Строеж - къде, как, колко? тема за взаимопомощ

• 42 970
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
На основата сме, при нас всичко става бавно и трудно, заради липсата на път. Ако имахме парите,  отдавна да сме се нанесли. Тръгнахме от "голата" мечта да имаме къща, забавиха ни доста банките, но сега вървим напред, малко по малко.

# 211
  • густо майна Филибето
Диди69, силно се надявам да нямам този проблем Praynig Нямам какво да уточнявам, аз съм начертала всичко с размери, без детайлите. Единственото което не знам са точните дебелини на стените, защото конструкцията ще е дървена и ми е непонятно малко. Мързи ме например да уточня точните размери на стълбата, защото е с 2 завоя, но знам колко е стъпката и височината. Общо взето му давам скица, по която той или чертожника му ще изчертае проекта.Лошото е, че много малко хора си имат понятие от дървена конструкция и това може да го забави.(това е работа на конструктора, който вече знае какво ще прави, но и на него още не му е ясно)

А за къщата от снимката - много малко трябва да се пипне, за да добие характерния вид. А характерното е присъствието на дървото с понякога видима дървена конструкция, дървена дограма с тесни прозорци, а не витрини, еркери с дървени подкоси, издадена стреха и турски керемиди или нещо такова. Всяка архитектура (имам предвид разпределение) може да се направи с фасада на каквато искаш къща, с малки промени.

На мен ми харесва например и това http://www.gotenehus.se/hus/3d-spektrum.html (разцъкай стрелките горе в дясно) , но бих си го направила на брега на морето да кажем, не ми се вързва с лозницата Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 14:41 от ljuboznatelna

# 212
paraplanercheto имаш ли снимки на обекта ?  Simple Smile Място със сменен статут ли е или някое красиво горско кътче ? Беше ми мечта за къща в гората , но май само с нея ще си остана. Sad
ljuboznatelna , точно щях да попитам дали имаш предвид архитектурата на пловдивските възрожденски къщи и видях местожителството. Wink Така ли е или бъркам ? Ще ми бъде интересно да видя плановете ти за къщата.Къде ще я строите , ако съм пропуснала тази част?

# 213
Имате ли избран архитект вече?Щом си от Пловдив може да видиш една изцяло дървена къща в Белащица.Ако е отворена вратата на двора , де!  Grinning Точно на пътя е като минеш покрай Черен Петър нагоре и вдясно.Оградата е грамаден зид във възрожденски стил и огромна дървена порта.Тя е на един приятел на мъжа ми и ходихме да я разглеждаме.Цялата е от дърво , но облицовката не е във възрожденски тил , а някаква дървена ламперия беше.Не е моят тип къща , но собственика е направил всичко максимално близо до природата и безотпадъчно.

# 214
  • България-Швейцария
Не знам дали е бил мързелив , но аз си говорих с някои момичета, които са писали тук и те имат същия проблем!  Sad Даже го има и в някои постове!Нашият имах чувството ,че или не си четеше записките или ги губеше или не знам какво?! Но е факт ,че не правеше това което исках от него!При толкова много срещи по-скоро причината е някъде другаде а не в мързел!Накрая ми излезна име , че аз съм била с големи претенции!  newsm78
Другаде е, да - повечето архитекти си имат разни типови проекти, които използват за основа на всичко, което чертаят. И като се появи някой клиент с по-нестандартно мислене се почват едни лакардии и мОтане, сакън да не си разбутат схемата Close.
Аз отсега се плаша, защото при нас на вилата ще е преправяне, още по-сложно.
Поне основите ще останат и не трябва да променяме височината, защото границата на парцела минава по северната стена на къщата и ако правим нова трябва да отстъпим 3.50 м навътре, което ще ми изяде дворното място.

# 215
CTramell и аз си мислех първоначално , че иска да ми пробута типов проект , но стигнах до извода , че не.Той просто забравяше едно или друго , за което сме говорили предния път.Стараеше се да направи нещата , както ги искам , но винаги имаше липсващи части.Първоначално мислех да не правя компромиси , но постепенно отстъпих , но не и за съществени неща.Да видим сега резултата!  Simple Smile

# 216
Къщата ни ще е градска, извънградската ще почака Wink На 3,5км сме от НДК и 350м от Южния парк. Имаме снимки, но те са толкова типични- първа копка, купчини пръст, бетон, децата по багерчето и все в тоя дух.

# 217
 Grinning И аз искам вече типични снимкииииии ! Аз обичам да гледам всякакви и със сигурност ще ви затрупам със снимки на първа копка и т.н.  Joy Joy Joy Ако не те затруднява качи някоя типична снимка.  Laughing А защо нямате път?

# 218
  • густо майна Филибето
Имате ли избран архитект вече?Щом си от Пловдив може да видиш една изцяло дървена къща в Белащица.Ако е отворена вратата на двора , де!  Grinning Точно на пътя е като минеш покрай Черен Петър нагоре и вдясно.Оградата е грамаден зид във възрожденски стил и огромна дървена порта.Тя е на един приятел на мъжа ми и ходихме да я разглеждаме.Цялата е от дърво , но облицовката не е във възрожденски тил , а някаква дървена ламперия беше.Не е моят тип къща , но собственика е направил всичко максимално близо до природата и безотпадъчно.
Ще наминем да видим къщата ако имаме път нататък, благодаря  bouquet Нашата къща ще е беличка, не типично пловдивска възрожденска и по-точно ще има елементи на възрожденска. Разпределението не е нищо особено, постарах се да е простичко, защото мъжът ми и кумът ще я строят основно Simple Smile Останалото си е като при сглобяемите къщи - гипсфазер, пароизолация, вата , OSB и външна изолация. 
Ние правим нещата малко отзад напред - имаме горната, метална част на оградата, но нямаме зида отдолу Simple Smile Имаме изкопани канали за тръби, но сме насадили около 200 храсти и дървета Simple Smile Но пък още не са изкопани каналите за поливната система. Имаме и половин построен навес. Още нямаме архитект, но пък имаме конструктор Simple Smile Парцела е в Коматево, има "малък" проблем с водата и тока, независимо, че сме в регулация.Асфалта свършва на 50м от нас.Имаме и снимки, но ги няма набучените пръчки , с полуизсъхнали листа на тях, и не си заслужава да ги пусна сега Laughing

# 219
Завиждааааааам! За 200-та храсти и дървета! Не харесвам масивни огради и искам само жив плет.Мъжът ми обаче го е страх  Joy , че животно щяло да се мушне под клоните и да ................го нападне !  Grinning Майтап за нападането! Та се спряхме на нисък цокъл с някакви железни пана за ограда - възможно най-евтин вариант.Като съм го предупредила , че може и да не я покрием къщата тази година , но живия плет който ще скрива подобието на ограда трябва да бъде засаден на есен.
А пък ,както казах, снимки гледам всякакви - имам фантазия да си представя и да видя потенциала!  Grinning

# 220
  • густо майна Филибето
От мен да мине  Grinning
http://images25.snimka.bg/005628508.jpg
отсреща има голяма красива къща на груб строеж и правим от там панорамни снимки Simple Smile
http://images25.snimka.bg/005629893.jpg (тъмните купчини са тор)
http://images25.snimka.bg/005663214.jpg

# 221
Е,такава ограда ще правим и ние!Колко ви излезна това нещо - само желязото ,де , щото до цокъла не сте стигнали?  Grinning
А това да не си ти до купчините?  Grinning Колко големи бяха растенията , когато ги сяхте?Покрай оградата ще има ли?

# 222
Ей как сте се разписали, докато аз обикалям с малкото по доктори  #Crazy

Диди, мерси за линковете   Wink 98% от тях съм ги гледала до припадък  Rolling Eyes или поне до главоболие  #Crazy но има няколко попадения дето не съм срещала  Hug например ТУК и ТУК ще имам поле за размисъл  Joy

ljuboznatelna определно има много подходящи за мен идеи в тези сайтове дето си дала  Peace МЕРСИ  Hug ама бая зор ще видя с тоз "скандинавски"  Joy но това положението  newsm78 мечтите искат жертви   hahaha

# 223
Е,това първото си иска панорама , според мен !И като седнеш на верандата ............. И от второто ми хареса шестия проект , т.е на втория ред крайното вдясно.  Peace Защо не си начертаеш сама , това което искаш или поне да определиш с точност какво , а пък архитекта да ги намества нещата?

# 224
6-тия и на мен ми хареса  Peace
Щото се утрепах да чертая /доколкото мога, по-скоро рисувам/ и накрая всичко изглежда някак коренно различно не по-моему, а по негово  Sick

Иначе съм му дала скица на "Г", на квадрат, леко крива, тип стара бълг.къща  Peace и съответно какви помещения - по вид и приблизителни размери на етаж искам Rolling Eyes той да ми ги визуализира в чертеж, кое ще е най-добре и кое ще ни устройва  Rolling Eyes е да ама не  Sick досега съм видяла как само на него ще му харесва май или както може кой знае  newsm78 и май ще се разделяме  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт