Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

  • 44 362
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 98
А някой дали може да ме посъветна кои 2торти са подходящи,за да се направи двуетажна торта?В смисъл,тази която е отдолу да издържи горната.Искам да им направя и покритие с марципан Варна.Благоря предварително! Blush

# 76
  • София
  • Мнения: 2 671
Опитах се да направя марципан " Варна" и ниЩо не стана от него, къде греша? Рецептата е от 1_ва станица, кипнах водата с маслото, изсипах брашното и като запо4на да се отделя от съда го изсипах на плота. Из4аках го да изстине и запо4нах да го меся със пудра захар и колкото пове4е захар слагах толкова по лепкаво ставаше тестото, не знам какво да правя, сложих пове4е от 1/2 кг. захар, сега съм го сложила във хладилника и 4акам да си дадете мненията и препоръките. Ако ниЩо не стане от него, утре пак Ще опитам.

Цяла ноЩ беше в хладилника и сутринта като го извадих беше меко, запо4нах да го меся и на третото месене запо4на да се лепи по плота, по ръцете. Какво да го правя, дайте съвет моля ви.
Аз бих го изхвърлила и ще почна на ново. Провери си мерките - да не бъркаш точното тегло на  някоя съставка.  След като направиш пареното тесто, го остави покрито с дом. фолио в хладилника добре да се охлади и после замесвай с пудра захар. Пресей пудрата захар преди да я замесиш. Успех!

Кактъо винаги сте постигнали блестящи резултати при украсяването на тортите си!Аз искам съвет.Кажете защо чаршафа ми от марципан Варна,като го наложих върху тортата стана  на "плохи". Падаше надолу като клош пола.А гледам вашите са мн гладки отстрани.Как да го оформя добре да не е нагънато така?http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=8
Виж тук как го оформят: http://youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&feature=related На мен марципан Варна понякога ми се накъсва или деформира като се разтяга на дадени места повече под силата на собствената си тежест, понеже не е така пластичен като готовите покрития и тогава срязвам с ножа гънките и замаскирам с украсата  Crazy

...

Ядки дали ще вървят и какви? Бадем или орех, струва ми се, май по-скоро орех, че по-земен му е вкусът.
Орехите в блата звучат добре  Peace чак ми се дояде нещо с ананас сегааааааа  Crazy

# 77
  • Мнения: 255
Опитах се да направя марципан " Варна" и ниЩо не стана от него, къде греша? Рецептата е от 1_ва станица, кипнах водата с маслото, изсипах брашното и като запо4на да се отделя от съда го изсипах на плота. Из4аках го да изстине и запо4нах да го меся със пудра захар и колкото пове4е захар слагах толкова по лепкаво ставаше тестото, не знам какво да правя, сложих пове4е от 1/2 кг. захар, сега съм го сложила във хладилника и 4акам да си дадете мненията и препоръките. Ако ниЩо не стане от него, утре пак Ще опитам.

Цяла ноЩ беше в хладилника и сутринта като го извадих беше меко, запо4нах да го меся и на третото месене запо4на да се лепи по плота, по ръцете. Какво да го правя, дайте съвет моля ви.
Аз бих го изхвърлила и ще почна на ново. Провери си мерките - да не бъркаш точното тегло на  някоя съставка.  След като направиш пареното тесто, го остави покрито с дом. фолио в хладилника добре да се охлади и после замесвай с пудра захар. Пресей пудрата захар преди да я замесиш. Успех!


Сложих му оЩе пудра захар и го пооправих, поне така си мисля. Направих цвете със зор, много се къса . Какво трябва да бъде тестото, меко или твърдо?
Възможно ли е да не е станало от пудрата захар, заЩото нямах пудра захар и трябваше да мелям с кафемела4ката захар ?

Мерси Rumya  bouquet

# 78
  • София
  • Мнения: 2 671
Много е станала захарта, затова се къса  Confused ако не си направила достатъчно фина захар, вероятно  това е оказало влияние...в домашни условия надали може да стане като промишлено смляната  Confused

# 79
  • София
  • Мнения: 2 129
Момичета, опитвам се да се самообучавам, ровя из линковете от първа страница, попадам и на други, та попаднах на един (http://www.baking911.com/decorating/101_intro.htm) няма видео, но мисля, че има сериозна и систематизирана инормация, а май не го виждам в списъка от началото на темата. Ако някой е начинаещ и англоговорящ - може да му е от полза.

Atalanta, аз попаднах на един download вариант на обучение и даже имах куража да рискувам и да си го платя и сваля. Още не съм го разгледала съвсем, но има доста видео и предимно с тези накрайници за маслен крем правят нещата - ако решиш да погледнеш "мострите", може да си го свалиш и ти и да ти е от полза...(http://www.cliksecrets.com)

natalyna, реших да правя Рафаело за РД на една приятелка, моля те, кажи ми става ли кремът с неподсладеното кондензирано мляко и добавяне на захар (и каква, ако може) или да търся със захар, защото без да погледна, съм взела неподсладено? Благодаря ти!

# 80
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Много ти е красива тортата!
Не знам защо така се е получило. Какво стана - обърна тортата, а фолиото не искаше да се отлепя ли? Или имаше проблем още при обръщането?
Да не би да е протекло под фолиото и да се е залепило за формата?  Thinking


Не изчаках достатъчно да стегне ,и когато го обърнах  с фолиото върху тортата се разкапа в средата..  Laughing.За капак на това като гланцирах розите на сутринта установих че са потънали до половина в желето Mr. Green

# 81
  • Мнения: 208
имам питане за маршмелоуза и аз. Може ли основата да не е маслен крем а шоколад?

Зависи какво разбираш под шоколад.На мен последния път крема не ми стигна за дооформяне  http://entertainment.webshots.com/photo/2693627050102684295BfEylp защото правих 2 торти и използвах течен шоколад от кофичка от тези на които пише лешников крем от типа Финети но без бял шоколад вътре. Те вътре имат някакво масло и въобще са по-близо до маслен крем отколкото до шоколад. Размекват се като са на топло и стягат в хладилника направо си беше перфектно за тортичката

# 82
  • Мнения: 498
Ето и моето произведение.

Тортата в начален стадии:


Маршемлоуса на водна баня.



Тортата покрита с маслен крем:



Краен вариант и разрез:




natalyna  , имам въпрос за маршмелоуса, озорих се 2 часа съм го точила с точилката, то пише че става твърдо, но такава сила няма  Naughty Не знам на мирковълнова дали не става по-меко, но още не сме си сложили нашата и на водна баня е голяма мъка. Но от 150 гр. бонбонки омесих с 150 гр. пудра захар... трудно, но поне вкусно се получи

# 83
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
ina.gg, аз никога съм нямала проблем с разточването. При това на 150гр. бонбони слагам 300 гр. 2 пъти пресята пудра. И винаги 1с.л. вода при разтапянето. Или лимонов сок. В микровълнова омеква много лесно и бързо и се точи идеално.
Дай линк към големите снимки, че на тези трудно се вижда Wink

# 84
  • Мнения: 3 926
Момичета, имам въпросче... Покажете ги тези бонбони с пликчето, та да се ориентирам Confused Стават ли от онези жилибони с розовите и жълти мечета? Едни такива по-гумирани от останалите... Че независимо, че ми е лошо ще ми се наложи да правя торта на един пич Rolling Eyes Пък като гледам какви красоти правите с маршмелоуз-а и на мен ми се приисква Grinning

# 85
  • Мнения: 498
_Пепи_ , ами не знам дали е от бонбоните... виж ги на линка по-долу... но се разтапяха сигурно 30 минути на водна баня, след това изобщо не стана "рядко" като да речем гъст крем, който да падне сам от купата, а едва с лъжичца го избутах при 150 грама пудра захар и тръгнах с миксера с приставките за тесто да бъркам... горкия миксер... реших да не го тормоза и започнах на ръка, но  Shockedнаправо се изцъклих от зор докато го мешам, с точилка е мисия невъзможна, след 40-минутно мъчение реших да го дърпам с ръка, стана по-бързо, но на места се получиха дупки, който после замаскирах с цветенцата... а сложих при разтапянето половин чаена лъжичка лимонов сок... дали не е трябвало повече?

 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187997&photo=69
парола: 12345


Асенцето Simple Smile  , не се сетих да снимам плика, но маршемлоуса го продават по магазините и обикновено е на стелажите заедно с гумените мечета, змийчета и всякакви фигурки. То на плика пише маршмелоус на латиница и не са прозрачни бонбоните като желираните, а на пипане са като размекната гума))))

Ето тези които взех как изглеждат в купата Wink

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 10:36 от ina.gg

# 86
  • Мнения: 2 282
Така си и мислех, че не е възможно няколко дена никой да не е е писал за торти... пропуснала съм аз линка към новата тема и ми липсвахте.
Пепи, тези маршмелоуз на розови и бели сърца от Пикадили са без захар /с някакъв подсладител/ и предполагам, че затова не са се "държали" като обикновените маршмелоуз.
Прочетох го това в съдържанието, но незнам защо реших, че сигурно и другите са така... може би защото това бяха единствените бонбони с надпис "маршмелоуз", които съм виждала.
Ина, пусни голяма снимка поне на крайния вариант на тортичката! Изглежда чудесно! Иначе съвсем същите проблеми имах и аз - все още не мога да изчистя миксера от жалкия опит да го ползвам за маршмелоус. А чаршафа лепнеше ли при разрязване, или не?

ммм, много ми хареса рецептата на 'пияната вишна". Замислих се сериозно Simple Smile Чакам да разбера колко души ще сме на 70 годишнината на свеки, за да преценя в каква тава/форма ще правя тортата и да почна да си я представям Simple Smile

Ей, не похвалих хубавините горе - особено тортата със слънцето и мечо пух бяха много сладки! А Наталина си знае - при нея лошо няма Simple Smile

Браво за сложените линове с торти в началото! Което ме навежда на въпроса - рецептата за торта Татяна всъщност е основно за блатовете, нали? Видях в галерията, че много момичета я правят, винаги със сметана за крем ли?

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 11:02 от Сребърен облак

# 87
  • Мнения: 498
Сребърен облак
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187997&photo=77 паролка: 12345
давам линка, че голяма снимка нещо не мога да кача само малко стават  Thinking

Да добавя за чаршафа, че сега видях... ами не бих казала, че лепнеше... при всяко разрязване на парче бърсах ножа, за да не залепва и тортата трябва да е студена, иначе се разпада по-лесно.

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 13:08 от ina.gg

# 88
  • Мнения: 4 358
Здравейте и от мен.Ако не е късно да кажа на Sea Woman - сгъстител за сметана видях в Хита на штанда при ванилиите и бакпулвера.
EmsyHug  bouquetзлатна си.Благодаря ти мила за подробните описания.Най накрая разбрах как става трансфера.И с тези снимки който си дала - прекрасно Hug Сега остава да се пробвам.
Natanyna - много хубава идея за линкове към най правените торти.Тортата ти последната е супер - леле на какво само казваш нищо особенно.
Irinka 28 - много хубава тортичка.Да ти е живо и здраво детенцето.
Ina.gg- и твоята тортичка е супер.
Аз да се оплача - вече ще правя само ваши рецепти момичетат.Направих снощи една от едно списание шоколадова торта - на картинката чудна а като я направих не се яде - то бива бива сладко.Нещо пропорциите не бяха явно вред а спазвах точно рецептата.Язък за продуктите и времето ми.Сега мъжо ще се мъчи с нея да я аде.Горкият #Crazy
Каквото съм направила по ваши рецепти все се получава и похвали отнасям дори  bouquet

# 89
  • Мнения: 3 927
sea woman не я устройва информация за ХИТ_а  Wink, щото е варненка  Simple Smile

Чак днес влизам тука: в нашата хубава Варна сгъстител за сметана има в Кауфланд - някакво полско производство май беше, има си упътване на пакетчето...... На щанда при маята, бакпулвера, содите и разните шоколадови и захарни украси, по-точно някъде между брашното и захарта  Simple Smile
С нея сметаната обаче става наистина много гъста. Аз с такава се пробвах да правя листенца - за малко да ми се скъса поша......след 2-я опит се отказах.....

Искате ли още един Шварцвалд с шоколад в блатовете? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт