"АПРИЛските деца обичат щурата игра със снежни топки и шейна"

• 11 395
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
Енви, на поискване е  Grinning Но дори и вкъщи да сме ако се е заиграл изобщо не се сеща за "млечния бар"  Laughing

# 211
  • Варна
Енви, значи днес бес да знам правя такава манджа  Mr. Green Само, че рецептата се вкл/чваше и яйца, мляко, брашно. Май засега изглежда добре, ако не стане да се сърдят на списанието  hahaha hahaha hahaha

# 212
Май това го коментирахме, но я да питам пак - в яслите при вас, има ли възрастово разделение или са смесени?  newsm78
С Краси коментирахме, че не е много удачно това, че са ги смесили така  Rolling Eyes

# 213
Смини, смесени са. На мен пък ми харесва, т.к. от по-големките деца има какво, да научат - най-малкото, да говорят. Grinning

Красе, да, някои го правят и по този начин, но семейната ни рецепта е горната. Wink

# 214
  • Варна
Енви, значи другият път с по-малко продукти  Joy Joy Joy

# 215
Привет  Grinning
Да се похваля,най накрая и в нашият град имаме детска кухня  Crazy

1. Гъби-давала съм,снощи каза,че иска "писа"-тоест пица и слагам там мъничко
2. Пържено-давала съм,всъщност аз давам от всичко което поиска да си взема,щом и харесва хапва по простата причина ,че момента с храненето е много труден,злояда е.
3. Не си гризе ноктите
4.Готвя на обед или привечер,тя не ми пречи,играе си в трапезарията,после ми помага да сложим масата като носи,хляб,салфетки,прибори..
5. Пазаруване-дам,в момента в който спра с колата пред магазина и тя започва да вика ,влизаме слагам я в количката за пазаруване и постоянно посочва и казва "И туй" Crazy
6.Ходене/Носене -няма как ,нося я понякога,докато я сваля от колата или влезем някъде в някой офис и не искам да го обърне с краката надолу  Whistling
7.Играта-играе си с чаши,сервиз съм и купила детски,играе си с един мечок,на детският и лаптоп,но най обича да простира и глади дрехи  CrazyНо не съм си играла много с нея  Blush
8.Гърнето-само за игра и да слага куклата да пишка  Crazy

Аз да питам на свой ред-имат ли децата ви страхове?От какво най често се страхуват

# 216
Браво на Али Hug Heart Eyes
И при нас групите са смесени. Онзи ден едно момиченце имаше РД и навършваше 3 годинки, но ще го изпишат май чак юни или юли, незнам точно кога беше. Но на мен това засега ми харесва, че малките дърпат бързо като гледат големите деца, но пък големите дали не се вдетиняват пък newsm78 Thinking

Страхове май не съм забелязала да има Thinking

# 217
Браво на Али и на смелата му майка  Laughing  Hug  В кого е стоял гуШнат, в лелката или в госпожата?  hahaha

Уф Милена от една седмица стана много zлояда, а хи4 не е такава. Преz лятото във Варна имахме съЩия проблем, там го обясних с раzли4ната храна и смяната ма обстановката, ама сега?  newsm78  Там й никнаха ку4еШките, може би наистина иzбиват кътниците сега? Имаме ли дете със zадни кътници ве4е? Или е рано?  newsm78

# 218
Танче, според книгите е рано, но и Алекс го мъчат  ooooh! В лелката е стоял, беше ми подчертано от сестрата като го вземах  Laughing
Деич, и аз не съм забелязала страхове, сякаш са малки за такива неща, щото според мен те се придобиват или ако някой им втълпява (примерно, че е страшно в тъмното, на тях няма как да им е страшно там  Sunglasses )
Бе то хубаво дърпат големите, но големите кой ще ги дърпа  newsm78 Не знам, някак си за мен не е реално такова омесване, но не съм аз човека, дето определя  Crazy

# 219
Когато готвим със свекървата се разбираме първо коя ще се изявява за деня и другата занимава децата през това време.Иначе те пак си тичат,пипат и мотат покрай готвещата,но свободната се опитва да ги забавлява или отиваме дори в друга стая.
Ходенето на вън изобщо не е никакъв проблем,само като излезем и хукват на някъде,много често тичат в различни посоки и не мога да си позволя да съм сама с тях.Почти никога не ги носим те търчат или си вървят до нас.
Играем на какво ли не-правим кули с конструктора или гаражи за купищата превозни средства които имат,на фаза сме-аз им подавам те ги сглобяват,разглеждаме книжки и ги изпитвам кои са животните и как правят,в коридора правим състезания с колата и кончето които имат,возя ги напред назад седнали в големите си камиони и им показвам как да се бутат взаимно,играем в надуваемият замък-къща скачат вътре аз ги плаша през прозорчетата или го обръщам и се превръща в палатка и ги карам да слагат плюшеното мече и куче да спят.Много обичат да им пускам песни на компютъра-танцуват,пеят и се радват,не чакат да свърши и искат друга.Понякога ги взимам двамата в мен и разглеждаме снимки на компа а те казват кого виждат.Повтаряме стихчета-по-често с баба си,и песнички,знаят вече цели текстове като казвайке първата дума на изречението те довършват до края,знаят за втория си рожден ден стихче.Опитвах и аз да им покажа как се играе с кеглите ни нямах много голям успех,така също и с баскетболният кош.Играем още на какво ли не но стана вече много дълго изброяването ми.   

# 220
  • София
Мойто дете не е плакало днес в яслата. Но казва, че не иска при децата и че не иска зелето, което са й дали да обядва.  Mr. Green
Лелките й харесват, както и всички по-големи дечица. май в нейната група са все ситнежи, а пък тя си умира за какички. Днес пак са казали на баща ми, че говори много и всичко разбира.

Соня също яде и смуче всякакви видове дезодоранти, шампоани, кремове и мазила. Като я намажа след баня се навежда и си ближе крема от краката. Sick

Страх я е от едни меки неща, май се наричат "заешки опашки" и от  пухчета. Много я е страх и понежи имаме 2 такива меки неща вкъщи ги е кръстила "страх".

Брат ми й подари за Коледа детска кухня за готвене на Fisher Price. Преди 4-5 дена я сглобихме и сега това е хита вкъщи- пере едни чорапи в пералнята, глади ги, прави торта и чай, мие чинии.....абе всичко. Много хубава играчка.

# 221
Сминси, в едната ми книга има таблица, в която пиШе, 4е долните zадни кътници иzбиват от сега (или 17 месеца, не помня то4но, книгата е горе, мърzи ме да се ка4а  Crazy ) а до 2.5 години са иzбили вси4ките zъби.....т.е. има оЩе 9 месеца, а бе не е невъzможно  Thinking  Но аz я опипах, ниЩо не се вижда и осеЩа  newsm78

# 222
Татянка, задни кътници Симона още няма, при условие че кучешките избиха преди 4-5 месеца.
Браво на Али и Соня.
Сминс и тук е така в кварталните ясли. Нали това разкавах че ми е притеснението когато Симона тръгне на 2 и половина, а има и едногодишни.
Срахове има , тя е доста предпазлива, постоянно се появяват някакви дребни.Страх да не падне от шейната, да не падне на леда, мисля че и отказа и да слиза по стълби е от страх. От някоя приказка е решила, че в гората е "ст'ашно". С всеки се борим с говорене и игра: да се падне в снега не е опасно, придружено с показно на баща й; да се ходи по лед е забавно и и разказвам как след две години ще я водим на кънки. Тя накрая крещеше "искам кънки" и се забавляваше да се подхлъзва. В гората не е страшно има птички които пеят, много дървета и т.н.

Готвя всяка вечер почти, ведна след прибиране от работа. Баща и я занимава понякога, друг път в столчето прави нещо или си играе. давам и да реже краставички, хляб с пластмасов нож. Понякога гледаме как се пече яденето във фурната. Но не доближава печката, знае че там пари.

Игрите - танци, боричкане, балона се надува, криеница, състезание с колички с баща й, четене на книжки,  куклен театър. Сама си играе с кубчета и пъзели, с кухнята, глади, простира.

Ех как като го описваш във форума изглежда едно идеално съжителсво и все едно съм майката, точно която искам да бъда. Пък как не е точно така и как понякога тя иска да участвам в играта, пък аз гледам в една точка от умора, не ми се говори, не ми се играе и накрая я слагаме да гледа някое филмче.

# 223
  • 2 етажа над тавана
Танче, на Маги единия долен кътник й излезе, втория вече и той е наполовина оголен от венеца, така че чакам в скоро време и горните да излязат. Но тя от лятото се цивроти и криви заради тях, процесът е дълъг, мен ако пита човек. Rolling Eyes

Мисля, че и Вени беше споменала скоро за кътник при Мати newsm78

Маги я е страх от мъже с кожени якета или с работни дрехи - направаво невероятно става ако види някой подобен, гушка се в мен, надава вой, реве и вика "НЕ,не,не,не....!!!" до припадък, не знам защо, както и от дядо Мраз.

# 224
Рени това донесе и дядо Коледа на Симона. С две ръце подкрепям - страхотна играчка. А и в Джъмбо цената и е чудестна

Общи условия

Активация на акаунт