Строеж - къде, как, колко? тема за взаимопомощ

• 42 938
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Вяра,
Вместо момчета, по-добре да извикате багер и бригада - багера изравя всичко, а бригадата за един ден вдига каменна, желязна  или друга здрава ограда. Нека бабата да се жалва после в съда и да доказва, че градинката си е била нейна.
За 50 квадрата от двора си струва да се предприемат по-крути мерки. Щом и правото е на ваша страна.

Не виждам защо трябва да се съдите, при условие че върху земята няма постройка, а и я владеят незаконно.

Само така!  Hug

# 241
Вяра,
Вместо момчета, по-добре да извикате багер и бригада - багера изравя всичко, а бригадата за един ден вдига каменна, желязна  или друга здрава ограда. Нека бабата да се жалва после в съда и да доказва, че градинката си е била нейна.
За 50 квадрата от двора си струва да се предприемат по-крути мерки. Щом и правото е на ваша страна.

Не виждам защо трябва да се съдите, при условие че върху земята няма постройка, а и я владеят незаконно.

Само така!  Hug

Не така !  Naughty

Разпоредба на чл.323 от НК
Чл.1 : "Който самоволно, не по установения от закона ред, осъществи едно оспорвано от другиго свое или чуждо действително или предполагаемо право, се наказва в немаловажни случаи с лишаване от свобода до пет години и глоба до хиляда лева."

# 242
Здравейте ентусиастки Grinning

Крайно време е и аз да се запиша в темата
Вероятно съм ветеранка по отношение проектиране, първата ни среща с архитекта датира от преди година... но и ние имаме много вина за забавянето де  Crossing Arms Но вече сме почти на финала и ще гледам да пусна даже снимчица, много му се кефя на къщето  Laughing

didi777, виждам, че си от София, ако и тук строите, се подготви за почти двойна цена за проектиране Peace

Вяра, голяма олелия при вас... познавам подобен случай... новозакупилите опитали да си сложат ограда на имота. Преди нямало. Съседа не дава. И всеки път когато тръгнат да се ограждат онези правят олелия. Викат полиция, ама полицая казва, че тяхно задължение е да прекрати скандала, а той се прекратява когато се спре ограждането. Съд... и със съдебно решение и съдя изпълнител като охрана на майсторите проблема се решава... доста време им отнело... Надявам се вие бързо да се преборите  Peace

# 243
Щастливка , давай снимките и ние да се кефим ! Даже може да поразкажеш и за плановете за обзавеждане ! Peace

# 244
  • София
Щастливка   Браво на вас давай снимки да се радваме и ние  Hug

При нас има лек напредък току виж тази година може и да почнем  Praynig
Днес беше архитекта с проекта да ни го покаже, готова е тая блейка  ooooh!  каза, че до края на месеца ще е готова и ВиК, Енергото, конструктор и тем подобни не ги разбирам много тези и, че до края на месеца ще ни донесе всичко да почваме да си действаме за документи. Дано до месец да оправим и тях и да почваме  Praynig Praynig Praynig

# 245
kimba77 , аз вече помислих , че си отпрашила към Ривиерата!  Grinning Поне сети ли се да вземеш на кака си Диди някой план да покажеш?  Laughing

# 246
  • София
kimba77 , аз вече помислих , че си отпрашила към Ривиерата!  Grinning Поне сети ли се да вземеш на кака си Диди някой план да покажеш?  Laughing

Аз от Ривиерата ти пиша  Mr. Green абе тая взе всичко беше начертала на паус всичките етажи и по един мезонет ни е спретнала за да вземе повече кинти, ама свекъра каза, че за двата мезонета няма да дава кинти, че ни е забавила с 3 месеца  Mr. Green  да се оправят не ме интересува  Whistling
За мен е важно първа копка и завършване на груб стоеж по възможност тази година  Praynig
А ти вместо да ме питаш тука хващай самолета чакам те  Heart Eyes  мини само обери марулите и идвай  Joy Joy Joy

# 247

Аз от Ривиерата ти пиша  Mr. Green абе тая взе всичко беше начертала на паус всичките етажи и по един мезонет ни е спретнала за да вземе повече кинти, ама свекъра каза, че за двата мезонета няма да дава кинти, че ни е забавила с 3 месеца  Mr. Green  да се оправят не ме интересува  Whistling
За мен е важно първа копка и завършване на груб стоеж по възможност тази година  Praynig
А ти вместо да ме питаш тука хващай самолета чакам те  Heart Eyes  мини само обери марулите и идвай  Joy Joy Joy

Идвам , идваааааам ............ само един Фитосанитарен сертификат за марулите взимам и ме чакай на летището!  Grinning
Какви са тези мезонети?Аз мислех ,че имате само 3 етажа!Мезонетите сигурно са по-големи,защо не вземете единия - хем по-нашироко,хем с гледка !  Grinning

# 248
  • София
Дай на скайпа ще те светна за мезонетите  Wink да не товарим тук темата, ако не си се разбарзала за ривиерата  Mr. Green

# 249
Дай на скайпа ще те светна за мезонетите  Wink да не товарим тук темата, ако не си се разбарзала за ривиерата  Mr. Green

Тъкмо бях сложила галошите да влизам в лехата , ама айде ..... другия път!  Laughing

