Немската дружина в Новата година смело премина, грух-грух! епизод 57

• 21 679
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Привет, Приятелка добре дошла. И аz не рискувам да пътувам до БГ zа Коледа откакто се роди детето.
Бахи, където щеш пиши, аz се откаzвам от спора, приzнавам те zа 100% права по всички направления.
Татянка, купих от България какпки zа нос Виброцил zа деца и са много добри, дори аz ги полzвам , ако провлачА хремата и отривена или олинта не помогне. Пише , чЕ са швейцарски, провери в някоя онлайн аптека ако искаш. Диропа Стодал и аz намирам zа добър. НЕ смея твърде много лекарства от България да пренасям, zаради сроковете на годност. Все пак не мога да се zапася и да я карам на zапаси.
Мистик, малкия на 2 г. и 2 месеца говори абсолютно всичко, някои думи каzва правилно , други не съвсем правилно. Пеперудка е поплюпка  Wink . Каzва не само думи, а и иzречЕния ... в смисъл с говоренето е много добре, доволна съм от него. В яслата лелките каzват, чЕ не могат да си кажат 2 думи от него, като вzемели да си прикаzват zаставал отстрани и повтарял подире им. Та ми каzаха, чЕ е добре и с немския. Поzнава цветовете на двата еzика, сравнява малко , голямо и подобни.  Даже присъствах на следния раzговор . Една от лелките  му сменяше памперса (те са с картинки на жвотни) и тя подава един памперс и вика виндел , а той вика гъсеница , тя вика не виндел , а той не гъсеница ... аz умрях от смях и и обясних, чЕ той поzнава животните и ги каzва , да му ги каzва на немски, zа да ги научи.
Играчки, кухнята и при нас е на мога, но стои на балкона, zащото в нея се готви доста реално с вода, пясък ,кестени , отехи и клечки ...
Сега на мода са влаковете Томас & приятели и има 5 локомотива , много е доволен. Плеймобил също харесва, главно служебните автомобили, които правят нино нино.
Преди лягане редим пъzели, не само дървените, вечЕ сме на 40 елемента, обича . Книжки обожава, проблема е , чЕ се zатрупахме , научАва ги бърzо и иска нова   Rolling Eyes
Сега поръчах един куклен театър дървен и комплект кукли . чакам  Wink
Мистик, нали имаш вечЕ рокля? Скачай в нея и не му мисли  Wink

# 106
Приятелче, направо си героиня, признавам те! Peace
Аз имах подобни приключения, но бяха само 25 ч. Това твоето е жива одисея.
Ако става дума за пътуване през зимата с две малки деца и споделяне на опит - насреща съм. Януари, с прекачване на отиване и на връщане.  Party
След като си преживяла това, мисля, че няма нещо друго, което да те изкара от равновесие. Все ще е по-малко от това.
Радвам се, че ще си имаш комплект син и дъщеря. Много е гот.

Мистична, избирай 14 февруари и се мятай на хорото. Дано нямате повече трудности. Нали знаеш - нека трудностите са сега, а после всичко по мед и масло. Ако трябва да помагам нещо - казвай. Другата седмица, ако времето позволява, мога да отскоча.

За пращащите пари в пликове, писма и тн давам един съвет. Повийте банкнотата във алуминиево фолио. Така няма да може да се отчете на машините в пощата. Магнитната лента, която имат, пищи на лазера им там и те сами отварят и вадят.

Десита, не знам какво да те посъветвам. Избирай според вътрешното ти усещане. Не ти пречи нищо, обаче да отидеш на интервюто. Не е казано, че ще те вземат. Пък няма по-хубаво от това да те искат, а ти да се дърпаш.
Знаеш ли условията на работа, заплащане? Струва ли си чанча? Провери, пък после реши. Един опит в повече ще имаш.

# 107
Приятелка, ужасни преживявания. Честито за дъщеричката!
Аз след едно 15ч висене на летище София (слава богу отдавна и без дете) казах никакво летене зимата. Aма никога не казвай никога - другата седмица трябва да летя натам Sad Дано няма проблеми!

Деси, аз се върнах на половин ден, когато Ясмин беше на 6м. 2м преди това ми беше ужасно криво как ще я оставя, ама нямах избор. Да си призная, въпреки че е доста натоварено сутрин на работа - следобед тичане след нея - разнообразието и контактите в службата ми се отразяват много добре. Пък мисля, че и на нея много добре се отрази контакта с деца - сякаш се опитваше да ги догонва т.к е най-малка там и много рано пропълзя, проходи и тн.

Татянче, мерси за Мемори-то Hug

Биба, страхотен купон сте имали! Леа е много сладка Wink

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 10:19 от Майра

# 108
Добър ден шматки.

Гледах снимките на Биба. Леа е супер сладка! Сладкиш!

Какво ми е перверзното на лентичката бе Сърфе? Две кила свалих, остават още 8. Понимаеш?

Вие ме успокоявате за сватбата, ама всичко е шайсе. Аз искам да е събота. 22, когато ми е срокът, се пада петък. Звъннах им да ги помоля да направят компромис за 23. Изключено било, невъзможно, в никакъв случай не ставало! С други думи, явно ще вземем последната възможна събота - 16/02.
За един месец трябва да организирам сватба. Един месец трябва да не ям нищо, за да сваля 8 кила, съответно да се разболея. Драйфа ми се само при мисълта, че ми предстои такова нещо.
Хайде, спирам да ви занимавам.
Каквото, такова. От вчера си повтарям само - alle sollen mich am Ar*** lecken.

Като ви чета как децата ви говорят, ми иде да ревна. Ето днес четохме книжка с животни и ги показваме и на всички, след като аз го нарека бавно , се казва баубау. Всички животни са баубау.

# 109
  • Germany
Халюхен,

ей голям сън тази вечер - чак в 6:30 се събуди котанчо - той май наистина ще се откаже сам да яде нощем  Sunglasses Sunglasses

За Брюксел - мисля да не си давам зор - така и или иначе нямам намерение скоро да започвам работа, искам да гушкам котанчо максимално дълго  Heart Eyes Но се замислям за един ден - аз по принцип съм си нервак и на едно място не седя - с удоволствие ще ходя някъде ама на половин ден  Thinking и да е нещо интересно - ниаче няма да се мръдна - колко съм нахална само  Mr. Green Mr. Green , но ще видим - Време има

Вие кога ги захранихте вашите дечица - аз мисля към февруари да почвам  Thinking

# 110
мистик , споко и при нас всички zеленокожи викат кукуак. Нека си има свои представи детето. Моето се научи, zащото пътуваме много и гледа това лято на живо и крави и овце и коzи и патки и магарета ... а и имаме годишна карта zа zоото та се научи , че всички викат раzлично. Практически опит  Hug Иначе и моето повтаряше все мимиау  ooooh! чЕтох едно иzкаzване в списание , че на толкова малки деца пътуване не им трябва, ами глупости. Всичко учи, схващ , помни като слон и има невероятни впечатления.
ето и един готин магаzин zа играчки, откъдето поръчах театъра и куклите www.holzspielzeug-discount.de 

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 12:18 от jabata_dil

# 111
Който си спомня Тедсан, да ви кажа само, че на 1 януари е станала мама на бебе Вилиана.

# 112
Привет,
малък поздрав от Камчатка  Mr. Green - http://www.portak.moy.su/news/2007-06-14-1091

Мистик и аз си мислех, че детето ми говори, но в Бг ни дойдоха Насинда с дъщеря си (на снимките от завчера), която е точно 1 ден по-голяма от Симона и ми свиха сърмите - Аля говори като възрастен човек, без да мота думи, без свободни съчинения, без други тъпотии...и пее песнички от по 2 куплета. Вече съм 100% сигурна, че ако имам второ дете ще го дам възможно най-рано на ясла. Просто разликата от дете, което вижда от дъжд на вятър други хлапета и такова, което е непрекъснато в пасващата му среда е от земята до небето...нещата не опират явно само до 2та езика. Whistling

# 113
мамоуууууууууу, аз си мислех, че само мойто дете е леко тъпичко......
мисти, не се коркай душа. алекс също на всичко вика баубау.
сега има лек напредък откакто видя една съскаща котка, та докара нещо подобно на мау, обаче сега и котките пак са баубау.
кравата е нещо, което се нарича по следния начин/долна устна пред горна и вика мммммммммммммм. за конче е звук, който издава с езика, а за магаре иа, ама някак си звучи като задъхване. на мен и на баща си вика какия.
няма онуй сладко МАМА. само когато е гладна понякога е амамама, обаче мисля, че е по-скоро за яденето.а, и веднъж ми каза БАБА, ама аз реших, че е баубау, щото инак ще ми пострада егото. инак знае една дума и това е крак. казва КККККККККАК. знае кое е ухо, ръка и крак. като питаш къде е окото или устата или носът си посочва ухото.
абе, както казва една приятелка, нали е русо и синеоко, и тъпичко да е, от глад няма да умре.
тва за яслата съм съгласна с теб сърфи.......ма пусто засега още не ми се дава, но ще я бухна в някое шпилгрупе или нещо от сорта.......

