Иzпратих два колета до България. Първият в първата седмица на декември, вторият седмица и половина по_късно. Вчера ми се обадиха, че са получили колет номер 2. Колет номер 1 все още се очаква да бъден получен. Теzи хора нямат срам, zнаят че това са колети с коледни подаръци, как могат с нехайството си или с непрофесионалиzма си (все ми е тая zа причината) да ни вгорчават праzниците.
Между другото получих колет от България zа една седмица. Значи немските пощи го могат, а българските не.

Приятелче, големи премеждия  Hug

# 93
Приятелче, добре си се завърнала  Hug Прочетох разказа ти и цъках ли, цъках. Отврат е било пътуването, важното е, че сте живи и здрави.
И честито за момиченцето, което така желаеш! Ти да не мислиш, че мъжът ти няма да се усети като гледа какъв цвят дрехи и аксесоари купуваш  Wink Радвам се за теб, че си добре и щастлива. Останалите премеждия ги забрави.

А сега аз да ви кажа една хем приятна, ама най-вече неприятна новинка.
Днес следобед бяхме на кметството, аз + Робиниа + мишка, да си подаваме папирите за женитбата. Тук не можеш сам, искат те в комплект с партньора и правят вид "интервю" с вас. Все едно на работа ще ни назначават. Седнахме ние и се оказва, че на Робата и двата документа ( акта му за раждане и другия док. ) са неправилни. Оказва се, че им трябва internationale Heiratsurkunde i Ehefähigkeitsbescheinigung. Които трябва да си ги набави от родния му град на 700км. оттук. Бяха ни дали грешен списък където нямаше такива глупости като еефеихкайтс-бла,бла. Хубаво, викам си, те да вземат другите, тези ще ги набавим.

Само че стана точно това, което не очаквах.
Служителката ми казва с ехидна усмивка: " Можете да се ожените с тези документи или до 22 февруари, или тези изгарят всички и щом искате през април, ще правите всичко наново".
И ние с Робата онемяхме. Ха сега. Аз си казах , че докато съм жива с тези документи повече няма да се занимавам. И сме буквално принудени да се оженим сега. В крайна сметка оставихме документите, ще се женим през февруари, а на мен ми се драйфа.
И майната им вече на всички! Писна ми.

Сега ме чака такъв стрес, за който не искам да си помисля. Този месец ще полудея сигурно.

# 94
Значи немските пощи го могат, а българските не.

Да, така е. При Немските Пощи дори наzначиха още хора да работят и в неделя преди Коледа, zа да могат всички колети да пристигнат навреме и да zарадват малки и големи. Колетите се носят до вратата, това е сьрвис.

# 95
Леле Приятелко, аz тъкмо тоzи уикенд каzах на мъжът ми, добре 4е не пътувахме до Варна, нямаШе да можем да се приберем обратно. Пък такъв коШмар...ужас  Shocked  В хубав хотел ли ви настаниха във Варна?

Вени, ако zнаеШ колко колети оЩе се 4акат в БГ, свят Ще ти zавие  ooooh!  В подфорум на паzар моми4етата масово 4акат поръ4ани стоки, иzпратени преди пове4е от месец  Shocked А това вклю4ва и пакети с по 25 кг.  ooooh! Смятай... Преди бях раzправила тук zа една поръ4ка на моми4етата от от4етната ми тема от един немски магаzин, големи перипети бяха, а най голямото 4удо беШе, 4е пратката се състоеШе от 2 каШона, единият пристигна, а другия бе върнат обратно  Shocked  Нямало такъв полу4ател  Crazy  Думи нямах, наистина. Не, zа БП мога да пиШа много  Tired
Татко ми прати карти4ка zа Коледа, иzпрати я на 15.12., аz я полу4их на 4.1.  ooooh!
Но полу4их и едно колет4е от БГ, иzпратено на 20.12. а го полу4их на 28.  bowuu  Но е било експресно.