# 250
# 251
еййй, по-неясен пост от предишния сигурно не съм писала

Мацки, извинете ако съм ви подвела, имах предвид, че проекта е към края, и мога да покажа къщето, ама на проект, но искам първо да съм се разплатила с архитекта, за да съм коректна с него  Laughing

И за по-ясно относно цените за проектиране, на нас ще ни излезе м/у 17Е и 20Е, и то с отстъпки... И да си кажа и по този въпрос... вероятно може и по-евтино... но ние заложихме на това да имаме изпипан проект, искаме здрава и стабилна къща, и това трябва да се изкове в зародиш... Освен това заложихме на българска къща, все пак живеем тук, и времето е показало какво е добре за нашия климат... само един детайл съм избрала нетрадиционен, но много ми лежи, дано не съм сгрешила...

Диди69, голяма фенка си ти, много завъртяни неща искаш бреее  Laughing той архитекта сигурно освен да го изучавал малко, друг път не му се е налагало да проектира  Mr. Green

С най-добри чувства към всички... защото това не просто място където ще се живее като примерно в апартаментите и да ни те вълнува фасадата, това са си нашите къщи и е ясно, че трябва да са такива каквито ние желаем... дано и архитектите го проумеят...

Успех на всички с проектирането и дано скоро догомоним тези със строежите, и ние се надяваме на лято да започнем  Hug

# 252
лелелееееее колко много сте изписали, колко много неща са ви се случили - Браво и успех на всички!

относно нашия строеж - в момента всичко е като швейцарско сирене. Огромно количество тръби, кабели, дупки ... Надеждата ми е, че утре влизат хората с мазилките.
С две думи до края на Май ще е измазана цялата къща. Решихме дограмата да я слагаме, чак към Август - всички да има време да изсъхне на спокойствие.
Но лудницата в момента е ОГРОМНА! Вече не знам, кое след кое да направя, кой влиза и излза от обекта, къде какви документи да подаваме. Направо си е страшно. Липсва ми времето, когато ходих на строежа като японски турист - фотоапарата на рамо и цъках с език, а сега. Напоследък даже ми мина и ентусиазма.
Когато изрявнят терена и имаме нещо повече, ще ви покажа снимки.

Ако някой има затруднения с нещата, които следват след грубия строеж, нека пита. С каквото мога ще помагам Simple Smile

Хубав ден на всички - и не се нервете толкова много при проектирането, после ще ви трябват зверски нерви.

Hug

# 253
Момичета , дайте снимки - нищо че не ви е изравнен терена или неизмазана къщата!Нали затова е тази тема , а не за интериор или дизайн.Пък ако и напишете по някоя цена за арматура ,бетон,тухли и т.н. , няма да е зле.
Щастливка , много скъпо ви взимат , но си мисля ,че по принцип в София ви дерат по-скъпо за всичко от колкото където и да било другаде в БГ.Иначе нашият архитекте един от най-добрите в Пловдив , но явно човечеца не се сблъсквал с чудо , като мен.  Mr. Green За изискванията - верно , имам си ги!Макар и да отстъпих за една част , но имаше 3-4 неща ,за които бях непоколебима.Е това е едното,но в кръгъл вариант :

Колко пъти въртяхме проекта ,заради пустия комин , не е истина.Обаче , ако не се бях информирала предварително за изисквания сигурно можеше и да стане по-бързо. Mr. Green  Да не говоря , че въпросната камина трябваше да е в полукръгло помещение с панорамни прозорци. Laughing
Щастливка , аз не разбирам какво значи изпипан проект за здрава и стабилна къща! То си има нормативни изисквания за конструкторската част.И там няма компромиси.А под българска къща разбирам възрожденските къщи.Другото на което съм свидетел е масово еднотипни къщи с фасади боядисани в жълто-оранжево-охра-прасковено-кайсиева гама.Признавам си , че викторианския стил не е често срещан тук , но пък ми лежи на сърце. Heart Eyes Влюбена съм в тези къщи и всичко около къщата съм го замислила в съответствие със стила.В момента , в който затворя дворната врата ще забравя , че съм заобиколена от реалната действителност и ще заживея в духа на викторианска Англия.  Joy Но не съм фенка на острова.  Grinning
Към японската туристка Anneese  Joy -  давай снимки!Да може да направим сравнението преди-след!  Joy

# 254
Цитат
Сега ние сами ще изградим тръбопровода, койот автоматично става собственост на ВиК!?!? Поразпитахме - на всякъде е така. Останах изумена

Ами да за съжаление навсякъде е така. Три години бях технически ръководител, сблъсквала съм се с толкова подобни неща.На единия от обектите в самия парцел минаваха ВиК, Захранващия кабел и топлопровод - цялата реконструкция беше за наша смекта а как се мести тоя кабел, а да не говорим за топлопровода.В топлофикация даже незнаеха какъв договор да пишат че за пръв път им се случвало някой да мести топлопровод и не само това...в sunny-то сами си правихме улиците за наша сметка.Деляхме пари със съседи защото няма начин да пуснем чужденците които си купили апартаменти по черен път да стигнат до жилищата си...а асфалтиране на улица е толкова скъпо че няма и на къде...но всичко за сметка на нас...

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 14:32 от amaranta

Общи условия

Активация на акаунт