аз захраних на почти 7 месеца. на една дружка щерка и си натъпка в устата на 4 тия месец кюфте, та със сила и го взеха..........инак сме на пюрета, сега започнах и да и готвя, ама половината неща ги плюе. хеле пък ако не са пасирани.........а инак ръфа кашкавал и краде на баща си от шунката за закуска, но манджа на по-едри парченца не мога още да я накарам да яде.

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 16:29 от matakosmata

# 114
Не подценявайте двата езика! Naughty
И на ясла да е - пак няма да говори. Ей на Чомачко на Лиска - милия е подложен даже на атака от 3 езика.
Моите проговориха на 2г. Аре не сте на надпревара кой повече знае.
Аз пък съм виждала в България нормални деца на нормални родители - също проговарят късно.
Всичко е до детето.

# 115
  • Germany
Вие нищо не знаете - в моята отчетна има бебета, които казват вече "ма" и "та" на правилните хора, аз толкова съм изостанала, че започвам да се депресирам  hahaha hahaha

Мистик, моя син на 2 много малко говореше, и изведнъж за някакви си 2 месеца направи страхотен скок в говоренето и много напредна, всичко стана изведнъж и неочаквано

# 116
И на ясла да е - пак няма да говори. Всичко е до детето.
И аз така мисля. Вечке, как лекуваш отита на децата? Превенция?  И при нас това е слабото място  Confused Добър опит имам с Отововен, но не винаги помага. А АБ хич не обичам да давам. Поздрави на Тедсан, да жива и здрава малката! Hug

Десита, на 6м захраних и двете. На въпроса ти, дали правя нещо в насока работа- да гледам как е пазара на труда, наблягам на англисйкия в свободното си време и дотам за тая година поне  Wink

# 117
Шоши, по темата за отита може да питаш Тандури,тя има по-богат опит от мен. (за превенция и хомеопатия)
Аз лично изчаквам два дни на парацетамол и ако няма подобрение - АБ. Иначе има опасност от спукване и вътремозъчна инфекция - менингит, енцефалит (по желание на клиента).
Шега не бива с ушите.

# 118
Аz zахранвах на навърШени 6 месеца, няма zа къде да се бърzа  Wink  И Милена яде оЩе пюрета  Embarassed  zаЩото е абсурд да сготвя 2 манджи всеки ден  Crazy  Едната манджа я готви 4и4о Хипп, другата аz. Добре яде, zа ве4еря като ниЩо омита 5 фиШШтебхен с гарнитура ориz, моркови и грах  Shocked  Ина4е това ми е планът zа 2008, да не яде пове4е пюрета  Whistling
Мата, и при нас е така до ден днеШен, трудно минахме от пюре zа 6 на zа 8 месеца, после zа след годинка, и там си стоим, откаzва пюретата zа след 15тия месец и това е. Но ве4е яде сготвено, месо си дъв4е, вси4ко то4но. Търпение му е майката....

А в моята от4етна тема едно моми4е оЩе миналия месец раzкаzваШе "4ервената Шап4ица"  Laughing  ИдеШе ми да кажа на майката, 4е докато не може да рецитира НицШе в оригинал, няма какво да хвали детето  Laughing

Деси и Милена направи такъв скок сега по време на праzниците, наистина растят и zреят скокообраzно  Peace

4удя се къде е zлатната среда между пускането на Тагесмуттер или ясла и предимството детето да е сред връzтници, и оставянето вкъЩи при майката  newsm78

# 119
Другарки, мисля, че трябва да се наслаждаваме
на времето, когато децата ни още не говорят.
Представяте ли си какво главоболие ни очаква,
като проговорят. Сбогом, свобода и разсеяност.
Педиатърът каза да не се шашкам, до три години
все щял да проговори нашият чомак. Когато, тогава.

Що се отнася до пощите, направо ви се чудя как така
се осмелявате да пращате колети в тоя джендем. Само
по хора пращам или изобщо не пращам. Единственото
запечатано писмо, което стигна до София, беше с люта
клетва върху плика, касаеща различните ръце от тези на
получателя. Явно в пощите работят суеверни бедни хорица.
Номера с фолиото на Вечка го знам. Но все ми се струва, че
пратките се отварят, ако не от контролата по границите, то
от обикновените неграмотни раздавачки. Имах дълго време
един ухажор, който се скъсваше да ми праща дискове с оня
"Кушелрок", знаете ги, и тия дискове все изчезваха. Все по
100 грама по-малко ми беше пратката. Можеше да е тафнат
шоколад 100 грама, а не цяла колекция "Кушелрок". Иди, после
бъди романтична, като пощите ти сецнат ерекцията в зародиш.

Общи условия

Активация на акаунт