Майра, на Равенсбургер Министепс има едно платнено мемори  Wink

# 96
 Confused  Мистик! Добре дошла в отбора на прецаканите от разни бюрократи. Искам да те информирам ,за да не се шашкаш в бъдеще, че според немския закон, за да получи робинията този ehefähigkeitszeugnis трябва в неговия роден град в общината да получат от теб преведено и легализирано удостоверение за семейно положение   от общината по твоето българско местожителство. Ха дано си ме разбрала!Най-добре звънни в общината и питай пак...Дано само в Баварията са изроди.

Мен не ме питаш колко сме напред с развитието, но аз да ти кажа, че като се ядоса , хвърля на земята и казва: Bitte aufräumen!  Sch-schmutzisch!
Най-много ме заболя обаче, че след поредната караница отиде при папа и му се оплака:Mama ist bös'. Не ти трябва да говори! Hug Иначе на български сме зле, откъслечни думи " бебето плаче. Гладен, Мляко"
Играем мемори. Който не е пробвал, да отиде в Реве с детето на компютърното да види дали вдява.Кухня няма да купувам. Малката ми се сопна докато се опитвах да я зарибя с  една миниатюрна кухня :Nicht kochen, E-S-S-E-N!

Аз днес си получих рентеферзихерунгснумер/а. По повод второто дете обаче. За първото никой не ги е информирал. И рента за 19те месеца на Мая няма да вземам.Усещам как утре назрява скандал в кметството. Ей, аман от пИдИрасТи гнусТни!
Приятелче/ екшънгероиньо, зиме, лете, с 2 деца си е приключение. Но нали всичко е добре, когато свършва добре.

И на мен ми откраднаха пакет с козметика. Обаче разписката я няма в нас, свекито я глътнала покрай раждането. Дайте да се оплачем някъде, не може така...

# 97
Приятелко, добре дошла! Hug Големи неволи, но нали вече сте тук и всичко е наред! Wink
Честито момиченце, дано е познал доки! Heart Eyes

На мен пък никой не ми е открадвал нито писмата с мартеници, нито пакетите със скъпи неща вътре! Но майка ми се е научила, че се предават в София в централната поща и се пускат на двойна цена пар авион. Тогава идват до 7 дни дори... Peace

# 98
Наминавам набърzо да благодаря zа милите пожелания, от мое име и от името на рожденничката и отивам да се трупясам на дивана Crazy. Малее, направо ми вzе акъла бандата подрастваЩи днес следобяд. За първи път правим "истински" детски рожден ден, беz майки и други родителски тела и малко съм фикс унд фертиг, ама като ударя сега оЩе едно вино и Ще ми мине Wink. Мина обаче много добре и весело и детето беШе Щастливо, какво по_хубаво от това. А наzдраве Wink. Да ви почерпя по една торта, особено теzи, които са на средноЩна диета Wink

Тук малко снимки. Утре продължаваме с втора серия на партито_ с българчетата, а в събота трета серия с баби и дядовци Crazy.

Приятелке, страШни преживелици, не ми се мисли какво сте преживяли, на мен ЩеШе да ми се спука дуШичката в такава ситуация. Добре че сте се прибрали вече по живо по zдраво. Почивайте сега Hug

Мисти, може пък да е zа хубаво по_ранната сватба, не се ядосвай и не си вгорчавай праzника zаради някакви административни глупости. Между другото ние се женихме на 20 февруари (и ние така, zа да не иzпуснем раzни срокове Rolling Eyes ) но zнаехме предварително, че Ще стане така, де. Ами май няма с какво да похваля тоzи месец_ помръzнах малко докато се моткахме между съвети и ресторанти, роклята по долния край си беШе сменила цвета в черно, zаЩото се беШе случила и някаква супер киШа навън, ама да не ти пука, важното е отвътре да ти е пролетно Wink Hug
Хайде лека

# 99
Леле, Бибе, ти можеш направо да кандидатстваш за киндербетройер в Макито с тия снимки!
Явно е бил стршен купон! Laughing

# 100
Приятелче, добре си се завърнала. За пътуването - майната му, малшанс. Важното е, че сте се прибрали живи и здрави 4мата. Сърдечни поздравления за момата Hug.

Мистик, февруари е много романтичен месец за женитба - валентини, трифон-нарезани, едно-друго...бе опасни са тия льольовци по амтовете или както се казват на френски ooooh! .
И що за перверзна лента си си турила в подписа? Shocked

Биба, много са сладки дребчовците. Кой е майсторил короните? Laughing

# 101
  • Germany
Забравих да ви споделя - преди нова година - ноември някъде беше, кандидатствах по обява за работа в Европейския Парламент в Брюксел - ей така на шега и да се пробвам колко се котирам още Wink. Трябва и да отбележа, че по принцип имам опит с европейски институции, в бг съм работила такова нещо известно време, но както и да е. И вчера получих покана да отида на интервю - хич не останах доволна - тоест от една страна ми стана приятно, от друга изобщо не ми минава през ум, че ще тръгна по интервюта сега вместо да си гушкам и мишкам моя котаранчо Симон Flutter Crazy Heart Eyes.  Има и друга част на въпроса - че Брюксел ме гади изключително много като град - извинявам се на тези, които го харесват, но аз имам и лоши спомени от там - комплексно ми е впечатлението, не е само от едно посещение  Peace Та в тази връзка да попитам майките на деца около 1г-2г -3г.- да не ги изброявам сега - мислят ли да започват нещо, правят ли нещо в тази посока или искат да си гушкат и мишкат дечицата възможно най-дълго като мен.

bouquet

# 102
Биба честита ти рожденничка,щастливо детство й пожелавам (в последния момент да се включа и аz). Снимките са много хубави,много шарено и весело иzглежда и рожденничката доволни фиzиономии прави.
Майра и Приятелка лека бременност.
Мистик какви са теzи работи? на 3 месеца нови документи ли трябват?Нищо,може да е zа хубаво.
Жабче, мърzи ме.Ако много си се надъхала,на лични съм на твое раzположение.
Мата стискам ти палци.
За говоренето(не че някой ме пита,ама аz да си кажа) това,което е написала Лиска,все едно аz съм го писала,абсолютно същото е при Сашо.
Деzита добре zвучи работното място, zависи само каква точно работа ти предлагат. За Брюксел те подкрепям напълно и аz съм с лоши впечатления оттам.
За градината,когато стана Сашо на 1г.исках да го дам на градина до обяд обаче само (а следобяд да си го гушкам),но се окаzа,че е малък zа градина и голям zа ясла.Ако го вzемат на 2г,давам го,че вкъщи ще се побърка.Да се похваля утре ще ходим zа първи път на шпиилгрупе и много се вълнувам как ще приеме децата там.
Не че не сме болни,доки каzа,че не било zараzно.Ужасно раzстройство вече 4ти ден,поне почна да яде.Други симптоми никакви няма и естествено вирус,какво друго да е?
Айде лека и мека

# 103
Ужасен ужасон си преживяла, Приятелка!
Аз имах нещо подобно преди 5-6 години с
полските авиолинии, но не бях ни с дете,
ни с много багаж. Виж, преди две години
изживях кошмар на летище Варна и се бях
зарекла никога да не стъпвам в България.
Издържах година и половина. И аз бях с
малкия човек в корема и доста чувствителна.
Хубаво е, че сте пристигнали живи и здрави!
Наздраве!

Мистик, ей, го, февруари, тропа на вратата,
колко му е да оставите зад гърба си сватбата.

# 104
Лис, не ми споменавай ЛОТ, и аz ги оби4ам  Sick

Деси, хм, аz 4естно каzано няма да работя пак, освен ако се налага. След дипломирането работих само една година, после скитахме по света и у нас и до там с кариерата ми. Ве4е 5 години Ще станат от както не работя. Реално погледнато и да искам, никой няма да ме вzеме.
За Брюксел те подкрепям, кофти град, мъжът ми работеШе дълго време там.... Според мен си е рано, в смисъл 4е Симон е оЩе много малък, zа да го оставиШ и отиваШ в друг град  Thinking Но всеки е раzли4ен, има майки които се побъркват вкъЩи, на други не йм пре4е.

Бибе, 4удесни снимки, много са сладки купонджиите  Heart Eyes

На мен ми се о4ертава тежка ноЩ  Tired  Милена се събуди и стоях 4ас и половина при нея, докато най после zаспа пак, Сега и аz отивам а сутринта Ще я водя пак при педито, 4е утре е сряда и работят само до обяд  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт