Френска музика

• 59 838
  • 404
  •   1
Отговори
# 105
И понеже споменахме Serge Lama, ето една от моите любими негови песни с Лара Wink

Les ballons rouges

# 106
Ей още един симпатяга : Патрик Фиори: http://www.youtube.com/watch?v=aTrgv5rVsb8

# 107
Видях, че сте писали за Lara Fabian, но не видях дали сте споменали песента и "Tout" http://fr.youtube.com/watch?v=SWf4vFkwaho. Харесва ми също и как изпълнява "Le Mistral gagnant" Flutter

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 18:18 от Pollia

# 108
Френски не знам, но не ми пречи да се наслаждавам на музиката.
Париж е сбъднатата ми мечта, откъдето и заобичах френската музика.
Така някакси носталгично ми става, като я слушам, и хем ми става леко тъжно, хем се усмихвам с желанието отново да отида там.
Затова искам да ви благодаря за добрите предложения, които давате, в последно време доста слушам тези песни които сте пуснали вие, но за жалост не знам от къде мога да си ги изтегля, ако вие знаете, моля кажете!

Темата е страхотна и много се радвам, че пускате и нови предложения, тъй като както вече казах незнам от къде да си изтегля и тези линкове тук са ми страшно полезни.

# 109
Много харесвам тази песен:
http://www.youtube.com/watch?v=thAaI5pLlLc

# 110
  • при Arctic Monkeys
а защо всъщност франсетата нямат рок? няма ни една яка френска рок група  newsm78

# 111
а защо всъщност франсетата нямат рок? няма ни една яка френска рок група  newsm78
PeaceТака е.В момента новата им музика се прави от емигранти от бившите им колонии.

# 112
# 113

А трябва ли да има? Wink Хората явно не изпитват необходимост да развалят звученето на езика си Grinning

# 114
Роца   -  случайно попаднах на темата, но позволете ми, ще влизам вече нарочно ! Много ми хареса твоя избор, явно имам подобен вкус. Зачетох се заради L'hexagone на Renaud - много любима песен, другите също. Явно и аз съм "динозавър", каквото и да значи това .... 

Благодаря ви дами, много радост ми донесохте .... Не знам как сте толкова "актуализирани" с френските песнички, аз съм дооооста изостанала и ме е срам, но ще си пея и аз с вас

ПП: ако имате възможност сложете и някой линк с детски песнички, та да се издигна в очите на дъщеричката, че съм ги изпозабравила...
 Hug

# 115
  • при Arctic Monkeys

А трябва ли да има? Wink Хората явно не изпитват необходимост да развалят звученето на езика си Grinning
не, не трябва. има си британци и американци за тая работа.

# 116
  • пак на Рив Гош
Ей още един симпатяга : Патрик Фиори: http://www.youtube.com/watch?v=aTrgv5rVsb8
Като стана въпрос за Патрик Фиори и Гару, се сетих за времето, когато пееха заедно с Елен Сегара в "Парижката света Богородица" и как този мюзикъл повлече една голяма мода - за няколко години се изрeдиха доста постановки, сред които "Ромео и Жулиета" ("Les Rois du monde"), "Десетте божи заповеди" (по музика на Паскал Обиспо - "Mon Frère"), "Отнесени от вихъра" и по-наскоро "Кралят-слънце" (за който станa въпрос по-рано в темата).

ivasl, специално за теб - Henri Dès и Chantal Goya - много популярни изпълнители на детски песнички.
А за "динозавъра" - така се  описвам, защото музикалните ми предпочитания свършват някъде около 1990-та. Не харесвам много новата музика и по-специално течението R'n'B с което ни заливат по-популярните радиостанции. Затова и линковете с песни, които пускам са от 60-те, 70-те, 80-те (редовно слушам онлайн радио "Nostalgie" - стари, но залтни Wink).
За лека нощ споделям още няколко линка, с "келтско" звучене :
Michel Sardou - "Les lacs de Connemara"
La tribu de Dana - "Manau"
Tri Yann - "Les filles des forges"

П.С. Тази тема не е ли по-скоро за "Хоби"?

# 117
Роца   -  случайно попаднах на темата, но позволете ми, ще влизам вече нарочно ! Много ми хареса твоя избор, явно имам подобен вкус. Зачетох се заради L'hexagone на Renaud - много любима песен, другите също. Явно и аз съм "динозавър", каквото и да значи това .... 

Благодаря ви дами, много радост ми донесохте .... Не знам как сте толкова "актуализирани" с френските песнички, аз съм дооооста изостанала и ме е срам, но ще си пея и аз с вас

ПП: ако имате възможност сложете и някой линк с детски песнички, та да се издигна в очите на дъщеричката, че съм ги изпозабравила...
 Hug
Ако става въпрос за френски, може да пробвате на Ilona Mitrecey, Pinochio и тн.
http://www.youtube.com/watch?v=SrJ_0RBPM5Q

# 118
# 119
Роца    - много благодаря за линка. И, да, явно и аз съм динозавър, не само в музиката, ами авно и с техниката, защото сега се "мъча" да го кача на СD, за колата и детската стая ...

shaklinou
   -  благодаря и на теб, още танцуваме танца на пингвините от клипчето - смях голям

Сега, видях, че повечето от вас сте си направо в центъра на събитията, т.е. във Франция - ясно е че ще следя темичката с огромен интерес /и аз съм бивша от там, та много ми липсват културните им неща.../

приятен ден и  Hug на всички

Общи условия

Активация на акаунт