Засмяна НОРВЕЖКАТА дружина посрещна Новата година! - Norge 18

• 16 831
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Аз снимах бе Винска Joy как да съм на снимката? Laughing Обаче на другите съм в ролята на мачмейкър Joy
Оооо, боб4енка, как си? Как пътувахте?

Абе Роска,разбрах та аз  че снимаш... Laughing  ама исках да има и друга снимка с теб,това имах в предвид Embarassed

А ти беше постнала само една и на нея те нямаше,добре че Бобче постна още снимки та да те видим и теб в кадър. Sunglasses 

Цвета на косата ти е много  хубав...Отива ти Heart Eyes Беше ми домъчняло за теб,не сме се виждала от ...миналата година  Joy Hug

Ама верно Марйо прилича на норвежка..такава е светличка.  Rolling Eyes  Laughing  Представях си я друга... Blush

А бебоците са  страхотни сладури...пу-пу. Heart Eyes Как се кокорят само и двамата.. Joy  Много фотогенични са  бе....пу-пу Heart Eyes

Много сте готини всички... Hug

И гледам кокорка на една от снимките вече нанка...уморена явно  от флиртуването с любимия... Joy Hug

Важното е че се опознаха младите... Grinning

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 05:19 от redwine

# 181
Дано не се изказвам неподготвена, ама мисля, че тройната ваксина и тук я бият 1 по 1, ама ги бият на един път или поне на гъсто. Имам някакви спомени, че ми казаха в хелсесташона, че преди години имало комбинирана (Нора, явно вашата е била такава), ама не били доволни или обратното, не помня точно.
Спекулациите за дали да или на на ваксините съм ги чувала и преди. Неподплатена с информация а само със слухове бях много уплашена, взехме и се разровихме из нета и единственото което намерихме ПРОТИВ ваксинирането беше изследването на вдин американски учен който в началото на 90те (мисля 1991г.) излиза с констатация, че една от стандартните ваксини може да предизвика аутизъм. На базата на това, фондацията на родителите на деца болни от аутизъм съдят държавата за стотици милиони долари. Поради предизвикания шум в целия свят се правят нови и много обстойни проучвания, които доказват, че няма подобен филм и първоначалното проучване не почива на сериозни доказателства а самото проучване е ПОРЪЧАНО И ПЛАТЕНО от въпроснат фондация на родителите на болните деца. В последствие, ученият сам се отказва от твърдението си, мисля през 1997г. Така че, според мен няма никакво място за паника при ползването на ваксини.

# 182
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро утрооо  Grinning

Палачинке  Peace мерси за информацията.
Гледам за фризъори сте си говорили. Аз днес ще ходя, ама и аз като палачинка съм с къдраво и дебело руно, дето каквото и да му направиш, все няма да си личи. Затова си избирам най- ефтиния фризъор в града, обикновено някой арабин или турчин, сядам и да ме кълцат. Бях навила мъжо по- едно време, ама той взе да се дърпа нещо, въпреки, ч еме офъка 3, 4 пъти и то не зле.
Иначе, аз искам да посетя масажист някой, че положението е много зле с моя гръб. Тук една българка ми птрепоръча някаква американка дето взимала само 250 крони  Outta Joint

# 183
Роси, вземам си бележка! Ето и моя принос: http://picasaweb.google.com/fimajost/ForumskaSreshta/photo#5156746361778979154

Милва, я раздуй повече за тая среща в Сандвика ( къде се намира Сандвика  Grinning и горе долу каква е идеята на събирането). Щото аз за срещи съм винаги ЗА. Па дори и темата на събирането да е ядреният синтез  Grinning
И кажи как се справяте с бебето, създадохте ли си режим?

# 184
Я, моля някой да преведе "meslinger,røde hunder og kusma" , шо аз съм прост и тъмен балкански субект! (макар и под прикритието на руса коса Grinning)
За Мартин се доверих на лекарите за ваксините и не съм се замисляла. Обаче за тоя новия (Филип,де) голямо проучване направихме. Понеже колегата на мъжо (американец) не слагал ваксини на децата и ударил лека агитация в стил "ваксините повече вредят отколкото помагат" направихме подробно проучване. Въпреки, че прочетох за разни възможни усложнения, реших, че е по-добре да се сложат.

П.С. А Сливка къде зачезна? При спамърите ли да я дирим?

# 185
Marjo, аз доколкото схванах става дума за тривалентна жива полиомиелитна ваксина... Ама може и да греша...
И на мен ми стана интересен дебата за ваксините... Споделяйте!  Hug

# 186
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз ли4но за ваксините мисля, 4е пове4е имат плЮсове отколкото минуси, както и да ги претегли6 на кантара, по добре е да се сложат.  Peace

Извинявайте, 4е пи6а така неграмотно, ама тайно пи6а от у4илили6те и незнам къде са половината букви.

# 187
Здравейте  Wink
Виждам,че докато аз се мотам Milva2003 е родила.Честито и от мен Milva!Да ти е жива и здрава малката госпожица   bouquet
Големи сладури са малките годеници  Joy,а и сватите са сладурки Hug
Мама идва днес и аз съм безкрайно щастлива newsm44.Надявам се да мога по-често да се появявам в парламента smile3508
Айде приятна вечер на всички

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 16:30 от Бебинщайн

# 188
Благодаря, Бебинщайн.
Marjo, става въпрос за срещата, организирана от Българо-норвежкото дружество, получих мейл преди няколко дена. Сандвика е между Драмен и Осло. Ако знаеш голееемия търговски център до Е18, вдясно като караш на юг, там е Сандвика. А аз си мислих за други ваксини. Мойто мъж като си ходим в Бг винаги се разболява, ама винаги. Кацаме и той на другия ден е болен и се оправя като се приберем в вкъщи - разстройство, температура, стомах, всичко. И това е всяка година, независимо колко стоим там, 3 4 седмици той си е болен. И сега много ме е страх малката да не е същата, че какво ще правим не знам. Чудех се, може би има някакви ваксини. А като казах това в болницата, те веднага и удариха ваксина за хепатит и още нещо там не помня какво беше. То защото не го знам какво е, не че не го помня. BCG или нещо такова, някакво съкращение беше.
norah, Isabellata прилича на бебе  Joy Аз хич не ги разбирам тия неща, липсва ми фантазия. Всеки казва, че приличала на баща си, а ние седим зяпаме я като малоумни и нищо не разбираме. Как прилича на него не знам, ама хората са я определили, и българските и норвежките хора така казват. За мен единствената прилика е, че е със сини очи, ама те нали всичките бебета имат сини очи, тъй че ще видим.

# 189
И кажи как се справяте с бебето, създадохте ли си режим?

Режимът е готов, много е простичък и гласи: каквото и да ми казват, аз правя обратното. И за да спя, някой трябва да стои срещу мен, за до го гледам, докато спя. Това е. Аз мой режим нямам, освен да слабея от неспане. И като се изнервя, ритвам Кнут в задника  #2gunfire и той скача да приспива звера.

# 190
А, Милва има бебета дето си приличат на някого! Моите и двете не бяха от тия! Ама гледам снахичката - одрала кожата на баща си (даже намекнах на сватята да си пусне един тест за майчинство, за всеки случай  Grinning ). Мойто почти племениче (на кумичката сладкото момченце) също е целият на баща си - абе все едно гледам кумеца събран в 55 сантима!
Извеждате ли се вече? Щото мойта луда хазайка излезе 3 дни след като е родила в един хладен ноемврийски ден, в който никоя българска майка не би си извела детето, преди да е навършило 5 години!
Аз принципно гласувам за всекидневното изкарване и съответното закаляване! При мен не свърши работа,ма... от балканският ген ще да е!
Ще се опитам да се материализирам на тая среща - не за други ми си купих пола и търся повод са си я облека  Mr. Green

Ех Бебинщайн, щастливка си ти!  Hug А на някой майките им яко си пасуват!

# 191
Майкииии, здравейте  Hug Гледам че тука настроението е на ниво както винаги Grinning Продължавайте в същия дух момичета!
Пиша ви щото намерих сайт с курс по helsenorsk. Може да ви е полезен за всекидневието, а и ако някой от вас работят в тази сфера.
Ето го сайтчето: http://www.hf.uio.no/iln/studier/evu/norskkurs/helsenorsk/index.html

Поздрави от мен  Grinning

# 192
Добър вечер. Днес тотално ни се разказа играта на работа, а как ще работят колежките сами през уикенда не ми се мисли......
Morning Star, използвай само думите от речника, иначе езика не е най-добрия начин да научиш норвежки. Използвах го докато четях за hjelpepleier Laughing
Marjo, meslinger- морбили
røde hunder - рубеола
kusma- паротит  Laughing
Milva2003, ние поне засега не плануваме ходене. Как е бебка?

# 193
О, Роси винаги съм ти се чудила за нервите, с тая професия!
Аха! И в Бг я правят тая ваксина на едно цяло Priorix на 13 месеца!Марти доста леко я понесе!

Между другото тук хемуфилиуса инфлуенце я има в задължителният календар, а в България и е по-желание! Пък аз си мислех, че тук слагат по малко ваксини!

# 194
И аз се чудя на себе си от време на време Joy
Тук няма задължителни ваксини, всички са пожелание Simple Smile
Между другото, камерата дето си я купих онази вечер се оказа сполучлива техническа покупка без присъствието на половинката Laughing

Общи условия

Активация на акаунт