Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 510
  • 346
  •   1
Отговори
# 180
  • Ланкър, планините Овнерог
desislava69, детските не се броят.

За другия ти въпрос не знам

mama Tin, искат ЛК, в самата декларация си пише.

# 181
Благодаря ти Гита, отдавна не получавам детски и съм забравила някои неща, а и наистина не погледнах декларацията преди да се опитам да ги подам.

# 182
  • София
и аз ти благодаря, Гита Ог   bouquet  bouquet  bouquet

# 183
  • Казанлък
В майчинство съм от една година, остава ми още една.
Възстанових студентски права. И ще следвам редовно, това ще се отрази ли на майчинството ми? И също така ми искат доходите през миналите 6 месеца, защото кандидатствам за общежитие. Тези доходи за миналите 6 месеца кой трябва да ми ги издаде? Работодател? НОИ? Социални?

# 184
Здравейте!Детенцето ми е на 1 год и 8 месеца.Когато стане на 1 г и 10 мес мисля да го запиша на ясла и да започна работа.Какво се случва в такъв случай с майчинствово(220лв) и на колко дни платен отпуск имам право за тези 1 г и 10 мес?Отпуска изплаща ли се или трябва да си я изпочивам след време?Много благодаря предварително!!!!!

# 185
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте!Детенцето ми е на 1 год и 8 месеца.Когато стане на 1 г и 10 мес мисля да го запиша на ясла и да започна работа.Какво се случва в такъв случай с майчинствово(220лв) и на колко дни платен отпуск имам право за тези 1 г и 10 мес?Отпуска изплаща ли се или трябва да си я изпочивам след време?Много благодаря предварително!!!!!

Трябва първо да се върнете на работа - това може да стане и с ползването на друг вид отпуска платена или неплатена.
Полага ви се отпуска пропорционално за времето от 45 дни преди термина до момента както е записано в трудовия ви договр. Обезщетение за неизползван отпуск се плаща само при напускане.

# 186
В майчинство съм от една година, остава ми още една.
Възстанових студентски права. И ще следвам редовно, това ще се отрази ли на майчинството ми? И също така ми искат доходите през миналите 6 месеца, защото кандидатствам за общежитие. Тези доходи за миналите 6 месеца кой трябва да ми ги издаде? Работодател? НОИ? Социални?

Документите за дохода трябва да ви даде работодателя ако се водите на трудов договор или социалните ако получавате помощи от тях.

# 187
Здравейте момичета Simple Smile.За първи път пиша - така че предварително се извинявам ако нещо объркам.Ако някой може да ми помогне ще ви бъда много багодарна . Нещо се пообърках с тези детски надбавки , а и ситуацията при мен е малко сложна . Имам пет годишно хлапе от предишен брак , за когото последната година не съм получавала детски надбавки , тъй като доходът ми бе по-голям от необходимото . Сега имам 2-ро дете на 1 месец , но с таткото нямаме брак .Вече мога да се класирам за въпросните надбавки , но малко се обърках - не знам какви документи да подготвя . Служебна бележка за доходи от таткото на първото дете?Служебна бележка от таткото на второто дете ? Бележка от моята работа ? Копие на кои лични карти ?Декларацията за двете деца обща ли е? Или не ?В социални грижи не са много отзивчиви - така че моля помогнете . Praynig

# 188
Здравейте момичета Simple Smile.За първи път пиша - така че предварително се извинявам ако нещо объркам.Ако някой може да ми помогне ще ви бъда много багодарна . Нещо се пообърках с тези детски надбавки , а и ситуацията при мен е малко сложна . Имам пет годишно хлапе от предишен брак , за когото последната година не съм получавала детски надбавки , тъй като доходът ми бе по-голям от необходимото . Сега имам 2-ро дете на 1 месец , но с таткото нямаме брак .Вече мога да се класирам за въпросните надбавки , но малко се обърках - не знам какви документи да подготвя . Служебна бележка за доходи от таткото на първото дете?Служебна бележка от таткото на второто дете ? Бележка от моята работа ? Копие на кои лични карти ?Декларацията за двете деца обща ли е? Или не ?В социални грижи не са много отзивчиви - така че моля помогнете . Praynig

Според мен ако не  сте женени с бащата на детето не трябав да се представя бележка от него, а само от вас. Копие само от вашата лична карта в този случай

# 189
Точно така, не трябва. Независимо дали си разведена с първия баща или не си омъжена за втория. В момента се семейството ти пред закона се състои от теб и двете ти деца. Със сигурност трябва да ти отпуснат надбавките. Успех!

Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 11:00 от Dencho

# 190
БЛАГОДАРЯ ВИ , МОМИЧЕТА . Hug

# 191
Здравейте момичет!
Поздравления за тази тема.
И аз имам питане.Сигурно ще се повторя, но предварително ме извинете,знаете как е с бебета.Ще подавам документи за детски през септември.
1. Трябват ми удостоверения за бр.възнаграждение на мен и мъжа ми от 09.2007 до 08.2008г. вкл.?
2. Мъжът ми до 20.03.2008 работи при един работодател,а от 20.03. при друг,т.е. трябва да вземе бележки и от двата работодателя ли?
Лек ден  Grinning

# 192
Сама си си отговорила Grinning

# 193
Благодаря ти много   bouquet
Исках някой да ми потвърди, че не бях 100 % сигурна.

# 194
  • София
Здравейте момичет!
Поздравления за тази тема.
И аз имам питане.Сигурно ще се повторя, но предварително ме извинете,знаете как е с бебета.Ще подавам документи за детски през септември.
1. Трябват ми удостоверения за бр.възнаграждение на мен и мъжа ми от 09.2007 до 08.2008г. вкл.?
2. Мъжът ми до 20.03.2008 работи при един работодател,а от 20.03. при друг,т.е. трябва да вземе бележки и от двата работодателя ли?
Лек ден  Grinning
Вземи и трудовата книжка на мъжът ти. При прекъсване в трудовите правоотношения понякога искат да се представи.

Общи условия

Активация на акаунт