Много мина, мъничко остана, през АПРИЛ да стана мама!

• 11 789
  • 309
  •   1
Отговори
# 195

Момичета, не пипайте гърдите, не изцеждайте коластрата ако имате такава.

Защо, защо? Вредно ли е ако я изцеждаш? Какво може да стане?

# 196
момичета, все забравям да ви предупредя като си купувате матрачета, не купувайте дунапренени Naughty, аз направих тази грешка и ми трябваше повече от година за да се сетя, че детето е постоянно потно от матрака.След като го смених Марти спи по- спокойно и даже и през лятото не се изпотява.

# 197
  • в илюзия
И аз нямам коластра. Дано да имам , защото ми се ще поне 1-2 месеца да кърмя.
Добре дошла Барби.  bouquet Дано всичко да е добре .

Аз не пия никакви витаини , но се чудя дали да не започна да пия добавките на Хип за бременни ? Някой дали ги пие? Кажете дали сте доволни

# 198
И аз нямам коластра. Дано да имам , защото ми се ще поне 1-2 месеца да кърмя.
Добре дошла Барби.  bouquet Дано всичко да е добре .

Аз не пия никакви витаини , но се чудя дали да не започна да пия добавките на Хип за бременни ? Някой дали ги пие? Кажете дали сте доволни
Няма значение да ли сега имаш или нямаш коластра. аз раждах секцио, коластрата ми тръгна на 2рия ден, но кърмих 7-8 месеца и спрях по собствено желание  Peace
Аз пия витамините на ХИП. Не мога да кажа дали съм доволна, засега изследванията ми са добри, няма как иначе да разбера  newsm78

# 199
Мами вижте какво прочетох току-що  в Кърмаческия :
Цитат
sisi_dim
Не знам колко от вас четат вестници или изобщо имат време за това,но на мен ми настръхна косата след като прочетох това:
ПЕЛЕНАЧЕТА СУЧАТ ОТ КАНЦЕРОГЕННИ ШИШЕНЦА
ОПАСНИ БЕБЕШКИ БУТИЛКИ НА ПАЗАРА
Една от най продаваните марки за бебешки бутилки в България -Авент е на първо място в списъка продукти които съдържат опасното химично съединение бисфенол А.Това показа проучване на група британски учени ,които са оценили над 500 научни публикации и са стигнали до извода ,че опасна за здравето може да е не само храната ,но и нейната опаковка.
МАРКИТЕ
На българския пазар се предлагат всички марки бебешки бутилки от ТОП 5 с най-високо съдържание на химичното съединение бисфенол А.Това са марките AVENT,DR.BROWNS,EVENFLO,GERBER,PLAYTEX.
При производството на бутилки за бебета,пластмасови бутилки за минерална вода ,бутилки за спортисти,съдове за микровълнови печки,както и за някои полимери в пломбите за зъби,се използват материали ,които могат да станат причина за сериозни заболявания,в това число и рак .Лабораторни тестове в Америка са доказали,че петте най разпространени марки за бебешки бутилки съдържат опасния хормоноразрушаващ бисфенол А,който потенциално уврежда човешкото здраве и среда.
ОПАСНОСТТА
Всеки ,който е пил от пластмасова бутилка ,или е ял от пластмасова чиния ,е имал допир с това съединение.Екипът от учени потвърди,че химикалът се отделя от пластмасите,в състава на които участва и преминава в храната или течностите ,до които има досег.Най страшното в откритието на британските изследователи е това ,че въздействието на отровната опаковка може да стане още в утробата.Ако бременната жена пие от бутилка,в производството на която е използван бисфенол А ,то вероятността нейният нероден син в последствие да развие рак на простата е достатъчно голяма.
ОПИТИ
Направени са множество експерименти с бременни мишки .Учените във Великобритания им въвеждал различни дози с бисфенол А .Резултатът се оказва направо плашещ всички мишки били открити патологични изменения на простатата.
ДО КАКВО ВОДИ:
1.Ранно начало на пубертета
2.прекалена пълнота
3.диабет
4.повишаване на агресията
5.понижаване на паметта
6.преобръщане на нормалните сексуални разлики в структурата на мозъка
7.понижаване на имунната система
8.рак на гърдата
9.рак на простатата
10.помятане
ПРЕПОРЪКИ ЗА РОДИТЕЛИТЕ:
1.Купувайте дървени играчки,така със сигурност в организма на детето ви няма да попадне бифенол А.
2.Ако все пак купувате пластмасови играчки търсете надписа на етикета pvc-free.
3.Винаги проверявайте дъното на продукта.Не купувайте такива продукти,които имат надпис PC.Това символизира наличието на вредната поликарбонатна пластмаса.Често номер 7 означава че материалът е поликарбонатен.Не закупувайте продукти,които имат номер 3.Това във всички случей означава че продуктът е направен от PVC пластмаса.За да сте сигурни ,купувайте продукти,които в триъгълника на дъното си имат изписани номер 1,2 или 5.
4.Не затопляйте никакви напитки или храни в пластмасови съдове.
5.Избягвайте да храните децата си с консервни храни .бисфенол А се разлага  от метала и попада в храната,което консумирате.
6.Най добре да купувате храна на децата си в стъклени бурканчета или бутилки.
7.Ако използвате пластмасово съдове никога не използвайте миялна машина за тяхното измиване.Избягвайте горещата вода,както и силното търкане при почистването им.
НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ ВИ ПОМОГНАЛА ПОНЕ МАЛКо
Ето и цялата тема има интересни коментари и мнения  Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233992.0

# 200
добро утро
и ябълките не ми помогнаха-цяла нощ ме скъсаха тия киселини. и с първата бременност имах към края ,но съвсем малко-този път ще видя зор /явно ще имаме много коса Laughing/
Aquariel мерси -днес ще пробвам с прясно мляко ,ако пак не стане във вторник ще питам на консултацията за някакви медикаменти.
stefinka не трябва да се изстискват ,защото могат да се предизвикат контракции.
аз пия центрум матерна от почти самото начало.
за контракциите забелязах ,че когато ми се ходи по малка нужда  се появяват по-често и като отида и спират до следващия път.дали пък като е пълен пикочния мехур и не притиска матката и ако е по-чувствителна и да се получава контракция.знам ли -може и глупости да говоря ,не  ми се смейте много Embarassed

# 201
Добро утро момичета относно киселините от самото начало съм с повръщане което спря в 5-тия месец но киселините си ми останаха просто проследи от кои храни получаваш киселини и ги избягвай иначе поне на мен нищо не ми помага.Лек ден на всички аз днес съм на конслутации и ще видя бебка вече нямам търпение Hug

# 202
Добро утро , момичета !!
Аз с предишната бременност имах киселини до края , нищо не помага , просто стискай зъби !!!

# 203
за контракциите забелязах ,че когато ми се ходи по малка нужда  се появяват по-често и като отида и спират до следващия път.дали пък като е пълен пикочния мехур и не притиска матката и ако е по-чувствителна и да се получава контракция.знам ли -може и глупости да говоря ,не  ми се смейте много Embarassed
И аз съм така. Като ми се ходи по малка нужда, получавам и втърдяване. Явно е нормално  Peace
За киселините МНОГО помага Talcid. Защо се мъчите, купете си го-безвреден е и е много ефикасен  Hug
Аз ония ден получих жестоки киселини от някакво ядене, ама направо до повръщане. Само с едно хапче се оправих мигновено.
Иначе може да се взимат по 3 на ден няколко дена и има траен ефект.  Peace

# 204

И аз съм така. Почти при всяко ходене ми е твърд корема. Колкото по-често ходя по малка нужда, толкова по-често имам контракции. Въпреки това не спирам да се наливам с течности, скоро ще се наложи да не излизам от тоалетната  Joy

# 205
Здравейте,аз вчера бях с такива болки от 11ч. сутринта и до към 8 вечерта изкарах като все се надявах да минат и след това се обадихме на док и отидохме на преглед,че вървяха нещата към болница,засега се разминах с болничното заведение.Трябва да пия магнерот 3*2 не е ли много и едно друго лекарство ,но него само когато много ме боли или имам котракции. Sad

# 206
Здравейте и от мен,накрая и аз да се включа,
не мога да ви изчета ,много пишете.
Добре дошли на най-новите мами  Hug и леко бременеене.
Знам че сме говорили много пъти за хемоглобина,но аз взех да се притеснявам пак,вчера си говорих с докторката,взела ми е изследванията и ми каза ,че всичко ми  е наред да не се притеснявам и да си пия само витаминките,това,което ме притесни обаче е ,че хемоглобина ми е 116 и тя каза ,че е съвсем нормално ниво,още повече при бременни,другата седмица ще ходя и при другият доктор,Обаче да питам.гледам че пиете хапчета за такова ниво.
 За коластра ,май и аз нямам,е периодично ми се появяват едни такива по-скоро мастни,отколкото млечни топчета на гърдите,а и ми е притеснено защото имам вдлъбнати зърна,как ще потече нещо ваобще,изпробвам тези силиконовите зърна,ама ще видим после.
За киселините,пробвам всичко,като ми излязат,от газирана вода ,сода,еспумизан(док каза че може) мляко ,ябълки и т.н.ама най зависи какво хапваме ,на мен например след обяд ако ям сладко(вафличка  Embarassed)ииииии е страшно после.
 МНого се разписах приятен ден за сега  Grinning

# 207
  • в илюзия
Добо утро  bouquet
За сега нямам киселини , баба ще е плешивка. Joy
Сядам да уча , защото днес имам изпит Стискайте палци , че не знам как да ще го  взема. Praynig

# 208
Didimora аз пия феро фолгама за 116 хемоглобин, но пия по 1 хапче дневно, а другите мами с по-нисък от моя пият по2 - 3 хапчета на ден. Така, че явно 116 не е много ниско за бременни, просто моя хемоглобин в началото на бременносттта беше доста по-висок и сега като падна на 116 се чуваствам вечно уморена и ми се спи, за това предполагам , че доки ми изписа тези хапчета - за да не се чуваствам така отпаднала, тъй като явно за моя организъм това нови е ниско.

# 209
  • В събота
Добро утро,

не че съм толкова спец, ама съм дългогодишна язваджийка, а и от бременността киселините ми направо вече ме подлудяват. Та искам да ви кажа от опит, че газираната вода, ябълката и млякото в този случай са си направо забранени. Наистина има значение и какво ядете, но и заради високия прогестерон и другите хормони киселините са неизбежни, че даже в повечето случаи се появява и рефлукс.  Ако вече станат нетърпими, може да вземете лъжичка сода с малко вода или пък Стопацид - разрешен е за бременни. Но ако са сравнително търпими - не пийте нищо. За тези от вас, които са като мен с язва или гастрид - при криза пия един фамотидин с един бусколизин, лъжичка сода и лягам на топло. А еспумизана всъщност не е за киселини, а за газове и тежест в червата.
Също така в такива моменти избягвайте цитрусите. Обикновена бисквита или един сухар може и да помогнат при лек дискомфорт. А за храненето - предполагам ,че всички знаете кои храни да избягвате.

Общи условия

Активация на акаунт